Učiteľka neustále trestá moje dieťa, čo robiť?
Chcela by som sa poradiť s niekým kto zažil podobnú situáciu.
Dieťa chodí do 2. triedy. V prvom ročníku mali inú u itelku. Pred koncom odišla a dostali sme z ŠKD zatiaľ náhradu. ( Rovno po skončení školy baba)Keďže nikoho nezohnali ostala nám.
Od tejto u itelku zrazu za akú chodiť poznámky. Čo pred tým nebývalo od predchádzajúcej
Dokonca nová dala aj 3 poznámky v jeden deň.
Dopadlo to tak že na konci sk. T o že na konci bolo pokarhanie.....
Teraz je za istom ak roka a už ma jednu červenú v edupage.
Včera som dostala od nej poznámku ja že sa nevhodne správa v škole.
A máme prísť na stretnutie s poradkyňou.
Potvrdila som stretnutie. A pýtala sa že čo teda moje dieťa také nevhodne robí a dostalo sa mi odpovede že sa o Tom porozprávame a dozviem až osobne na stretnutí o týždeň....
Nedá sa mi tu všetko popísať čo máme za sebou, mali sme šikanu, bol z toho zápis ale škola to nechcela riešiť a teraz mám pocit že sa nám to vracia
Nekomentuje kto ste nemali s dieťaťom podobnú situáciu
@maranco ja si skor myslim, ze to je to omyl, pretoze moje decko ma tiez kadejake datumy v tychto zositoch
@annm81 * že hmkanie môže znieť ako banalita, ale kopec deciek to môže vyrušovať- *
no z toho môže aj učiteľ skolabovať 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=NqCKyOnj6-Yasi ma pošleš preč, pretože je to tvoja diskusia, ako píšeš a ja nemám dieťa, ktoré nosí poznámky a na ktorom by sedela učiteľka. ale mám dieťa z "opačného brehu" a keďže je to voľná a verejná diskusia, tak sa zapojím.
mali v škôlke v triede chlapca, ktorý stále vymýšľal, zabával sa, nerešpektoval učiteľku a ten spolužiak robil deťom aj zle. učiteľka sa snažila s rodičmi komunikovať, ale presne to bolo o tom, že: moje dieťa to isto nerobí, doma je úplne iné, je tichučké, je inteligentné, to len učiteľka zle vníma a sedí na malom, lebo "on by také veci, ako ona rozpráva, určite nerobil. veď mama si dieťa pozná!"... v ďalšom ročníku iná učiteľka - rovnako bola podľa rodičov problém zas len ona. sťažovali sa aj iní rodičia, žiaľ, stále boli problém všetci, len to dieťa nie. iné deti, vrátane môjho, boli z toho nešťastné, pretože akákoľvek aktivita, ktorú robili, bola "rušená" tým spolužiakom a tým, že pani učiteľka riešila len jeho. všetko sa točilo len okolo toho chlapca, ktorému učiteľka stále dohovárala. dookola a všelijako, po dobrom aj po zlom. ono sa to dá raz-dva-trikrát, ale nie stále a dookola. nakoniec to dopadlo tak, že partia detí sa medzi sebou dohodla a vyriešila si to s ním ručne-stručne. čo neschvaľujem, aby sme si rozumeli. ale vtedy sa začali sťažovať rodičia toho dieťaťa, že spolužiaci šikanujú ich syna. to dieťa premiestnili do inej škôlky a hádaj čo? sťažnosti pokračovali aj tam, lebo to celé nebolo o zlých učiteľkách, ale o tom jednom konkrétnom chlapcovi.
uznávam, že dávať poznámky v škole a mať takýto prístup je dosť demotivačné a nie správne riešenie. ale ako čítam diskusiu, vidím, že bez toho, aby ste sa stretli osobne a vydiskutovali si, čo všetko sa vlastne deje, si si názor už spravila.. to, že predchádzajúca učiteľka poznámky nedávala, neznamená, že to bolo všetko v poriadku. len možno to vedela s deťmi inak. veľa toho nepíšeš, ale napr behať so stoličkou po triede cez prestávku je podľa mňa dosť nebezpečné - pre ostatné deti aj pre tvojho syna. ak sa čosi stane, zodpovedná je učiteľka. a keď nepomôže napomínanie, čo má tá učiteľka robiť? len dať poznámku a veriť, že rodičia dieťaťu dohovoria a nebudú to zľahčovať, že však dieťa, proste behá a hrá sa...
