Učiteľka vzala synovi mobil
ahojde kočky.dnes sa nám stala vzláštna vec a vobec neviem ako mám na to reagovať--moj syn je žiakom 3.triedy na Zš.dnes robyli na prirodovede projekt.učitelka im povedala .kto má hodiny nech stopuje čas kolko nám ten projekt trvá.moj sy a dalších 6.chlapcov vytiahlo mobili,že idu stopovať kolko to teda trvá.no a pani učitelka sa prešla po triede a všetkým im ich vzala....tak neviem?no a po2--mobil vytiahlo aj jedno dievča a jej ho nevzaa--a po3.pokušala som sa ko vždy synovy o 14,55 dovolať že čo a ako poobede(mobyl si inak zapína až v družine)najskor zvonila potom bol vypnutý.no a ja som mala byť dlhšie v práci ale ked som nevedela čo sa deje ,že prečo je vyp.tak som utekala domov.tak ako sa mám teraz zachovať voči pani učitelke.no keby som syna nezastihka pred panelákom ,kto vie kde by bludil po meste....alebo aj čosi sa mohla stať.
@kaja73 ten lístok sme vypisovali aj my...ale na ňom bolo uvedené napr. "dieťa ide domov každý deň o 15:00 bez doprovodu" ...ale ak som chcela,aby ho pustili skôr v niektorý deň musela som napísať lístok na ten konkrétny deň ,inak ho domov pustili až o 15:00...žiadna dohoda po telefóne s učiteľkou u nás neplatí
@lucinocka Nedá mi na teba nereagovať, lebo nechápem, ako súvisí to, že ty žiješ v Chorvátsku, kde nemajú ypsilon s tým, že v tejto téme sú gramatické chyby. Tvoj príspevok je plný chýb, počnúc velkým písmenom na začiatku vety, čiarkami v priebehu vety a končiac bodkou na konci. Mäkčene a dĺžne ani nejdem riešiť, lebo už vidím tú výhovorku, že tvoja klávesnica ich neobsahuje. Tak nemyslíš, že zrovna od teba nejaké poučanie o gramatike vyznieva velmi smiešne?
@maria112 nám v škole tiež na začiatku roka oznámili, že mobili nesmú deti počas vyučovania používať. Ak zoberú mobil, alebo akúkolvek inú zakázanú vec, tak to vrátia až na konci roka. Pamätám si, že to bolo vždy tak. Na základnej škole mi učitelka zhabala walkman a videla som ho až na vysvedčení. Samozrejme vela záleží od učitelky. Možno sú niektoré ochotné po dohode s rodičom danú vec vrátiť aj skôr.
@lucinocka keby sme tu mali riesit gramatiku a pravopis kazdej jednej temy, tak sa nikdy nic nove nedozvieme a takisto osoba, ktora ziada o pomoc by sa nic nedozvedela. Niekto moze byt dyslektik, niekto dysgrafik a niekto dyskalkulik. My tu vsak nie sme na to, aby sme hodnotili uroven a schopnosti kazdeho jednotlivca. Tie temy su o niecom inom...
uberá sa to tu nejako iným smerom
ale no tak...dievčatá..to už hádam stačilo...chováte sa ako malé deti... stále som brala tuto stranku ako nejake utočisko, alebo nieco podobne...ked som mala s niecim problem niekedy a napisala som to sem, tak sa mi hned nejake dobre duse ozvali, poradili...az rozmyslam, či je toto vobec možne, že sa dospelé ženy, matky, takto správajú.... 😖
@maria112 určite tu niesom jediná inteligentná. Ja neviem, čo tu je všetko popísané na predošlých stranách, že namňa takto reaguješ, aj tak ďakujem za kompliment 🙂 Viem, že na fóre zvykne byť dosť vela rypákov (viď lucinocka), ale netreba si to všímať a reagovať na to, aj keď sama som dôkazom, že niekedy sa nedá nereagovať. Nie všetci majú 100% gramatiku, a čo je na tom? Už ste to vlastne s tou učitelkou doriešili ohladom toho mobilu? Vrátila ho?
