Úloha z angliny
Baby dobre v angline. Ako to má byt? Tie ktoré chcete písať, že si to má školácka robit sama, sa ani neunuvajte. Jednoducho jej jazyky nejdú. Ostatným ďakujem za pomoc

Tak poriadne prečítať zadanie a opraviť. Nie je tam nič nepochopiteľné. Či čakáš že ti to tu niekto prepíše?
@iffushka nie, ale ďakujeme za tvoje rady
takto.
tam, kde su kruzky, je nejaka chyba - ak sa chce nieco naucit, mala by sa na to pozriet a zamysliet sa, co tam je asi zle.
tam, kde su take skrtnute V-cka, nieco chyba.
nie vsetko viem po nej dobre precitat, takze je mozne, ze nejake chybajuce pismenka/pismenka navyse som si nevsimla.
nema nejaku dis- diagnozu? ma problem prepisat spravne jednoduche slovo, napr. pilots, farmers... alebo sa mozno len nesustredi, uz je dost hodin.
este som si teraz vsimla, ze pred Crane chyba "A crane..." (tak ako sa pytam, tak aj odpovedam)
@deedol ďakujeme
ak este vladze, nech to skusi opravit, prepisat nanovo a poslat, ja budem este dlho hore 🙂
@kinderzwillinge pokiaľ ide o dieťa, ktoré sa má naučiť robiť daný výpočet ručne, tak áno. nebude to vedieť. nebude vyslovene hlúpe, to bol blbý výraz, ale na písomke ho potom už nič nezachráni. mohla by som mu dať za odpísanú dú päťku. to je lepší prístup? nemyslím si
@kinderzwillinge Hlúpy nebude. Možno z Matiky, lebo ho nebaví. Iného baví Matika a je hlúpy v jazykoch.
@mauduska A mozno je to sikovny ziak, ktory chape postup, vie si to vypocitat aj rucne a domacu ulohu urychlil kalkulackou. A mozno ta o par rokov intelektualne daleko precura a dotiahne to tam, kde ty ani nesnivas 🙂
@kinderzwillinge konkretne toto bolo dieta, ktore je z matiky slabe. Nemysli si, ze som nejaka harpia, som uplne normalna a deti ma maju rady.. A to co som povedala je pravda. Ked si niekto slaby pomoze kalkulackou, vediet to nebude.
@kinderzwillinge aha, zabudla som dodat, že budem len tešiť, ak to môj žiak dosiahne ďaleko. uvedomujem si, že nie každýje z matiky dobrý a tiež to, že nie každému sa v živote zíde - myslím na to vždy keď učím. Ale keď mi dieťa žaluje na spolužiaka, že odpísal úlohu z kalkulačky, tak jediné čo mu môžem na to povedať, že by mu malo byť spolužiala skôr ľúto, lebo sa to nenaučí.
@mauduska Aha, takze povedat dietatu, ze ostanes hlupy alebo tvoj spoluziak ostane hlupy je ok pedagogicky pristup ?? Aj keby to bola tisickrat pravda a mala si pravdu...
Toto je to, nad cim sa pozastavujem.
@mauduska A nemyslim si, ze si harpia, ale urcite ti chyba empatia. Mozno by bolo lepsie otocit pristup a dieta motivovat, aby sa nabuduce pokusilo vypocitat to, ako malo.
@kinderzwillinge dobre, zle som sa vyjadrila. nikdy som dieťaťu nepovedala, že je hlúpe, to je výraz, ktorý ak použijem, tak max na fóre alebo v kabinete. zase sa tu nemusím vyjadrovať na 120% korektne.
@eva112014 to je pravda. našťastie moje deti problém nemajú a ja vysvetľujem dobre - aj preto mi bolo celý gympel odporúčané isť učiť.
problém je ale aj v tom, že deti čakajú že bez ich iniciatívy a snahy sa niečo naučia, to sa fakt nedá. ak nedávaš pozor, nič sa nenaučíš a učiteľ môže byť hociako úžasný
@eva112014 vies ono je trosku aj problem, ze deti aj rodicia ocakavaju, ze ucitel ich detom vsetko vtlcie do hlavy a oni to budu vediet bez namahy. Holt, ja som tiez bola ten pripad, ktory sa musel matiku drvit doma viac ako ostatni. Ked som sa ucila tak to bolo ok, ked som sa ju neucila, tak to slo dolu vodou. A matika ako predmet je aj pre vela ludi strasiak, vacsinu ziakov matika moc nebavi, preto si jednoducho povedia, ze na nu nemaju talent a kaslu na to.
Ja som ucitelka tiez, ucim slovencinu (stredna skola) a v poslednom case som prekvapena, kolko ziakov neznasa slovencinu, tak ako ja kedysi matiku. Ja som na strednej (a to som nechodila na gymnazium) vobec nemala dojem, ze slovencina je pre mojich spoluziakov taky strasiak. Vobec nemali taky problem s citanim s porozumenim ako dnes. Ked uz neviem za co dat znamku, tak dam prerozpravat obsah nejakej ukazky v citanke a aj to je problem.
@eva112014 ale mas pravdu v tom, ze metody ucitelov by sa mali inovovat, zlepsovat a mnohi z nich na to kaslu.
Žienky a podľa čoho viete, že vysvetľujete učivo dobre? Čo je pre Vás ako učiteľov daného predmetu spätná väzba? Priemer známok detí v danej triede? Alebo podľa čoho?
@scorpionflower1
Nuž, keď deti majú problém s čítaním a porozumením, to je zle. Deti málo čítajú. Aj toto je odrazom virtuálneho sveta v ktorom žijeme.
@scorpionflower
Inovovať, zlepšovať, ale ako? Jeden učiteľ zázrak nevie spraviť. Pokúsiť sa, áno. Potom tu sú aj rodičia. Privítali by zmenu? Nie je to ľahké, určite.
@eva112014 od gymnazistov si spatbu vazbu pýtam každý mesiac anonymne písomne. U malých mi je zrkadlom ich reagovanie na otázky na konci hodiny alebo inokedy. Ale samozrejme aj komunikácia, verbálna aj neverbálna. Na žiakov sa pozerám, rozpravam sa s nimi. Tak viem, či tomu rozumejú alebo nie. Ale znovu je tu tá podmienka, že veľa z nich sa do toho pozrieť doma musí.. inal sa to jednoducho nedá.
A ako som pisala hore, cely gympel mi ľudia vraveli, že dobre vysvetľujem a že mám byť učiteľka. Veľa som doučovala a bolo vidieť výsledky.

sekundu, poslem opravene