icon

Taška pre prvákov - Belmil

fiafia
8. jan 2023

Dobrý deň. Prišiel čas a ja chcem kúpiť tašku budúcej prvacke. Ja z toľkých diskusii, možnosti, toľkej ponuky mám doslova bolehlav 🤦 môj výber sa zúžil na ospevovaný topgal a belmil. Má prosim niekto skúsenosť s aktovkou belmil ? Odrádza ma plastový spodok, nevadí to dieťaťu pri chôdzi,behu, nebucha ho to do chrbta? Prípadne som našla batoh tzv skrupinovy predok, je na zipsy a predok je celý pevný. Má niekto prosím skúsenosti s týmito taškami? Prípadne reálne foto ako tie tašky vyzerajú ? Som z toho zuuuufala, prosím poraďte 🙏🙏🙏

Strana
z2
paulinam99
8. jan 2023

@fiafia Skús si pozrieť videá z tejto stránky, sú tam aj všeobecné informácie k chrbtici atď. Ja to chápaem tak, že sú 2 dôležité parametre pre chrbát:
1. váha tašky (čo najnižšia) a súčasne
2. ťažisko tašky na chrbte (aby sa dieťa nesprávne ťiažou tašky neohýbalo v chrbte)

Link: https://www.bagmaster.sk/mudr-smiskova-doporucu...

Na nete je samozrejme množstvo ďalších videí od odborníkov ... 🙂

kittykat22
8. jan 2023

@pallacinka29 a to mas odkial? mali sme tento https://www.zbozi.cz/vyrobek/setino-skolni-bato... v modrom. 560g :D ale ked som ho hodila na vahu mal okolo 400g :D ani som ho v ruke necitila.
takze jediny kto keca si ty. Normalne vsetky batohy pre dospeleho maju 400g https://www.alza.cz/lenovo-backpack-b210-15-6-c... tento si kupil muz a v pohode v nom odnesie 10g ked nosi 2 velke NTB, nabijacky a nejake extra veci.

Kupovat prazdny batoh 1.2kg pre dieta - je uplna debilina. Ale ak chcete aby deti mali poskodene klby - voila. 20kg dietatu dat na chrbat aj 7kg tasku - no urcite. Ani omylom.

anjelicek26
8. jan 2023

@kittykat22 netusim, ktora taska ma 1,2kg, ja taku ani nepoznam 🙄 Kazdopadne ci je to "debilina" - ked dieta tolko veci nosit musi, tak ich doma asi nenecha. A aj keby odratam tu vodu, ktoru tak riesis...

lasoli
8. jan 2023

@paulinam99 tak zasa ti prvacikovia v dnesnej dobe s amoc rych tasiek nenosia,povatsine su vybazane v aute rodicmi,cize dnes to je ine ,kedysi deti chodili do skoly s roznymi taskami aj 3km peso jednu cestu,

fiafia
autor
8. jan 2023

Pozerala som bagmaster a páči sa mi ale vôbec netuším či by jej reálne sedel. Teraz má dcéra 120cm a 21kg.

kittykat22
8. jan 2023

@anjelicek26 ja vodu neriesim. To pises niekomu inemu. Ale ja som tiez riesila malu flasu a vodu do 1/2. Snazila som sa minimalizovat vahu ako to islo.

kittykat22
8. jan 2023

@lasoli povatsine???? 🙄🙄 nemyslis vazne

pininka1
8. jan 2023

@kittykat22 dobre pise ze povatsine, dokonca aj taki co byvaju tesne pri skole.

lasoli
8. jan 2023

@kittykat22 uplne ano,dnes uz malokto pusti dieta same pesi alebo nebodaj autobusom.Povatsine sa vozia rano do skoly autom,aspon co poznam ja rosiny v okoli ale aj v inych dedinkach.Snad mi nechces povedat ze ty sama pustas prvacika autobusom do skoly.
Napriklad mne mama ako skolkarke dala 1korunu a autobusom som sa vyviezla na koniec dediny do skolky,ked poobede po mna nik nedosiel ,sl som aj oesi 5km po hlavnej ceste bez chodnika.Ale tak to bola ina doba a deti asi aj naucene sebestaticnosti,bezne bolo ze uz v 4-5r nas mama vypustila vonku a nestaral sa kde behame😉

andrea78
8. jan 2023

@fiafia zalezi od proporcii dietata, tteba si ju vyskusat. Dcera mala Topgal, syn by ju neuniesol, bol chuducky, nizsi, bola mu velka, kupila som po skusani Belmil. Chod, skuste co sadne. Moze Ti pisat kto co chce, co je najlepsie, najlahsie, genialne, musi to v prvom rase dietatu dobre sadnut.

paulinam99
8. jan 2023

@fiafia Vzhľadom na výšku 120 cm nemusíš mať obavu z modelov Bagmaster - série ALFA, BETA, GEN, LUMI s výškou batohu 40 cm, resp. ak chceš niečo minimalistické, tak potom séria PRIM s výškou batohu 34 cm.

