Trojka z telesnej. Ako by ste to riešili?
No tak môj syn má na vysvečku jednu dvojku , inak samé jednotky a trojku !!!!!!! z telesnej. Dnes som sa to dozvedela z internetu , skoro som odpadla, v internetovej žiacke žiadna známka, v normálnej žiackej žiadna známka chlapec je síce silnejšej postavy ale hrá brankára za prvu ligu vo florbale chodí po zápasoch a aktívne športuje.
Za celý polrok mi nikto neavizoval problémy v telesnej , ani žiadna známka a ani poznámka že by sa mal zlepšiť. Som taká vytočená, zajtra sa chystám za riaditeľkou školy ako uvažujem o prestupe na inu školu . Ako by ste to riešili vy ?
@worker_falcon že napíše bez prírpavy písomku 🙂. Pred každou písomkou sa učivo preberá a často ešte aj pred písomkou sa učivo opakuje, tak tu určitá príprava je .
no viete, dievcata to maju na skolach fajn, lebo na dievcata su tieto skoly nastavene
zato zasnivani chlapci, ktorym treba nieco povedat dva razy tri razy, stracajuci si topanky a skveli v matematike, taki slapnu na patu kazdu chvilu niekomu svojou neposednostou a kochanim sa:D zejo
@worker_falcon no aj na beh by mali nejaky ten cas behavat, aby mohli supnut detom na cas dva kilometre:D ale sag o com sa tu my bavime
moj nazor a nazor vacsiny ludi na slovensku je, ze vychovy su na nejake nasmerovanie dietata a zachytenie talentu a zaujmu, telocvik povazujem dokonca za relax pre deti, deti radi skacu, behaju a cvicia, vzdy to tak bolo, nemal by byt VOBEC HODNOTENY
matematika, gramatika aj geografia sa da naucit, ak dieta nema nejaku poruchu ucenia sa, ktora ked sa zdiagnostikuje, je to ok
ale spievat sa nenaucis, a taky ucitel kam patri, co ziacke bez hudobneho sluchu za spev zakazdym narube stvorku a patku? lebo nie je v tabulke? :D ona ako ma zvladnut nieco, na co nema ani sancu zvladnut to
chod ty stavat katedralu! na znamku a na cas, to je presne to iste :D
@maminuska veď aj na telesnej príprava je. Len dá sa k nej pristupovať rôzne. Ako aj k príprave na písomku. Nech mi nik nevraví, že na telesnej môžu žiaci celé hodiny sedieť, a potom na konci polroka dostanú testy - zhyby, 12-minútovka, salto, kotúľ letmo, člnkový beh a iné. samozrejme, že by to nedopadlo dobre.
Na spomínaný beh - väčšinou chlapci hrávajú futbal. a to je veľmi dobrá príprava na beh. Ak samozrejme nestojí v bránke či pasívne v obrane. To je vec prístupu.
@worker_falcon inak a fakt ma uz nebavi ti tu vysvetlovat za co boli znamkovani a ako, ja viem, co mi syn hovori, beh predtym nemali, rovno isli behat dva kilometre a kliky predtym sice robili, ale on ich vela nepsravi, tak sa poser 🙂 dva krat
maly nebeha, nerobi fotbal, lebo ho z behu bolia chodidlaaa, kvoli znizenym klenbaaam
ziaci, ktori robia fotbal maju super kondicky
zato mu nenasacem patky a stvorky a nech ma stvorku z telocviku
co mu zramuje priemer tak, ze bude mat problem sa dostat na skolu niekam
boze moj, z telocviku, nezda sa mi to byt ani motivujuce ani nic, vzdhladom na to, ze to nezvladne
este budu behat aj desat krat do konca skolskeho roka na znamku a zakzadym bude mat stvorku
tesim sa
@celasapremenim k tomu, že deti radi skáču, atď. Ty kde žiješ? Resp. o deťoch v ktorom veku hovoríš? v predškolskom? 90% detí od možno 10 rokov nahor sa z TV ulieva, ako sa len dá. A rodičia ich v tom podporujú, prípadne vybavia potvrdenie od lekára, že to a to, prípadne všetko nemôže robiť. Zdravotný stav detí je alarmujúci. A pritom zdravie je v živote asi to najdôležitejšie. Môžeš mať 5 titulov, a zarábať 5k mesačne, ale keď nemáš zdravie, nemáš nič. Problémy s chrbticou má asi každý druhý človek po 35-ke. A hádaj, z čoho to vychádza? z nedostatku pohybu. Nevyvinuté svaly chrbta a iné.
