Už neviem ako na 8 ročného syna, poraďte čo fungovalo u vás
Ahojte , skúsim sa s vami podeliť o našu situáciu Mám z prechádzajuceho manželstva svojho 8 ročného syna ktorý bol od narodenia troška viac náročný s výchovou a s povahou .Chodí do 3 triedy učí sa tak na 1 ale to musím stále napomínať a kontrolovať. Správanie v škôlke bolo super prišla škola a samé poznámky za somariny , od prvého ročníka stále na rodičovskom je problem vyrušuje hojdá na stoličke vykrikuje , atď. Už sama triedna učiteľka povedala že neviem ako už na neho skúša všetko niekedy je lepšie niekedy horšie. Zákazy už nefunguje tablet nemá zrušili sme televízor v izbe , momentálne lego sme museli zobrať , doma za všetko reve ešte len ho upozornim nikdy ho nebijem! Hucim kričim 🙈keď u je zle , má sám izbu bežné upratovanie si robiť sám hračky a oblečenie stále napomínať aj celý deň 🤔 .sa terajším priateľom sme spolu cez 3 roky máme 1.5 ročného syna momentálne som tehotná , priateľ tiež je na neho prísny lebo nedá sa poľaviť lebo potom úplne si syn robí čo chce . Tiež ho nebije len krici keď je zle . Venovať sa mu venuje malo lebo od rána do večera je v práci ,aj soboty . Keď sme voľno alebo dovolenku snazime sa deťom robiť program hlavne aby starší sa vybláznil , 2 krát čo roka chodí k babke ( ex svokre ) na pár dní aj k bio otcovi keďže byvaju 500 km od nás , ide tam syn rad ale po pár dňoch týždeň už mi ex svokra vola že nepočúva že len vymýšľa telka tablet hračky nove to skúša lebo u nás nepochodí s týmto , oni si s ním malo tak mu dovolia a už potom syn asi nevie čo od dobroty . Povahu má ťažkú presne ako jeho otec všetko musí byť po jeho keď nie nervy zúri a plač , len ja už nevládzem mám rizikové tehotenstvo ďalšie dieťa ktoré má potrebuje ale je viac samostatný mladší syn ako ten starší 🤔 nechápem a viem už čo ďalej u psychológa chodí v škole tvrdi že syn je iba živý a chce pozornosť .poraďte mi niečo čo fungovalo u vás 🤔 už rozmýšľam iného psychológa ale asi aj pre seba lebo sa zbláznim , s mužom sa aj veľa hádame potom kvôli nemu lebo už ani on nevie ako na neho nepočúva ani po dobrom ani po zlom a neváži si nič 🤔 teraz malý v škole výlet v Rakúsku zaplatili sme aj keď som tvrdila že pokiaľ si neopraví známku nepôjde opravil išiel 2 dni vsekto okej ešte nám aj darčeky doniesol a potom zasa problém nepočúva tento víkend katastrofa 🙈 zas bordel v izbe plač za všetko nechcel jesť toto vymýšľal , najhoršieho sa zas bojím že mladší bude všetko chytať od neho už teraz skúša keď niečo nepovolil začne pištat ako starší syn , ďakujem za prečítanie
Keď Vám psychologička povedala, že je v poriadku, tak určite je... Ja som si tým prešla, už v školke bol ako hyperaktívny... ale vylúčili my všetko... bohužiaľ je živý, ale hlavne zdravý... čas ukáže... tiež je tretiak... On normálne niekedy ignoruje aj učiteľku aj družinárku... potom mi povedia, však to je Adam.... Dúfajme len, že z toho naozaj vyrastú.. 🙂
@rapidka s tou loptou ako u nás 😱 vkuse kope s loptou vsade už som ju minule zobrala a vyfučala lebo malé j do hlavy mne do hrncov keď som varila som sa smeje ja hucim potom reve no akože tiez sa čudujem že susedia ešte na mňa sociálku nezavolali , u nás napr aj keď vieš že o 7 večer sa ide sprchovát stále už mu je do revu že on nechce spať a ja že čo chces robiť ? Že hrať no ide má poraziť 🙈 a presne od mala taký bol že reval za všetko aj o zem sa hodil no už dakedy dostal aj po riti ale teraz veľkého koňa mám šľahnut po riti ? Ved mňa skôr bude ruka bolieť 🤣 ja som sa stále spoliehala že vyrastie z toho ale čím ďalej mám pocit že horsie a nachval robí ale zatiaľ 2 dni je fakt tak klop klop ❤️
@rapidka toto aj mne povedia že toto Je Lucas 🤣 jeho učiteľky z druhého stupňa poznajú že ten z 3B? 🤣🤣🤣
@1gabriela13 to si hovorím aj ja ☺️ že možno bude časom zodpovedný lebo teraz stratí 2€ a jemu to je jedno veď mama dá, ja som tiež od 17 bola naučená sama bez pomoci keďže som už jeho čakala 🙈 ale mne nikto tiež nepomáhal ani mama nikto proste a možno aj on časom takú bude keď vyrastie uvidime bude najstarší a mal mladších bratov pôjde im príkladom ☺️ ja som sa tiež bohvie ako neucila ale on je šikovný naučí sa všetko rýchlo len sa mu nechce 🤔
@rapidka presne tak, hlavne, že je zdravý 👍
Presne to isté... majú asi veľa spoločného.... tak u nás porovnávajú... ale to je nebo a zem.... starší bol ako anjel, aj je... je na internáte... takže my sme dvaja cez týždeň doma sami... Aj psíka dostal na Vianky a nič... Tak veľmi ho chcel... a starať sa musím zas ja... ale keď má dobré dni ide sám aj ho vyvenčiť, netreba ani povedať... Vy to máte viac komplikované tým že máte mladšieho synčeka a ešte bábätko na ceste... Len v klude... stres nám neprospieva ani tomu bábätku v brušku... 😍😘
@rapidka my tiež ešte aj psa Máme 🙈 a ráno ho chodí vencit lebo ja nestíham tak aako pomôže ale tiež pindy okolo toho 🤔 no ja keď som sama s ním bola tiež som toho mala dosť a teraz som čakála že bude viac zodpovedny tak hádam aj to raz príde ☺️
Mne to pripomína môjho syna. Tiež bol veľmi náročné dieťa od bábätka, zúril pre blbosti, neskutočne tvrdohlavý. V škole sa vždy dobre učil, ale stále problémy so správaním. Chodili sme aj ku školskej psychologičke a tá na nič neprišla. Nakoniec som si sama našla inú, keď mal 12 rokov a predstav si: diagnóza ADHD. Až vtedy som pochopila jeho správanie, keď mi popísala ako sa to prejavuje a na syna to sedelo. Chodili sme aj na sedenia k nej, veľmi to pomohlo. Nakoniec zo všetkého vyrástol. Teraz má 20 rokov a je flegmatik. Treba to len vydržať, pevné nervy a nájsť dobrého psychológa. Synovi na ukľudnenie pomáhalo karate a autogénny tréning a psychologičky. Tam sa naučil sám upokojiť.
