Uplakaný prvák na základnej škole
Ahojte,
z nasho syna sa stava triedny placko. Nechapem. V skole sa mu paci, je sikovny, ma tam kopu kamosov so skolky, ...
Napriek tomu akoby kazdy den hladal dovod, preco si poplakat. Bol placko uz aj predtym, ale nie takyto brutalny.... Pravdupovediac, ja som bola podobny pripad, preto by som ho od toho chcela uchranit. Bojim sa, ze sa mu deti budu smiat a on bude plakat este viac a castejsie.... Prehovaranie, vysvetlovanie ani motivacia nepomahaju. Slubi ze nebude plakat, ale aj tak ho to potom zmoze.
Inak je to velky betar a doma je velky a dost neposlusny hrdina. Je spolocensky, deti ma rad.
Ako mu pomoct? Nema niekto osvedcenu fintu na uplakanca ?
Diky!
@pupavocka101 Hlavne treba zistiť prečo tam nechce ísť? My sme dali odklad lebo je augustová, a ten rok velmi pomohol,dovtedy úplný plačko aj v škôlke a potom ako dovŕšila 7rokov zmena velka , možno potrebuje len čas aby si zvykol
@lili777 napisala som ti spravu 🙂
@zuzka1008 to dufam, ze potrebuje len cas, vnimam to, ze je to zmena aj pre neho predsa skolka je o niecom inom ako skola 🙂 ine povinnosti, musi pocuvat, co mu kto hovori, ze je toho mozno zo zaciatku viac, len je mi to luto, ked vidim ako protestuje ked ma ist do skoly 😖 dovod? stale tvrdi, ze sa mu tam len nechce, ale to sa mi nechce verit 🤐
@pupavocka101 práve toto vie byť pre mnohé deti problémom 😉 práve to, že musia niekoho počúvať rovnako ako rodičov, že musia mať rešpekt, že musia nasávať všetky tie informácie, čo im učiteľ dáva a tie deti to zo začiatku vnímajú, že je toho na nich veľa preto sa to môže odraziť aj na tom, že potom dieťa nechce ani ráno vstať a ísť do školy 😉 viem o čom hovorím ☹
@nicoli02 len sa obavam toho aby sa toto s nami netahalo cely cas co bude chodit do skoly, lebo vies ako to byva pri veciach, ze ked je zly zaciatok, tak sa to vlecie a z toho mam strach 😒 uz sme sa snazili o tom aj doma rozpravat, ze v skole mu nik nechce zle, ze ucitelia len chcu aby sa naucili nove veci a neviem nejako nepomohlo ☹
@pupavocka101 motivuj ho aký je šikovný, kúp mi niečo pre radosť, nekrič nan ho za úlohy, ak sa mu niečo nepodarí.
@eliska13 snazim sa, nekricim, na to si davam pozor, lebo viem ked som ja bola mala ako som nemala rada, ked po mne niekto krical 🙂
@pupavocka101 nemyslím si, že by sa to malo ťahať, je to všetko aj sila zvyku, to všetko prejde, len aby to dieťa nebralo ako tlačenie, keď mu hento rozprávaš, rozprávaj sa o tom s ním nenútene, aby mal pocit, že sa zaujímaš, ale netlačíš 🙂 potom to dieťa bude aj k tebe otvorenejšie, lebo bude vedieť, že ti môžem povedať čokoľvek
@pupavocka101 nemusi sa to vliect nejako dlho, len je dobre aby si aj ty zaujala k tomu postoj, ze nic sa nedeje, ze da sa s tym nieco urobit, ze bude dobre 🙂 viem, ze najlepsia kamoska mala taketo problemy s prvorodenym synom :-/ trvalo to nejaku dobu, ale postupne zacal brat skolu akoby hrou, viem, ze dodnes mu dava aj nejake vitaminy, ktore su fajn aj ked ma dieta problem so stresom, aj na podporu imunity a podobnych problemoch a uz je to uplne inak jak na zaciatku 🙂
Moja Emka je už v 4.triede a stále je pre ňu škola problém. Nič ju tam nebaví. Takže u nás sa to teda neobrátilo k lepšiemu. Stále sa s ňou učím. Teraz dokonca prechádzame na comenia script, lebo to písmo čo sa naučila (lepšie povedané nenaučila) v škole je nečitateľné. Známky teda nie najlepšie, v škole jej toho veľa uniká. Malo by jej stačiť dávať pozor v škole a doma si veci len zopakovať, ale niektoré nové slová s nepamätá. Do písomky napíše bez problémov gompas namiesto kompas. Pred písomkou hovorí, že všetko je ízi-pízi a nakoniec v písomke nič nemá dobre.
