icon

Učiteľka trhá deťom zošity. Je to správne?

2. okt 2025

Mam taku vacsiu dilemu. Dcera (5. rocnik) ma na SJ pani ucitelku, ktora im trha zosity, ak nepekne pisu alebo si do nich kreslia a hadze do kosa. Rozpravame sa o tom s dcerou, ale neriesila som to v skole. No minuly tyzden (podla dcery a potvrdili aj spoluziacky) pani ucitelka jednemu spoluziakovi za kreslenie na hodine vytrhla zosit a pleskla mu s nim po hlave. Je to podla mna riadne cez ciaru, a nepaci sa mi, ze je dcera vystavovana takemuto spravaniu z pozicie “moci ucitela -nadriadeneho” Rada by som to riesila v skole, no prosi ma, aby som to nechala tak, ze pani ucitelka ju ma rada a boji sa, ze sa bude na dceru hnevat, ze na nu doma zaluje (co sa jej snazim vysvetlit, ze snad ucitelia chapu, ze deti sa s rodicmi doma rozpravaju o skole), jednoducho je z toho v strese. Je mi jasne, ze ak pojdem za triednou, tak sa kolegyna urcite dozvie, odkial to prislo. No zaroven nehodlam tolerovat taketo spravanie voci ziakom. Nie som tiez typ, ktory by prisiel robit do skoly krik, mam v plane slusne o tom upovedomit pani ucitelku ustne, pisomne a vyziadat pisomne stanovisko skoly. No nechcem zas dcere sposobit problemy. Je dobra a oblubena ziacka. My doma deti nebijeme, nedavame “vychovne”, ziadne pohlavky a podobne, proste fyzicke nasilie odmietame (moje deti nie su o nic lepsie ani horsie vychovane, ako ine deti, su uplen bezne decka a je to nasa volba, no ocakavam ze v skole sa deti udierat ucitelmi nebudu, ci moje alebo cudzie). Je nejaka moznost anonymneho podnetu? Nechcem to zas hnat hned cez inspekcie a podobne, mozno by sa to vedelo vyriesit na pode skoly, no bez toho, aby to nejak ohrozilo meno mojej dcery. Tiez neviem o tom, ze by to riesili rodicia toho ziaka, mozno to doma nepovedal alebo im to nevadi, mne to vadi z pozicie toho, ze to ovplyvnuje aj ostatne deti vratane mojho a nedava to dobry a kvalitny priklad do zivota. Dakujem za odpovede.

evansova
3. okt 2025
@belllinka

Nepreháňaj, to chceš robiť dusno kvôli nejakému plesnutiu zošitom po hlave? Veď to ani nemohol cítiť. Sa skludni, hlavne keď ani nejde o tvoje dieťa.

@belllinka Z duše neznášam fyzické tresty, v tomto prípade asi nejde o bolesť, ale to poniže je pred spolužiakmi! Jednoducho neakceptovatelne!
Tiež by som svoje dieťa neohrozila otvorenou staznostou, ale určite by som sa spojila s ostatnymi rodičmi.
Takýto prepytujem "pedagóg" nemá v škole čo hľadať.

ververon
3. okt 2025

No dneska tie deti nemajú absolútne žiadnu úctu voči autorite a práve presne vďaka takýmto rodičom, učiteľ sa aj boji zdvihnúť hlas keď nerobia čo majú lebo príde nejaká premotivovana maminka podať sťažnosť ....🤦 Ja mám syna prváka a jasne a zreteľne som mu vysvetlila že do zošita sa čmárať nemá ....má sa tam písať len to čo povie pani učiteľka .....neviem prečo máš potrebu sa miešať do veci ktoré sa ta nijak netýkajú .....a pre dcéru aspoň priučenie že má robiť to čo jej hovorí učiteľka a nie čmarať po zošite ....by som sa poďakovala učiteľke že má odvahu si spraviť poriadok so spratkami v škole .....

tiika
3. okt 2025
@beronsche

@tiika výborný príspevok!!!

