Uvoľnený režim v škole
Deje sa toto aj u vás? Celý prvý stupeň pravidelne učiteľka pred koncom školského roka hovorila deťom, že kto nechce už nemusí chodiť do školy. 🤦 Ako dobre chápem že keď niekto chce ísť trebárs už v júni na dovolenku tak je super ak škola je ochotná deti uvoľniť. Ale idú 2 mesiace prázdnin a deti budú doma až až. Dnes pre zmenu prišiel syn a tým že pani učiteľka povedala, že si môžu priniesť do školy mobil zajtra ak chcú. Je to normálne?
@danette A v MŠ tak isto. Nedajboh ze zapises dieta cez prázdniny do skolky, lebo každá mame asi 3mesiace voľna z prace - 2 na letné prázdniny a mesiac vianoce,velka noc, iné prázdniny…
ouou ouuuu tema ucitelky a ich volno ci "nicnerobenie" je prisne zakazane..lebo ta tu ukamenuju ... oni su zakonom chranene a vsetko co robia robia predsa spravne 🤐
@ukgirls netvrdím že nič nerobia. Len ma hnevá keď ja sa snažím viesť deti k zodpovednosti, aby pokiaľ nie sú choré chodili do školy. Sú rodičia, čo píšu ospravedlnenie zakaždým keď sa deťom nechce do školy, napríklad branné cvičenie a podobne. Preto ma vždy vedelo nahnevať keď som sa musela počas roka dohadovať so synom prečo musí ísť do školy, keď polovica triedy nepríde, lebo pani učiteľka dovolila. Tak som zvedavá či sa to deje aj inde
Skus byt ty s tými uvrešťanymi deckami o počte minimálne 20 ks každý deň 10 mesiacov a ani sa nad tým nebudeš zamýšľať 😃nie som učiteľka ale isto je to zahul na psychiku. Niekedy nás naše jedno dve potrápia a čo tak 20? Napr prváci. Všetko im hovor, ešte sú hravi hlucni zabúdajú. Treba ich stále strážiť zabaviť ich aby nerobili hluk. Ja učiteľky obdivujem. Asi by som to nedokázala robiť. Aj keď tie male deti sú na zjedenie určite to s nimi nie je prechádzka ružovým sadom
Nepokladam to za ok vo vzdelávacej inštitúcii. Pokiaľ viem na školách platí obmedzenie používania mobilov len na výučbu. Prekážalo by mi to rovnako.
ja čítam že si môžu doniesť mobil AK CHCÚ. nie že musia… už sa neučia, tak majú proste voľný program. čo je na tom? nerozumiem…
@ukgirls netvrdím že nič nerobia. Len ma hnevá keď ja sa snažím viesť deti k zodpovednosti, aby pokiaľ nie sú choré chodili do školy. Sú rodičia, čo píšu ospravedlnenie zakaždým keď sa deťom nechce do školy, napríklad branné cvičenie a podobne. Preto ma vždy vedelo nahnevať keď som sa musela počas roka dohadovať so synom prečo musí ísť do školy, keď polovica triedy nepríde, lebo pani učiteľka dovolila. Tak som zvedavá či sa to deje aj inde
@danette nasi mali dnes branne cvicenie, zajtra vylet, v stredu sportovy den, vo stvrtok rozluckovu party. Neucia sa od stvrtka a verim, ze pre ucitelky je taky "rozvrh" vacsi zahul ako bezny tyzden s ucenim.
Ale vsak povedala kto nechce, nie, ze nemaju chodit. Ked ho nemas kde nechat tak ho posli do skoly. Zabal m do ruksaka k desiate karty, bude hrat so spoluziakmi. Nemusis mu balit mobil.
@danette Podla mna ak maju zvladnute ucivo na dany rok, tak uz mozu pred prazdninami povolit.
Aj deti su uz unavene, z tolkej prace, aj z toho tepla. Akoze asi by sa dali este vymysiet nejake didakticke hry, ale to by bolo nad ramec a to sa neda od kazdej ucitelky cakat.
pozostatok 2 mesiace v lete prázdniny ostalo ešte z čias márie terezie, kde to malo opodstatnenie
kludne by v lete mohli dat len jeden mesiac prázdnin, a učivo čo maju rozložit na dlhšie, skratit vyučovanie a nech je viac priestor na hranie, na hranie v družine atd
je fakt blbé ked 2 stupen konči o druhej, 0 hodiny a o tretej atd
u nás sa neuči nikde ale maju športove činnosti kreslia, spoločenske hry hraju,na ihrisko idu atd...
