Učiteľka slovenčiny dáva iba mínusky
Syn má od septembra novú učiteľku slovenčiny. Prisaham, že tá ucitelka dáva minuska už aj za nadýchnutie ktoré sa Jej nepáči.
Syn ich má už 4. Povedala, že ešte jedno a dá mu päťku.
To môže?
Neviem si to predstaviť, niektoré živé deti takto nazbierané pri jej prístupe aj 100 pätiek za školský rok.
Syn je dobr žiak, nikdy nemal problém so žiadnou učiteľkou. Ale tato?
@sara07 nehovorím že sa nedá, dá sa diagnostikovať skôr ale nie vždy je diagnostika taká rýchla, niekedy to aj rodičia odmietajú a niekedy sa to rieši podstatne neskôr
Ja hovorím len o Tom že pedagóg by mal mať takt a nevyužívať primárne len negatívne hodnotenie teda mínusky.... Vidím že sa ideš hádať ale nerozumiem prečo 🙂 upokoj sa a stačí jeden otáznik ja rozumiem 🙂)
Áno, môže. Tiež som slovenčinárka, tiež dávam mínusky a za 5 mínusiek jedna veľká 5-ka. Žiaci už si zvykli, po prvej takej päťke už si viac nedovolia chodiť nepripravení alebo znáňajú narýchlo veci cez prestávku. Už ma poznajú a vedia, čo si môžu a nemôžu dovoliť. Ale zase aby som nebola až taká prísna, jasné, že dávam aj plusky za aktivitu na hodine. Za 5 plusiek jednotka. A tých veru rozdám počas roka viac ako tých pätiek. Niekedy robím aj výmenné obchody, jednou pluskou si môžu vymazať mínusku a tým majú nulové skóre 🙂
@xena0 pretože na základe toho že sa diagnostikovanie odsuva aj ked rodičia chcu na neskoršie deti stracaju drahoceny čas a nemusia
my sme tak zbytočne stratili čas jeden rok pretože pani mudr nevedeli dg, banalizovali to atd
a poznám celkom peknu skupinu deti kde bolo tiež bagatelizované a odsuvané dg zbytočne na neskôr a stracali čas
aj dieta kde je pas už jasny sa mu vie viac pomôct ako ked sa to posuva
to skutočné dg neskôr to je tak na pár detí skôr , podozrenie je tam len sa to uzavrie nič viac ,pro forma
a pani učitelky vedia mat v paži aj ked máš dg uzavretu, papierov xy, ivp, cppš na 5 strán
NA slovensku nevie byt diagnostika taká rýchla na slovensku , v zahraniči áno , aj v čechách vedia skorej a rychlejšie v tomto ist lebo vedia že ide o drahocenny čas
v čechách su dospelaci s vš čo mali v detstve dysfaziu , tak sa dali dohromady že by si neuverila že teda nejaky rečovy alebo dys problém tie deti mali , na sk sa hodi zlaté tela NKS a vybavené
ano vytača ma tento systém a keby som mala prachy tak by som urobila centra zdarma aj pomoc a poradenstvo zdarma aby neboli dalšie deti čo stracaju čas
všade sa dá všetko skorej dg , su na to testy, postupy atd len sk nič sa nedeje načo to stačí neskôr to sa tak skoro ned a😈😈
nasich ucila minuly rok na jednom predmete zastupkyna a ta mala taky system, ze cierne a cervene body, za 5cervenych bodov bola tusim jednotka a za 5 ciernych zase patka
ale sa mi zda, ze tie cervene a cierne body sa dali medzi sebou vygumovat, napr. urobil projekt, dostal 3cervene body a takto sa tie cierne body vymazali
bolo to tiez v 4.rocniku na 1.stupni ........to malo deti motivovat
ale nepostrehla som, ze by sa niekto stazoval na ten system, vysvetlila im ho na zaciatku roka, a ked uz s niekym nevedela, ze co.....tak mu dala asi ten cierny bod .....napriklad zato, ze jeden si pravidelne namiesto vlastivedy nosil prirodovedu, ze on si to zase pomylil (to mne bolo az do smiechu, lebo za toto dostat cierny bod, proste moze sa stat .....a nereflektuje to vedomosti daneho ziaka😅😂😂
nasa triedna nikdy takto nehodnotila, iba napisala cervenym perom do zosita, nemal DU a pod. .....ak uz nieco vaznejsie, tak do ziackej pisala ziakom
Tak toto je pekný prípad toho, keď rodič hľadá chybu všade inde, len nie vo svojom dieťati.
