Učiteľkám vadia dlhé vlasy na chlapcovi
Ahojte. Dnes prišiel syn zo školy so slzami v očiach, že mu triedna učiteľka povedala, že ak sa do týždňa neostrihá, tak dostane 2 zo správania a nemôže ísť ani na koncoročný výlet. Prikladám fotku z internetu, aby ste videli asi aké má vlasy. Učiteľkám (je ich viac) vadí, že mu idú vlasy do očí. Nosí okuliare, tak neviem ako mu môžu ísť vlasy do očí. On sa strihať nechce. Mne osobne sa tento účes tiež nepáči, ale má 11 rokov a myslím si že je už dosť veľký na to aby sám rozhodol aké bude mať vlasy. Chodí čistý a upravený. Vlasy nemá mastné.
Príde Vám normálny prístup triednej učiteľky? Alebo som len príliš precitlivená a mám ho donútiť ísť ku kaderníčke.
Ďakujem

Neexistuje. Toto by som ja spravila taký cirkus v škole že by na mňa nikdy nezabudli. A to som nekonfliktna osoba. Žiadny ústup. Opovazila by sa tak vydierat moje dieťa. Krava jedna 🤦
Riesila by som to s riaditelkou a ucitelkou naraz, so svedkom ziadne take ze medzi 4mi ocami...co to je? Aj keby si mala dceru na pankaca a syna s vlasi po pas ich do toho nic ak su vlasy aj oblecenie upravene..uz ide puberta a tieto ucesy boli in ked pani ucitelka bola v skole ..isto vcetci spoluziaci take mali ale ju asi nechceli lebo je suchar...a na vylet mu kto zakaze ist by ma este zaujimalo..z aakeho titulu by nesiel? ved ona mu ich umyvat nebude to uz hadam vie aj sam.
Dcérin spolužiak mal taký strih vlasov, akokeby prehadzovačka. Tiež mu trochu leteli vlasy do očí, ale vyzeral v tom super. Triedna učiteľka (vadili jej blbosti a čo riešiť mala, neriešila) mu na hodine pred spolužiakmi odstrihla z ofiny na blbečka. Vyzeral hrozne. Všetci sa mu v triede smiali. A ona sa tvárila, že ešte mu dobre spravila. Pritom žiadna stará, mala len cc 40r. Kamoška, jeho mama jej povedala svoje, ale nechcela to preháňať, nakoľko bola v rozvodovom konaní a manžel je cvok. Ale ona sa ani potom neospravedlnila, veď nič také zle neurobila. Zástupkyňa sa zasmiala a ukázala sponky, že ona to nerieší a na hodine ich dáva chlapcom. Synovec má teraz tiež taký účes a tiež ho už premotivovana učiteľka upozornila nech sa ostriha. Na výlete mal miesto čiapky kapucňu, tak mu povedala, že nech si kúpi mikiny bez kapucne, lebo vyzerá, ako fašista. Podotýkam učiteľka na cirkevnej škole, ide decku hovoriť, že vyzerá ako fašista.🤦 Niektoré učiteľky si mýlia svoje kompetencie a tiež by ma zaujímalo, či aj dievčatám kážu ostrihať sa, keď majú rozpustené vlasy. Normálna šikana.
Mozno neznasa dlhovlasych chlapcov, ako ja osobne mam na to alergiu, bud mam chlapca alebo dievca je to otras, a ak mu to pada do oci ani sa necudujem ucitelke, ze mu ani do oci nevidi, a tak isto vlasy v gumicke u chlapca totalny otras neviem ako to dovolia rodicia zhovadit chlapca, moj nazor kludne sa do mna pustite a ano mam syna
Pani učiteľka sa zabudla niekde na prelome 70-80-tych rokov. 🙄 Išla by som za ňou a vysvetlila, že ja, ako matka, som so synovými vlasmi OK. A jej vec to určite nie je.
Moj nosi do skoly cop, vid foto vyssie, pravda je ze ked mal kratsie naval sponky aby mu to neslo do oci, ale to bol este v skolke
Znížená známka zo správania sa dáva za iné veci, nie preto, že učiteľke vadí účes. Išla by som osobne za učiteľkou, prípadne riaditeľkou.
