icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

macamac
4. dec 2013

@959touareg presne
to by som ho radšej dala pod narkózu
to už kde sme, priväzovať ako zvieratko

mne vyberali ako 3 ročnej krčné mandle a dodnes si to pamätám, lebo mi zviazali ruky za stoličku za chrbát a nohy dolu o stoličku 😖
takto neľudsky zachádzať s človekom...a trojročným.....
kks, by som dnes iné ofuky robila ako matka takéhoto dieťaťa 😒

alice107
4. dec 2013

@aristka ja vychadzam z situacie,ktoru napisla v uvodnom prispevku.ja nikdy nespekulujem,co by bolo. chapes? 😉
keby to bolo inak pisane, debata by bola o inom.

aristka
4. dec 2013

@959touareg no ako vidíš podľa eu je to lepšie aj DE ,ja sa stým nestotožňuje ..tak ako nám Eu zrušila postele klietky ,kde boli umiestnený pacoši nekľudnejší a neublížili nemuseli byť tak pod sedatívami ,tak teraz tu máme humánne priväzovanie o postele do popruhov ,nohy ,ruky ,ktoré v klietkach mali voľné....a majú megadávky sedatív aj napriek tomu čo dokážu ,ale Eu nariadila čo bolo dobré sa zrušilo ....tak to poďme aplikovať na deťoch ,dáme ich do popruhov ,nadopujeme a môžeme brať krv ,čo po ich psychyke ....alebo ich rovno uspíme na odber krvi ......no takýmto prístupom rodičov je dosť možné ,že sa toho dožijeme ak nám budú ohrozovať malý pacienti ......inak pre mňa hrozná predstava .....

aristka
4. dec 2013

@macamac ako zvieratko ,to musí mať reťaz aspoň tuším 3 metre dlhú inak je to týranie a toto bude potom čo...

959touareg
4. dec 2013

@zuzkaanicka tvoj prispevok adresovani pani alica107 o 15:53 - tiez ma zarazilo co pisala a ty si ju okopirovala v prvej vete...no ale dopadla ta lekarka. uz tu z nej spravili agresora a labilneho cloveka. ako rychlo sa dokaze urobit mozno z normalneho,mileho, sikovneho cloveka - clovek sadista a dusevne chory. smutne. neverim, zeby bola agresor a psych. labilny clovek, nakolko by uz nemala tych pacientov vela a boli by na nu podavane zaloby si myslim. ale mozno je taka. ktovie. mozno ma problemy doma a prejavuje sa to u nej uz navonok. kolko ludi sa meni rokmi , alebo ak sa u nich vyskytnu problemy rodinne, zdravotne. proste to nevedia ustat a prenasaju to aj do pracovneho prostredia. a opat ako stale pisem -najlepsie by to objasnila autorka prispevku, ze aka je to lekarka....musi ju poznat. zvlastne. ju to uz asi ani nezaujima co sa tu pise o nej bez nej a my to tu pitvame ako blbe. a pritom sa nas to netyka a moze nam to byt ukradnute. a este sa dokazeme medzi sebou hasterit. typicke zeny.

aristka
4. dec 2013

@alice107 keby sa nebránila bolo by prepichnuté oko a možno aj cez orbitu lebka ....

zuzkaanicka
4. dec 2013

@959touareg vies, ja som sa uz od nej dozvedela, ze som zakomplexovana, ale dobre, sice ma vobec nepozna, uz vyniesla nado mnou sudy ... ale to, ze z jedneho opisu usudi, ze sa jedna o labilnu zenu so sklonmi k agresii-to uz je prilis silne tvrdenie ... proste su ludia, co su hned so vsetkym hotovi 😝

aristka
4. dec 2013

@zuzkaanicka my ak chceme pacoša priviazať ,je na to papier a musí to byť podpísané primárkou ,čo keby sa ohradili príbuzný....,musí to byť zaznamenané ...

959touareg
4. dec 2013

@aristka ty nestras!!!!!! normalne hororove scenare. ale na srane druhej - mas pravdu. mnohe tu si neuvedomuju zavaznost situacie, ktora sa mohla stat. a mozno vela k tomu nechybalo.
inak ked si tak uvedomim- mozno to bolo naozajvazne, ked sa uchylila ku facke, nakolko sama musela zhodnotit tu situaciu a pri predstave, ze mohla prist o oko ju to vyhecovalo k tomu, ze tu facku mu dala. keby to zavazne nebolo, mozno by tak nereagovala. nezastavam sa jej, iba premyslam.

aristka
4. dec 2013

@959touareg ja nestraším ,ale vidíš sama ,ako to ide dolu vodou a tie útoky sú a ak budú aj od malých pacientov ,s ktorými si rodičia nevedia dať rady ,možno nám to príde aj sem .veď vidíš ,že v demokratickej DE s tým nemajú problém.....ja ako zdr.a matka by som s tým problém mala ,lebo to má od humánnosti na kilometre ďaleko a duplomak viem ,že za pomoci a spolupráce rodiča sa dá všetko zvládnuť ...

charlie1980
4. dec 2013

@katka888 Urcite pocin 9-rocneho dietata nebol spravny. Urcite by som sa s nim o tom doma porozpravala. Lenze pocin doktorky, dospelej kvalifikovanej osoby, ktora urcite mala v ramci studia aj psychologiu, musi vediet zvladat aj narocne situacie a je neporovnatelne s pocinom 9-rocneho dietata. Nech teda pani doktorka ide pracovat s tovarom, ked jej to s ludmi nejde.