Mám na to možno subjektívny názor, dosť vyhranený, ale to sú fakty. TV by podľa mňa mala byť každý deň a poctivo cvičiť. Aby nám nevyrastali kripli. K pohybovým aktivitám dospelých sa radšej nevyjadrujem. Máloktorý má vzťah k aktívnemu pohybu.
@worker_falcon aká je príprava napr. na šplh ? posilovanie rúk a nôh čo ked celý rok nemali ? A zrazu idú šplhať aj ked celý rok nešplhali .
Pokiaľ viem tak hneď v septembri môj syn bežal 1 500 tovku , bez prípravy a keby nebehával 10 km každý druhý deň , tak jednoducho žiadna príprava nie je.
Správne by možno bolo povedat žiakom že v novembri zabehneme 1500 m, pripravujte sa ..
@worker_falcon ano,tesim sa, ze existuje telocvik
netesim sa, ze sa neprihliada na to, ze je to len vychova, ze to je brane hodnotenim tabulkovo
ak prihliadnu na to, ze je dieta s vyssou hmotnostou a nevladze vysplhat, tak by mali prihliadnut aj na to, ze chalan, hoci ma normalnu hmotnost, nizsi, nedokaze na ich cas zabehnut 2 km bez pripravy, lebo ho nohy bolia, lebo ma znizene klenby
a hovorim o detoch v skolskom veku, mam na skole jedno na prvom stupni a druhe na druhom stupni a v oboch triedach maju tie deti radi telocvik, rozpravame sa doma, tak viem🙂
dokonca aj moje deti maju radi telocvik, zatial
ty kde zijes? v obeznej stvrti?
@maminuska
presne toto stale omielam dokola, ze sli bez pripravy behat dva kilometre
uz nejdem na hento reagovat, lebo prisiel dakto, ucitelka alebo kto, tu nadrbat na cloveka, pritom vyslovene som v tomto pripade v prave a neriesim vseobecne telesne vychovy
@worker_falcon ako pardon, ale nepotrebuje tu nikto od teba prednasku o skoliozach o obezitach ani o nicom inom, my sme vysokoskolsky vzdelani ludia, ktori maju rozhlad taky, ze sa asi ani nechytas, riesim si len svoje deti a uz nikdy sem nezadam kvoli takemu rypakovi ako si ty, ziadnu otazku
nie si schopny konstruktivnej debaty, tak sed v svojom kumbale a cepuj niekoho blizkeho, ak ti to pomoze
@celasapremenim ak ma dieta vyssiu hmotnost, tak su to bud svaly z treningu (a potom by nemal mat problem nieco zvladnut) alebo je proste tlsty a toto by malo trapit rodica v prvom rade. Az potom nejaka znamka z telocviku.
Ak ma tvoje dieta objektivny dovod, preco nedokaze zabehnut 2km, tak zajdi za ortopedom, nech mu da papier, ze ma objektivny problem a ucitelka ho za to nebude znamkovat. Ale 2 km je fakt nic.
@maslenka47 asi v zivote som nezabehla 1500m a v tom case co si predstavovala ucitelka uz vobec nie a to som v zivote obezna nebola!!!!proste som nebola atleticky tip a je vela deti ktore sa mozno radi hybu ale koli takymto pakovinam ich len deptaju ucitelia co si myslia ze telocvik je to najdolezitejise co existuje. Telcvik by mal byt zabavou pre deti aby nasli radost z pohybu nie aby mali zaludocne potiaze zakazdym ked si maju obliect teplaky a ist do telocvicne.
@maslenka47 tlstý? nieee, dobre živený 😀 snáď nechceš útočiť a brať na zodpovednosť rodičov, že majú tlsté deti? fuj, fuj... Chúďatá detičky, ešte ich v škole deptajú nezmyselnými predmetmi a testami.