Tak keď sa mu smiali, asi si treba pohovoriť aj so synom, čo mu je prednejšie, či tie dlhé vlasy ozaj chce... Môj syn mal dlhé vlasy už v škôlke, nosil sponky, čelenky... tiež sa mu smiali, on na to kašľal, neriešil. Strihať sa nechce od 3 rokov, teraz má skoro 9. Nosí cop. Keď chce mať syn dlhé vlasy, treba si pretrpieť toto medziobdobie, kedy sú vlasy ani krátke, ani dlhé, ale mal by byť presvedčený, že chce mať dlhé vlasy. Musí si to vedieť obhájiť.
chlapec na foto je strapaty - ani pekne, ani prakticke, jedine ak podla niekoho moderne, ak ma este i okuliare, tak mu to musi liezt do oci..namiesto celenky, ci gumicky do vlasov ale radsej budeme riesit ucitelku, riaditelku zriadovatela skoly..preco rovno nie ministra..hlavne nie hreben🙈
Na jednej strane s tebou suhlasim v tom, ze ucitelka sa nema co vyhrazat dvojkou z chovania za takuto blbost. Na druhej strane, ja som teraz s mojim 14-rocnym synom tiez riesila dlhu ofinu. Isli sme na svadbu a dostal prikazom dat sa ostrihat. Tiez nosi okuliare a ja neznasam, ked mu ofina pada pred oci. Keby si ju daval nabok a poriadne sa cesal, nech ma vlasy aj po plecia. Ale nie smerom dolu k nosu. Ale toto je podla mna vyslovene vec rodicov, ci trvaju na takom strihu, nie ucitelky.
Je v školskom poriadku niečo o Tom, že chlapci nesmú mať dlhé vlasy? Či na základe čoho mu chce znížiť známku zo správania? A dievčatá s dlhými vlasmi a ofinou ju budú mať tiež?
Na Tvojom mieste by som šla za riaditeľkou a povedala jej to. Takýto nátlak na moje dieťa by som netolerovala.
Pripomína mi to učiteľku môjho syna v MŠ, ktorá sa do mňa pustila, že vozím syna do škôlky v kočíku (bývali sme 3 km od škôlky), keď som sa jej spýtala, aký je rozdiel medzi tým, keď doveziem ja syna v kočíku a iný rodič autom, nenašla vhodný argument, tak začala vrieskať, že môj syn má dlhé vlasy a vyzerá ako dievča. Jednoducho tu uz išlo o osobné antipatie voči mne a môjmu synovi. Okamžite som šla za riaditeľkou, ktorá sa samozrejme postavila na stranu pani učiteľky, pretože boli kamarátky v súkromí, ale dala nám potom pokoj. Takže ozaj sa neboj a bojuj za svoje dieťa
Mail ucitelke a riaditelovi do kopie so ziadostou o stretnutie a vysvetlenie.
Jednoduché riešenie, ostrihať mu ofinu nech mu to nelezie do očí a je po probléme. U dievčat tiež, nech majú vlasy aké chcú len nech cez to vidia.
Nedáva si schvalne ofinu do tváre pri pisomkach a na hodinách keď ma dávať pozor? Možno si myslia, že opisuje a že počas hodiny nedáva pozor. Možno mu len povedali nech si ofinu skráti alebo vypne aby ňou nemal zákrytu polku tváre, aby videli kam sa pozerá. Nie som pedagóg ale chápem že im vadí keď nevidia žiakovi do očí. Tu nejde o dlhé vlasy a účes. Skor o to že nespolupracuje, veď píšeš ze to vadí viacerým učiteľkam a nie je ochotný si vlasy odhrnuť.
pochopím, keď má učiteľka z praktických dôvodov niečo proti účesu žiaka, ale má to riešiť s rodičom a nie sa decku takto vyhrážať. Tiež nechápem, ako si dovoľuje ona rozhodovať o tom, či sa má dieťa ostrihať alebo nie, veď chlapec môže kľudne nosiť gumičku/sponku/čelenku aby mu to nešlo do očí. Rozhodne by som sa jej šla spýtať, čo to malo znamenať a prečo sa o tom nerozprávala s tebou.