@lucinocka tu na fore nie je ani jedna moja dcéra, sú tu dospelé ženy, ktoré sú si vedomé svojich chýb. Takže určite tu nebudem nikoho upozorňovať na gramatiku, ale ty asi nemáš velmi čo robiť, keď jediné čo vieš, je rýpať, alebo máš možno pocit, že každého prevychováš, no čo už. Nemám rada arogantných ludí. Už na teba nebudem reagovať. Trošku o sebe popremýšlaj.
@stardust nom a to ich baví taký život ?vyrábať problémy?no nie som tiež moc kludnej povahy ale ked niekto žiada o radu a pomoc isto ho neodpálkujem ako tu dajaké mamičky.ked nemám záujem pomocť sa nevyjadrím vobec.ako ked disgrafik napíše do piesku na opustenom ostrove pomvoc prosým ako že zle...tak ho asi ani nik koli tomu nezachráni...hmm
aspon pár sa vás tu našlo zlatých.dakujem za to
@stardust
@zuzana581
@maria112
presne-moja reč
píšem to už skoro všade-lebo len čo trochu odbočíš-už si od témy,div,že ťa nejdú nahlasovať 😒
aby som sa už bála aj niečo písať 😔
a keď sa debata zvrtne na - podľa mňa- argumentácie, rôzne názory-nakukne sem niekto,aby len tak šplechol-"zas je tu téma,kde si každý svojho boha chváli"....ako-nič proti príspevkom,ale niektoré len nakuknú /alebo sliedia?/, len aby našli niečo kontroverzné a rypnú si, ale nič k veci nenapíšu
fakt to tu už niekedy prestávam chápať 😒
@maria112 K tebe osobne by som poradila.....chod za ucitelkou, porozpravaj sa s nou a ubezpec ju, ze tvoj syn uz v triede mobil nebude pouzivat na ziadne ucely....takisto jej vysvetli preco ho ma k dispozicii....
A teraz k teme, ktora sa tu vyvinula....Dat mobil, ci nedat mobil dietatu? TO je otazka....
Tieto frazy:
zijeme v modernej dobe plnej technickych vymozenosti....
nie sme v socializme...
mobil je normalna vec....
myslim si, ze treba kracat s dobou.....
su absolutne bla, bla, bla, bla, bla, bla........
Moje deti chodia do skoly, kde je mobil zakazany doslova a do pismena. Ak chcem dat vediet dietatu, ze pridem neskor, alebo skor, tak zavolam SKOLE.
Skola je zodpovedna za to, ze moje dieta je v bezpeci, NIE MOBIL!!!!!!
Bez toho, aby zodpovedny ucitel vedel, kedy si pridem vyzdvihnut vlastne dieta, nikto moje dieta nepusti domov bez dozoru. Ak dieta nie je vyzdvihnute po vyucovani, tak je presunute do druziny automaticky.
Ziadne dieta NESMIE ist domov same....do 10 rokov urcite!
Mobil je blbost a vyhovorka.....nepotrebujem mobil, aby som vedela, ze moje dieta je v bezpeci......
Ak vsak dovolite svojim detom chodit po meste same, to je vas problem a nie problem skoly, ci ucitelov....