@beronsche ďakujem 😊

maya_hi
4. okt 2025

@anonym_autor nie je to správne, ale ako učiteľka, mama, žena pred prechodom... viem si takú situáciu živo predstaviť. Táto práca je dnes omnoho náročnejšia ako kedysi. Decká sú drzejšie, rovnako ich rodičia, tlak na učiteľov zo všetkých strán. Nové prístupy, nové kurikulum, milión akcií, súťaže... somariny. Jednoducho jej prdli nervy. Kto nezažil, nepochopí. A nie, nemusí ísť hneď o vyhorenie, ani o to, že "tam taký človek nemá čo robiť". Nie sme stroje. Môžeš mať naštudované, môžeš chcieť to predýchať, ale aj učitelia sú len ľudia. Unavení, chorí, rozvedení, nešťastní, frustrovaní ... a stále na prd zaplatení. Je to celé zle v tom našom školstve, ale ani zďaleka to nie je len učiteľmi. Je to tým, že spoločnosť si už prestala vážiť ich prácu a to ako veľmi sú pre ňu dôležití. Áno, sú a dôležitejší ako veľa iných profesií. Pracujú totiž s deťmi. Vplývajú na nich (v dobrom aj v zlom), sú dosť kľúčoví pri ich ďalšom raste).
Sama som ako dieťa trpela hyperkinetózou v dôsledku ADHD. Kreslila som si a tak to ventilovala. Ale nikdy nie do zošita 😏 Haló. Piatak už by mal mať nejakú predstavu o úprave, čo môže a čo nie. To aj do pracovnej zmluvy si bude o 10 rokov kresliť? Alebo odovzdá šefovi priepustku od lekára pokreslenú? Ideme sa tu baviť o potrebe nejakých hraníc a pravidiel?

maya_hi
4. okt 2025
@anonym_ab53de

Podľa mňa to určite nie je správne, keď chce môže dať poznámku ale určite hádzať do koša zošity či trhať a po hlave pleskať ...to je úplne cez čiaru. No ale sama neviem čo by som robila aby sa to neobrátilo voči Vám a hlavne dcére, ale riešiť to treba nech sa pani učiteľka zobudí. Ja by som to asi na rodičovskom povedala triednej, slušne asertívne možno ani o tom učitelia nevedia čo sa deje v triede. Osobne za anonym nie som. Ale to je už na každom ako veci najradšej rieši.

@anonym_ab53de dnes už poznámka nič neznamená. Iba ďalší útok rodiča. Dietaťu je to jedno

anonym_18c891
4. okt 2025

Co si tam kreslil ten chlapec? Nechcem obhajovat nevhodne spravanie, ale mali sme na skole spoluziakov, ktory si kreslili zasadne eroticke obrazky ci ucitelku ... Neospravedlnuje ju to, ale urcite by to bola polahcujuca okolnost v mojich ociach.

tiika
4. okt 2025
@maya_hi

@anonym_autor nie je to správne, ale ako učiteľka, mama, žena pred prechodom... viem si takú situáciu živo predstaviť. Táto práca je dnes omnoho náročnejšia ako kedysi. Decká sú drzejšie, rovnako ich rodičia, tlak na učiteľov zo všetkých strán. Nové prístupy, nové kurikulum, milión akcií, súťaže... somariny. Jednoducho jej prdli nervy. Kto nezažil, nepochopí. A nie, nemusí ísť hneď o vyhorenie, ani o to, že "tam taký človek nemá čo robiť". Nie sme stroje. Môžeš mať naštudované, môžeš chcieť to predýchať, ale aj učitelia sú len ľudia. Unavení, chorí, rozvedení, nešťastní, frustrovaní ... a stále na prd zaplatení. Je to celé zle v tom našom školstve, ale ani zďaleka to nie je len učiteľmi. Je to tým, že spoločnosť si už prestala vážiť ich prácu a to ako veľmi sú pre ňu dôležití. Áno, sú a dôležitejší ako veľa iných profesií. Pracujú totiž s deťmi. Vplývajú na nich (v dobrom aj v zlom), sú dosť kľúčoví pri ich ďalšom raste).
Sama som ako dieťa trpela hyperkinetózou v dôsledku ADHD. Kreslila som si a tak to ventilovala. Ale nikdy nie do zošita 😏 Haló. Piatak už by mal mať nejakú predstavu o úprave, čo môže a čo nie. To aj do pracovnej zmluvy si bude o 10 rokov kresliť? Alebo odovzdá šefovi priepustku od lekára pokreslenú? Ideme sa tu baviť o potrebe nejakých hraníc a pravidiel?