959touareg
4. dec 2013

@aristka este som dopisala nad tebou prispevok. mas pravdu.

alice107
4. dec 2013

@aristka obrana je inzultacia pacienta? ako to myslis ze by sa malo uskutocnovat v praxi? takto by mali pediatri postupovat podla teba voci svojim pacientom? no to hadam nemyslis vazne. to na sk je pravne vedomie take ozaj slabe ?
ako som pisala, ja vychadzam z uvodneho prispevku.

macamac
4. dec 2013

@aristka 😕
a na čo konkrétne sa teraz pýtaš?
fakt neviem
myslím v dobrom
čo - " toto bude potom čo"
dík 😉 🙂

aristka
4. dec 2013

@959touareg veď som písala ,že keby sa toto mne stalo ešte teraz sa trasiem ,lebo fakt ohrozenie bolo obrovské a šťastie ,že sa nič nestalo ,veď aj malý si mohol ublížiť ,zlý pohyb a mohol mať ihlu v sebe ...

aristka
4. dec 2013

@macamac reagovala som ,že prväzovať ľudí ako zvieratko ,ale zvieratko musí mať voľnosť ,takže je na tom lepšie ako priviazaný človek...

macamac
4. dec 2013

@aristka 😀
jaaj
inak práve som sa ťa šla spýtať, trošku som popremýšľala 😀 😝
mám asi dlhšie zapaľovanie
áno, že človek musí byť natesno, aby sa nemohol hýbať a neútočil
a ten pes je na tom potom lepšie
aspoň 3 metre výbeh

no ale uznaj
ja som teda kedysi dopadla 😝

959touareg
4. dec 2013

presne ako pises o 16:14, moje slova. krasne napisane. ono by to bolo chiet vypocut aj nazor doktorky aby sme mohli sudit, alebo matka by to mala blizsie opisat ako sa doktorka spravala. takto iba tapame a piseme mozno bludy. a pravda je uplne niekde inde. suhlasim s tebou teraz. 🙂

959touareg
4. dec 2013

@aristka vies co, mne toto raz urobili v nemocnici so starkou.isla som ju navstivit a skoro som skolabovala. ona, chuda stare sedela na stolicke cela zviazana v popruhoch. ruky, nohy, trup. normalne mi vyhrkli slzy a narobila som tam taky cirkus, ze hned ju odvazovali. ona je uz stara a ma vo zvyku sa stale prechadzat. aj tam lobizgovala po izbach, chodbe, tak aby od nej mali pokoj toto spravili. ale necakali, ze tam dorazim ja. a ja som clovek kludny, ale ked ma niekto vytoci nepravom alebo vidim krivdy na inych -beda. a staka? chuda moje. ked ju odviazali so slzami v ociach sa na mna kukla a povedala dakujem. to ako zviera tam bola. aj teraz mi je zle ked to pisem.

jabadaba
4. dec 2013

no, ja osobne si asi neviem predstavit priviazanie ruk v kresle. To uz lepsie mi vychadza ta pomoc zo strany rodica, ze deita drzi a pripadne mu pevne zovrie ruku v kriticky moment vpichu. 😒

katka888
4. dec 2013

@charlie1980 hmmm, a myslíš si, že lekári, učitelia a iné profesie, prichádzajúce do styku s deťmi sú školení na to, aby zvládli ukážkovo takú situáciu, kedy ich niekto ohrozí ihlou pre očami? môj názor je, že ľudský organizmus nie je exaktná veda a pod vplyvom tak silného šoku a stresu ako je ohrozenie vlastného zdravia je náročné vôbec odhadnúť, ako daný človek zareaguje, či už školený na psychológiu, alebo nie. jedna vec je teória, ale aj keď absolvuješ školenie, ako sa napríklad správať v prípade prepadu, stále tu vzniká otázka, či budeš reagovať podľa naučených bodov , alebo inštinktívne. A ďalšia otázka je, aké percento ošetrení detských pacientov končí takýmto útokom na lekárku, bez ohľadu na to, či je daný útok podvedomou reakciou alebo nie? Má lekár vôbec šancu si "natrénovať profesionálnu reakciu" ak s takým niečim za x rokov praxe nepríde do styku? Ak je takéto jedno ošetrenie z 15 000 iných, aj keď náročných, ale bez tak ohrodzujúceho útoku s ihlou? Stále tvrdím, že to bola síce neprimeraná reakcia doktorky, ale podľa môjho názoru absolútne ojedinelá, nakoľko si to ihneď uvedomila a ospravedlnila sa. Pre mňa je to dôkaz toho, že to bola čisto obranná reakcia organizmu v šoku a takéto reakcie si hold môžeš plánovať ako chceš, stále v sekundách rieši situáciu tvoje telo a nie tvoj uhol pohľadu v čase " kľudu " 🙂

