icon

Ťažký piatok pre šiestačku

20. okt 2023

Ahojte maminy. Chcem sa opýtať hlavne tých čo robia v školstve. Dcéra je šiestačka. Je šikovná a učí sa celkom dobre. Problém je v tom ,že tento rok na rozvrh hodín dostali v piatok šesť predmetov ktoré sú náročné na prípravu. Žiadna hodina na oddych. Konkrétne: matematika,biológia, dejepis, slovenčina,angličtina a na koniec geografia. Je možné sa na takýto rozvrh ohradiť? Keby to je v pondelok,alebo utorok tak nie je problém.( Tam majú štyri hodiny náročné a dve oddychové - výtvarnú alebo telocvik) No na konci týždňa je to dosť ťažká príprava. Napr. dnes : písomka z angličtiny, odpoveď z dejepisu. Pravdaže musí vedieť aj ostatné ak by náhodou išla odpovedať či písať písomku. Minulý týždeň v piatok padli až tri známky...ďakujem za každu radu

Strana
z3
janage
21. okt 2023

@snehulak77 my sme mali úžasnú Učiteľku na 1.stupni. Razia teóriu, že pracovať majú deti prioritne v škole. Úlohy na doma boli symbolické. Samozrejme ak dieťa nestíhalo v škole, bohužiaľ muselodorobit viac doma. Ale 90% deti ficalo bez problémov a ešte boli motivované v škole fakt robiť lebo potom doma mali voľno

snehulak77
21. okt 2023

@janage veď tak by to aj malo byť. Že deti sa prirodzene dozvedia, bez toho, aby mali pocity, že sú do toho natlačené. Takto sa skôr zabíja tá túžba po poznaní, ktorú majú v sebe. Musím to vedieť, lebo dostanem zlú známku, ešte tomu aj venovať doma čas, do toho aj zháňať výklad, lebo častokrát deti nechápu tomu, čo sa učia. Pre mňa to príde teraz s odstupom času nelogické, že doma mi tatko musel vysvetľovať niektoré učivo, učitelia si evidentne neodviedli svoju robotu...

gabika99
21. okt 2023

Nečítala som všetky komentáre. Dcéra je v 7 ročníku a tento rok majú strašný rozvrh. Pondelok, utorok, štvrtok a piatok je to masaker. V stredu majú všetky výchovy. Zo 6 hodín majú len sj, matematika a 4 hodiny výchovy.
A učitelia sa teraz asi zbláznili. Budúci týždeň píšu zo všetkých predmetov, zatiaľ okrem AJ, previerky. 9 previerok za 3 dní. A to z celých tematických celkov, kde je okolo 5,6 učiv z každého predmetu. Takže žiadny víkend, oddych, opakuje o 106 a ja ju skúšam.

katkaseiner
17. nov 2023

u nas velmi podobna situacia ale s tym ze maju dejepis aj v utorok aj v stredu. kedze ich je vela a stredy maju vseobecne tazke tak je dohoda ze v utirky budu vzdy pisar pisomku a v stredu preberat nove učivo. Treba komunikovat s triednou. Urcite sa da aspon podobny kompromis spravit

Strana
z3