@maya_hi myslím, že ľudia by si mali naozaj viac vážiť prácu a postavenie učiteľov. Ak tak nerobia, v konečnom dôsledku to neprospeje ani im a ani tomu dieťaťu. To, že už mnohí chcú veci riešiť a poukázať na nejaký problém (môže to pomôcť aj učiteľom, ak si z tej spätnej väzby niečo zoberú) , ešte neznamená, že môžu učiteľov aj znevažovať a útočiť na nich. Potom sa aj tí učitelia budú stavať do obrannej pozície a len ťažko to pomôže rodiča skutočne vypočuť a hľadať nejakú zhodu, riešenie. Skôr by mali mať snahu ich pochopiť, porozprávať sa o tom, čo napríklad poznámkou alebo svojím konaním sledovali a podporiť ich. Ako spomínaš, aj učiteľka môže vybuchnúť, aj ja ako matka mám toho niekedy dosť. Nepovažujem to učiteľkine správanie za správne, bolo by ale dobré pozrieť sa na situáciu ako celok, nie vidieť len jeden moment. Rovnako aj deti treba usmerniť.

tiika
4. okt 2025
@maya_hi

@maya_hi presne to i mne napadlo, že by si mohli kresliť niečo na papier, nie do zošita. Otázka je, či by to tá učiteľka akceptovala?

anonym_eb4b55
4. okt 2025

Inak presne, dobrá otázka - čo si tam kreslili? Kebyze som na hodine ja, niečo vysvetľujem,.a.oni sa tam chichocú, nedávajú pozor a kreslia do zošita, a potom zistím, že si tam kreslili pohlavné údy a podobné šmakocinky, neviem, či by som aj ja tie lakocinky neroztrhala na márne kúsky. Zasa sa len potvrdzuje, že nepoznáme prípad z druhej strany.

dianaaaaa
4. okt 2025

Už sa neposerte so svojich detí...
Dnešná mládež,to sú nevychovani, drzí, arogantní zmrdi, čo sa nevedia chovať

anonym_7f1331
4. okt 2025

A zase sa to zvrtlo na výhovorky na drzé,nevychované deti, rodičov. Len si nikto neuvedomil že zošit je majetkom žiaka a kupujú ho rodičia.
K učiteľom len toľko že aj medzi vami sú presne rovnaké osoby ako deti a ich rodičia. Neexistuje že všetci učitelia sú super,empaticke bytosti. Štatisticky to nie je možné.

princezna_bosorka
4. okt 2025

@anonym_autor dcera je dobra ziacka a maju ju radi, sle je z toho v strese? fajn zaklad do buducna: Ked ju bude terorizovat nejaky iny nadriadeny alebo ucitel, tiez budete obe tisko drzat usta, lebo je dobra a maju ju radi?

Ved to nejako anonymne ries, ak ti to za to stoji. Ja by som do skoly nabehla pri zmienke o prvom roztrhanom zosite (a nemusel by patrit mojmu dietatu) - ucitelka totiz znicila majetok inej osoby (ano, je to zosit za par drobnych, ale aj tak) a namiesto terorizovania deti by sa mala ist liecit.

A okrem toho - dieta nepise skaredo len tak s pasie, moze to byt napr. oslabena psychomotorika a to nevyriesi ani sklbsnie zositov a ani mlatenie... cisty stredovek toto.

anonym_a88e1a
4. okt 2025

Zase dieťa na piedestale, zaobchádzanie v rukavičkách, vždy tichý nežný hlas, nech neutrpí jeho psychika, nech nemá celoživotnú traumu, len aby sa nedajbože neprispôsobil niekomu, či neurobil niečo, čo sa mu práve nechce, milión ospravedlní jeho správania. Na vine je samozrejme vždy niekto iný.