A ohľadom poriadku. Syn má 20 a dcéra 11 a to by si mala vidieť aký bordel majú niekedy v izbe. Lenže to má veľa detí pokiaľ ich rodičia neprinútia upratať. Keď si spomeniem na svoje detstvo, tiež som nerada upratovala a mama ma musela kontrolovať. Skús miesto trestu a kriku vyskúšať opačný postup. Za prácu odmenu. To by si mala visieť ako dcéra riadi, keď má ísť potom do kina.
@matabb73 my sme podstúpili aj testy na ADHD a vylúčili nám to... že to by musel inak reagovať... a autogénny tréning to prvý krát počujem... to u psychologičky? Bordel aj u nás... ako presne ako píšete aj my sme boli bordelári keď sme malí boli... ale keď sme niečo chceli hneď bol aj poriadok 😝
Ja sa skôr aj toho bojím, že čo bude v tích vyšších ročníkoch, keď sa nám to správane nezlepší... ☹
@rapidka autogénny tréning je starší názov, aj psychologička bola staršia. Neviem ako to volajú teraz. Pri sedeniach sa postupne naučíš uvoľniť si telo a tým aj myseľ. Hovorí také formulky: "Moja pravá ruka sa uvoľnuje, moja pravá ruka je uvoľnená a ťažká." a ty sa snažíš vôľou dosiahnuť ten stav. Tiež som to absolvovala a je to veľmi príjemné. Liečia sa tým aj úzkosti.
@rapidka ja som práve kvôli puberte našla tú psychologičku a syn mal úžasnú pubertu do 15 rokov a potom takú tú pravú až keď mal 16, 17. Ale to už bol iný, nie taký výbušný ako v detstve. Práve tie sedenia ho úžasne zmenili. Chodili sme tam celé prázdniny a po prázdninách iné dieťa. On mal len miernu formu ADHD, ale aj to stačilo. Celé detstvo som sa s ním trápila, lebo som nevedela ako na neho. Mal možno 7 rokov keď som pochopila, že najhoršie je ho do niečoho nútiť, potom ešte viac vzdoroval. V škole mal našťastie prvé dva roky úžasnú učiteľku, ktorá to sním vedela. Keď zaliezol pod lavicu, nechala ho. Veď on vyjde. Veľa závisí od prístupu okolia.
@matabb73 presne ako píšeš... Presne aj ja na to prichádzam, že čím viac ho budem nútiť, tým je to horšie... aj včera sme sa s revom učili vlastivedu... všetko vedel... a už čítam edupage 2.... lebo naschvál poviem, že nič neviem... to bolo po odložení... a potom, že nemám byť nervózna... musím asi trošku polaviť 😉😝
@rapidka môj syn niekedy aj pol hodinu reval, lebo som ho nútila učiť sa a keď konečne začal, vedel to za 10 minút, lebo má veľmi dobrú pamäť. Našťastie sa od piatej triedy učil sám a dobre. Jeho bolo treba motivovať. V tom čase chcel byť vojak a ja som mu povedala, že môj spolužiak, ktorý chodil na vojenskú aj letecký pilot mal čisté jednotky, čo je aj pravda. Tak mal motiváciu, aby sa učil.

@barbora_3008 ja som bola tiež také dieťa, teda vo veľa veciach sa spoznávam😅no a ešte aj v 10ich rokoch som sa hodila o zem. Keď mi niečo rodičia nechceli kúpiť, tak som si to z obchodu ukradla 🤣samé problémy. No z druhej strany, chodila som do školy pre nadané deti, potom gymko matematická trieda A napokon výška. Sestra zas poslušná od malička, žiadne problémy. Ale zas z druhej strany, keď sa trebalo postarať o babku napr tak sa rodičia vedeli spoľahnúť len na mňa. V 14ich som vedela variť, piecť. Sestra nič. Takisto od 16ich som brigadovala, keď som išla na výšku tak som sa osamostatnila a odvtedy sa živím sama. Mam rodinu, kde všetko klape. Takže ja by som na tvojom mieste to nebrala tak tragicky. Je to ešte len dieťa. Nikdy nevieš ci práve nie z neho vyrastie taky človek, na ktorého sa môžeš spoľahnúť najviac zo všetkých detí.