Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
@zuzkat1 Och, urcite dostane po zadku, o tom vobec nepochybujem. No urcite nedovolim, aby mu facku dala doktorka pred mojimi ocami. Na to som tu snad ja...ked uz...a ked vobec, ked to uznam za vhodne. Ja stale hovorim o tom, ze doktorka zlyhala a za to by som jej dala facku cez obidve strany. Pretoze ma toho v hlave podstatne viac ako 9-rocne dieta. Aspon dufam. Nie je to v jej kompetencii a je plne sposobila, kedze ma doktorat. A ak nezvladla situaciu, pretoze konala v afekte, nech teda nerobi s detmi, ale s tovarom napr.
katka888 vobec nepises agresivne, aspon ja to tak nevidim...ale v tomto pripade pomenovat odb.ihlu zbranou je pre mna prehnane, kedze 9r. chlapec ju podla mna ako zbran nevnima, skor sa brani. Preto tie srandy okolo valkaca a misiek, vidliciek a lyziciek. Ano, neadekvatne pouzitie MOZE byt povazovana za zbran, len ci to tak vidi aj ten 9-r.chlapec. Myslim, ze nie.
@charlie1980 takze Ty by si doktorke vylepila aj dve facky 😝 ... tak to je este dobre, ze si tam nebola, lebo by z toho bola celoordinacna bitka ... takze doktorka zlyhala a keby jej matka vylepila, tak ta by co? ... ta jej facka, ci dve, to by bolo uz v poriadku? 😝
@zuzka421 Prepac ale ja si myslim ze je to relativne to spravanie doktorky..predstav si ze by jej vypichol oko.no neviem neviem ci by som mu ja zato podakovala len preto ze som jeho doktorka..Podla mna 9 rocne dieta je dost velke aby pochopilo ze ide o jeho zdravie, ak by bolo ze male tak sa da este pochopit jeho spravanie ale takto som na strane lekarky, myslim ze este bude rada ked sama odidete 😝 Aj moja ma panikcy strach z lekarov ale ma len 5 ale od hanby by som sa prepadla keby to urobila ona..
@charlie1980 z tej ihly robi zbran najma to ze chlapec si neuvedomuje aka je nebezpecna.
A teda ja som nevedela ze doktorat ludi pozbavuje ludskych reakcii..
@charlie1980 prepac ty by si na doktorkinom nieste bola uplne kludna keby ze ti nejake dieta skoro vypichne oko?hmmm som nevedela ze samotyranie este existuje 😝 Ty hovoris ako matka ale keby si cely den pocula revat deti a jedno je vyslovene hyperaktivne tak je to unavujuce..A nezabudaj ze plac tvojich deti ti nevadi ale ak ti reve za uchom cudzie dieta tak ti to pily usi 😀
@perinkamoja Mila perinkamoja...ja si velmi dobre uvedomujem"coco" pisem...ja viem, ze 9 rocny chlapec nechcel "vedome" ublizit doktorke...proste reagoval, ako dieta..neviem, ci nepripravene od rodicov, alebo stresovane od predoslych doktorov..napriek tomu trvam na svojom nazore...prepac, ja mam troch chlapcov....ked som mala toho najstarsieho v nemocnici, kedze bol chory, poslali ma z ambulancie prec a presne vedeli preco, maly sa hned spraval inak,ako ked som tam bola ja...ale to bolo pre 10 rokmi...pred dvomi rokmi mi skoro zomrel syncek, mal dva roky, na tazky zapal pluc, reval ako tur, bil okolo seba a bolo ho treba pichnut na infuzku...myslis, ze som davala lekarkam facky???????????bola som vdacna, ze mi zachranuju dieta..a mohli s nim robit, co chceli..lebo som im doverovala...napriek vsetkemu verim, ze ta pani doktorka neurobila nic zle...zachovala sa ako clovek..prirodzene a normalne....aj normalny clovek by tak zareagoval..Dnes mam deti 4 a 6 rocne,tie mladsie, nie 9..presne vedia ze idu ..ano, brat krvicku, alebo na injekciu, a su na to pripravene, zavru ocka, a potom povedia sami sebe aki su dobri....to je parada......ta facka by vam nepresla...nastastie....u normalnych ludi..
@charlie1980 ano psychopat zbran nevidi ako zbrat a moze ublizit alebo zabit. Nie je uplne jedno ako to videl ten 9 rocny chlapec? Kedze podla teba ma v hlave podstatne menej ako dr., tak aj podstatne horsie vie odhadnut riziko, ako moze ublizit. Takze dr. tvoje dieta prefackat nemoze, ale ty dr. prefackat mozes a dokonca cez obe strany 😀 Parada. Krasne inteligentne riesenie......
