Učiteľkám vadia dlhé vlasy na chlapcovi
Ahojte. Dnes prišiel syn zo školy so slzami v očiach, že mu triedna učiteľka povedala, že ak sa do týždňa neostrihá, tak dostane 2 zo správania a nemôže ísť ani na koncoročný výlet. Prikladám fotku z internetu, aby ste videli asi aké má vlasy. Učiteľkám (je ich viac) vadí, že mu idú vlasy do očí. Nosí okuliare, tak neviem ako mu môžu ísť vlasy do očí. On sa strihať nechce. Mne osobne sa tento účes tiež nepáči, ale má 11 rokov a myslím si že je už dosť veľký na to aby sám rozhodol aké bude mať vlasy. Chodí čistý a upravený. Vlasy nemá mastné.
Príde Vám normálny prístup triednej učiteľky? Alebo som len príliš precitlivená a mám ho donútiť ísť ku kaderníčke.
Ďakujem

cize de facto, ziak porusuje skoslky poriadok a moze nasledovat sankcia, dalsia vec je, ze ucitelia, takmer vsetci pred tymto zatvaraju oci, lebo skoda reci s rodicmi
lebo demokracia a kym teda vlastne neohrozujem svojim oblecenim ineho, tak si mozem prist aj vo vreci na zemiaky, o tom, ze na skolach by sa mal budovat aj nejaky vkus, vychova atd... ale v podstate sporo odeta deviatacka drazdi svoho spoluziaka nehovoriac o malych prvakoch, ktori sa na toto maju pozerat, ale vsetko v poradecku, lebo ved sme individuality
@zuzana76 Naozaj učitelia potrebujú riešiť účes dieťaťa? Iné problémy so správaním alebo dochádzkou nie sú? Či ako vasako učiteľa obťažuje či vyrušuje účes, ktorý vybočuje vašim predstavám?
Plus viete, akú právnu váhu má školský poriadok a čo môže upravovať?
Myslím, že nikto tu nezastáva vulgárne oblečenie, odhalené poprsie, krátke nohavice na spôsob nohavičiek.
K čomu táto vaša podráždená reakcia? Riešia sa tu dlhé či dlhšie vlasy u chlapcov.
Mňa by zaujímalo, ako to skončilo, vyriešili ste to nejak s učiteľkou, ostrihala sa alebo dostane 2 zo správania? Ja som akurát minule spomínala na krásne časy na strednej, keď mi merali, ako vysoko od kolien mám sukňu a raz ma poslali k riaditeľovi, lebo som mala v tej dobe cool bindi nálepku na čele, to sa ma pýtali, či nie som v nejakej sekte, keď to nosím 😂😂
@abbey1 pozname sa z inej temy, nie, ucitelia zvacsa neriesia uces dietata, vlastne este som sa s tym nestretla, zato oblecenie ano a vies co sa deje? uplne nic, prejdi sa okolo zakladnej skoly a uvidis, vlastne popudilo ma to, ze nikto sa na toto cele nepozrie ocami ucitela, len ziaci a rodicia, tiez som matka, mam dvoch synov, ale nedovolila by som im chodit do skoly neupravenym a nespravat sa slusne, ale uz sme si zvykli, ze slusnost sa vytraca, bohuzial
@zuzana76 Veď myslím, že tu každá s týmto súhlasíme, čo sa týka oblečenia a správania. Ale skutočne riešiť účes? Preto tu diskutujeme a na to reagujeme.
Nie, skutočne si nemyslím, že dlhé vlasy, farebné vlasy či holá hlava sú niečo, čo majú riešiť pedagógovia s deťmi či s rodičmi.
Správanie, vulgárne oblečenie, zanedbávanie školských povinnosto- to je niečo iné.
ja som sa stretla fakt s dlhymi spicatymi nechtami u dievcat
@loliki skolske prostredie nie je len o uceni a vedomostiach. Ale aj o socializacii, vztahoch, priatelstvach, prvych laskach.
My dospeli tiez nie sme roboti a do prace nechodime len makat. Ale tiez nadvazujeme vztahy, priatelstva, v praci aj komunikujeme a zdielame radosti a starosti.
Ale ano, bolo by to jednoduchsie nalinajkovat detom vizaz, volny cas, zaujmy podla predstav rodicov. Lenze takto to nefunguje, deti nie su nase klony, ako si zasluzi respekt dospely, tak isto si respekt zasluzi aj dieta. Respekt, nie benevolenciu, nie skakanie rodicom po hlave. Ale respekt.
Vychova deti nie je lahka, dat im tie spravne hranice nie je lahke. Ale treba si spomenut na vlastne detstvo, v com sa nam lepsie fungovalo? V prikazoch a zakazoch alebo v konstruktivnom dialogu?
Mozno to niektori rodicia prehanaju vo volnosti, tak isto to mozno niektori ucitelia prehanaju v prisnosti...
Uz som to tu pisala, ja som zazila nerespektujuce prostredie ako dieta v skole. Nikam ma to neposunulo, len posluchaj, bud ticho, toto sa nauc, odrapotaj a sed. To bolo o com?
@0silvia0 Vieš, keby sa rodičia starali aj o vedomosti a dobré správanie svojich detí toľko, koľko sa venujú ich účesom a zovňajšku, možno by ani nebol žiadny problém. A možno tí učitelia ani nepreháňajú v prísnosti, len deti nemajú nastavené pravidlá a hranice z domu. Som toho názoru, že dieťa - žiak, aby vyzeral dobre a slušne, nemusí vyzerať extravagantne a vyzývavo. Deti neposielam do školy, aby si tam našli prvé lásky, ale aby sa učili. Priateľstvá, socializácia prebieha aj mimo školy. Škola slúži na výchovu a vzdelávanie. Neviem, čo si čakala od školy ty a kam ťa mala škola akože posunúť. Predpokladám, že si išla aspoň na SŠ, vyštudovala si nejaký odbor a máš prácu. Či nie? Posielali ťa rodičia do školy preto, aby si si tam našla frajera a manžela?
@zuzana76 ani by som nepovedala, pred par rokmi mi deti vysli zo zakladnej skoly. Moj syn mal triednu ucitelku, ktora za mojich cias plieskala deti palickou po rukach. Skostnatela stara neempaticka struktura.Dcera mala na ucitelky stastie, fakt uzasne ucitelky, syn obrovsku smolu. Cize je ucitel a ucitel aj v tejto dobe. Nie su vsetci ucitelia dobri tak isto ako nie su vsetci ziaci zli a tak isto ako nie su rodicia vsetci benevolentni.
@0silvia0 Súhlasím s tebou. Tak isto aj dotyčná učiteľka môže mať vlastný názor a dôvod, prečo jej vadia u žiakov dlhé vlasy padajúce do očí. Nemusíme súhlasiť, ale máme rešpektovať. V škole je ona autorita, nie žiak a nie rodič. Môj názor. Tí rodičia, ktorí chcú v školách všetko dovoliť podľa chuti a vôle rodičov a žiakov, nech sa páči, vraj je veľa voľných pracovných pozícií. Dobrú noc všetkým a pekný víkend.

ja neviem, co by ste robili na renomovanych skolach, kde je presne predpisany dress code, nielen ze ziadne sperky, ale ani makeup, nic vystredne, 11 rocny podla mna nie je dost velky, aby si hovoril, ako chce chodit ostrihany, ale ako ucitelke, by mi to bolo jedno, vadi mi len vulgarne oblecenie, cropp topy a shortky á la nohavičky, aspon vidno ake aspiracie maju niektore ziacky