Z toho čo si popísala prečo dostáva "mínuska" si myslím, že učiteľka je úplne v poriadku, žiak je lajdák 🤐
@sara07 Tak neviem co Vy vidite a podla toho posudzujete vsetko ostatne, ale vzhladom na to ako ste prestrelili s platom v tom nemate prehlad. Za prve, porovnavat mamu co vzdelava deti sama a ucitelku je uplne zbytocne, pretoze ta matka nie je zamestnanec skoly a uci len svoje deti a nie 150 deti napriklad 🙂 Pisomky sa pisu cca kazdy mesiac v kazdej triede. Test sa pripravy kazdy novy a co si myslite kolko casu Vam zaberie opravit testy 10 triedam napriklad? Hm? Nemate predstavu, a ani o inych administrativnych ukonoch. NIKDY som nemala volny vikend, ze by som nemusela nic robit do skoly. Nikdy som nemala ani PN bez prace, aj ked som bola chora, tak som posielala pripravu kolegom. Uplne skreslena predstava.
@mahalo máme v rodine 6 učiteliek
a viem ako maju volno nemaju, a nie raz ma jedna stražila alebo mala na vikend, prazdniny hlavne jarne, zimné
takže to nie je len teoria, zadelenie pisomiek je aj o rozdelení času a štylu
jedine kde sa skutočne nedá nič vymysliet su polročne a ročne pisomky
a mamička čo doma vzdelava možno nemá 150 deti ale musi navarit a dost často pracuju z domu aby vyšli ,takže neberiem bagatelizovanie tohto
ak máte triednictvo tak ano papiere máte navyše, ak je tam dieta so špec potrebami ano je tam podstatne viac papierov ale to nie je chyba rodičov alebo dietata že uč za neho nepociti k platu peniaze
@sara07 Zadanie pisomiek o stylu a casu? A co sa same napisu tie pisomky? Ci nejake primitivne? Mate jedinu ktoru opakujete kazdy rok? A kto to opravi? :D Naozaj neviete o com pisete, nemate osobnu skusenost. To co ste napisali, nie je osobna skusenost. Ak mali ucitelky vo vasej rodine taku pohodu a tolko volneho casu, tak bud to strasne flakali, alebo opisujete stav po aspon 10 rocnej praxe + pripad ze sa ucitel dalej moc nerozvija. A nezlahcujem postavenie matiek, ktore vzdelavaju svoje deti doma, ale neda sa to porovnavat s ucenim v skole. To su dva rozne svety s uplne inymi povinnostami, ktore chcete vy porovnat smahom ruky. A kto hovori, ze to je chyba rodicov? 🙈
@mahalo a myslíš že tie matky by svoje dieta nedali radšej do školy , ano dali len to by tam museli byt profi uč , normálne aspon asistenky čo majú šajnu čo majú robiť, spravy cppš a doporučenia neignorovať , ten druhy svet existuje preto lebo škola a ludia v nom sa napr prizeraju šikane a neurobia nič - osobna skusenost, pripadne to dieta zhadzuju doslova dávaju dole
ano mali pohodu lebo učili na menšej škole v menšich mestách , dá sa častejšie a menšia písomka, však vo worde kolko trva jedna písomka urobit 5 min, však učivo čo ma dat otazky predsa vie
ako nerobme z učitelov bohyne čo makaju 24 hodín denne , aky vyvoj učiva ?
klasika postoj učitelky , ja mám tety učitelky čo sa mi o nich len sniva a nemam žiadnu osobnu skusenost , taketo učitelky to je pecka do života len čo je pravda
a nemám pocit že by to flakali , netreba to hrotit ale tak to ty vieš predsa najlepšie
Tento týždeň som s piatakmi začala rysovať kolmice a rovnobezky. Verím, že sa zhodneme, že na to potrebujú rysovacie pomôcky. Okrem toho, že im od prvého dňa prizvukujem, že majú mať rysovacie pomôcky stále, som im ich deň vopred pripomenula. Prišla som na hodinu a žiak, ktorý až po mojom príchode si začal na lavicu chystať matematiku, mi zrazu slávnostne oznámil, že on pravítka nemá, lebo si ich zobrala jeho sestra. Absolútne nechápem túto informáciu. Navyše bola delená hodina, takže keby sa bol nachystal už počas prestávky, zistil by to a mohol si požičať od spolužiaka z druhej skupiny. Nie, on tam celú hodinu sedel a nič nerobil. Keď som ho upozornila, že na druhý deň mu skontrolujem zošit, či má všetko dopísane, tak ma znova slávnostne upozornil, že bude chýbať. A to je len piatak.
@sara07 Ano, som ucielka a mam aktualne skusenosti, vidim svojich kolegov a mojich ex spoluziakov a je to na milu vzdialene od toho co pises ty. A inak velmi dobre viem, ako funguje domace vzdelavanie, kamaratka ma domoskolu a vela kamaratov, mame z tejto komunity. Dokonca skm v jednej skupine aj pomahala. Ich dovody su rozne a castokrat pochopitelne. No ty to vidis len ciernu a bielu. Urcite su ucitelia, ktori to flakaju a ich pristup nie je dobry a maju relativnu pohodu 😌. No ucitel co mu na tom zalezi a chce byt inovativny, pracuje tak, ze o tom nemas ani ponatia.

@hailey1 tvoje slová by sa mali tesať do kameňa!