@cecil36 áno kam to len speje 😀 😀 😀 😀 ........ale super sa to rozbehlo.......sa čudujem zakladateľke témy ze to nezavrie.....na jednej strane si tu prečítala akého má hrozného syna......a na druhej strane ako zlyhala ako matka............s doktorkou dokopy...........neviem na čo je to dobré.....takto sa doťahovať.......... 😀 😀 😀 😀 😀
@charlie1980 vieš v čom je problém charlie? v tom odľahčovaní toho, ako sa chlapec zachoval. dnešná doba je plná akýchsi práv dieťaťa, ktoré samozrejme v žiadnom prípade nezatracujem, skôr ma znepokojuje fakt, že sa na základe oháňania práv dieťaťa značne pozabúda na jeho povinnosti. Ak sa to dieťa nenaučí dnes, ako sa má správať, čo myslíš, kedy sa to asi naučí? V noci , keď bude prechádzať z veku 17 na 18 rokov? Alebo prevzatím OP? Dnes sa značne pozabúda na mantinely, ktoré deti potrebujú ako soľ. Narodia sa ako nepopísaná kniha, a pokiaľ budú celé detstvo fungovať systémom :" to nevadí chrobáčik, že si spravil to a to, veď ty si len dieťa, ty tomu nerozumieš.... " mne tu nejak automaticky prichádza otazka: A kedy sa to má naučiť? O týždeň, o dva? kedy je ten akože vek, že si povieme, OK, tak od dnes sa naučíš, že sa upratuje po sebe, od dnes sa naučíš, že sa na ulici zdraví, od dnes sa naučíš, že hold sa netrhá ihla doktorke z ruky, a nešibrikuje jej pod očami. Ja nechápem, akože mamičky si ozaj dnes myslia, že normálne, adekvátne správanie sa akože fakt tým deťom naleje z večera do rána do hlavy? Ako mne to ozaj pripomína istú sociálnu vrstvu , ktorá má iba práva, ale žiadne povinnosti. To dieťa musí akceptovať fakt, že sa nesmie zaháňať na doktorku ihlou, akýkoľvek strach má. Ak to nepochopí, potom sa ozaj môže stať to, čo pred pár rokmi, keď chlapec zaútočil na spolužiaka štetcom a prepichol mu hrudník a spolužiak zomrel. Aj vtedy sa štetec mal podľa tvojho argumentovania nepovažovať za zbraň? Ublíži taký chlapec raz tvojmu dieťaťu, lebo jeho matka ho rok predtým u návštevy doktora nepoučila, ako sa má správať, nakoľko tvrdila, že doktorka je na vine, lebo je dospelá a on je iba dieťa... a fakt kua nebodaj ublíži tvojmu dieťaťu, no ako budeš reagovať? Budeš stále zastávať názor, že 9 ročné dieťa ak má v ruke štetec, tak si neuvedomuje, že je to zbraň a tak sa ním môže oháňať? Budeš zastávať názor, že to dieťa nemalo dostatok rozumu? Jednoducho, ak deťom nedáme mantinely dnes, čo nás čaká ke´d vyrastú a my budeme starí a nevládni? ako sa k našej generácii budú správať? netvrdím, že lekárka nekonala neprimerane, ale celú situáciu hodnotím komplexne, beriem do úvahy aj DOVOD prečo tak konala. Ak ju chlapec zrazu ohrozil ihlou, no hold je to živá bytosť s reflexami, nie robot. To či mohla reagovať ináč, ja neposúdim, ja si nedovolím ani tipnúť, ako by som sa zachovala ja, facka je hold silná káva, ale otázka, ktorá je na mieste je, dalo sa reagovať ináč? Jemnejšie? Alebo to bola situácia, kde by iní reagovali ešte horšie, pudovo obrátili injekciu k dieťaťu? toto ozaj môže posúdiť možno iba nejaký odborník, ale pozerať sa na to, že jediný viník tejto situácie je doktorka a nebrať do úvahy fakt, ktorý tomu predchádzal, mi príde príliš " americké" .. odsúdiť, platiť a zarobiť . Ja nemám pocit, žeby slovač bola taka necitlivá.
Ja len dodam, ze mam v poslednej dobe pocit, ze rodic ocakava, ze vsetko sa dieta nauci v skolke a skole. Pocnut od odplienkovania cez samostane obliekanie az po slusne spravanie. Mamicky zobudte sa, a nehadze robotu, ktoru mate odviest vy, na niekoho ineho.
