icon

Synovcove tenisky nosí učiteľ

lolinko
23. sep 2015

Ahojte maminy
Chcem sa spýtať ako by ste postupovali keby ste boli v takejto situácii.
Syn dostal tenisky trošku drahšie do školy ako prezuvky (nechcem aby ste riešili značku, cenu a prečo také drahšie)
Dostal ich ešte v decembri 2014 a nosil ich ako prezuvky školský rok do júna. Pretože sme neboli zo zdravotných dôvodov ani pre vysvedčenie, ostali jeho veci v škole. V septembri 2015 nastúpil do školy a hneď prvý deň sa pýtal na jeho veci. Najprv mu bolo povedané že sú v zbernej triede a asi o tri dni že všetky veci sa vyhodili.
Nikdy sa nič nevyhadzovalo za 5 rokov, vždy tam všetko mal. A tento rok sa akože vyhodili. Bol riadne poisteny, no cez poistku sa to zevraj nedá urobiť. A asi dva dní dozadu si všimol, že učiteľ má presne tie isté tenisky čo mal on. Je si na 100% istý lebo si ich syn poškodil a to poškodenie je presne na tom istom mieste.
Poraďte mi prosím ako by ste to riesili?
ďakujem za rady

wicka5
8. okt 2015

nechápem, prečo na ňu niektoré útočíte - veď situáciu vyriešila bravúrne - tenisky teraz nenosí nikto, a trápne sa cíti každý ...( možno okrem nej )

0silvia0
8. okt 2015

@wicka5 no a nemohla urobiť dobrý skutok a nechať tenisky učiteľovi? Ja posúvam oblečko aj obuv po synovi môjmu otcovi - on sa tak teší 🙂 to vieš, chudobný dôchodca...

wicka5
8. okt 2015

veď práve ... dobro sa človeku vráti ... a karma je sviňa ;)

wicka5
8. okt 2015

.

sardinka32
8. okt 2015

Zeny, len tak na okraj, skoda, ze nam tu zakladatelka temy nenapisala, ako to vysvetlil ten ucitel...teda ze ako sa k tym teniskam vlastne dostal? 🙂

libka1
8. okt 2015

@sardinka32 no ved to, uz sa to tu parkrat ludia pytali, a dozvedeli sme sa od zakladatelky vselico, len podstatu nie 😒 neverim tomu, ze je taky chmulo ze corkol umyselne tenisky a potom sa v nich prechadzal pred ich povodnym majitelom. 🙄

sardinka32
8. okt 2015

@libka1 Podstatne je, ze ucitel uznal chybu a jedna mamina je spokojna, ze to nenechala len tak. 😉 😅

domak2
8. okt 2015

Mna len teraz napadlo, ci si ich tam rovno aj vyzul a domov siel len v ponozkach ci ako ? 😅

libka1
8. okt 2015

@domak2 😀 😀 pravdepodobne ich tiez nosil ako prezuvky, aby ich videlo co najviac ludi v skole...

domak2
8. okt 2015

@libka1 ja neviem mne cela ta situacia pride strasne trapna, by som sa naozaj pod zem prepadla (byt ktorymkolvek z ucastnikov 😅 ) Ja som si akurat tak vedela zabudnut poslednu desiatu v taske na konci roka 😀 Inak ja o nejakych zbernych triedach ani nechyrujem. 😅

lauricka
8. okt 2015

@bonaqa2013 preco hned "ti ucitelia nosia"? Kolko ich je? Jeden. V zivote by som si neobula po niekom topanky a drviva vacsina tiez nie. Zase nerob z ucitelov uplnych uboziakov, co nosia veci po studentoch.

mareli
8. okt 2015

inak mna by tak celkovo zaujimalo o akych teniskach sa bavime...ze ci nejaka limitka alebo nejake 30eurovky z intersportu...taka som napätá a asi sa to ani nedozvieeem. a tiez pointa, ze ako to ucitelovi dokazali, ako to on vysvetlil...ach ,horsie ako telenovela....no dam tomu sancu a zajtra este nakuknem, mozno pride rozuzlenie. 🙂

libka1
8. okt 2015

@domak2 ani ten ucitel asi o tom nechyroval. Mozno si myslel ze to je nejaka burza, tak si vybral tenisky co sa mu pacili 😀

domak2
8. okt 2015

@libka1 mozno si fakt myslel, ze je to na vyhodenie- ak nie bolo by dost divne sa v tom pretrcat v skole 😀 Cela ta situacia je ako z nejakeho komedialneho serialu- nie prave najlepsieho 😀

libka1
8. okt 2015

@domak2 no nic, budem tiez cakat na dalsie detaily, verim ze nas zakladatelka nenecha v stychu 😉

bonaqa2013
8. okt 2015

@lauricka si si istá že to petrilo mne???? Lebo ja nie som o tom presvedčená. 😀 😀 😀

