Učiteľka vzala synovi mobil
ahojde kočky.dnes sa nám stala vzláštna vec a vobec neviem ako mám na to reagovať--moj syn je žiakom 3.triedy na Zš.dnes robyli na prirodovede projekt.učitelka im povedala .kto má hodiny nech stopuje čas kolko nám ten projekt trvá.moj sy a dalších 6.chlapcov vytiahlo mobili,že idu stopovať kolko to teda trvá.no a pani učitelka sa prešla po triede a všetkým im ich vzala....tak neviem?no a po2--mobil vytiahlo aj jedno dievča a jej ho nevzaa--a po3.pokušala som sa ko vždy synovy o 14,55 dovolať že čo a ako poobede(mobyl si inak zapína až v družine)najskor zvonila potom bol vypnutý.no a ja som mala byť dlhšie v práci ale ked som nevedela čo sa deje ,že prečo je vyp.tak som utekala domov.tak ako sa mám teraz zachovať voči pani učitelke.no keby som syna nezastihka pred panelákom ,kto vie kde by bludil po meste....alebo aj čosi sa mohla stať.
@stardust takto-vrátenie po vyučovaní-v tomto prípade áno /zakladateľka/
ale u starších, ktorí zneužívajú mobil na natáčanie učiteľov-až rodičovi a osobne
teraz riešime-natáčajú sa decká na záchodoch, fotia spolužiakov proti ich vôli-to kde sme? cez prestávky sa ustriehnuť 5 tried+2 wc-ka nedá,aj keď je dozor viac učiteliek-zosilnil sa,ale aj tak fyzicky nemôžu byť všade
preto je to fakt veľmi diskutabilná téma
lebo starší žiaci ho zneužívajú-a zas o 15 ročného sa rodič nemusí tak báť ako o malého prvostupniara
lebo pochybujem, že u všetkých "veľkáčov" sa mobil nosí z dôvodu kontroly rodiča-kde sa nachádza,čo robí,....
@stardust 😀 u nás cez les nemajú aký chodiť-to len na okraj 😉
proste-ide o to,že v takýchto závažných priestupkoch a pri starších žiakoch treba informovať rodiča, má si preň prísť osobne-myslím,že "ustráchaný" rodič / o svoje dieťa/ preň príde rýchlo...a upozorniť-ešte raz, dostane ho na konci šk.roka
lebo dnešné deti nešikanujú len učiteľov-ale aj svojich spolužiakov /tým,že aj ich fotia-natáčajú bez ich súhlasu/
takže-je to prípad od prípadu,ale opakujúce sa priestupky s mobilmi u jedného žiaka-hold smola,ak v 15-tich nechápeš pravidlá,tak túto hru nemôžeš ďalej hrať....mobil z ruky
Môj názor je ten, že mobil na vyučovanie nepatrí. áno, vyrušuje to aj učitelku aj žiakov.. ale tá učitelka je trúba, ONA sama ich vyzvala, nech stopujú. povedzte, kto v dnešnej dobe nepozrie na mobil, ked chcete vedieť, kolko je hodín? šak tí chlapci nehrali hry, že im ich musela zobrať, podla mna úplne stačilo povedať, nech stopujú hodinkami a mobili opať odložia...
@luciferkax v tomto konkrétnom prípade áno 🙂 súhlasím
a ja som sa nestretla ešte so zneužívaním mobilov u tak malých detí
ale-čo sa týky starších-tak už by som bola neúprosnejšia
@macamac robia vam to vsetci ziaci alebo len niektori...organizujete na hodinach etiky alebo niekde inde diskusie na taketo temy so ziakmi? Proste, telefon ma vratit po vyucovani, nie kazdy robi doma a moze si kedykolvek vybehnut do skoly za nejakou zenskou, co nevie riesit adekvatne situacie. A je jedno, ci decko leze po skole po lese alebo nie, stat sa moze hocico a hocikde.