@nicoli02 ako som ti uz pisala, ja sa snazim, robim co je v mojich silach, len aby to dobre bolo, snahu mam len dufam, ze to padne na urodnu podu 🙂
@cialota teraz neviem ci rozumiem spravne, mozes mi napisat ake vitaminy a na co mu ich akoze zacala davat? aby sme sa pochopili?
dufam, ze sa s tym da nieco robit, ze to bude dobre, ze uz kazdy dalsi pondelok, kazdy dalsi den bude len lepsie 🙂
@rolandik ajaj tak s tymto mi klesol usmev na perach ☹ skusala si aj nejako hravou formou na nu ist na to ucenie? ja dufam, ze u nas by aj to mohlo pomoct 🙂
@pupavocka101 zacala mu ich davat z toho dovodu, ze pomahaju aj pri sustredeni, aj pri strese aj celkovo pri imunite, SlonIQ sa tie vitaminy volaju, tie mu dava dodnes, aspon co viem podla toho, co sme sa rozpravali 🙂 ked to budes aj ty brat sportovo a budete mat snahu obaja s tym nieco urobit, aby sa to zlepsilo tak to bude lepsie, len doprajte si casu trosku viac nechci aj ty vsetko hned, viem, ze lahko sa to pise a tazsie kona, ale pojde to 🙂
@pupavocka101 u detí to o niečo dlhšie trvá, kým si z toho niečo vezmú, kým pochopia, čo vlastne chceme od nich, že im chceme pomôcť, ale všetko bude, len trpezlivosť, nech ťa hlavne neopúšťa a to myslím pri výchove detí všeobecne nie len pri tomto 🙂
@cialota na toto vsetko maju vplyv? to teda si idem najst, to ma zaujima, ze co je to zac, co vsetko to obsahuje, ake je toho zlozenie, ked pises, ze to moze ovplyvnit tieto veci 🙂
samozrejme robim vsetko pre to aby dobre bolo, najma chcem aby to bral tak, ze proste skola hrou, ze je toto vec, ktorou sme si presli vsetci, ze aj ja som bola prvacka 🙂
@nicoli02 hahaha, ked ma neopustila trpezlivost pri mojom chlapovi, tak pri detoch myslim, ze to zvladnem 😝😝
@pupavocka101 vsetko, co som ti napisala, nasla si si to? myslim, ze v pribalovom letaciku by si sa viac potom aj docitala 🙂 ale sak daj vediet co si nasla 🙂
dobre robis len v tom pokracuj! 😉
@cialota ano ano nasla som, pojdem do lekarne v stredu, lebo budem musiet ist aj muzovi po lieky, tak sa na to popytam a kupim, som zvedava fakt na to, lebo zlozenie vyzera fajn podla toho, co som si nasla, co som sa docitala 🙂
@pupavocka101 uvidis sama, daj potom vediet, co a ako som zvedava, ale tak dufam, ze bude dobre 🙂 posielam vela vela zdravicka a tebe aj trpezlivosti!! 🙂
@marina447 ano z casti je to aj o tom, ale obsahuje zinok a aj jod, ktory vplyva na tieto veci 🙂
ale mas pravdu, ze dost spravi aj to, ze ci vedia v skole deti zaujat, ale to uz je trosku o inom, na tom uz by mali ucitelia mysliet no nie?? ale toto nie je len o sustredeni v skole, ale aj o tom aby sa deti vedeli sustredit aj doma pri pisani uloh napriklad 🙂
@cialota dakujem velmi pekne za podporu cenim si to, vela to pre mna znamena 🙂
jasne, ze dam vediet co a ako, len asi to bude trvat nejaky cas, kym nastanu zmeny, kym sa prejavia prve zlepsenia, no nezabudnem a dam vediet 🙂
@marina447 ano aj ine, ale tieto co som ti pisala vplyvaju prave na toto sustredenie, na myslenie, na tieto veci 🙂 ani ja som to nechapala zo zaciatku, nevedela som, ze mozu vitaminy ovplyvnit zdravie aj v tomto smere, ale myslim, ze je to fajn 🙂
@pupavocka101 musime si pomahat nie? 🙂 drz sa 🙂
@pupavocka101 počkaj veď zachvíľku prázdniny budú, tak budete oddychovať, budete mať kľud. Žiadne stresy zo školy nebudú. Začiatky sú ťažké, to je tak asi pri všetkom, ale postupne sa to dá dokopy, dá sa zvyknúť na mnohé veci.
Aj keď ono sa mi to teraz ľahko hovorí, uvidíme jak to bude u nás, keď my pôjdeme do školy 😀 Či to budeme zvládať tak jednoducho ako si to teraz predstavujem 😀

@pupavocka101 fúha, no my sme už v štvrtej, ale v tejto téme sú tiež moje správy, ako sme to ťažko zvládali. Syn úplne bolesti brucha, stresy, zvykal si veľmi veľmi dlho. Ale nám nesadla hlavne pani učiteľka. Skús bez krikov s ním komunikovať, čo sa mu tam nepáči - či fakt nie je nejaký problém, ktorý treba riešiť. Ono deti sa vedia aj šikanovať v prvej triede. Môj chodil do školy tri týždne a už bol problém, že nechcel nič piť, nosil plnú fľašu domov a ešte mi potom povedal, že ani na obede nepil. Keď som pátrala prečo, tak nejaký chlapec ho dvakrát zavrel na wc a nechcel ho pustiť a on sa už bál ísť na WC. Čo hovorí ako dôvod, že nechce ísť do školy?