Porovnávanie so šéfom, či inými dospelými, to je už taká klasika v týchto témach

Mňa len zaujíma, prečo z tychto neviniatok, zabalených do bublinkovej fólie, na ktoré sa nesmie zdvihnúť hlas, či zodvihnúť výstražný prst vyrastá najdepresivnejšia, psychicky najlabilnejšia a zároveň najegoistickejšia generácia aká tu kedy bola.
Generácia, ktorú od mala sprevádzajú psychológovia ako žiadnu inú generáciu predtým a aj napriek tomu sú na tom horšie ako staršie generácie.

pipistrel13
5. okt 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor dcera je dobra ziacka a maju ju radi, sle je z toho v strese? fajn zaklad do buducna: Ked ju bude terorizovat nejaky iny nadriadeny alebo ucitel, tiez budete obe tisko drzat usta, lebo je dobra a maju ju radi?

Ved to nejako anonymne ries, ak ti to za to stoji. Ja by som do skoly nabehla pri zmienke o prvom roztrhanom zosite (a nemusel by patrit mojmu dietatu) - ucitelka totiz znicila majetok inej osoby (ano, je to zosit za par drobnych, ale aj tak) a namiesto terorizovania deti by sa mala ist liecit.

A okrem toho - dieta nepise skaredo len tak s pasie, moze to byt napr. oslabena psychomotorika a to nevyriesi ani sklbsnie zositov a ani mlatenie... cisty stredovek toto.

@princezna_bosorka dieta pise skaredo aj pre to,ze si na prvom stupni nedostatne precvicovalo pisanie..moj syn ma tak slabu triedu (je druhak),ucitelka zufala,doprosuje sa rodicom,aby s detmi citali,lebo stale slabikuju a co synovi a jeho par spoluziakom trva 5minut,oni citaju celu hodinu a vies aka je reakcia rodicov?no ako sa da citat 3krat ked prideme o 17h domov?...no normalne sa proste musi,doba je taka,dieta sa to sami nenauci a treba s nim proste prve roky zabrat..a do 17h sa hra v druzine a oddychuje...a ak by malo navyk od 1.rocnika,tak by sa proste normalne ucilo,nemam genialne deti a uplne v pohode tieto veci akceptuju,ale museli sa to naucit...
a ak sa nenauci citat cele jeho bud.vzdelanie ide vies kam...
a co mna ako matku stve,kedy bude priestor deti ako je moj syn,pre ich rozvoj,ked celu hodinu musia cakat kym spoluziaci precitaju 10viet...

lili005
5. okt 2025

Pani učiteľke by sa páčilo, keby ju nadriadený plieska po hlave? Tieto metódy dávno skončili, ako aj trhanie zošitov. Má nájsť inú cestu ako motivovať deti. Nikto nemá právo nikoho fyzicky plieskať.

anonym_a88e1a
5. okt 2025
@lili005

Pani učiteľke by sa páčilo, keby ju nadriadený plieska po hlave? Tieto metódy dávno skončili, ako aj trhanie zošitov. Má nájsť inú cestu ako motivovať deti. Nikto nemá právo nikoho fyzicky plieskať.

@lili005 niektorým podriadeným by sa zišlo a nie 100 g zošitom, ale nejakou fajnou encyklopédiou, asi preto, lebo im nikto nepľasol tým zošitom, keď mali 10 rokov a robili si na vyučovacej hodine svoj vlastný program.

“Milujem” tieto prirovnania o nadriadených 🤦‍♀️

riamia91
5. okt 2025

Na hodine slovenčiny si kreslil?
Áno, to je cez čiaru 👏🏼.

bosorkabb
5. okt 2025
@pipistrel13

@princezna_bosorka dieta pise skaredo aj pre to,ze si na prvom stupni nedostatne precvicovalo pisanie..moj syn ma tak slabu triedu (je druhak),ucitelka zufala,doprosuje sa rodicom,aby s detmi citali,lebo stale slabikuju a co synovi a jeho par spoluziakom trva 5minut,oni citaju celu hodinu a vies aka je reakcia rodicov?no ako sa da citat 3krat ked prideme o 17h domov?...no normalne sa proste musi,doba je taka,dieta sa to sami nenauci a treba s nim proste prve roky zabrat..a do 17h sa hra v druzine a oddychuje...a ak by malo navyk od 1.rocnika,tak by sa proste normalne ucilo,nemam genialne deti a uplne v pohode tieto veci akceptuju,ale museli sa to naucit...
a ak sa nenauci citat cele jeho bud.vzdelanie ide vies kam...
a co mna ako matku stve,kedy bude priestor deti ako je moj syn,pre ich rozvoj,ked celu hodinu musia cakat kym spoluziaci precitaju 10viet...

