icon

Učiteľka posiela dcéru domov kvôli všiam

20. okt 2025

V piatok mi poslala učiteľka domov dceru, že má vsi. Celý víkend sme vycesavali aj keď nebola moc zavsivavena. Robila som naozaj maximum. Ráno sme boli to dat skontrolovať lekárovi. Aj keď lekár hovoril, že bežné nedáva také potvrdenia, že to je na rodičovi aby ospravedlnil. O 3 hodiny volala učiteľka, že stále má vsi. Dcéra hovorila že hneď ako prišla lebo učí poobede jej išla prezerať hlavu. A vraj jej našla 3. Doma som zasa všetko skontrolovala vycesala a nenašla som ani náznak. Ako to máme riešiť ? Bol pre ňu manžel a povedal jej nech teda ukáže kde ich má a začala koktat a vyhovárať sa.

Strana
z3
anonym_8d7b03
20. okt 2025

@anonym_autor kupte jej este v lekarni na to specialny sampon a poriadne jej poumyvajte par krat vlasy, potom znova vycesavajte tym specialnym hrebenom, ak aj to chyta od niekoho ineho, na vlasy ktore budu mat vonu po tom specialnom sampone proti vsiam uz nepojdu

autor
20. okt 2025

Dávali sme tento a vycesavala som tiež a už som nič naozaj nenašla ani náznak ani po tom čo ju poslala domov, že ich má znova a to sme ráno dávali lekárovi kontrolovať tak ja už neviem.

ewwe
Autor odpoveď zmazal
domka222
20. okt 2025

Za dva dni zničiť vši a v pondelok už bez náznaku. Veľmi pochybujem. Sám lekár povedal, že je na rodičovi,aby ospravedlnil. Čiže rátal s tým, že ju ešte ospravedlníš a nepošleš do školy?

mila23
20. okt 2025

ja osobne by som dceru nechala doma aspon 3 dni....ved aj ked si vycesala, tak moze mat aj niekto iny v triede a jej mozu znova preskocit....
a inak..prvykrat pocujem,ze ist lekarovi skontrolovat ci ma dieta vsi? to lekar taketo robi?????

zuzubb007
20. okt 2025

Však hnidy ničis strašne dlho dve tri týždne to jedným zmytim nedas ani náhodou dole, vša znamená taká biela bodka na vlasoch, ona potom za pár dní sa premení na pohyblivu

autor
20. okt 2025

No hnidy som vyberala ručne ale hovorím že celkovo ona ešte nebola extra zavsivavena

marcellka32
20. okt 2025

Olej na 3 hodiny, umyť šampónom, mokré vycesavat hustým hrebeňom, zakaždým utrieť hrebeň do servítky, suché vyžehliť... opakovať každé 2 dni 1 týždeň..prevencia cajovnik za usi

simona92101
20. okt 2025

@anonym_autor to si robis srandu ze si isla do cakarne k lekarovi so vsami 😲

autor
20. okt 2025
@simona92101

@anonym_autor to si robis srandu ze si isla do cakarne k lekarovi so vsami 😲

@simona92101 dcéra už vsi nemá má úplne čistú hlavu

anonym_c47bb3
20. okt 2025
@anonym_autor

No hnidy som vyberala ručne ale hovorím že celkovo ona ešte nebola extra zavsivavena

@anonym_autor ja žasnem.. nebola extra zavšivavena? Si robiš prdel tu zo všetkých alebo si fakt taká jednoduchá??? Pri jednej jedinej vši nechávam decko doma a mám toľko chochmesu aby sa to neroznašalo ďalej tak urobím čo proto! No ja nemám slov...