Čo sa týka vyskúšania, ak nemáš možnosť ísť do kamennej predajne, doporučujem využiť ponuky e-shopov s dopravou zadarmo, kde máš tú výhodu, že ak batoh v 14-dňovej lehote vrátiš (odstúpenie od zmluvy), máš nárok na plnú sumu, t.j. prakticky nič netratíš. Tratíš iba na poštovnom, ktoré musíš zaplatiť pri poslaní balíka obchodníkovi. Čo to sledujem, tak politika batohov zn. Bagmaster je, že sa predávajú väčšinou už s dopravou zadarmo.

Námatkovo napr. tu:
https://www.loria.sk/skolsketasky/0/0/3/0/9/0/?...
alebo
https://www.bagmaster.sk/skolske-batohy-pre-1-t...
atď. stačí googliť 😉

maciatkolulu
8. jan 2023

@lasoli možno na dedine, ale v. Meste v 80.rokoch samé 4 ročne deti nebehali. Ako práčka som druhý polrok chodila sam do školy, potom, čo som s mamou prechádzala trasu, ale mala som školu dosť blízko, ale veľká cesta a aj menšie tam bolo, podstatne menej áut ako teraz okrem iného. Agresivita je na cestách a rapídne vyššia ako bola "kedysi" a veľa iného.
Za mňa sú fakt naj tašky ergobag

annm81
8. jan 2023

@maciatkolulu Náš predškolák tiež dostal na 6. narodeniny túto. Ale na slovenské pomery (a nie len slovenské) je neskutočne drahá. Ale rozhodli sme sa tak, lebo s batohom na chrbte som prešla tisice a tisice kilometrov a viem, ako veľmi dôležité sú na batohoch niektoré veci. Najmä aby veľkostne sedel na chrbát- stačí, ak si priemerná žena s bežnými proporciami skúsi pár hodín niesť ťažký batoh stavaný na mužov a ženský batoh a dôjde jej, aké závratné môžu byť rozdiely v batohoch. Tieto ergobag sú jednak pekne úzke a jednak majú nastaviteľnú výšku crhrbtovej časti. Ďalšia neoceniteľná vec je bedrový popruh. A potom samozrejme ďalšie vychytávky súvisiace s chrbtovým systémom aj s rozložením hmotnosti, kde je vidieť ako veľmi sa inšpirovali turistickými batohmi. Nechápem len jednu vec - prečo nepredávajú samostatnú aktovku, ale len predražené sety...

maciatkolulu
8. jan 2023

@annm81 ja som mala šťastie, kúpili sme vo výpredaji každý rok majú nové dizajny staršie idú dole. Ja mam pocit, že na sk som videla predávať aj samostatne, ale ono keď si naratas, kvalitný peračník, plný, vrecúško, čo by sa dalo pripnúť na tašku, ďalší peračník na fixky, tak ta do vyjde podobne. Ono my sme potrebovali iba vo vorschulklasse to všetko, prvý, druhý mala i e speci nápady učiteľka... Ale aj tak na tu tašku nedám dopustiť. Syn bol a je drobec je ľahunka, vie rýchlo vyberať, vkladať, pevná, sedí výborne na chrbte, ja si fakt neviem predstaviť ruksak v triede a ako z toho malé, ešte neohrkbane dieťa vyťahuje, vkladá veci ako ja neviem, visí, alebo leží na zemi. A okrem iného vyzerá po troch rokoch ako nová, stači ju utrieť mokrou vreckovku a je to. Do kúpili sme bočné vrecká rflexne aj predok taky otrasný neonovy, ale nevadí 🤪, nech nás je vidieť.

janulik2008
8. jan 2023

Malá má Beckmann vojde všetko a keď ju zväčši tak ešte aj vetrovka do nej vojde

petulda333
8. jan 2023

My sme sli na predajnu skusit rozne znacky a potom cez net objednali vhodny motiv. Syn ma tasku pixie crew, zatial spokojnost. A v podstate ju na chrbte ani nema. Iba z auta do skoly a naopak

matarka
19. jan 2023

My mame Belmil, dcera je drobnejsia, preto sme hladali vhodnu znack pre mensie deti. Ma ju druhy rok a fajn, zmesti sa do nej vela a sama osebe nie je tazka. Plastovy spodok je super, jedine, co mi vadi je, ze sa “rucka” trosku zacala supat, ale dcera to doteraz vobec nekomentovala, takze jej to zjavne nevadi🙂

ninah1486
22. aug 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

naše deti majú batohy z BAAGL, sú ľahké ale zároveň majú ergonomicky tvarovaný chrbát, teraz ich budú mať druhý rok a stále vyzerajú ako nové

beahavala
23. aug 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

podľa mňa nad tým až príliš moc rozmýšľaš, každý ti bude odporúčať čosi iné a budeš v tom mať ešte väčší zmätok

Strana
z2