@pipistrel13 dieťa ( aj dospelý) môže písať škaredo z rôznych dôvodov. Moja spolužiačka vynechavala písmená a písala otrasne celú školu a je úspešná v živote. Proste mala diagnózu čo sa vtedy neriešilo.
Môj muž píše tak že nikto neprečíta jeho poznámky len on. Dokonca si kreslí počas porady či meeting a to ich vedie. Kreslil vždy aj v škole. A predsa je šikovný, múdry, úspešný človek ovladajuci niekoľko jazykov a vedie medzinárodný tím ľudí.
Ja viem maximálne nakresliť kvet 😂
Ale mám zase iné muchy aj počas školy som nemohla nikdy pozerať na učiteľa vždy inde.
Dcéra tiež píše škaredo a to denne píše, číta ale každé písmeno inej veľkosti. Aj to riešime v CPP, aj papier máme že vzhľad písma sa nemá známkovat. A predsa dostala 5 za písmo. Aj keď diktát správne gramaticky.

pipistrel13
5. okt 2025
@bosorkabb

@pipistrel13 dieťa ( aj dospelý) môže písať škaredo z rôznych dôvodov. Moja spolužiačka vynechavala písmená a písala otrasne celú školu a je úspešná v živote. Proste mala diagnózu čo sa vtedy neriešilo.
Môj muž píše tak že nikto neprečíta jeho poznámky len on. Dokonca si kreslí počas porady či meeting a to ich vedie. Kreslil vždy aj v škole. A predsa je šikovný, múdry, úspešný človek ovladajuci niekoľko jazykov a vedie medzinárodný tím ľudí.
Ja viem maximálne nakresliť kvet 😂
Ale mám zase iné muchy aj počas školy som nemohla nikdy pozerať na učiteľa vždy inde.
Dcéra tiež píše škaredo a to denne píše, číta ale každé písmeno inej veľkosti. Aj to riešime v CPP, aj papier máme že vzhľad písma sa nemá známkovat. A predsa dostala 5 za písmo. Aj keď diktát správne gramaticky.

@bosorkabb ale to vobec neodporuje tomu co som napisala,ale snad nie z 24 deti nevie pisat a citat 19..to nie su vsetko diagnozy predsa
a pri tom a inkluzivnymu ziakmi robim aj s velmi tazkymi pripadmi,to ale neznamena,ze odrazu kazdy kto nevie pisat a citat ma diagnozu,je to hlavne pre to,co som popisala,neucia sa s nimi rodicia..a ak sa to nenaucia na 1.stupni,uz to nedobehnu...
kamoskina dcera mala na 1.stupni diagnost. dyslexiu,rok sa trapili,stale nacviky,citania,navstevovali dyscentrum,dnes si u nej aj u stvrtacky nevsimnes ze ma dyslexiu - rodic sa snazil a nie vyhovaral

bosorkabb
5. okt 2025

@pipistrel13 s dcérou cvičíme k tomu má súkromnú špeciálnu pedagogicku ktorá ju učí, cvičí s ňou. Ale to písmo je proste škaredé a pravdepodobne vždy bude. Každé písmeno je inej veľkosti.
Pravdaže nie všetci v triede to majú rovnako. Ale je ich 25 a s toho má minimálne 6 problém. Teda o tých 6 viem. Majú rôzne diagnózy. Niektorý čítajú hrozne, iný majú problém s matematikou, ďalší vynechávajú písmená, či píšu divne.
Plynule číta tak polovica triedy.

lili005
5. okt 2025
@anonym_a88e1a

@lili005 niektorým podriadeným by sa zišlo a nie 100 g zošitom, ale nejakou fajnou encyklopédiou, asi preto, lebo im nikto nepľasol tým zošitom, keď mali 10 rokov a robili si na vyučovacej hodine svoj vlastný program.