jabadaba
4. dec 2013

@959touareg to sa hrozne cita. ☹

katka888
4. dec 2013

@zuzkaanicka niektorým maminám by som odporučila absolvovať test na stresové situácie, kedy im v nečakanej chvíli niekto vystrelí zo zbrane pri uchu ... výsledky by boli určite viac ako zaujímavé 🙂

959touareg
4. dec 2013

@zuzkaanicka ale sa nam to zbiera, co? uz si zakomplexovana, uz si naivna, uz si....ani neviem co vsetko. z diskusie na diskusiu sa to na nas nabaluje. zachvilu si prilozime pistol ku makovici. ide to s nami dole vodou.
a teraz mimo temy....pocuvaj a co s tou nasou skupinou? je uz zalozena? krycie heslo stihacky, smirovacky a spehunky? o tyzden mi moj stary ide na 5 dni do Alp lyzovat - mam ist na tajnasa poza kricky? silno uvazujem ci neist. istota je gulomet. motto -doveruj, ale preveruj mam silno ulozene v pamati...co povies? zita uz zalozila skupinu? mala by som jej pisnut co na to povie ona, alebo nech radi ,ked je sefka. ved od coho je tam. iba tak sme ju nezvolili. 😀

jabadaba
4. dec 2013

@959touareg 😀 mobil si uz prezrela? 😀 😀

zuzkaanicka
4. dec 2013

@katka888 potom by tu asi ine pisali, ale mozno by povedali, ze predsa nie su pediatricky 😖 ... tato tema naozaj nabrala take zvlastne obratky 😖 ... ved ani jedna z nas nesuhlasi s tou fackou, ale treba si vsimat aj suvislosti ... ja byt tou doktorkou, tak mozno ani dnes by mi nebolo este uplne dobre ... vyhlasit o nej, ze labilna a agresivna ... no, toto je to, co sa mne na niektorych reakciach nepaci a s cim nikdy suhlasit nebudem ... nebrat do uvahy, ze to nie je stroj, ze sa moze zlaknut ... fakt by ma zaujimalo, ci tie, co to pisu, ci su vzdy 100%-tne profesionalne a ci by boli aj v takejto situacii 😉 ... ale uz radsej mlcim, lebo isto uz zase vyryvam 😅

959touareg
4. dec 2013

@jabadaba jaaj, dalsia zo skupiny. vidis, este ze ta mam. zabudla som. darmo, je to pre mna novinka, este sa musim vela ucit kym budem zrucna. ale neboj. dostanem sa do toho a iba potom uvidis. aj nase oponentky budu cumiet, ze ich presiknem lavou zadnou.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@959touareg 😀 ja som este aj frigidna 😀 ... tolko titulov sa mi tu na MK dostalo ... dnes sa k tomu pribalila zakomplexovanost ... ja sa v podstate bavim na niektorych zienkach 😅
Klub naivnych manzeliek este asi zalozeny nebol, ale musime napisat Zite 😉 ... zalozime si sukromnu skupinu a nepustime tam nikoho, kto nie je naivny, zakomplexovany a tak podobne 😅

959touareg
4. dec 2013

@katka888 presne ako pises. ja tiez nezastavam lekarku, iste ze toto urobit nemala, ale stalo sa. no iste to tisickrat olutovala. ale v tom momente ani nevedela co robi. ako pises,bola to ojedinela situacia, reakcia a pevne verim, ze toto nerobi casto. mozno ma prax uz niekolko rokov, je sikovna a stalo sa jej to prvykrat. aspon v to dufam .

katka888
4. dec 2013

@zuzkaanicka podľa mňa sú aj stále perfektne nahodené a nastailované :D a este ako som raz citala, ich dieta ma 7 rkovvv a v zivvote nepoculo nadavku, kedze ony ... ho dokazu chranit a nechapu, ako my obycajne mozme dovolit aby slo dieta po tej istej ulici ako chlap, ktory vypusti nadavku z ust:D ale to uz je tema mimo a ozaj to uz prikraslujem

959touareg
4. dec 2013

@zuzkaanicka presne tak sa vola nasa skupina. dobra pamat. ja som si to nezapamatala. tak len si do diara znac tie tvoje povahove crty, aj ja to budem robit a potom si vsetky pekne sadneme a pouvazujeme nad sebou. ved takto sa zit neda. treba s tym nieco robit. cim dalej je to s nami horsie a horsie. 😕