kamitomi
8. okt 2015

Pôvodne som bola len zvedavá o čo ide ale keď som prečítala všetky príspevky nedá mi nereagovať. Zakladateľka slušne žiadala o názor, nič viac. Fakt je že drvivá väčšina by to nechala tak, no faktom tiež je že u nich v škole funguje zberná trieda a veci z triedy žiaci môžu získať aj po skončení školy. Takže by si nikto nemal dovoliť veci zobrať kým kompetentný neuznajú že zbernú triedu zatvoria. Zakladateľka píše že boli v nemocnici a nemohli si teda po veci ísť a keďže sú zvyklý na zbernú triedu tak vec riešiť nemuseli. To len na margo toho že tu píšete že to bola chyba syna a potom aj matky. Ja osobne by som to neriešila, ale chápem o čo zakladateľke išlo a súhlasím s ňou. Ak škola funguje ako píše, a majú zbernú triedu, potom učiteľ nemal právo vziať veci. A nebola ani chyba rodičov či syna že veci nechal tam, lebo vedel že ich tam nájde.
Obočie mi ale dvíha ako sa tu niektoré vyjadrujete, zosmiešňujete ju či to čo tu rieši, niektoré ju takmer odsudzujete..... Aká téma by bola vhodná aby ste sa fakt vyjadrovali k veci a neriešili somariny či neboli najmúdrejšie z najmúdrejších? Je smutné že ak niekto chce počuť len názor, dostane sa mu tu všeličo len nie to čo žiada. A nieje to len v tejto diskusii.... Človek aby sem radšej nepísal....

libka1
9. okt 2015

@kamitomi ja napriklad neodsudzujem ze to riesi. Mam rada ked sa veci vyjasnia. Ale odsudzujem ako to riesila, a to velmi. Nediplomatickejsie riesenie, ako to co ona predviedla si neviem predstavit. Myslim si ze urobila synovi medvediu sluzbu.
A este nechapem preco jasne nenapise ako sa ucitel k tym teniskam dostal 😅

maciatkolulu
9. okt 2015

@kamitomi neviem, ci vies ako to v takych zbernych triedach chodi. Myslis, ze funguju dokedy? Kym si neuraci niekto prist po veci? Ved uz v polke augusta sa chystaju triedy, asi nemaju ucitelia cas a priestor zbierat a ukladat zabudnute veci. A ako prepac, riesila to dana matka fakt detinsky a hystericky. Myslis, ze ako dokazala s tym blockom, ze su jej????? Je to trapne a primitivne riesenie a este aj s dietatom a u riadila. Chybu jednoznacne urobila matka. SKOLA NIE JE PRIESTOR NA ZABUDNUTE VECI. Ked boli v nemocnici, kludne si mohli prist aj pocas praznin po veci a nie cakat, ved nase znackove nas pockaju na lavici aj so zlatym podnosom. A ucitel ak ich fakt zobral, tak len preto, ze ich isli vyhodit a predpokladam, ze ich nosil.ako prezuvky a urcite ich necmajzol umyselne a este sa aj pretrcal. Takze jednoznacne chyba matky a neprimerane, primitivne riesenie. Mala ist sama a v tichosti zanucitelom a nie haloooooo, pomoooc ukradli nam znaaaaackove. Tak ked maju takuto skusenost, radim deckunkupovat nasuchovacky z tesca a hotovo. Nemusi sa potom stresovat. A nakoniec nechapem preco fakt nesli po tie drahe topanky cez prazdniny ked ich chalan mohol dolikvidovat.

maciatkolulu
9. okt 2015

@lolinko inak prepac, ale kedze som si vsimla, ze si visela mazdy jeden mesiac v teme kedy nabehne rodicak, tak nechapem naco decku kupjjes drahe topanky a potom stresujes a aj to neskoro. A inak mam svoj nazor, lebo napisat, ze ti nevadi, ze tvoj muz fajci travu a ze si s nim spokojne stojis na balkone a on huli a ty mas obyc.cigaretku a doma dve deti. Hmmmm, vesele.

libka1
9. okt 2015

@maciatkolulu tak uz vieme preco to halooo aspon. 😖 chjo...

jooj
9. okt 2015

Ale aka hanba pre ucitela...😏

blue_eyes
9. okt 2015

Mamicka @lolinko len chcela poradit...no vacsina komentov katastrofa.....sak vy im tie drahe tenisky zavidite normalne 😀 😀

0silvia0
9. okt 2015

@maciatkolulu ty to tu máš teda prelustrované 😀 o každom máš prehľad 😀

maciatkolulu
9. okt 2015

@0silvia0 o kazdom nie;-D ale to vies sama doma, rano, dieta este spi. No a po ruke iba pc, tak sa hram na detektiva orieska. Ale v konecnom dosledku ma nastvalo ako sa niekto moze takto priblblo chovat a zaujimalo, co je to za cloveka...

lolinko
autor
9. okt 2015

@maciatkolulu
prepáč keď už má máš tak prelustrovanu uniklo ti že SYN TIE TENISKY DOSTAL. Ja som mu ich nekupila. A áno písala som do témy ohľadom RODICAKU, sorry ale napríklad ja nemám sms upozornenie ohľadom účtu, tak som veľa krát do tejto témy napísala alebo iba prečítala. No nikdy som nenapísala že som závislá len od rodicaku!
A to ze môj už muž huli trávu, iba,som napísala svoj názor zakladatelke témy. A čo že mám dve deti. Sorry ale až taká sprosta nie som ani ja a ani muž že bude hulit keď sú deti hore alebo pri nich.