“Milujem” tieto prirovnania o nadriadených 🤦‍♀️

@anonym_a88e1a veď nech teba trieskajú v robote koľko chcú. Zato, že dieťa je menšie a nie je tam ďalší dospelý, tak ho ideme trieskať. Keď ti to nevadí, nech tvoje decká vždy preplesknú.

anonym_a88e1a
5. okt 2025
@lili005

@anonym_a88e1a veď nech teba trieskajú v robote koľko chcú. Zato, že dieťa je menšie a nie je tam ďalší dospelý, tak ho ideme trieskať. Keď ti to nevadí, nech tvoje decká vždy preplesknú.

@lili005 si nechapavá? Dieťa nie je dospelý, tie prirovnania s prácou sú úplne na hlavu postavené!

A mňa nemusí nikto v robote trieskať, ja som z generácie, ktorá mala výchovu, v časoch kde dieťa bolo dieťa a nie malý dospelý a viem sa primerane spravať a mám vďaka tomu aj nejakú pracovnú disciplínu.

Ak si moje deti zaslúžia jednu zošitom po hlave, tak nech dostanú, aspoň sa vrátia spať na Zem a budú robiť to, čo od nich učiteľ žiada.

Robíte tu drámu, akoby dieťaťu učiteľka dala facku, či vlasy vytrhala, dostal pohlavok, pravdepodobne už dieťa na to aj zabudlo, hlavne že cudzie dieťa, ktorého sa to vôbec netyka ma z toho traumatizujúci zážitok 🤦‍♀️

Po nás hádzali kľúče, špongie, kriedy aj po hlave zošitom sa mnohym ušlo - NIKDY nie bezdôvodne, zvačša za nepozornosť. Vždy to dotyčného prebralo…. Ešte som nepočula o nikom, žeby mal z toho celoživotnú traumu, také blbosti ani nestáli za zmienku, možno sa to vytiahlo niekde na stretnutí po 20. rokoch, keď sa spomínalo na to, akú mali kedysi učitelia autoritu.

anonym_e53717
5. okt 2025

Tipujem ze tomu dcerinmu spoluziakovi len tak z nicoho nic netreskla po tej hlave tym zositom urcite mu viakrat povedala ze si na hodine SJ nema co kreslit do zosita.A kedze to zrejme viac ziakov nerespektuje aj tak si kreslia tak sa jej necudujem ze im trha zosity.Urcite jej odvraval jak to je v dnesnej dobe moderne ze ziaci absolutne nerespektuju ucitelov co im povedia a urcite mu zobrala ten zosit a trosku mu pleskla s nim po hlave.A samozrejme hned idu vsetko riesit alecto ze maju nevychovane drze decka to uz neriesia.Za mojich cias sa ucitel respektoval a ked niekto nepocuval po xykrat letela mu krieda kluce alebo dala ucitelka ruky do trojuholnika a pleskla s dotycnemu po hlave.Ani jeden ziak necekol o tom doma lebo za nerespektovanie ucitela jednu doma vyfasoval a nie ze rodic sa chodil stazovat do skoly.Tym akoze neschvalujem nasilie.Ale dnesne decka strasne skacu po hlave ci ucitelom ci rodicom

anonym_e53717
5. okt 2025
@anonym_bdf746

@anonym_autor nemáš možnosť sa spojiť s ostatnými rodičmi? Ze by sa to riešilo ako skupinová sťažnosť. Sa cudujem, ze to rodicia deti, ktorým roztrhala zošity ci plesla nimi po hlave, dávno neriešia. Toto urobiť môjmu dieťaťu, hneď som v skole a pani učiteľka by kupovala za svoje peniaze nové zošity. To uz kde sme aby niekto roztrhal cudzí majetok?!

@anonym_bdf746 dieta ma v skole pocuvat co mu ucitelka hovori a nie si kreslit do zosita na SJ.A dobre robi ze im tie zosity trhaju.A urcite Vase dieta je s tych co nepocuvaju v skole a robi si co chce.Staci ze citam co pisete

anonym_e53717
5. okt 2025

A este autorke na otazku ze ci je spravne trhat detom zosity.Je spravne podla Vas si na hodiny SJ kreslit do zosita SJ?A nepocuvat ucitelku co im hovori?

lili005
5. okt 2025
@anonym_a88e1a

@lili005 si nechapavá? Dieťa nie je dospelý, tie prirovnania s prácou sú úplne na hlavu postavené!