@maslenka47 akurat ked sa objedname k ortopedovi, tak mam termin o dva mesiace 🙂)) ale jasne, ze zajdem, snad nam da potvrdenie bez kontrolneho vysetrenia, ale podla mna by ho mal urobit este
no uvidim
ak to bude o dva mesiace :D tak dufam, ze nebudu mat na znamky zo styri behy, lebo to nedame ani keby sa naucil lietat, nie behat
btw. maly mi povedal, ze on zabehol sest a tristvrte kolecka, co je necelych 1700m za tu jej dobu, a ratala mu len sest celych, na to sa jej chcem opytat tiez ze preco, lebo za to bola uz akoze stvorka 🙂
inak deti so svalmi zase maju problem s plavanim :D
Toľko vecí sa na telesnej hodnotí, preto aj málo detí má zníženú známku. Musí byť slabé vo viacerých disc. (beh-vytrvalostný,štafetový, šprint, skok, ľah-sed, hod, gymnastika, kotúľe, zostavy, šplh, športové hry a pod.). Ak aj je slabé, napr. v behu, v iných disc. môže získať dobré známky a tým si opravý priemer. Nie je to tak?
@dena10 to by bolo super 🙂 ale asi sme vyhmatli dve super cinnosti hned na zaciatku, teda dufam, ze to tak je :D
nemala som dovod zaoberat sa telesnou doteraz, sem tam mi len povedal nadseny co robili, ale nemala som prelad kolko toho za rok robili :D naco zejo, cely naradovany chodil na telocvik🙂
@maminuska tak teda takto. Písala si, že si je ,,silnejšej" stavby... To, čo dnes mamičky nazývajú ,,silnejšia stavba", je podľa mňa obezita. Akože teraz fakt a uprimne: ak sa chalan v takom nizkom veku nedokáže vyšplhať? A čo si chcela mať? Jednotku? Ja si na základke tie šplhy po tyči aj po lane pamätám veľmi dobre. No proste dieťa s tým nemá mať problém. A áno, tvoja jediná možnosť bola dať dieťa niekde, kde sa to neklasifikuje. Mimochodom, teraz už existujú aj školy, kde sa neklasifikuje ani matematika... také moderné, však?
@maminuska ja naopak vas uplne chapem a myslim si, ze to, ze sportuje by zohladnit mohli, aspon na tu dvojku by sa to dalo upravit urcite.....ak sa chalan snazi na tej telesnej, ze nevysedava, ale robi co je v jeho moznostiach, podla mna nie je proste nijak motivacne, aby mu dali solovu troku za to, ze nedokaze splhat, alebo behat tak ako ostatne deti...je uplne jedno, ci má nadváhu, lebo su aj deti, co su uplne chude a proste nie su pohybovo zdatne, toto je talent, bud ho dieta ma, alebo nema....
ja si myslim, ze vychovy by na zs nemali byt klasifikovane, mali by sa tahat formou motivacie, aby to dieta malo dobry pocit a nie klasifikovat to
sucitim s vami a nepaci sa mi to, ale takto mame nastavene skolstvo....drzte sa, hlavne nedajte chlapcovi pocitit, ze vas to dorazilo, nech si neprenesie, ze ste nestastna lebo vas sklamal, snazte sa to odkomunikovat hlavne voci chlapcovi, v skole asi neuspejete....bude lepsie nebojte sa

na hodinách výchov, či už telesnej, hudobnej, výtvarnej sa má hodnotiť aj snaha žiaka, nielen samotný výkon. Príklad- žiačka, skvelá v ostatných predmetoch ako slovenský jazyk, či matematika, na telesnej aktívne sa zapájajúca. Nebudem opisovať, že kolektívna a pod,....proste jednoducho a stručne, nikdy neobkecávala, keď trebalo behať, skákať, hrať lopt.hry a podobne, dievča s nadváhou, ktorá samozrejme nemohla mať tabuľkové hodnoty. Tak určite by som takejto žiačke nedala 3 len preto, že sa nezmestila do tabuľky.....aj snaha sa cení