Apropo, ja si tiez neviem bez mobilu uz prestavit svoj zivot.....ale zaujimave, ze nasa skola dokaze ponuknut bezpecnost pre kazde dieta bez mobilu.
zapnutý telefon je v škole zakázaný...avšak...zažila som toto isté aj ja,a utekala do školy kde mám syna...učiteľke som riadne vymyla hlavu,či domyslela svoj čin,a odkial na to berie právo.Stačí nakázať vypnúť a nie ho brať...a na koniec keď vydela že deti vyťahujú mobil,mala im nakázať si ich odložiť a nie nechať stopovať až potom brať...a zo skúseností Ďalších viem,že niektoré jednopducho nemajú tak radi chlapcov.Syn má teraz 15,a pevne dúfam,že o rok na strednej už takéto riešiť nebudem musieť...
po prečítani niektorých príspevkov sa vôbec nečudujem,že deti sa správajú k učiteľom drzo 😒
@severanka96 no ak to budú mať v školskom poriadku ,tak to riešiť budeš 😉
...naši majú v školskom poriadku toto : "Žiak má zakázané....7/ používať a mať zapnutý počas vyučovacej hodiny mobilný telefón, MP3 a mať ich uložené
na lavici, resp. v lavici, použiť ho môže iba v odôvodnených prípadoch so súhlasom
vyučujúceho. V prípade porušenia, vyučujúci žiakovi mobilný telefón alebo MP 3 prehrávač
zoberie a odovzdá rodičovi. Porušenie zákazu sa bude považovať za hrubé porušenie
disciplíny, ktoré sa bude riešiť v zmysle zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní."
-takže nevidím dôvod na "vymývanie hlavy učiteľke" , stačí dodržiavať pravidlá a nebudú sa musieť riešiť takéto veci
@digysa dokaze vasa skola ponuknut bezpecnost pre ziakov aj ked uz dosiahli vek 10 rokov, pripadne uz do druziny nechodia?? Tvoje nazory su absolutne zastarane. Vychadzam z toho, ze mas este prilis male deti na to, aby si riesila, ci ma mat alebo nema mat mobil dieta pri sebe. Ak rodic v listku uvedie, ze dieta aj pod 10 rokov moze ist domov same, tak ho ucitel pusti. nevidim dovod, preco by nemohlo mat mobil, aby ho rodic dokazal skontrolovat, pripadne dieta mohlo zavolat, ze je na ceste domov, alebo uz doma. Moja dcera dostala mobil v 3. rocniku ZŠ a mala ho iba vtedy zapnuty, ked bolo po vyucovani. velakrat som usetrila cas, ked som nemusela na chodbe cakat a pytat si ju z druziny, ale zavolala som jej, ona mi dala ucitelku k telefonu a poziadala som ju, aby ju pustila. nez sa ona obliekla, ja som uz bola pri skole a mohli sme utekat na kruzok, alebo tam co bolo nutne vybavit. Bola by som zvedava, ci by si rovnako nedavala detom mobil aj ked by chodili zo skoly domov same...
Ja nechapem ako sa da dohovorit s dietatom bez mobilu, vobec si neviem predstavit nejake vyvolavanie do skoly. To mozno funguje na nejekych malych dedinskych skolach, ale aj to pochybujem. Poobede nemusi nikto v skole brat telefon, alebo si myslite, ze tam sedi nejaka sekretarka a beha po 20 triedach a vybavuje odkazy detom, druzinarkam.... Neviem si to vobec predstavit, ucitelka tiez nie vzdy berie telefon, najma ak uci a urcite nema osobny telefon na to aby vybavovala nejake odkazy detom od rodicov. Bezne aj druhaci chodia sami domov, ak im rodicia napisu listok. Podla mna je telefon uplne normalna a potrebna vec, jasne, ze deti sa s nou nemozu hrat na hodine.
@maris75 ved práve...o 14 hod sa v škole nikomu nedovolas.., tel. číslo je iba do riaditeľne (resp. sekretarke), ktora max. napise odkaz pre ucitelku, pripadne eviduje nahlasene nepritomnosti. Nasa skola ma 700 ziakov, chcela by som vidiet, ako sekretarka robi sekretarku okrem riaditelovi este aj rodicom ziakov. Triedna ucitelka nam na rodicku dala tel.cislo v pripade núdze...to neznamena, ze ju budem zneuzivat na odkazy pre moje dieta, ked uz je v druzine..

@lucinocka a to je vsetko, cim si chcela prispiet? 😉