icon

Uvoľnený režim v škole

danette
23. jún 2025

Deje sa toto aj u vás? Celý prvý stupeň pravidelne učiteľka pred koncom školského roka hovorila deťom, že kto nechce už nemusí chodiť do školy. 🤦 Ako dobre chápem že keď niekto chce ísť trebárs už v júni na dovolenku tak je super ak škola je ochotná deti uvoľniť. Ale idú 2 mesiace prázdnin a deti budú doma až až. Dnes pre zmenu prišiel syn a tým že pani učiteľka povedala, že si môžu priniesť do školy mobil zajtra ak chcú. Je to normálne?

Strana
z5
bosorkabb
24. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba viem že to zakázané nemajú. Od nikoho. Trieda vedľa používa klímu bežne.
To je o konkrétnej učiteľke.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lauricka
25. jún 2025
@viestta

@danette nasi mali dnes branne cvicenie, zajtra vylet, v stredu sportovy den, vo stvrtok rozluckovu party. Neucia sa od stvrtka a verim, ze pre ucitelky je taky "rozvrh" vacsi zahul ako bezny tyzden s ucenim.
Ale vsak povedala kto nechce, nie, ze nemaju chodit. Ked ho nemas kde nechat tak ho posli do skoly. Zabal m do ruksaka k desiate karty, bude hrat so spoluziakmi. Nemusis mu balit mobil.

@viestta presne, ako píšete. Mamička rieši, čo netreba. Ešte bohvie, ako to podal ten malý a ako učiteľka...

bosorkabb
25. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba prosím ťa čítaj od začiatku čo som písala. Riešilo sa to. Aj na rodičovskom stretnutí. Aj s učiteľkou aj člen rodičovskej rady to riešil. Učiteľka ju používať NECHCE. Pre ňu debata uzavretá.
Nie je na vine riaditeľ, zriaďovateľ, rodič, žiak, upratovačka, kuchár ani mimozemšťan.
Toto sa nerieši len teraz to je viac absurdit z jej strany.

erickatt
25. jún 2025
@danette

@ukgirls netvrdím že nič nerobia. Len ma hnevá keď ja sa snažím viesť deti k zodpovednosti, aby pokiaľ nie sú choré chodili do školy. Sú rodičia, čo píšu ospravedlnenie zakaždým keď sa deťom nechce do školy, napríklad branné cvičenie a podobne. Preto ma vždy vedelo nahnevať keď som sa musela počas roka dohadovať so synom prečo musí ísť do školy, keď polovica triedy nepríde, lebo pani učiteľka dovolila. Tak som zvedavá či sa to deje aj inde

@danette flakanie som ani ja nepovolila. A som proti dovolenkam cez skolu.
Zas zober si, vcera pisala kamoska, ma prvacku a vecer im pipli 3 strany prikladov a na prazdniny 2 citatelske denniky. (ucka 140 rocna), ze 2 knihy a napisat obsah

sidicek
25. jún 2025

Tak po klasifikacnej sa samozrejme neucia ale určite ich nikto nenabada zostať doma ,práve naopak v pondelok branne, utorok odovzdávanie knih streda športový deň, štvrtok asi upratovanie triedy a hry ,len majú skrátené vyučovanie o hodinu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
maya_hi
26. jún 2025

@danette ak píšeš o poslednom týždni v škole, tak ten režim bol uvoľnený aj pred 40 rokmi keď som bola školáčka ja. Mohli sme si priniesť hry, karty, robiť KONEČNE čo sme chceli 😏 Nikto nás neriešil. Veď už odovzdávajú knihy preberajú nové... Čo im majú zase pripravovať nejaké aktivity, zábavky? Dúfam že tá divná móda čo nám sem pred rokmi dorazila, že deti treba stále nejako zabaviť a vytvárať im program, už čoskoro skončí. Robíme z nich neschopných kreténov.
A áno, po zvyšok roka sme sa učili ako besní a nikto nás neofukoval. Rodičia učiteľom do ničoho nepindali a naučili sme sa za svoje konanie zodpovedať. V tom to bolo fakt kedysi iné 😏

tajab
27. jún 2025
@danette

@viestta prosím o čom točíš? Ja keď chcem poslať syna do školy tak ho tam proste pošlem. Nechápeš že nie je v poriadku, že ak učiteľka vycíti príležitosť, že niekoľko detí nepríde do školy tak začne agitovať ostatné deti a rodičov, aby nechodili v ten deň ani oni. Čo je zlé na tom, aby sa v taký deň keď má menej detí viac venovala tým deťom, ktoré sú v škole?

