Triedna učiteľka na ZŠ nadáva žiakom
Ahojte mamičky... Dnes mi môj syn, ktorý chodí do 7 triedy povedal, že ich nová triedna používa vulgarizmy na hodinách, pred celou triedou. Ich stará triedna totiž odišla na materskú a namiesto nej prišla nová mladá pani učiteľka, ktorá sa nevie správať. Ani učiť vraj nevie, všetkom diktuje z učebnice, to si to rovno môžu opísať a na tej hodine sú zbytočne 🙄🙊🙄. Jej správanie je však veľmi neprofesionálne. Deti ku koncu hodiny povedali tejto učiteľke, že by si chceli precvičiť prezentovanie ich projektov a páni učiteľka súhlasila. Na konci hodiny im však vykričala, že vraj sa len rozprávajú a nič nerobia a že ju len "ko**tsky o**bávajú". Na inej hodine sa vraj začali v triede na niečom smiať a namiesto toho, aby ich utíšila im povedala, že nech idú do p*če, ona si ide zapáliť a odišla z triedy 10 minút pred zvonením. Chápem, že deti sa niekedy nesprávajú podľa predstáv učiteľa, ale takto by sa správny pedagóg správať nemal. ☹️☹️ Čo by ste na mojom mieste robili vy???
@deti95060810 a kto jej to dokáže, ? pred kontrolou urobí divadlo , a deti ved tie si vymyšlaju ona je prisna tak je škodia a bla bla ako keby som to počula
vieš ja si tiež pamätám ako sme nevedeli zo šikany od učitelky jej to dokazat ako dieta , môžem ti povedat je to dost tažke až raz tak vlepila žiakovi že si roztal hlavu a zrovna otovorila riaditelka dvere inak by si to zase zlizol niekto z nás , mali sme z
pekla štastie, a myslíš že nám dospeláci povedali prepačte že ste vám neverili ? nie všetci sa tvarili že sa nič nestalo,
Určite sa tu zabáva nejaké dieťa. Také správanie učiteľa je sci-fi.
@floretine áno aj ja som zažila kadečo na základnej, na gymku teda vôbec nie, bolo to cirkevné gymnázium a tam bol tak prísny režim že tam sme si ani ako my deti nemohli nič dovoliť od obliekania az po správanie lebo hneď bol vyhadzov. To ze ma nachytali s ťahákom ani nehovorím, mala som kvôli tomu 2ku zo správania za podvod. Ale to co si dnešné deti dovoľujú je fakt cez čiaru. Mojej mame vyvolávali v noci, nadávali je atď. O správaní na hodine nehovoriac. No a na základnej sme si ako deti vytrpeli veru aj facky, aj ťahanie za vlasov, za uši. A neopovazila som sa to doma ani len povedať, lebo by som doma dostala druhu facku. Takže asi tak. A bol režim, vedeli sme sa správať. Teraz keď niečo poviete decku, osada cigánov vás čaká pred školou aby vás zbili. A takisto aj u bielych to funguje rovnako. V dnešnej dobe sa venovať učiteľstvu za taký peniaz je nič moc. Príde niekto o nervy a o zdravie.
@floretine a ešte k tomu dodám že dnešný system ja za integráciu co znamená ze mate v triede aj problémové deti a nie je ich málo. Rušia celý kolobeh hodiny, ostatných žiakov a samozrejme ich ťahajú dole vodou. V triedach sami asocial, od aspegerovho syndrómu po ďalšie psychické problémy. Za našich čias také nebolo. Separovali sa deti do osobitných škôl, špeciálnych a normálnych. Teraz to je všetko pokope a je 8 problémových deti na 1 asistentku, ktorá ich nezvláda. Takže asi tak. Na počúvala som sa za tie roky všeličo a prežívala som niektoré veci aj s mamou nakoľko sa to riešilo aj cez políciu. Je pravda ze ona túto profesiu miluje a robí to preto, ale už teraz sa teší ze o 2 roky nastúpi do dôchodku a vydychne si.
Blbosť ...nová učitelka a hneď aby sa správala jak druhá akostná z krčmy?...absolútne neverím!....siedmaci sú čerti natátajú bludy a somariny a v škole velkí gangstri a doma pred mamičkou oteckom vzorní andílci....detská faloš nezná hraníc...ja keď som chodila do 7-8 triedy tak spolužiaci už sexovali, rozbili dvere na triede ale tak že ich prerazili a dokonca vodou napustený sáčik hodili po chodbe dole schodami po ktorých isiel chemikár -ten sáčik praskol a chemikár celý mokrý nam to pekne všetkým spočítal a doma všetci samozrejme povedali oni nič to chemikár ich šikanuje na hodinách....absolútne neverím že to takto v tej škole je!!!
Tak ešte som len začala čítať odpovede a už som v šoku, koľko z Vás si myslí, že to nie je pravda, že ten chlapec si to vymyslel, lebo predsa jedna učiteľka sa tak správať nemôže. To ako myslíte vážne toto?! Skôr ste ochotné uveriť tomu, že takéto niečo si vymyslí dieťa a povie to doma rodičom, než by ste pripustili, že takáto osoba môže existovať? Samozrejme, že by som synovi verila, nepochybovala by som ani na sekundu. Riešila by som to v riaditeľni, najlepšie s viacerými rodičmi.