možno je učiteľka premotivovaná, ale možno sa sťažuje oprávnene. v každom prípade, nech je učiteľ akýkoľvek, dieťa v škole nemá prečo skúšať provokovať, až kým nenatrafí na tú hranicu, kde to už buchne. pokarhanie určite nie je len tak pre nič za nič. určite odporúčam prísť najskôr na to stretnutie a potom robiť závery. ak sa preukáže, že učiteľka na tvojom synovi sedí, rozhodne stojí za zváženie riešiť inú školu. ale veľakrát tá pravda býva niekde uprostred. len my rodičia to často nechceme vidieť.
@gaborka28 vies praveze ja sa snazim s nou komunikovat, pisem jej na edupage obratom ak nieco chce/potrebuje. Som maximalne otvorena voci jej navrhom /napadom ale ona jedine co vie ze ideme na kobercek k vychovnej poradkyni a kedze ta ma na stole uz ine "esa" z vyssich rocnikov, tak toto je pre nu nepodstatne nic, mne povie ze dohovorte mu a sme " vybaveni"🙈
@gaborka28 a este ked ja jej pisem alebo sa pytam nieco, pripadne chcem potvrdit prevzatie penazi poslanych do triedneho fondu tak jej reakcny cas je aj 3 dni🙈 alebo sa neozve vobec
my mame tiez v triede 2 deti co sa riesia ako my, tiaz robia veci co sa jej nepacia ale to uz tu nebudem rozoberat
@autor: stazujes sa na ucitelku co dostal v 2.rocniku, lebo v prvom mali super ucitelku, ktora mu nedavala poznamky, len tejto jednej vadi. Teraz tu ohovaras aka strasna je ta nova mlada ucitelka - a hodis trest na papieri, ktore syn (podla Tvojich slov) pisal v prvom rocniku. 👌
A s datumom 2020.
Bud si pekne vymyslas, alebo si zaujata Ty (celu pravdu sa i tak nikto nedozvie a podla mna ani Ty nevies ako sa chlapec realne v skole sprava) alebo aj ucitelka c.1 mala nervy na Tvojho syna lebo proste vyrusuje nepocuva a nerespektuje. Sama o nom "zmierlivo" hovoris ze je s nim tazko a ma vnutorny bohaty svet.
A ze "len" hmkanie. No keby mi niekto nonstop hmka do prejavu a trva mu aj 2-3 dni kym prestane a absolutne neberie do uvahy moje napomenutie, tiez by dostal poznamku. Co ine s nim chces robit? Chudata ostatni spoluziaci, aby celu hodinu pocuvali striedanie hmkania a upozornovania, co nikam nevedie.
Prepac ja to nemyslim v zlom, ale naozaj vela veci aj s detmi vyzera uplne inak, ked si v kozi druheho na druhej strane.
Opat raz, klubok dolu vsetkym, co to s ucitelstvom v dnesnej dobe nevzdali.
Syn je druhák a dostáva poznámky za 'blbosti' odkedy má novú učiteľku. Tá nastúpila cca v apríli, chápem to správne? keďže píšeš, že trištvrťroka mal inú učiteľku, ktorá mu nedávala žiadne poznámky. Na konci 1.ročníka dostal pokarhanie. Prosím ťa - úprimne - čo vyparatil, keď si prvák zaslúžil pokarhanie?? po troch mesiacoch s novou učiteľkou? vieš, výchovné opatrenia sa schvaľujú na pedagogickej rade, čiže na veľkej porade všetkých pedagógov danej školy a nakoniec ho musí odsúhlasiť aj vedenie školy. To nie je len tak, že si úča zmyslí.. Predchádza tomu istá postupnosť. Učím už 20 rokov, som špeciálny pedagóg a ešte som sa nestretla s tým, aby bolo pokarhané tak malé dieťa. Naviac rodič je o tom písomne informovaný a mal by sa s ním prejednať aj dôvod. A hra na taxikárov, či hmkanie na výtvarnej to určite nie je. Neverím, že by pre takú somarinu hlasovala pg rada za pokarhanie prváka....
