icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

aristka
4. dec 2013

@charlie1980 nie sú si seberovný ,ale je rozdieľ ,kto je ohrozený a kto má zbraň v ruke a oháňa sa ňou ,ihla na iv odber sa dá použiť ako zbraň a ublžíť ,čo vpichom do hrudníka a spôsobiť buď vpich do srdca alebo do pˇúc alebo pohrudnice a následný vážny problém pneumothoraxu ,na čo je potrebná hrudná drenáž alebo čo bolo možné v tomto prípade ,prepichnutie očnej bulvy a cez orbitu prerazenie lebky a následné krvácanie podľa toho do akej hĺby by sa dostal ..máš smolu to dieťa malo v ruke zbraň a týmto počinom a zlým pohybom si mohol aj sám veľmi ublížiť a nie len dr....

charlie1980
4. dec 2013

@aristka 😀 😀 😀 na toto uz ani neviem, Co napisat 😀 Radsej nic. Ty si Fakt myslis, ze 9r. chlapec vnima odberovu ihlu ako zbran...??? No, idem ja, musim krmit 🙂)))

charlie1980
4. dec 2013

Nevedela som, ze len tak lahkomyselne sa v ordinacii pediatra povaluju zbrane 😀 😀 😀 😀 😀 😀 To si teraz ale zabila, skoda ze sa to neda mazat, na tvojom mieste by som to urobila 😀 😀 😀

aristka
4. dec 2013

@charlie1980 práve preto ,že si možno neuvedomil ,čo mohol spôsobiť ,mohol ublížiť a mám dieťa o rok staršie a keby toto spravil od dr.by nestihol schytať ,pretože by som ju predbehla ...je veľmi smutné ,že si neuvedomuješ,čo sa mohlo stať a asi si nebola v živote na odbere ,keď nevidíš ako ľahko sa to mohlo stať a mohlo to mať vážne následky a hmaty a chvaty nás nikto neučil ,takže dr. asi tiež použila čo ovláda ......a znovu opakujem ihla sa dá použiť ako zbraň a ublížiť aj s dôsledkami čo som písala.....

aristka
4. dec 2013

@charlie1980 takže ak máš dieťa a podľa tvojich slov mu s kľudom alaha tie ihli kúp ,mali by sa dať v zdr.potrebách a nech sa zahrá a môže ti aj šibrinkvať pred očami.....

zuzkaanicka
4. dec 2013

@aristka ked ma tu ihlu v ruke dieta, tak je to nic-mozno je v tom momente z gumy ... ale na druhej strane tu prave @charlie1980 pisala o tom, ze pre 9-rocneho moze odber krvi predstavovat obrovsku hrozbu ... cize z pohladu chlapca je ihla neuveritelna zbran a doktorka ma cakat, kym jej s nou pospara v oku ... to je ten dvojity meter, ktory tu mnohe pouzivaju a este si myslia, ako uzasne argumentuju ... no, zenska logika ... a je mi fuk, co mi tu teraz niektore napisu o vyryvani 😝

aristka
4. dec 2013

@zuzkaanicka ale ,keď to nie je prostriedok na ublíženie ,môže ho kúpiť svojmu drobcovi namiesto hrkálky ,veď mu je to jedno neuvedomuje si čo má v ruke a na dôsledky si počkáme.....

aristka
4. dec 2013

@zuzkaanicka vieš v čom je dvojitý meter u mňa ,že malý schytal len facku ,ale keby to bol dospelý a toto mi spraví ,myslím dospelý pri zmysloch ,takú by som mu uvalila ,že by mal moncel ....