A ja som v škole bordel nerobila a ani krik. A ešte raz píšem prečo som išla rovno za riaditeľkou, lebo sa všetci VYHOVÁRALI na toho druhého. A keď sme si nechali zavolať pána učiteľa, tak slušne sme sa s ním rozprávali. A odkiaľ ich učiteľ mal? Ponukla mu ich upratovačka, teda aspoň to nám povedal.

A už mi je úplne jedno čo napisete, ja už sa nebudem vyjadrovať k ničomu. Niekedy tu na MK keď chcel niekdo poradiť, tak sa radilo ale neutocilo. No teraz v poslednom čase samé úročenie na zakladateľov tém.

kamitomi
9. okt 2015

@maciatkolulu no ja som čítala v príspevku zakladateľky že ostatné deti si tam veci našli tak asi tá zberná trieda funguje až do začiatku roka. Že boli len tri deti ktoré si veci nenašli no riešilo sa to a dopátrali sa k nejakému záveru. A potom, pisateľka jasne napísala že to riešila aj s upratovačkou aj so zástupkyňou no jeden na druhého sa vyhovárali tak potom šla za riaditeľkou. Ja v tom žiaden problém nevidím. Za seba som povedala že ja by som to už nechala tak no podstatné pre mňa sú niektoré reakcie. Je hádam úplne jedno kto a akú tému založí, pre každého je problémom niečo iné. A to čo tebe pripadá ako hlúposť inému môže narobiť ťažkosti. Zrejme preto sem píšu ľudia o všeličom, lebo potrebujú počuť iné názory, prípadne rady. A zakladateľka sa pýtala ako by ste situáciu riešili vy, nie poďte do mňa a naložte mi čo sa do mňa vojde.....Už som si to všimla u viacerých tém, aj u vážnych aj u takýchto úsmevných. Učiteľ je dospelý zarábajúci človek, isto si tenisky mohol kúpiť. Nevidím dôvod aby si ich bral. Aj keby ich rovno mali vyhodiť. Je iné ak niekto vec predáva či daruje a myslím si že učiteľ nepotrebuje charitu. A potom, tiež si mohol ísť prezúvky kúpiť do tesca a nie brať použité tenisky od žiaka, nemyslíš? Niektoré tu píšu že matka strápnila učiteľa, možno áno možno nie no môže si za to sám, nikto mu nekázal tenisky brať. Či sa syn cítil trápne je ťažko povedať, 11 ročné deti takéto veci vnímajú inak ako my. Matka sa zrejme trápne necítila, riaditeľka počítam tiež nie, veď nemala prečo. Ja osobne by som to neriešila vôbec, bolo by pre mňa ponaučením nedávať synovi drahšie veci do školy a ak už niečo zabudnem tak sa preto čím skôr vrátim. Ale nebudem vypisovať sprostosti a súdiť či zosmiešňovať matku. Bola to len obyčajná otázka, žiadala len názor, nič viac a niektoré tu ju div neukameňovali. Ako prepáč ale potom načo sú tieto fóra dobré? Minule bola téma " podvádza ma manžel", pisateľka napísala ako sa veci majú a prevažná väčšina odpovedí bola, postav sa do radu, nie si prvá ani posledná, sama si si na vine.... Myslím že je to dosť vážna situácia a také reakcie sú neprimerané. A je jedno či je to taká či onaká téma, ak nemám prispieť niečim konštruktívnym k danej téme asi radšej ani nepíšem.

anuskaaprazko
9. okt 2015

dievcence moj manzel ma nohu 41-42 bezne si poziciavame tenisky 🙂 ja mam 40-41 🙂

kamitomi
9. okt 2015

@libka1 Len zakladateľka sa nepýtala či ju odsudzujete a za čo? Žiadala len váš názor. A keď som si prečítala všetky komentáre bolo mi jej normálne ľúto. Človek už aby sa bál niečo sa spýtať. To že z pohľadu väčšiny riešila hlúposť, a riešila ju dosť nešťastne je jedna vec, no to ako sem niektoré super mamy,( ktoré všetko vedia, všade boli a kde neboli tam sa ešte len chystajú) píšu je vec druhá..... Každý sme nejaký a každý máme iné starosti, ak ma niekto žiada o to ako by som riešila danú situáciu tak napášem a neriešim blbosti a nezaujímajú ma veci ako napr. ako sa k tým teniskám učiteľ dostal. Veď je to jedno nie?

sestricka52
9. okt 2015

Ja pochadzam z ucitelskej rodiny. Vsetci okolo mna su ucitelia, ja som zdravotnik....ale nevadi. Mne to pride asi takto....preco si ucitel privlastnil cudziu vec? Chcel machrovat, ze ma nieco drahe ? Vec sa vyriesila a hotovo. Mamicka to dobre riesila