Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku
Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte
este jedna vec radsej nech padla facka ako ta lekarka mala prist o oko!!!
ta facka tvojho syna urcite nezabila, skor urcite dostal sok ze nieco take sa moze stat 😀
na buduce si da viac bacha.... dajme si na pomyselne vahy... na pravo facka, a na lavo , stara oka, co asi tak vyhraje..... hmmmmmmmmmmm 😅 😉
@misinka26 ale ved nikto tu pani dr. nepochvalil, vsetci skonstatovali, ze sa chovala nespravne a neprofesionalne. jedine, co niektori, vratane mna, povedali, ze dieta to tiez prehnalo a to sa skratka nerobi. a 9r dieta skutocne uz ma nejaky ten rozum a malo by vediet, odkial-pokial.
a na margo tvojho komentara, ze chvalabohu sa to stalo na svk, lebo.... ano, asi by mala dr. zalobu na stole, ale ja ti poviem aj druhu mincu a to, ze pri takom spravani dietata, by uz mila mamicka mala na krku odporucanie k skolskemu psychologovi,za to ze dieta nezvlada a dieta je zbytocne agresivne. a ak by to dieta pani dr, nebodaj trafilo, tak by mala na stole zalobu mamicka. a to pravdepodobne za ublizenie na zdravi plus za usly zisk urcite. takze - chvalabohu, ze sa to stalo na svk....pre vsetkych zucastnenych...
Na margo obranného reflexu: Keď bola moja staršia dcéra malá, mali sme návštevu a ona mi sedela pri nohách. Odrazu mi len tak, z ničoho nič zahryzla do stehna. Bola to strašná bolesť a mne v tej sekunde vyletela ruka a takú som jej dala facku, že ju odhodilo.... Návšteva na mňa pozerala, ja som, samozrejme, ešte v tej istej sekunde oľutovala svoj čin, ale tiež to bol iba reflex. Iste, že by sa mi nepáčilo, keby niekto fackal moje dieťa, ale vo vypätých situáciách sa také veci jednoducho stávajú a chcem len povedať, že sa dajú pochopiť.
@misinka26 pozri, keby Tebe mieril do oka striekackou-nechas ho, nech dielo dokonci? ... skus si, ale uprimne, odpovedat, co by si robila 😉 ... potom posudzuj tu facku ... potom tu nazyvaj niekoho super matkami ... naozaj by bolo fajn, keby sa ludia obcas aj zamysleli.
@tanapeta ja myslim, ze keby jej to oko vypichol, tak by sa este nasli take, co by aj to ospravedlnili a chyba by bola doktorkina, ze neponukla aj druhe 😝
Lenže to nebolo naschál, nechápeš ??? bol to inštinkt ... bolo by iné keby to urobil naschval, ale aj tak NIKTO NEMÁ PRÁVO BIŤ MOJE DIEŤA !!!!!!!! Môjho malého ( vtedy mal 9 m ) napr. v materskom centre uhryzol 3 ročný chlapec tak, že má dodnes jazvu a to som ho mala vyfackovať ??? a urobil to naschval, robil sa, že sa s malým hrá a zrazu bol na ňom a hrýzol hlava nehlava ... ano bola som v šoku ale NIKDY by som ho neudrela, od toho tam bola jeho mama ...
Myslim, ze tato diskusia nikam nevedie... opat sa zvrtla, ako mnoho inych, na osocovanie, hadky, boj.... Zial, nie sme naucene diskutovat... Akonahle ma niekto iny nazor, treba ho ukamenovat.... Je to smutne.... Autorka ma svoj nazor uz utvoreny, nechce sa ho zrieknut, ani velmi neakceptuje protichodne nazory... Neviem ale naco potom zakladat diskusiu... Utvrdit sa v tom, ze ja mam pravdu?
@zuzkaanicka 😀 😀 😀
ja sa aj divím, že niekto začal takúto tému....ja som rano začala temu a zvrtla sa na osočovanie, mudrovanie a obvinovanie....
neviem ci sa mam smiat , niektore tu pisete dieta, 😉 😀
je to dieta, ale na prahu puberty hej 😀 😀 😀 😀 😀
9 rocne moze mat mobil , moze samo chodit , vsade, moze hrat pocitacove hry moze robit vela veci, nie je to male dieta ktore treba vodit za rucicku......
ale chudacik nie je zodpovedny za svoje spravanie ; a chudacik treba ho vsade ospravedlnit...
mam 9 rocne dieta doma ktore ma svoje problemy... ale beriem ho ako velke dieta a nie za dieta ktore treba z avsetko ospravedlnit za kazdu cenu.. zienky..
ale pre niektore ostane dietaom , nechytat aj v 18 rokoch!!!!!
@misinka26 Prosím? Nemýľme si dojmy a pojmy.