unicornlady
20. okt 2025

Najlepšie pomáha olej. Zadusí vši. Potom to zopakuj po 2-3 dňoch (nové vši, aj keď sa vyliahnu, nie sú ešte schopné klásť vajíčka)

katkaseiner
20. okt 2025

takuto vec sme este doma na stastie neriesili, hoci oznam visel aj v skolke aj v skole ale ak by sa to stalo tak viem ze je to zdlhava procedura. A hlavne sa nejedna len o hlavu dcery ale aj o vsetko a to pisem fakt VSETKO kde hlavu mat mohla... cipka, siltovka, oblecenie, postelne pradlo. Vsetko preprat na vysokej teplote a idealne aj susicka. A co sa hlavy tyka, viem ze sa tie sampony museli aplikovat na dlhsie a potom cesat, susit, zehlickou zehlit vlasy a znova a znova. Pretoze to co sa ti nezachyti o speci hreben dnes, sa moze zachytit o par dni... Drzim palce ale necudujem sa ucitelke ze dceru hned do skoly prijat nechce... to ked sa v skole rozmnozi tak konecna... ved ktovie od koho to teraz dostala...

Jaj a kup aj cajovnik, vzdy som davala rano dcere za ucho a striekala som sprejom pred odchodom do skolky - ako prevenciu, pretoze dcera ma mega huste vlasy.

reela
20. okt 2025
@anonym_autor

@simona92101 dcéra už vsi nemá má úplne čistú hlavu

@anonym_autor tak zrejme nema cistu hlavu, ked jej dnes ucitelka nasla vsi. Ci si myslis, ze si ucitelka na nu zasadla?

1radula1
20. okt 2025

To je ale veľmi krátky čas, od piatka by si sa všetkých hníd rozhodne nezbavila. Takže by som dcérku pekne nechala doma a pracovala na tom, aby si sa ich zbavila úplne.

conta22
20. okt 2025

Vši majú niekoľko týždňové cykly…toho sa za dva dni nezbavíte, tam treba intenzívne vyčesávať, umývať a podobne. Odporúčam z vlastnej skúsenosti žehliť vlasy od korienkov, pomáha to na zabíjanie hníd

autor
20. okt 2025

Takže ste všetky boli s deťmi doma, keď mali vsi dva týždne ?

autor
20. okt 2025
@anonym_c47bb3

@anonym_autor ja žasnem.. nebola extra zavšivavena? Si robiš prdel tu zo všetkých alebo si fakt taká jednoduchá??? Pri jednej jedinej vši nechávam decko doma a mám toľko chochmesu aby sa to neroznašalo ďalej tak urobím čo proto! No ja nemám slov...

@anonym_c47bb3 ale ona bola doma a riešili sme to celý víkend naozaj intenzívne neviem čo tu rozprávaš, že som chcela nakaziť iné deti. Keby som vedela a videla, že ich stále ma tak ju nedám určite.

ketrin1984
20. okt 2025

@anonym_autor
Treba vyčistiť aj čiapky,vankúše....Nie len vlasy.

anonym_a33003
20. okt 2025

Inak je naozaj zaujimave,ze niektore deti nikdy vsi nedostanu a niektore dostanu hned.Cim to je?

reela
20. okt 2025
@anonym_a33003

Inak je naozaj zaujimave,ze niektore deti nikdy vsi nedostanu a niektore dostanu hned.Cim to je?

@anonym_a33003 co som si vsimla, tak vacsinou dievcata kvoli dlhym vlasom :(

emka530
20. okt 2025

@anonym_autor si kukni do googlu ako dlho sa liahne hnida! 7-12 dní, to je len tvoja naivita že je dieťa už čisté jak ľalia...a hnidu je veľmi ľahké prehliadnuť voľným okom.. ty ich môžeš mať doma v perinach, vo vankúši, v hračkách...si fakt myslíš že tri dni stačia na vyhubenie? A kľudne ich môžeš mať aj ty či ostatná rodina..a s tvojim štýlom si to budete točit v rodine ešte pekne dlho

anonym_a33003
20. okt 2025
@reela

@reela no ved ani dievca to nechyti,hoci boli napr.v triede.Ale je pravda,ze deti maju psoriazu na hlave aj za usami tak aj mozno preto,ze ta pokozka je ina

ketrin1984
20. okt 2025
@emka530

@anonym_autor si kukni do googlu ako dlho sa liahne hnida! 7-12 dní, to je len tvoja naivita že je dieťa už čisté jak ľalia...a hnidu je veľmi ľahké prehliadnuť voľným okom.. ty ich môžeš mať doma v perinach, vo vankúši, v hračkách...si fakt myslíš že tri dni stačia na vyhubenie? A kľudne ich môžeš mať aj ty či ostatná rodina..a s tvojim štýlom si to budete točit v rodine ešte pekne dlho