Tak, aj ja som zajtra dovolila žiakom doniesť si rôzne stolové a kartové vedomostné hry. Ráno budeme dávať knihy, zošity do vyššieho ročníka a pôjdeme nachystať a umyť skrinky, v ktorých mali papuče. Ostatné veci už máme vyriešené. Reálne viem, že mi to bude trvať max. 3 a pol hodiny, ale učíme sa 5, takže potrebujeme sa nejako zabaviť a zahrať. A za ten čas kedy im dám voľnejši program, nemám veru pohodičku s kávou v ruke, ale musím doriešiť dokumentáciu, nachystať vysvedčenia a diplomy, aby som to stihla zajtra do 12.00 hod. dať pani riaditeľke
pozostatok 2 mesiace v lete prázdniny ostalo ešte z čias márie terezie, kde to malo opodstatnenie
kludne by v lete mohli dat len jeden mesiac prázdnin, a učivo čo maju rozložit na dlhšie, skratit vyučovanie a nech je viac priestor na hranie, na hranie v družine atd
je fakt blbé ked 2 stupen konči o druhej, 0 hodiny a o tretej atd
u nás sa neuči nikde ale maju športove činnosti kreslia, spoločenske hry hraju,na ihrisko idu atd...
@sara07 cipana, ty si čo za matku, deťom ukrátiť prázdniny? 😲😂
Skus byt ty s tými uvrešťanymi deckami o počte minimálne 20 ks každý deň 10 mesiacov a ani sa nad tým nebudeš zamýšľať 😃nie som učiteľka ale isto je to zahul na psychiku. Niekedy nás naše jedno dve potrápia a čo tak 20? Napr prváci. Všetko im hovor, ešte sú hravi hlucni zabúdajú. Treba ich stále strážiť zabaviť ich aby nerobili hluk. Ja učiteľky obdivujem. Asi by som to nedokázala robiť. Aj keď tie male deti sú na zjedenie určite to s nimi nie je prechádzka ružovým sadom
@sszuzu8 tiež ich obdivujem. Ale je to súčasť ich práce, za to sú platené. Môže predavačka poslať svoju prácu domov, lebo je koniec roka?
@danette Posledny tyzden maju volnejsi rezim a kedze mobily maju zakazane pocas roka,nevidim nic zle na tom,ze si prinesu mobil v posledny tyzden. Ja sa tym ucitelkam necudujem. Melu z posledneho
@danette Podla mna ak maju zvladnute ucivo na dany rok, tak uz mozu pred prazdninami povolit.
Aj deti su uz unavene, z tolkej prace, aj z toho tepla. Akoze asi by sa dali este vymysiet nejake didakticke hry, ale to by bolo nad ramec a to sa neda od kazdej ucitelky cakat.
@veselo_neveselo veď práve o to ide. Môžu zvoľniť, ale nech si donesú spoločenské hry, alebo sa zahrajú na školskom dvore a nie že mobil
A si si ista, ze ty si sa v skole ucila do 29ho juna? Lebo ano je to normalne ze ked su znamky uzavrete a caka sa ma vysvedcko tak rezim je volnejsi
Mne sa paci toto stazovanie uciteliek na svoju pracu ktoru si uplne ale ze uplne dobrovolne vybrali. A ze su deti hlucne? Wooooow no nehovorte. To je uplna novinka, kto by to bol cakal v takomto zamestnani. Ze je to narocne? Ano je ale vybrali si to. To ako keby sa veterinar stazoval ze zvierata smrdia.
@danette Ja by som ti aj rozumela, keby si nemerala túto situáciu dvojakým metrom.
Na jednej strane píšeš, že je super, ak škola vie detičky uvoľniť na júnové dovolenky. Čiže ak iniciatíva vyjde zo strany rodiča, je to jeho sväté právo a škola je povinná vyjsť v ústrety a uvoľniť žiaka. Ak však podobný návrh iniciuje učiteľ, tak je to pre teba zrazu niečo neprijateľné? Veď ten učiteľ to nikomu neprikazuje, ty svoje dieťa do školy pošli aj keby traktory padali, ak sa tak rozhodneš. Čo ti vlastne vadí? Že sa musíš doma doťahovať s umrnčaným synom, ktorý by rád zostal doma tak ako jeho spolužiaci, ktorým to rodičia dovolia? A za to je na vine učiteľka? Vieš o tom, že tie deti by možno zostali doma, aj keby učiteľka ten návrh nedala?
@danette nasi mali dnes branne cvicenie, zajtra vylet, v stredu sportovy den, vo stvrtok rozluckovu party. Neucia sa od stvrtka a verim, ze pre ucitelky je taky "rozvrh" vacsi zahul ako bezny tyzden s ucenim.