charlie1980
4. dec 2013

@aristka Ok, beriem 😀 😀 😀 Dnes vyhod vidlicky, noziky a aj male lyzicky, metlu a sekeru, ryl a motyku, vazu a luster, kutac na krb a vianocny stromcek, lebo so vsetkym mozes byt prebodnuta alebo ovalena. Ze ty tolko zbrani doma skladujes, by som si teda nemyslela 😀 😀 😀 Ale uz odbocujem od temy, zacinam analyzovat aristku 😀 😀 😀 A teda musim z temy odist, lebo to uz s temou nic nema spolocne 😀

jabadaba
4. dec 2013

@charlie1980 analogia tvojich prikladov s tu pretriasanym pripadom by bola keby: kadernicke zakaznicka v amoku vytrhla misku s peroxidom a takmer jej splechla do oka. Keby predavacku do mraziaceho boxu sotil vystresovany zakaznik. Pravnicku nam tu uz vrazdili a nie jednu z tejto branze, smetiara ak by niekto od strachu z velkeho hlucneho plechoveho auta rovno svacol dnu aj s kontajnerom....toto by boli analogie k pripadu. 😉

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 Tvoje deti asi bezne behaju so sekerou, co? 😀 ... nehnevaj sa, ale argumentujes divoko 😕

charlie1980
4. dec 2013

Nie, to nie, nebehaju, ale je pre mna prehnane prirovnavat odberovu ihlu ku zbrani. Skoro az smiesne.

jabadaba
4. dec 2013

@charlie1980 inac, sice mna sa nepytas, ale neda mi - o akej zbrani atristka hovori - padol tu jeden nazor, uz neviem od koho, ze dieta jednalo ako jednalo lebo lekarka na neho sla so zbranou. Ze tak to nejak mohol ten maly vyhodnotit. Takze ako vidis, niekto injekcnu striekacku s ihlou za zbran povazuje. V ruke lekarky! No...nazor si utvor sama.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 no, ale tak potom preco si napisala, ze 9-rocny chlapec berie odber krvi ako ohrozenie zivota? ... 9-rocny chlapec je uz dost rozumny, aby vedel, ze pri odbere o zivot nepride-to si zase nemysli, ze 9-rocny chlapec je nejaky hlupacik 😉 ... a ano, odberova ihla v rukach hoci aj dietata moze byt velmi nebezpecna, obzvlast, ked strati nad sebou kontrolu ... ale vsak Ty si mysli co chces 😖

charlie1980
4. dec 2013

@jabadaba Aristka pise, hned v prvom prispevku na tejto strane, ze aj odb.ihla sa moze pouzit ako zbran...z tohto vychadzam. Prave preto som napisala, ze nech neprehana, lebo potom aj vidlicky su zbrane, pohare, misky, valkac 🙂

charlie1980
4. dec 2013

@zuzkaanicka Neviem, ako Ty mozes vediet posudit, nakolko je 9-r. chlapec rozumny. A pud sebazachovy...ano, ten ma dokonca aj dospely clovek, nakolko rozumny, to uz neviem... Skus neplavca hodit do hlbokej vody a tiez ta mozno stiahne na dno, ked sa bude snazit zostat na hladine. Pretoze si prave poruke, nie preto, ze by nieco proti tebe mal.

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 takze, ja uz mam dost velke dieta, takze mam prehlad aj o devatrocnych ... hrozbu straty zivota pri odbere krvi-to si fakt prehnala 😉 ... inak, mam aj par semestrov psychologie za sebou, dokonca aj vyvinovej, takze trochu prehlad mam 😉
A je zaujimave, ze teraz uznavas nejaky pud sebazachovy ... bezny clovek ho moze mat, ale doktorka asi nie ... len vlastne mi nie je vobec jasne, preco si ten pudsebazachovy spomenula-toto mi nejako uniklo 😕

charlie1980
4. dec 2013

@zuzkaanicka Tak vidite, vidite, ked ani neviete, co pisete, resp.citate...Ja som nepisala, ze dieta malo hrozbu straty zivota, ale prave konalo MOZNO v pude sebazachovy !!!!!! Kto ho vie...??? To je fajn, ze to mas nastudovane, ovsem, neviem, ci to mozme takto porovnavat, kedze niektore deti sa v 9.rokoch este pocikavaju a niektore 5.rocne uz citaju knizky, ako to bolo u mna. Preto neviem, ci to takto mozes zovseobecnovat alebo porovnavat s tvojimi detmi. Dalsia skutocnost je ta, ze dieta v 9.rokoch este zdaleka nie je vyvojovo tam, kde pediatricka, hm...? Ano, aj pediatricka mohla konat v pude sebazachovy, nikde som nespomenula, ze ho nemohla mat, tak preco zase tie dojmy a posudky...? Mohla. Ale zlyhala ona a je to u nej neospravedlnitelne vzhladom k jej veku oproti chlapcovi a profesii. Preto, ak nevie, ako na ludi, s detmi je to samozrejme este narocnejsie, radsej nech ide predavat do potravin.