Prešli 2 mesiace a zase si predvolaná na koberček.. naozaj je to len kvôli hmkaniu?
ano v prvom sa im menila ucitelka
@nikaeli
u nas je za 3 poznamky pokarhanie
Ak je za tri poznámky pokarhanie, potom to asi sotva môžu byť poznámky za to, že dieťa vstalo počas vyučovania a šlo vyliať vodu do umývadla. To by totiž sotva niekto schválil - alebo by potom mala pokarhanie prinajmenšom tretina školy.
Tie poznámky by ale mali mať nejakú váhu..
Za hmkanie sa pokarhanie nedáva..
Ok, tak teda choď na to stretnutie, kde sa dozvieš, o čo vlastne ide a potom nám napíš..
Inak čo hovorí syn? pýtala si sa ho, čo sa stalo? čo urobil? dohovoríš mu? či mávneš rukou, že blbosť? vieš, ja mám aktuálne prváka, je veľmi zvedavý, bystrý, chce sa učiť a tiež mi denne doma rozpráva ako ten a ten hnevá pani učiteľku a ťuká ceruzkou po stole, či napodobňuje koníka 🤦🏻♀️ a jeho to vyrušuje.. povedz ty sama, čo by si urobila, keby si denne upozorňovala dieťa, aby bolo ticho, lebo vyrušuje ostatných a ono aj tak neprestane? áno, čítať poznámku typu 'ťukal ceruzkou po stole' je možno 'úsmevné', no riešiť to denno.denne s tým istým žiakom, tiež by som už toho mala dosť a možno by som mu tú ceruzku aj vzala a vrátila až po zvonení.. aj učiteľka je len človek a má len jedny nervy, aj ju môže bolieť hlava, aj iné deti chcú mať kľud. Nie je to len o tom jednom 'neposlušníkovi'. Všetky sme na svoje deti citlivé, ale skús sa na to pozrieť aj očami tej učiteľky. Čo by si jej navrhla? ako by si reagovala ty na jej mieste?
neverim ani pol slova, deti mam
A teraz tu o popoluske😉
a za čo dostal pokarhanie sa nedozvieme ani za boha😀
@owecka ale v prvom ročníku mal inú učiteľku, s ktorou nebol problém 🤷
To hlavné nevieme. Ak sa takéto veci dejú, nie je to asi len tak, počkajte, až sa dozviete, ako sa dieťa správa. Ak by sa správal normálne, zrejme by ste takéto problémy nemali. Takže počkajte na to stretnutie.
@lindusss2016 ja to vidím inak.. prvá učiteľka nepísala poznámky, nesťažovala sa. Druhá prišla na konci prvého ročníka, bola s ním cca 3 mesiace a za ten čas, sa stalo niečo, či vyústilo do pokarhania prváka.. začal sa nový školský rok a po dvoch mesiacoch je zas nejaký problém 🤷🏻♀️ mamička prestala reagovať.. úprimne - nepotrebujeme vedieť detaily, nemusí nám ich napísať. Ale ak sa chce sťažovať a biť za pravdu, lebo má pocit krivdy a chce, aby sme jej pomohli, tak by reagovať mala. K výchovnej poradkyni sa rodič nepredvoláva za hmkanie sedem či osemročného na výtvarnej. Tá má kopec iných problémov, ako riešiť také blbosti v druhom ročníku. Na 100% nedostalo dieťa pokarhanie za to, že sa hralo na taxikára. Zas nerobte z učiteliek neviem aké bosorky..
Osobne by som s dieťaťom na všetky tie odporúčané miesta a vyšetrenia určite zašla, nakoľko z popisu to, žiaľ, môže vyústiť až do určenia diagnózy Aspergerov syndróm. Ten sa žiaľ často diagnostikuje až v neskoršom veku ako autizmus, hoci spadá pod PAS. Niekedy práve až po nástupe dieťaťa do školy. Určite ti ani v najhoršom sne neprajem, aby to tak bolo. Ale radšej nech sa vylúči a zistí sa pravá príčina správania tvojho syna, ako striedať školu za školou a v podstate nevyriešiť podstatu problému. Držím palce a prajem veľa šťastia pri hľadaní odpovedí aj riešení problému..
Nemáte školu pre nadané deti ? Možno to by mu skôr vyhovovalo.
Tomuto pribehu nejako neverim

Uplne vazne chodte z tej skoly prec. Lebo nakoniec sa decko psychicky zosype a mozes dat vypoved a byt roky doma. Hladat inde nejaku lepsiu skolu