Ale vsak povedala kto nechce, nie, ze nemaju chodit. Ked ho nemas kde nechat tak ho posli do skoly. Zabal m do ruksaka k desiate karty, bude hrat so spoluziakmi. Nemusis mu balit mobil.
@viestta kedy odovzdavali a preberali učebnice?
Pohodu? Bola si niekedy s tými deckami v rozhorúčenej budove v posledný týždeň, keď sa už neučí? Ja som doma na MD, bola som si dnes pozrieť "svoje" deti a mne to až facku dalo, ten vzduch tam. Do toho tie unavené, prestimulované deti. Takú ťažkú "pohodu" tam mali. Nikto Ti nekáže ten mobil dať, nikto Ti nekáže dieťa nechať doma, a nikto Ti nezakazuje dorobiť si školu a ísť si tam tú "pohodu" užívať.
A si si ista, ze ty si sa v skole ucila do 29ho juna? Lebo ano je to normalne ze ked su znamky uzavrete a caka sa ma vysvedcko tak rezim je volnejsi
@vanilkovazmrzka jasné že neučila. Ale ani sme neboli ponúkaní ostať doma.
Mne sa paci toto stazovanie uciteliek na svoju pracu ktoru si uplne ale ze uplne dobrovolne vybrali. A ze su deti hlucne? Wooooow no nehovorte. To je uplna novinka, kto by to bol cakal v takomto zamestnani. Ze je to narocne? Ano je ale vybrali si to. To ako keby sa veterinar stazoval ze zvierata smrdia.
@really8 dufam ze ty 24/7 skladas na svoju pracu ody, robis kazdy den aspon 2-3 hodky nadcas a necitis sa nikdy vycerpana, frustrovana, vyhoreta, a ze si nikdy tak od srdca nezapipipi na nieco, co ta v tej praci nasralo 🤌
Ja si doteraz pamätám ako som mala rada tieto posledné dni/týždne v škole keď sme hrali karty na základnej a boli to samé srandičky 🙂
@really8 dufam ze ty 24/7 skladas na svoju pracu ody, robis kazdy den aspon 2-3 hodky nadcas a necitis sa nikdy vycerpana, frustrovana, vyhoreta, a ze si nikdy tak od srdca nezapipipi na nieco, co ta v tej praci nasralo 🤌
@vanilkovazmrzka dakujem za tvoj odveci komentar
Podľa mňa to moc prežívaš 😅 Keď chce učiteľ vyjsť v ustrety zle je,ak nechce zle je.Možno to myslela tak že je super ideal čas na kúpalisko a kto moôže nech ide radšej tam ako sedieť v tych horúčavach v triede.Ak ty chceš dieťa poslať do školy lebo chodiš do prace tak ho tam pošli a hotovo.Nemyslim že je to o tom aby mala učieľka pohodu v triede,lebo asi sa nestane,že jej nepríde trišvrť triedy
Junova učitelka je diagnóza. Všetci, co robíme v škole, to vnímame rovnako. Uzatvaranie znamok, riesenie poslednych problémov, porady, chystanie dalsieho sk.roka, výlety a akcie...a posledné dni len vymyšlame, co robit a ako prezit, kedze už neučíme. V školach je teplo, z mesta sa nedá každý den unikat a ked aj áno, deti su dnes na zábavu extrémne náročné = nic ich nebaví.
Ano, tiež som dnes vymakla a povolila siestakom na poslednu hodinu telefon. Po tom, co som každu učebnicu fyzicky kontrolovala a popisala a oni sa medzi tým hrali karty či hry, co si priniesli.
konkretne mobil by mi prekazal, ale spolocenske hry a karty sme nosili v posledny tyzden aj my, uz nebolo co robit, znamky uzavrete, teraz je navyse extremne teplo v tych budovach... ale ako pisem, ten mobil by som nebola rada.
@vanilkovazmrzka jasné že neučila. Ale ani sme neboli ponúkaní ostať doma.
@danette u nás v škole je asi aj 35 stupňov, decká chodia do školy a nudia sa, lebo upratovanie triedy ich nebavi, to robia tak 4-5, rozdáme a zozbierané učebnice, ideme upratovať areál školy, to zase tiež frflu. Ja musím pomedzi to urobiť celu administratívu, vysvedčenia, osobne spisy, katalógové listy. Všetko v tom hluku pri hlučných a nudiacich sa deťoch. Takže tak, nepovedala som im, nech nechodia, ale očakávam to, lebo keď zistia, že pôjdeme čistiť školský dvor, tak radšej neprídu.

ouou ouuuu tema ucitelky a ich volno ci "nicnerobenie" je prisne zakazane..lebo ta tu ukamenuju ... oni su zakonom chranene a vsetko co robia robia predsa spravne 🤐