Tipy na školský výlet pre štvrtákov
Čaute babule, prosím vás, kam chodia/chodili vaše deti na školský výlet na konci ročníka? Naša je štvrtáčka (ZŠ) a ešte neboli nikde. V prvom ich učiteľka nezobrala, lebo s nimi nestíhala učivo, potom dva roky covidu a tento rok som si povedala, že na rodičko teraz v apríli prídem s nejakými návrhmi.
Našla som minifarmu pri Lubine - boli ste tam niekto, viete mi dať nejakú recenziu prosím?
Alebo niečo športové, či inak náučné, kde by sa ale decká aj trochu zabavili.
Prosím len západ SK, nech necestujú pol dňa autobusom. Ďakujem vopred a prajem vám pekný deň 🙂
@vikusjk a kde chodia?Za tých x rokov ani neviem každý výlet bol prepadák.Raz boli v Cunove na lanovom centre v 38 stupnoch, polka deti nemá rado výšku a len tam sedeli, raz na mohyle Bradlo, potom Skalica výroba tvrdelnikov zmrzlina v meste tam sa jej páčilo.Cerveny kameň tam boli znudeni a triedna povedala, že už nikam nepôjde.Potom COVID...
Tento rok majú porozmýšľať, ale oni majú už 14 r tak neviem čo ich zaujme...niekedy je najlepší výlet zobrať ich na lúku opekať si a iba byť spolu, pokecať, nejaké hry...
Eko park v Piešťanoch pri Rybárskom dvore, tam sú aj zvieratká aj ihrisko. Len teda neviem, či by si to učiteľky zobrali na zodpovednosť 🤷
@vikusjk minifarma lubina je super..boli sme tam min rok sice s 2roc.dcerou, ale boli tam skupinky deti okolo 10rocnych s ucitelmi..myslim, ze pre decka je to tam fajn..pri kazdom "stanovisti"(jeden zamestnanec ma na starosti 4-5 druhov) dostanu vyklad o danom zvieratku + moznost zakupit si krabicky s krmenim..pri urcitych druhoch zvierat moznost kontaktu, pri niektorych nie(napr.120kg prasiatko😊)..priroda vsade naokolo..takze ako vylet pre stvrtakov uplne v pohode..a keby mali malo..tak nedaleko je dedinka Haluzice..tam je tiesnava..krasna prechadzka prirodou..(byvam tam🙂)..a mavame tu huuuuufy deti v sezone vyletov..
Nemalm školáka, ale zaujímavé miesta čo mi napadli: Skalica - plavba po Baťovom kanále (dávnejšie robili aj animačný program v prístave), Smolenice - zámok, areál, včelia záhrada, jaskyňa Driny, Jablonka - rozprávkový dom
@31silvia12 jeej dakujem za info z osobnej skusenosti, ako celkom ma to oslovilo, da sa tam aj opekat, aj ihrisko tam vraj je a travnata plocha na loptove hry, co by nam celkom pomohlo vyplnit cas vonku na vzduchu. Na google maps to vyzera byt ale dost malicke, nie je?
Ta tiesnava v Haluziciach znie fajn, ale obavam sa, ze to nebude pre deti take zazivne, oni si nevedia este tak vychutnat prechadzku prirodou.
@vikusjk v pohode..tak myslim, ze sa tam da pekne min.hodinu pomotat popri zvieratach..plus vyklad..plus kym sa kazde dieta dostane ku kontaktu so zvieratom..nie je to az take malicke..no myslim si, ze udrzat decka, aby davali "pozor"viac ako hodinu(vonku v prirode)je nerealne..pochodia, popozeraju..mozu sa potom vyblaznit a vylet ako vysity☺️👍..kludne by som to doporucila..
@31silvia12 skvele, dakujem 🙂 Moj prvy dojem bol z toho taky, ze "toto by ozaj mohlo byt pre ne fajn" Da sa tam aj za doplatok predlzit pobyt s opekackou, alebo s jazdou na konikoch, predostriem to urcite ako jednu z moznosti rodicom a uvidim, ako budu reagovat
@vikusjk neviem, z akeho okresu je vasa skola
nasa je z okresu Senec .....a boli jeden rok v Abelande, dalsi rok na Cervenom Kameni........ale mne osobne sa najviac pacil vylet do Rakuska do Schlosshofu
https://www.schlosshof.at/sk/
to boli este zo skolky, bolo to davno pred koronou a musel ist s dietatom povinne aj jeden rodic, je to prekrasny areal ....aj zoo, aj zamok, aj rozne atrakcie pre deti (ze mali nieco hladat a tam si dat opeciatkovat karticku)
ale v tom Abelande, ze sa im tiez venovali, ukazovali rozne remesla, sutaze ....
a mozno aj spojit napr. parkminiatur.sk s navstevou hradu Beckov .....my sme raz tak boli na rodinny vylet parkminiatur a Cachticky hrad .....bolo krasne pocasie, bolo tam super
@luccija netusim ako teraz
nasa skola tam bola este pred koronou ...
maju na stranke, ze su otvoreni iba v sobotu, ale taketo skolske zajazdy, som citala ze niekto tam aj svadbu mal......tak to si treba dopredu dohodnut
a maju tam na stranke aj sekciu, ze skolske vylety, tak tam sa treba asi informovat
https://abeland.sk/skolske-akcie
Synova triedna zisťovala info za 30 eur na Oravský hrad plus plavba loďou na priehrade.Syn je siedmak . Uvidíme či pôjdu ak sa nazbierajú deti.
inak teraz ma napadlo na tuto temu, este my sme zo skoly pravidelne chodievali do Viedne do naturwissenschaftliches Museum
tam sa mi zda, ze listky za deti sa neplatia, az od 18 rokov
a bolo to tam fajn .....ale to tak uz pre starsie deti
@marci77 dik za tipy, sme z BA, Schlosshoff poznam, boli sme tam s dcerou, ked bola mensia. Teraz uz neviem, ci by ju to bavilo, ale tak ci tak Rakusko urcite nie, lebo viem, ze mnohe deti nemaju pas a rodicia ani nie su ochotni im ho vybavit :( Rovnako viem, ze maju poniektori hlbsie do vrecka a tak by som najradsej nieco, co nevyjde draho, aby mohli ist vsetci. Ale tak uvidime. Prehliadky hradov som vylucila, lebo by ich to nezaujimalo, ale idem mrknut ten Abeland, este som o tom nepocula 🙂

@vikusjk ranc pod Babicou mne sa páčilo veľký areál zvieratá, kone, ihrisko môžu sa aj najest