@luciferkax osem divokych chalanov a jedno dievca...jej mobil nezobrala, chalanom hej. Takze asi museli robit balagan 😀
@stardust počuj, som v školstve 14-ty rok
ak si myslíš, že na etike /matike, slovine, cez prestávku, triednicku,pri pohovore s rodičom,.../ sa po siahodlhom vysvetľovaní a vypľutí pomaly duše zo seba, niečo zmení u podaktorých-si na veľkom omyle
môj názor je takýto-nech sa páči, poďte si to vyskúšať-klobúk dolu,ak to "nejako" s tými podaktorými dokážete
nie,nerobia to všetci, preto píšem-je to o konkrétnom prípade,každý je iný
a preto píšem-ak niekto po x-tý krát nie je schopný niečo rešpektovať-tak mobil jednoducho nemôže mať v škole
ani tebe by sa nepáčilo,keby ťa kolega neustále točil do svojho mobilu
a určite by si to riešila
to už hraničí s porušovaním - obmedzovaním osobnej slobody-a teda priestupkom voči zákonu
hlavnou úlohou učiteľa by malo byť vzdelávať a vychovávať
a nie robiť policajta a vyšetrovateľa len preto, lebo podaktorých už aj ich rodičia majú ako "nadbohov" a môžu všetko
@macamac tu pomoze jedine zakaz mobilov ako v inych krajinach v skolach a ver mi deti o nic neprichdzaju;;* 🙂 plny suhlas s tebou terazjsia mladez je uplne zblbnut anatacani uplnych blbosti a davanim to net , !! to ze to vadi ditycnemu ich nezaujima je na case aby na slovensku prestali byt lahostajni voci tomuto fenomenu.. 😠
@maria112 na tvoju otazku tvoj syn nema mat co mobil zapnuty pocas vyucovani to ze mu ho zhabal ama neprekvapuje, mala ho ale vratit bud tebe teda ti zavolat a prist si po neho v ten den a pred tvojim synom vysvetlit ako a kedy moze pouzit mobil...... 🙂
@erikasadek konečne niekto, kto chápe 🙂
učiteľ je už ten najposlednejší "chudák" u podaktorých,tak potom niet čudo,odkiaľ to tie deti majú....z domu 😝
@stardust ja to tu nepíšem preto,že chcem prezentovať svoje kvality
a to,že 14 rokov som v praxi-a nič to neznamená? ok, tvoj názor. ak ho prezentuješ aj pred svojimi deťmi-že učiteľ v praxi ešte nič neznamená....no smutné
a konkrétne-mňa nikdy nenatáčali, ja učím malé deti, týka sa to kolegýň
a prepáč-že ony robia niekde chybu?? snáď ony vychovávajú tie "detičky" ?to čo za názor?
vidím,že podaktorí majú fakt divné výchovné metódy. nuž,čo už
ale aby si rodič nevedel dať rady so svojím dieťaťom-ani po osobnej návšteve školy-to tiež o niečom svedčí
@erikasadek ono-to že to vadí dotyčnému-to je fakt. len pokrytec by tvrdil,že by bol nadšený,ako je prezentovaný bez súhlasu na nete
a ide tu o trestný čin
a žiaci nad 14rokov sú už trestno-právne zodpovední, na to netreba zabúdať
ale je to úbohé,že učiteľ namiesto toho,aby sa venoval svojej práci-jej podstate-musí riešiť ešte nevychované deti...a ich rodičov
a obhajovať sa sám,lebo ako vidíš, naša spoločnosť učiteľa nemá za nič
@stardust no-ale učitelia, ktorí sú teraz ešte v praxi-a učia 30-ty rok a viac, takisto priznávajú, že toto, čo nastalo, nemá obdobu
a že nás teda veľmi ľutujú
a keby to tak bolo odjakživa,tak uškolstve
ale dávno by boli odišli
ja riešim nie môj problém-aby bolo jasné
ja tých pár hodín s tými staršími ustriehnem-ako som písala vyššie
ale kolegyne denno-denne konfrontované s podaktorými deťmi sú už znechutené, otrávené...niet čudo
vypadlo mi- "a keby to tak bolo odjakživa,tak určite neoslavujú svoj 30-ty rok praxe v školstve"
No, najlahsie je nadavat na deti, ako nastavit sebe samej zrkadlo.
a samozrejme aj na rodicov 😉
@stardust a inak-máš pravdu,ja neviním deti-ale výchovu a vzor,aký dostávajú doma, v čom vyrastajú
lebo mňa by hanba fackovala,keby ma predvolali do školy v nejakej veci-ako rodiča
by sa potom moje dieťa doma "pozrelo", čo by si vypočulo
a normálny rodič si hádam poradí s vlastným dieťaťom
a normálny človek so školou spolupracuje a nepodráža učiteľom nohy
takže-ja nemám problém nastaviť si zrkadlo - aj keď znova píšem, ja s mobilmi problém nemám,ale bavíme sa asi už všeobecne
len aby ten problém nemal niekto iný s tým správnym nastavením zrkadla 😉 a sebahodnotením 😉
inak-ako pohoda, ja sa fakt už len usmievam 🙂
a skutočne už aj posledné pochybnosti touto debatou zo mňa opadli
a vidím problém vo výchove a v spoločnosti....v akom svetle sa pozerajú na učiteľa
že je jeho problém, ak deti porušujú pravidlá...hmmmmm
a týmto sa skláňam pred rodičmi,ktorí sú úplne normálni a vedia si priznať,že ich dieťa pochybilo-lebo takých rodičov je napodiv ešte dosť, čo nevidia problém len v škole na učiteľovi
lebo najľahšie je hodiť vinu na učiteľa-samozrezme 😉
@stardust 😉
ale to nie je o školách-ale učiteľoch
čo vyhovuje jednému,nevyhovuje inému
a akurát sme dnes viedli debatu s učiteľkami zo stredných škôl-a napodiv z toho vyšlo,že už trošku "odrastené" deti majú lepšie chovanie
ja v tom vidím aj dosť silne začínajúcu pubertu-ako myslím ten druhý stupeň
potom predsa už tí 16 a viac roční- s nimi to tak "netrepe" 😉
@stardust jaj-čítam,ty si v Nemecku 🙂
ale ako som písala,ľudia sú všade rôzni
na takého učiteľa, čo ti nevyhovuje,môžeš natrafiť hockde
fakt sa nedá páčiť všetkým-to je blbosť
aj tu-čo škola, to iná klíma, iné vybavenie, iný prístup...