Neriešim učiteľku a jej vyhrážanie sa. To je cez čiaru. Ale už na obrázku vidno, že na to jedno oko chlapec dobre cez tie vlasy nevidí. Ešte píšeš, že nosí okuliare čiže aj bez tej ofiny zle vidí a ešte mu zavadzia na jednom oku ofina. Už len z tohto dóvodu by som mu tú ofinu ostrihala.
Inak ja nikdy nepochopím tejto ,,móde" dlhých vlasov u chlapov. Ešte keď sa chlapci opičia po nejakej ,,celebritke" , ale keď vidím malých chlapčekov s copmi a dlhými vlasmi, tak vždy rozmýšlam, či si ich matky kompenzujú to, že sa im nenarodilo dievča ale chlapec dlhými vlasmi u chlapca.
Nedovoľ aby mu vzali slobodu. Takéto buzerovanie som zažil za socíku ale tam sme boli na to už zvyknutí. Nedovoľ aby sa to vrátilo. Kto povedal a z akého práva, že sa musí ostrihať? Ak by sa všetci rodičia zhodli v nejakej rade že to chcú tak by ste to museli rešpektovať. Ale ak na to nemajú žiadnu oporu v predpisoch tak ho nedáš ostrihať. Vlasy nie sú dôležité len spravanie skutky a vedomosti.
syn ma huste vlnite vlasy po plecia, ma obdobie kedy sa nechce dat strihat, potom ide takmer na holo. ked ma dlhe vlasy, padaju mu vlasy do oci, vtedy mi ucitelka odkazala, ze mu mam pribalit gumicku, celenku alebo sponku na ofinu. ucitelka z telesnej zakazala strihat, ze by to bola skoda, robila mu cop ked ho mala na telesnu.
Moja dcéra má 15, je v 9.ročníku. Dievčatá sa chcú parádiť, dať si špirálu, upraviť nechty. Triedna ich vždy upozorňuje, že nalakované nechty a zafarbené vlasy sa v škole netolerujú. Rešpektujem to a dcére vždy zdôrazním, keď na mňa skúša očné tiene, či lakované nechty. Koncom leta som sa vydávala, dcéra mala dovolené gélové nechty a make.up. Nástupom do školy šli nechty dole, pritom ich mala jemné svetlo ružové. Udivuje ma ako hneď všetky skáčete do učiteľky ako šelmy a utekáte za riaditeľom namiesto toho, aby ste si to ešte raz a vkľude prešli najprv s triednou učiteľkou. Možno je vo veci aj niečo iné a fešák sa nepriznal. S možno nie. Ale netreba to hneď hrotiť do agresie.
Povedz učiteľke, že chceš aby si ostrihala vlasy alebo nehty alebo niečo podobne. Prečo si dospeli furt myslia, že si môžu k deťom dovoľovať?
@lalenka33 no muzi vzdy nosili dlhe vlasy bol to symbol muznosti vikingovia indiani vsetci mozny bojovnici mavali dlhe vlasy. Kratky strih je tu v podstate kratko. Ja teda mam rada na chalanoch skor kratke ale nikdy by som sa nestarala do ucesu ineho cloveka. Aj ked mam rada kratkovlasych a syn by mi prisiel s tym ze chce dlhe ( mam dvoch ) nechala by som ho. Jedina poziadavka pre mna by bola aby boli ciste

Zavolaj triednej normálne v kľude že sa chces opýtať na synovec vlasy, lebo že prišiel s tým že má kvôli tomu problemy a čakaj na odpoveď, dlhé vlasy u chlapcov niesu dôvod na 2 správania a ani v sk.poriadku to nenájdeš, možno bolo všetko inak a povedal len časť
Reálne tu 2 nedostane , problém je možno niekde inde , možno papuloval a učiteľka na neho vyletela, čo nemala ale problémom proste nebudú vlasy