@1gabriela13 no zasmejem sa veru. Tiež som chodila na cirkevné gymnázium, školu spravuje rehoľa a niektoré predmety dokonca učia samotné mníšky. Niektoré fajn, o iných sa zas ani vyjadrovať nejdem, síce nepili a nenadávali, ale toľko ľudskej zloby, čo sa v niektorých "povolaných Bohom" nájde, tak o tom by sa dali písať litánie. O tom ale inokedy. Áno, aj my sme mali striktné pravidlá, čo sa obliekania a správania v škole aj mimo školy týka, o to zaujímavejšie bolo, že také striktné pravidlá sa na učiteľský zbor už nevzťahovali.
Fakt ma zaráža, že je tu toľko reakcií v štýle, že dieťa si určite vymýšľa. Akože toto ma úplne fascinuje. Lebo ste sa v živote stretli s deťmi, ktoré sú nevychované, rozmaznané, vymýšľajú si neznamená, že toto je ten prípad a že každé dieťa si vymýšľa rozprávky. Určite ste sa stretli s xy dospelými, ktorí do očí klamú, podvádzajú a robia podrazy a nebudete hovoriť teda z princípu o každej dospelej osobe, že klame.
Ak to hovorí viac detí doma, tak na tom asi niečo bude a takéto podnety treba preveriť. Veď nikto nejde učiteľke ničiť život a vyhadzovať ju, každého asi občas skontrolujú v práci, či to robí správne.
@simonaniky existujú také
@nelca0510 Aj ja viem, aké sú deti. A viem aj, akí sú dospelí. Mne keby toto povedal môj syn, tak by som mu verila na 100%. Autorka tiež určite pozná svojho syna natoľko dobre, aby vedela posúdiť, či jej hovorí pravdu. Ináč teda, tomuto, o čom sa píše v tejto téme, by som verila, aj keby som to počula od cudzieho dieťaťa. Nechápem, prečo sa Vám tu zdá také neuveriteľné, že učiteľka používa pred deťmi sprosté slová.
@nelca0510 nepletiem. Keď matka samotná píše, že jej syn si nezvykne vymýšľať, prečo by mu nemala dôverovať a snažiť sa to preveriť?
Ja ako matka by som svojmu dieťaťu v tejto situácii vysvetlila, aké následky môže mať krivé obvinenie pre tú učiteľku a aj pre dieťa samotné. Myslím si, že keď je komunikácia medzi rodičom a dieťaťom na úrovni, tak sa o takýchto témach nie je problém baviť sa a aj je tam omnoho nižšie riziko toho, že by sa dieťa snažilo využívať rodiča na nejaké manipulácie.
Každá si snáď svoje dieťa poznáme 🤔môj keby mi povedal,že učiteľka ich poslala do pi a vynadala im do ko,tak mu verím na 100%,nakoľko za 17rokov si ho už poznám a dôverujem mu na 200% v pohode: je to domased,introvert a bezproblémové decko,ktoré aj puberta obišla 😂😂😂 bavíme sa o škole pravidelne,aj o učiteľoch...ak by mi takéto niečo oznámil,už to riešim.
No ak by som mala doma " besnotu",určite by som si to overila viacnásobne,aby som nebola v škole za blba a nenarobila učiteľke zbytočne problémy 😉
@floretine neviem ci to hovoria vsetky deti doma, nečítala som celú konverzáciu nakoľko tu je halda reakcií. Ak to hovoria viacerí, nech sa to dá preveriť. Ale stojím si za tým, že deti v dnešnej dobe vymýšľajú dosť, je to neporovnateľne s našou generáciou. A co sa týka cirkevnej školy, súhlasím s vasim názorom. Najhorších ľudí som stretla práve tam.
Vlastná skúsenosť na našu triednu v triede mojej štvrtácka jeden otec riaditeľke poslal email ze jej dieťaťu aj iným nadava bije ich a tak riaditeľka nám dala anonymný dotazník ako to je a vermi to dieťa si všetko v myslelo a tak bolo na otca podané trestné oznámenie za ohováranie to detsko je rozmaznané baba co klame a vymýšľa si nezmysli
@sveti69 Urobte to , že choďte do školy a spýtajte sa spolužiakov vášho dieťaťa. Ak je to naozaj tak , navštívte učiteľku . Ale tiež som bola študentka . A veľa veci som si práve v tomto veku skresľovala. Dieťaťu stačí len náznak že učiteľ naňho zle pozrie , a už je učiteľ na dieťati “zasadnutý”. Ale silne pochybujem že je problém u pedagóga .

@1gabriela13 ešte by som dodala, že vtedy ako pubertiakom nám to bolo smiešne, ale teraz keď na to spomínam, tak mi to príde naozaj smutné, že takí ľudia pracujú s deťmi a nikto na nich nemá, lebo veď inšpekciu na nich nikto nezavolá, prípadne sa s inšpektormi ako staré kádre osobne poznajú.