a ako je to v Nemecku?
o tom neviem nič
sú tam aj nulté ročníky? napr.-to ma zaujíma 🙂
@macamac tak daleko este nie som 🙂 My sme zatial na urovni opatrovatelky, lebo sme nedostali miesto v skolke.Chodi sa na zakladnu skolu styri roky, potom sa pokracuje gymnaziom alebo inym typom skoly, do maturity alebo inych zaverecnych skusok. Ti s maturitou mozu hned nastupit na univerzitu, ostatni sa prihlasuju na Ausbildungy, co sa mi tu v DE velmi paci a keby som mala v SR nejaky vplyv, zaviedla by som to aj u nas. A co je uplne super, je materialne vybavenie na skolach, mnozstvo pokusov, no proste sen 😵 😵 My (moja generacia) sme boli o to ukrateni.
Nema zmysel hadzat vsetkych ucitelov do jedneho vreca, lebo niektori su fakt dobri z profesneho aj osobnostneho hladiska, ini chodia do skoly len aby si zarobili na rozky a tomu zodpoveda aj ich vykon...ale tak to chodi vo vsetkych povolaniach.
@stardust no-čítam,že máš malé detičky ešte 😉
a čo je to to Ausbildungy?
a inak-aspoň aj tu sa vrátilo do školstva to 8-ročné gymnázium,aspoň čosi,takže po 4.ročníku môžu nadané deti pokračovať tam
to vybavenie-no otras,jasné,ako kde...napr. naša škola-kde učím /bohužiaľ,syn tam nechodí/ je po totálnej obnove-zvonka,zvnútra
snažíme sa aj o vybavenosť-ale školstvo je v tomto štáte ako zdravotníctvo,taká popoluška,takže máme čo doháňať
ale ako píšeš-zanietený učiteľ vie urobiť zaujímavú hodinu aj z toho mála, čo má k dispozícii
tak-ako naši lekári dosahujú porovnateľné výsledky so zahraničím mnohokrát s neporovnateľnou vybavenosťou a zariadeniami 😔
tak je to tu
môžem jedno zrnko múdrosti?
Výchovné metódy pokročili tak ďaleko,že sa dnes žiaci neboja chodiť do školy.Nevýhodou je,že sa tam boja chodiť učitelia. Jan Sobotka 😉
ale trvám na tom,že mob. telefón mala učiteľka po vyučovaní vrátiť napr. aj s poznámkou príp. predvolaním zákonného zástupcu do školy.
APROPO: neboli sme tam ,tak nikto nemôže tvrdiť,ako, kto, čo myslel a prečo sa tak zachoval
Ahojte,
tak mna tato diskusia dost vytocila. Naco je 8rocnemu dietatu mobil? Ja to povazujem len za vyhovorku, ze ved rodicia pracuju, ako sa dohodnu s dietatom? No poriadna blbost. Za nasich cias rodicia tiez pracovali, tiez dlho, od rana do vecera, niekedy aj cez vikendy, tiez sme chodili do skoly a druzina a ked nieco, tak rodic jednoducho zavolal do skoly a ucitelia to uz nejak zariadili. Tiez povazujem za poriadnu blbost vypoved zakladatelky tejto temy, ze kde jej syn bude bludit po meste. Ked vie 8rocny narabat s mobilom a prist sam domov, tak si vie aj sam otvorit dvere na byte a potom ich z vnutra aj zamknut. Hodinku-dve vydrzi 8rocne dieta aj same doma, ak rodic musi napr. ostat trochu dlhsie v praci, bez toho aby hned podpalil dom. Mne sa tak zda, ze sice dnesna doba pokrocila, ale deti su menej samostatne a zodpovedne ako za nasich cias. A to nejde z dietata ale vsetko je len vychova doma.
A ako tu uz bolo povedane, ja by som sa s ucitelkou najskor porozpravala a vypocula si aj jej nazor. Neverila by som hned podarenemu syncekovi. Kazda minca ma dve strany.
A ucitelky v dnesne dobe velmi obdivujem. To co si teraz deti k ucitelom dovolia, to sme si my nedovolili. Darmo sa ucitel snazi, uz nie je zo strany deti ziadna disciplina a respek voci starsiemu a urcitej autorite.
Vsetkym ucitelom a hlavne pani ucitelkam v tejto teme, drzim vam palce aby ste to vydrzali do dochodku. Ja mam pocit, ze tie decka su cim dalej tym horsie.
Zakladatelke temy: ked uz takto verejne zakladam nejaku temu a moj prispevok je uplne hore, tak po sebe aspon precitam a poopravujem pravopisne chyby. Nechcem nikoho sudit, ale pri citani uvodneho prispevku mi to az srdce trhalo. A to nie som pani ucitelka.

mohla, ale nemusela. Musí ho vrátiť rodičovi - kedykoľvek alebo na konci šk. roka. - Ak to nie je v danej škole upravené inak.