A mňa nemusí nikto v robote trieskať, ja som z generácie, ktorá mala výchovu, v časoch kde dieťa bolo dieťa a nie malý dospelý a viem sa primerane spravať a mám vďaka tomu aj nejakú pracovnú disciplínu.

Ak si moje deti zaslúžia jednu zošitom po hlave, tak nech dostanú, aspoň sa vrátia spať na Zem a budú robiť to, čo od nich učiteľ žiada.

Robíte tu drámu, akoby dieťaťu učiteľka dala facku, či vlasy vytrhala, dostal pohlavok, pravdepodobne už dieťa na to aj zabudlo, hlavne že cudzie dieťa, ktorého sa to vôbec netyka ma z toho traumatizujúci zážitok 🤦‍♀️

Po nás hádzali kľúče, špongie, kriedy aj po hlave zošitom sa mnohym ušlo - NIKDY nie bezdôvodne, zvačša za nepozornosť. Vždy to dotyčného prebralo…. Ešte som nepočula o nikom, žeby mal z toho celoživotnú traumu, také blbosti ani nestáli za zmienku, možno sa to vytiahlo niekde na stretnutí po 20. rokoch, keď sa spomínalo na to, akú mali kedysi učitelia autoritu.

@anonym_a88e1a vidno, že si mimo tohto fachu. Už len tvoj názor je diskutabilný, že dieťa nie je dospelý - to je ako keď povieš, dieťa nie je človek, dieťa nemá práva. Ja som písala autorke a nie tebe, Ty Anonym!!!

anonym_a88e1a
5. okt 2025
@anonym_e53717

A este autorke na otazku ze ci je spravne trhat detom zosity.Je spravne podla Vas si na hodiny SJ kreslit do zosita SJ?A nepocuvat ucitelku co im hovori?

@anonym_e53717 určite je to správne, že si dieťa kreslí. Veď rozvíja svoju fantáziu, venuje sa tomu, čoho baví, neskáče ako cvičená opica, presadzuje si svoju individualitu, ktorá musí byť rešpektovaná za každých okolnosti… Učiteľka je tam na to, aby deti s ňou cvičili podľa ich predstav a ona napĺňala všetky ich individuálne potreby, však to je malina, pri 25 deťoch v triede …

anonym_a88e1a
5. okt 2025
@lili005

@anonym_a88e1a vidno, že si mimo tohto fachu. Už len tvoj názor je diskutabilný, že dieťa nie je dospelý - to je ako keď povieš, dieťa nie je človek, dieťa nemá práva. Ja som písala autorke a nie tebe, Ty Anonym!!!

@lili005 keď poviem, že dieťa nie je dospelý, tak je to to isté ako keď poviem, že dieťa nie je človek? 🙄

Aké právo bolo dieťatu odoprené, keď mu učiteľka dala po hlave zošitom? Právo robiť si na hodine, čo sa mu zachce?

daaaaaska
6. okt 2025

@anonym_autor toto by som riešila hromadné s ostatnými rodičmi.my sme riešili násilie jedného zo žiakov voči našim deťom.mame skupinu na msg tam sme sa dohodli spísali žiadosť že chceme dozor Non stop podpísali a dvaja z rodičov tu žiadosť odovzdali riaditeľovi. Najlepšie tieto veci riešiť hromadne lebo je pravda že z tvojej dcéry ktorá je teraz obľúbená sa môže stať opak. V každom prípade by som to aj ja riešila mne sa takéto správanie tiež nepáči svoje deti nebijem a učiteľka určite nebude ani nemôže dávať pohlavky

silviaab
6. okt 2025

@anonym_autor ako sa vravi,co ta nepali,nehas....aj tak ma rodic riešiť svoje dieta,.....a treba tiez zvazit intenzitu plesknutia,niekedy to moze byt len take jemne,nemyslene agresívne......trhat vsak zosit,to uz je za ciarou..pozdravujem