Učia sa vaši tretiaci názvy Národných parkov?
Ahojte, musia vedieť Vaše 9r deto názvy a skratky Národných parkov? Ďakujem.
@ayato básnička má 4 riadky, syn sa ju naučí raz dva. Dostávajú za ne slniečka (aj za všelijaké iné aktivitky) a tie si vždy v piatok vymenia za drobnosť u pani učiteľky. Deti to veľmi motivuje, samé chcú a predháňajú sa, kto ich nazbiera čo najviac - 'víťaz' dostane na víkend domov plyšového triedneho maskota 🙂
Autorka ako ste to zvládli? úspešne dobojované?
@viestta muranska planina, sysle, boli sme tam 3x. Ani za svet si nevie zapamatat nazov a hada-muraniho planina🤦♀️🤣🤷♀️
@nikaeli poloniny ani za svet🙉pieniny---piestany🙉🤷♀️co uz no..
Tak asi ho to nebaví, tak si to nevie zapamätať, ale naučí sa 🙂 naozaj skúste ukázať na mape, urobiť to hravou formou. Alebo asi to len chce taký odstup od toho, a vrátiť sa k tomu neskôr, na ďalší deň, teraz už toho má aj plné zuby.. Možno nejak si ich rozdeliť: Tatry sú najväčšie hory, sú vysoké a nízke a priradiť názov, už má dve. Potom ďalšia skupina kras a raj. Pieniny rovná sa plte. Nájsť si systém. V treťom ročníku je podľa mňa prirodzene, že sa mu tie názvy, že Pieniny a Piešťany pomiesaju. Ináč, ja si neviem ani za svet zapamätať čísla tiesnovych liniek, od tretieho či štvrtého ročníka základnej školy tuším, proste 158 viem, ale 150 a 155 sa mi mieša celý život 🙈
poloniny su vlastne polovicne Niny - skus synovi spodobovat nazvy ktore si nevie zapamatat. Bezne sa to robi pri uceni cudzieho jazyka. Spytaj sa ho co mu to pripomina a mozes aj so zvukom a nejakou veselou scenkou.
Jasne,moja najprv pol hodiny hundrala na co sa to maju ucit a potom sa to za 10 minut naucila.Tiez pomohlo,ked sme si pospominali,kde vsade sme uz boli,co kde je a pod.
Áno,udelí to vedieť.
Píše si to? Zober starú knih7, casopis leták, nech si vystrihne pismena a skladá slová.
Urobte to 3x.
Vysyp múku, cukor, soľ do plechu na pečenie a do toho nech píše, kreslí prstom.
Potom ho nechaj chvilu aj samého nech si nájde spôsob sám.
Preskusaj a opäť nechaj samého sa doručiť.
Naucila som ho to na mape. Dostal 1, aj ked sme sa to teda ucili/opakovali tyzden🙉🫣😁

@nikaeli aha tak to sa ešte dá s tými básničkami, naši zvyknú prejsť za týždeň 3 písmenká čiže som si to celkom nevedela predstaviť. Podľa mňa idú dosť rýchlo. O chvíľu už budú vedieť celú abecedu.