@danette áno, toto poznám aj ja. Takisto im v máji pani učiteľka navrhla, aby nešli v piatky do školy, prislo mi to velmi zvláštne, ale ok. Mohla som zostat doma aj ja, boli sme doma. mobily mi tiež vadia. nebolo by lepšie karty? Spol. Hry? Na tie 4 hodiny co mavali teraz posledny týždeň? A Co ma naozaj štve, je , keď dieťa príde domov, a povie dnes sme pozerali dobu ľadovú, dnes taky animovaný film, dnes taky. Nie na konci roka. Normálne cez rok. A nie cez suplovane hodiny. To by mal človek trochu pochopenie, že však asi nevedela čo s nimi preberať. Ale cez riadne vyučovanie. Ide ma poraziť. A áno riešila som to s učiteľkou. Vraj som jediná co sa stazuje. Že to aby si deti oddýchli. A doma potom aby sme si dohrali učivo, že nestíhali...
Ďakujem pekne.
Je to naozaj o pristupe učiteľa. Jedna dcéra takto. Druhá ma úplne super učiteľku, starsiu, čo sa naozaj snaží, venuje sa. A je to poznať ten rozdiel. Len už odchádza, a veru mi je ľúto.

pipistrel13
27. jún 2025
@danette

@zuzitko74 ešte raz. Napíšem to jednoduchšie. Vadí mi proste ak učiteľka sama navrhuje deťom aby ostali doma. Podotýkam že sa nejedná len o posledný júnový týždeň. Bolo to aj v iné dni počas roka ak vyšiel trebárs jeden voľný deň medzi prázdninami a víkend alebo sviatkom a podobne. A čo sa týka dovolenky s rodičmi tak nie, nepovažujem to v žiadnom prípade za sväté právo rodičov. To nikde nepíšem tak mi nevkladaj slová do úst. Ide mi o to čo je lepšie pre dieťa. Ak rodičom lepšie vychádza dovolenka v júni tak je určite lepšie ak dieťa ide oddýchnuť s rodičmi. Je však normálne že rodič žiada školu o uvoľnenie dieťaťa. Z adekvátneho dôvodu. Ale ak má rodič nechať dieťa doma samé, prípadne riešiť voľno kvôli tomu lebo polovica triedy nepríde lebo pani učiteľka povedala. Tak to mi nepríde ako lepšia alternatíva pre dieťa.

@danette uplne chapem tvoje pohorsenie,nemalo by to tak byt a na prvom stupni je vzdy co robit..ze by mali skratene kvoli teplu,ok,ale aby im kazala byt doma a mobil nosit a len tak sa tam prevalovali je cez..
ale vidis,su rodicia ako citam,ktori su absolutne spokojni,ved nech feticky nic nerobia,len sa hraju...

pipistrel13
27. jún 2025
@tajab

@danette áno, toto poznám aj ja. Takisto im v máji pani učiteľka navrhla, aby nešli v piatky do školy, prislo mi to velmi zvláštne, ale ok. Mohla som zostat doma aj ja, boli sme doma. mobily mi tiež vadia. nebolo by lepšie karty? Spol. Hry? Na tie 4 hodiny co mavali teraz posledny týždeň? A Co ma naozaj štve, je , keď dieťa príde domov, a povie dnes sme pozerali dobu ľadovú, dnes taky animovaný film, dnes taky. Nie na konci roka. Normálne cez rok. A nie cez suplovane hodiny. To by mal človek trochu pochopenie, že však asi nevedela čo s nimi preberať. Ale cez riadne vyučovanie. Ide ma poraziť. A áno riešila som to s učiteľkou. Vraj som jediná co sa stazuje. Že to aby si deti oddýchli. A doma potom aby sme si dohrali učivo, že nestíhali...
Ďakujem pekne.
Je to naozaj o pristupe učiteľa. Jedna dcéra takto. Druhá ma úplne super učiteľku, starsiu, čo sa naozaj snaží, venuje sa. A je to poznať ten rozdiel. Len už odchádza, a veru mi je ľúto.

@tajab ja ucim na SŠ,a upadok vzdelavania je ak tu,ale ako mi deti nastupili na prvy stupen,absolutne chapem poburenia rodicov smerom k skole a ucitelom...je to katastrofa,sposob ucenia,same pracovne listy,takmer nepisu len doplnuju a spajaju...co ich nenaucim ja,to nebudu vediet...som uu treti rok z toho zhrozena

bosorkabb
27. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba nemusí máš pravdu. Ale potom nech nefrfle na teplo v triede. Lebo môžem použiť ten istý argument. Nech si to nechá pre seba a mňa nech tým neustále neobtazuje či cez Edupage alebo v správach.
Od septembra to budem teda riešiť tak. Už to viac rodičov navrhlo tak sa pridám.

Strana
z5