@katka888 vies co mna tu prekvapuje? ... ze ked ja tvrdim, ze nedam ruku do ohna za seba v takejto kritickej situacii, tak niekto to berie ako vyryvanie ... pritom ja len poukazujem na to, ze viem, ze som len obycajny clovek a priznavam si aj svoje chyby ... ale to, ze niektore automaticky oznacia lekarkine spravanie za neprofesionalne a ocakavaju, ze lekar sa bude za kazdych okolnosti spravat profesionalne, tak to je vlastne co? 😖
@zuzkaanicka ako som spomínala, niektorým mamičkám by bolo vhodné urobiť test na stresové situácie, kedy ti pri uchu v neočakávanej chvíli vystrelia zo zbrane.
@cecil36 ja som to tu uz niekde pisala ... ked dieta dostane zlu znamku, tak mnohi rodicia nevidia to, ze zrejme nieco to dieta nevedelo, ale hned najdu vinnika ... jasne, ze vinnik je ucitel ... ale tak isto je lahsie najst vinnika (ako pise @zuzkat1-hlavne mimo rodiny), ako sa s dietatom napr. ucit ... a toto sa nejako rozmohlo a ver, ze nielen na Slovensku ... aj trochu na zapad je to o tom istom 😖
@zuzkaanicka toto ja teda nikdy nepochopím, keď príde dieťa s 5kou domov, ísť za učiteľom a jeho z toho viniť. to už je že aká absurdita? či to len ja som husákove dieťa?
nuz, dobre sa to zvrhlo 😉 moj pohlad: moje dieta chodi k lekarke pripravene na vsetky procedury ktore s nim budu robit, cize nema dovod trhat doktorke ihlu z ruky a ani by si to nedovolilo. pani doktorka ma nejake prazvlastne reflexy, aby ked ma ohrozuje ihla (cokolvek) rozdavam facky "na pockanou" ??? vina, resp.neprimerane spravanie na oboch stranach- dieta+rodic vs. doktorka.
@zuzkaanicka daj link do IP, deti maju kiahne, takze som doma, nic nerobim, hram sa na trapku na forach :D
@katka888 100% suhlas s tvojim nazorom a prispevkom. Z tohto vsetkeho mi ale vyplyva, ze nie 9r.chlapec zlyhal, ale matka. Co sa doktorky tyka, stale som nazoru toho, ze je ta posledna, kto ma pravo fackovat moje dieta a takisto zlyhala. Nielen to, ze zlyhala, ale nie je kompetentna, aby takto postupovala. Na to som tu este stale ja ako matka. Ak niekto urcuje mantinely, potom som to ja a nie doktorka. Ak chlapec reagoval ako reagoval, potom je to moja vizitka. Ak doktorka reagovala v afekte, ano, aj to sa stava, ale potom nech si zvoli ine zamestnanie, ked ma sklony k afektom. No a k tym zbraniam...ako stetec...je to podla mna dost diskutabilne...bola to nahoda, bolo to umyselne, vedome, nevedome...tazko povedat...ako aj v tomto pripade. To som aj spominala...moze 9r.chlapec vnimat ihlu ako zbran ? Neviem...
Aj ked sa syn boji pichania ihiel.ty ako matka ho musis na to pripravit a v takom pripade by mozno bolo dobre aby v buducnosti si ho mala na kolenach a drzala mu ruku.Je dost velky nato.aby to vedrl pochopit.Aj moja dcera sa velmi boji.ked mala 7 bi sme vsetci na odbery kolichorobe v rodinr.Ona sla ako posledna a ked ju lekarka pichla vyskocila manzelovi z ruk.tak vsetky skumavky rozbila.Museli smr vsetci este raz dat odbery a aj ona.Strach ma stale.aj teraz ked ma 20.idem s nou a drzim ju za ruku.lebo sa boji ze odpadne.Ale od vtedy.ked tie skumavky rozbila pochopila.ze to musi byt a jednoducho to inak nejde.Ci reagovala lekarka nespravne.no myslim.ze to bol obranny reflex.ktory netreba nejak rozmazavat.ak sa ospravedlnila urcite to bolo len v tom afekte obranneho reflexu.Mozno by som qj ja strelila v takej situacii facku.
@charlie1980 vidis, ciastocne sa s Tebou zhodnem 😉 ... aj ja si totiz myslim, ze hlavna chyba bola v matke ... mala byt pri synovi ... na rozdiel od Teba som voci lekarke tolerantnejsia-nebudem jej vytykat nepreofesionalitu, lebo toto nebola normalna situacia a teda sa ani neda vzdy ocakavat normalna reakcia ... na toto sa neda proste pripravit 😉

mne sa paci, ako kazda kontroverzna tema zacne zit vlasny zivot, aj bez prispievania zakladatelky 😀