@emka530
V pondelok oblecie vetrovku,co mala v piatok v skole a je to.V kapucni v kožušinke,mozu byt vsade.

pralinka25
20. okt 2025

ja teda kupujem paranit taky ten co sa da na hlavu necha 15 minut posobit potom sa umyje. to zadusi vsi a znici aj hnidy.
vycesavam vzdy s tym hrebencekom a potom rucne este dovyberam. ak aj nejake vajco zostane tak ono je tak prilepene na vlasoch ze samo nezlezie ani sa neprenesie na nikoho. navyse pravdepodbne po tych zabaloch je mrtve. ma 8-10 dnovu dobu kym by sa z neho eventualnenieco vyliahlo.
vsu zabijes tymi ekrazitmi dnes prakticky hned po umyti. ked som deckam umyla vlasy s tymi samponmi uz v ten den nemali jedinu zivu vsu. vsetko som prala na vysokych stupnoch, povysavala, aj tasky skolske som oprala, aj bundy sedacku som povysavala, uteraky poprala na vysokych stupnoch no proste vsetko. matrace som vystriekala proti lezucemu hmizu. neexistuje aby ziva vsa prezila.
a teda nepocula som este ze by nejake decko bolo 2 tyzdne doma. po 8 - 10 dnoch som proces preventivne zopakovala a denne sledovala vlasy ako to vyzera.
preventivne striekam denne deckam paranit sprej prevent. a dcera s dlhymi vlasmi jednoducho musi nosit do skoly cop. ziadne rozpustene vlasy. po skusenostiach.
tiez som po troch dnoch poslala deti do skoly. akoze co by robili doma. hlavu mali cistu. vajca som vazne vyberala nechtami po jednom vlase. zas tu nerobme paniku.
nadrela som sa ako kon tie tri dni ale viac nebolo nutne. este som dcere prezehlila po tom vsetkom vlasy pre istotu ale myslim ze zbytocne.
nikto sme to od nej nechytili a to lezala aj v mojej posteli.

anonym_a33003
20. okt 2025
@reela

@reela a teraz si zober,ze ti toto bude tvrdit ucitelka,ze syn ma vsi.Kedze ta koza sa supe vo velkom,tak to moze aj tak vizerat.Nuz zobrala som takto syna k doktorke,aby mu to riadne pozrela a napisala ucitelke,ze je to psoriaza.Hroza,ked to ani ucitelky nevedia rozoznat.

pralinka25
20. okt 2025

jo a este som prebehla samponom na vsi aj kevy hrebene a vsetky gumky do toho napomocila aj sponky. a v domacnosti som preprala vsetky mozne textilie s ktorymi mohla prist do kontaktu aj v obyvacke vsetky podusky deky, plysakov, aj podsedaky na stolickach a kobercek pred umyvadlom ak by nejaka pri cesani spadla.

anonym_65bb59
20. okt 2025
@reela

@reela dlhé vlasy mam cely život, vsi som nikdy nemala, môj brat s krátkymi áno. Tiež neviem, čím to je.

anonym_65bb59
20. okt 2025
@ketrin1984

@emka530
V pondelok oblecie vetrovku,co mala v piatok v skole a je to.V kapucni v kožušinke,mozu byt vsade.

@ketrin1984 to je nezmysel. Vsi prežijú mimo hostiteľa pár hodín, maximálne den

anonym_b2e1f9
20. okt 2025

Kazdy rok sa na skole riesia vsi. Ale este som nepocula ze by nejake dieta bolo doma kvoli tomu dva tyzdne ako tu naznacuju niektore matky. Vsak uz existuju (a nie len teraz ale uz pred 20timi rokmi existovali) sampony ktore znicia nie len vsi ale rovno aj hnidy. Takze nechapem tu hysteriu tu.

Strana
z3