miskakyska
4. dec 2013

..........ja sa z Vás poserem baby 😀 😀 😀 do Vianoc sa hádam dohodnete 😉

jabadaba
4. dec 2013

@charlie1980 no a nebola prva kto to oznacil za zbran. Uz to tu padlo. To som tym chcela povedat.

jabadaba
4. dec 2013

@miskakyska nie nie, do Vianoc chceme plynule prejst ku Kvantovej fyzike. 😀

miskakyska
4. dec 2013

@jabadaba no ved preto 😎

jabadaba
4. dec 2013

@charlie1980 tu je skopirovany prispevok so zaujimavym pohladom na situaciu. Autorka lorela:

"Píšete tu, obhajkyne konania lekárky, že adekvátne reagovala na chlapcov útok. A čo chlapcovo konanie? Z jeho pohľadu videl ihlu, ktorou mu chce ublížiť. Takže tiež adekvátne reagoval na "útok", keď jej ju vytrhol z rúk. A pritom TAKMER NECHTIAC zasiahol oko. On jej nestrelil úmyselne facku, ani ju nekopol, ani inak fyzicky neatakoval, tak ako to urobila ona. "

Nuz? Aj ihla moze byt zbran. Zavisi z akeho uhla sa na to pozries. Podla vyssie citovaneho dieta vnimalo ihlu ako zbran. A na zbran sa ihla moze prementit v nespravnych rukach. (to mala zrejme na mysli Artistka)Otazka do plena teda je - v cich rukach je ihla nespravne? 😀

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 kopirujem Tvoj prispevok a precitaj si jeho poslednu vetu:
Prosim Ta, neprehanaj. Nikto na doktorku neutocil s ihlou proti oku. Ona bola ta, co zautocila. A este raz...aj to patri k rizikam...kadernicka vdychuje skodlivy peroxid vodika, predavacka moze prechladnut pri mraziacom boxe, pravnicka moze byt ohrozena niekym, komu ukrivdila, politik je neuznavany, smetiar spadne z auta no a detska doktorka moze byt napadnuta dietatom. Aj ked v tomto pripade to bol u dietata skor pud sebazachovy, kedze jemu sa zdalo, ze ide o zivot na jeho urovni 9r. mozgoveho vyvoja.

Pises, ze jemu sa zdalo, ze ide o jeho zivot .... a ja znovu opakujem, ze 9-rocne dieta si sotva moze mysliet, ze pri odbere mu ide o zivot 😉

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 a ja este dodam, ze som nikde nepisala, ze Ty si napisala, ze tomu chlapcovi ide o zivot, Ty si pisala, ze chlapec si mohol mysliet, ze mu ide o zivot, ale veru, v deviatich rokoch je to dost nepravdepodobne 😉

zuzkaanicka
4. dec 2013

@jabadaba prosim Ta, tu kvantovku chces prebarat na MK? ... toz, do tej temy musim ist, to bude velmi zaujimave sledovat 😅

koniarova
4. dec 2013

Bože baby, že vás to ešte baví. 😠 😠

zuzkaanicka
4. dec 2013

@koniarova nebavi, nas do toho nutia 😅

charlie1980
4. dec 2013

No, uz ma to prestava bavit, lebo stracam prehlad. Idem schovat Lap top, aby mi ho nahodou muz nehodil o hlavu, lebo aj to moze byt zbran 😀 😀 😀

zuzkaanicka
4. dec 2013

@charlie1980 zamotala si sa? 😉