Lekárka "nefackovala" dieťa za to, že sa bojí. Inštinktívne, v šoku, jej vyletela luka v sebaobrane. Ospravedlnila sa, sama svoju reakciu evidentne ľutuje a nepovažuje "fackovanie" detí za štandard.
V prvom rade mala matka vedieť, aké sú obvyklé reakcie jej syna. Lekárka nemá prečo predpokladať, že 9 ročné zdravé dieťa sa bude takto správať, nie je to normálne. Lekárka sa zľakla, zareagovala iracionálne, chyba, ale ľudsky úplne pochopiteľná.
Iracionálne reaguje teraz aj mamička, keď chce kvôli tomuto incidentu meniť lekárku. Problém je v prvom rade v synovi, na ktorého správaní treba popracovať, ak tam je naozaj panický strach či nejaký blok, tak aj s odbornou pomocou. Takáto reakcia sa nesmie zopakovať, môže sa to skončiť oveľa horšie, pre chlapca aj pre lekára. Aj pre neho bude len výchovné, keď bude k tejto lekárke naďalej chodiť a bude nútený sa celému problému postaviť a nie zutekať k inej doktorke a tváriť sa, že sa vlastne nič nestalo a zlá zlá doktorka je všetkému na vine.
@misinka26 a co s nou robili? 🙂 asi jej dali nieco na upokojenie alebo ju privaiazli nie? 🙂 my ked sme robili cirkus u lekara, mama nas von strieskala jak zito a druhykrat sme si romysleli ci budeme robit cirkus a predstav si nenechalo to na nas ziadne nasledky, neboli sme ani agresivni, ani nemame strach z lekarov a obaja si vazime starsich a autority..tak nebola asi stara vychova tak uplne odveci nie? 😉
@misinka26 ano, nikto nema pravo bit Tvoje dieta ... ale pokial to dieta zautoci, tak dotycny sa asi moze branit, alebo sa ma nechat dokalicit? ... to je naozaj taky problem vzit sa aj do situacie tej doktorky? ... myslis, ze ma v zalohe dalsich 10 zdravych oci, ze si kludne necha toto vypichnut? 😖
Inak je veľmi zaujímavé aký reflex mala Dr. .. Na mňa keby niekto mieril ihlou tak sa snažím ju chytiť a chrániť si oko a nie fackovať ...
@sharlotta ako by si sa branila Ty? ... vies teraz s istotou tvrdit, co by si v takej situacii robila? 😖
@misinka26 a chapes ze aj lekarka reagovala instiktivne? 3 rocne dieta este je dieta - s tym nic nenarobis, osobnost sa este len tvori, nevie este uplne odhadnut nasledky konania, nechape ze sposobuje bolest... mnohe deti v tom veku maju problemy prave s hryzenim s roznych dovodov ( niekedy su smiesne - mam pripad kde aj psychologicka aj psychiatricka potvrdili ze dieta sa snazi hryzenim si ziskat pozornost inych deti , proste pozitivna motivacia, nechce ublizovat - pisem o veku 3 roky )... ale uprimne, ja mam 6 rocnu dceru a teda ona uz presne vie ake nasledky ma jej konanie, kedy ublizuje, kedy to boli etc. ... v 9tich rokoch uz niektori rodicia nechavaju dieta same doma, zveruju im mladsich surodencov ked to inak neide etc. - to su uz velke deti plne si vedome svojich cinov... takze by som neporovnavala 9rocne a 3rocne dieta...
a ano, lekarka sa nezachovala spravne, konala instinktivne, vyletela jej ruka - keby to 3rocne dieta z nenazdajky pohryzlo teba tak ti mozno tiez vyleti ruka - aj ked teraz v uplnom klude budes tvrdit ze urcite nie... proste su situacie kedy podla mna nikto z nas za seba neda ruku do ohna, hlavne take ake popisovala zakladatelka - s akymi sa stretnes parkrat za zivot a konas naozaj instinktivne
9 ročné dieťa by už fakt mohlo vedieť, ako sa u lekára správať.
vytrhávať lekárke z ruky ihlu, pardón, ale to by najskôr dostal facku asi odo mňa a potom pokojne aj od doktorky.
Báť sa môže, bojím sa aj ja, nenávidím odber krvi, zásadne si vždy musím potom ľahnúť, inak by som odpadla ako hnilá hruška, ale cirkusy fakt nevyvádzam a nerobila som to ani ako decko
treba urobiť poriadok so synáčikom najprv a potom sa vzrušovať nad doktorkou, nehovorím, že reagovala primerane, ale mne keby nejaký zasran išiel vypichnúť ihlou oko, asi sa tiež nekontrolujem

@zuzkaanicka Tu nejde o iný názor, tebe by sa páčilo keby ti niekto fackoval decko za to, že sa bojí ???