Učia sa vaši tretiaci názvy Národných parkov?
Ahojte, musia vedieť Vaše 9r deto názvy a skratky Národných parkov? Ďakujem.
Ja som mojim tretiakom povedala, aby aspoň päť vedeli..
Vsak aj vybrane slova sa ucia naspamat a tych je viac.
Čo je na tom ťažké?
@januska12323 ja sama neviem vsetkych 9.pre 9r deti sa mi to zda tazke.starsia sa to u inej ucitelky ucit nemusela..
Áno, veď ich nie je toľko, že by to bol problém. 9 parkov žiaden problém. Vybrané slová sa tiež učia naspamäť......
Aj my sme sa to učili, ako aj nasobilku a vybrané slová...krstný syn sa to učil, teraz je stvrtak. Ale jeho to aj baví, aj nad rámec učiva.
Za 10-15 minut to musi vediet.
@stanulienkat nevie🫤
Nic sa nedehe. Tak mu daj viac casu. 9 nazvov nie je tak vela.
@stanulienkat poloniny a pieniny si myli🙉ja to viem uz aj odzadu😁
Moje tiež museli vedieť.
A keď ti tu niektoré maminky napíšu, že ich deti to vedieť nemuseli, tak čo? pôjdeš sa hádať s učiteľmi? učiteľka tvojho dieťaťa to od nich vyžaduje -> tvoje dieťa má dve možnosti - buď sa to naučí alebo nie 🤷🏻♀️ učte sa to po častiach - začni tromi, dajte si prestávku, pridaj 2-3, dajte si prestávku,.. určite to s tvojou podporou zvládne. Ak nad tým ale budeš lamentovať, zaujme rovnaký postoj a bez vnútornej motivácie si nezapamätá nič.
Áno, musela vedieť dcéra a aj ukázať na mape
@nikaeli nie.len ma to zaujimalo, kedze starsia sa to u inej uc.nemusela ucit😁
Veď si to ukazujte na mape, na internete je x milión obrázkov
Aby si to jednoduchšie zapamätal
@pribinak dakujem👍🙂
Pozri, môj syn je prvák a ku každému písmenku musí vedieť básničku zo Šlabikára. Kolegyňa má dcérku vo vedľajšej triede, ona sa básničky učiť nemusí. Môj syn píše každý víkend povinný cvičný diktát 5 viet, deti v triede vedľa nemusia 🤷🏻♀️ je to od učiteľky k učiteľke a je na nás, aby sme s tým deťom pomohli a neriešili, že niekto iný to vedieť nemusí. Neofukujme ich za všetko 🙂 aj týmto sa učia zdolávať prekážky a prekonávať svoje hranice. Uvidíš, akú bude mať radosť, až ti ich večer vymenuje všetky. Zopakujte si ich pred spaním, ráno pri raňajkách a ako bude, tak bude.
Moja tretiačka vnučka,tiež sa ich učí.
Tak moja prvacka sa na Prvouke ucila rozpravat o vojenskom cintorine v nasej obci. Musela vediet v ktorom roku ho vybudovali,vojaci akych narodnosti sa tam skryvali,co vsetko sa v bunkri nachadzalo, potom kedy presne vzniklo lokalne divadlo, aky mim v nom vystupoval, co naco sluzilo pred vojnou a po nej...V porovnani s tym boli nazvy parkov malina.
Aj my sme sa to učili naspamäť. ;D
ale toto su take veci, kazdy ucitel ma svoj system, jedna ucitelka vyzaduje viac, ina len to nutne, jedna vyzaduje viac na vlastivede, ina viac na prirodovede
aj môj sa to učil naspamäť
@nikaeli suhlasim🙂len mu to nejde.. prirodovedu miluje, vlastiveda ho nebavi-ale asi to bude ucitelkou, bo ucitelka vo vedl.triede uci inak-projekty, wordwall,... tato len memorovat..
@viestta prva sa ucila naspamat, mladsi sa vybr.slova naspamat neucil😅
Tak mozte urobit vlastivedu zaujimavu sami doma. Vzdy sa da najst nieco na internete k preberanemu ucivu a "doucit" sa nenasilnou formou. Ano, stoji to cas, niekedy aj peniaze, ked sa vyberiete na vlastivedny vylet, ale da sa aj inac ako biflovanim naucit.
Nariklad aj takato knizka
https://www.gorila.sk/detail/1095299/SLOVENSKOp...
ale niekedy staci googel a internet
Ano ucil
V 4rocniku je otrasna vlastiveda

Ano, však to je jednoduché