icon

Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave

jaaty
14. mar 2012

Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem

zuzka78
27. mar 2014

Este aj Felix ma super skolne - tiez okolo 160 eur. My sme sa rozhodli pre nich, ich system vyucby sa nam najviac paci.

lussya
27. mar 2014

baby, dakujem vam... teraz som si na googli nasla sukromnu zakladnu školu pre intelektovo nadaných žiakov v petržalke na Znievskej ul. 2. Poznáte ju? sa mi zdá celkom fajn a školne maju 100euro za mesiac.

roxana280
29. mar 2014

Ja som tam volala, je potrebné mať nadané dieťa, resp. IQ cca.130 testované v psychologickej poradni.

trimi
29. apr 2014

Moj syn chodi na Znievsku. Je teraz druhak a zvazujem jeho prestup inde. Je kopec dobrych statnych skol a uz nemienim platit skolne.

michaelasno
6. máj 2014

Mile maminky,nas caka skola, prekukla som vsetky skoly od waldorf, montessori, anglicke, lesne atd a nakoniec sa mi najviac pozdava domaca skola alebo unschooling. Mozno by som do niecoho takehoto isla a preto hladam maminky, ktore by o nieco taketo mali zaujem. pozrite viac info o tomto vzdelavani na internete,My sme z Bratislavy, ak by sa Vam nieco taketo pacilo pre vase deticky, hodte mi info 😉

zuzka78
7. máj 2014

@michaelasno a na Slovensku je to povolene? Viem, ze v CR ano, ale mam pocit, ze u nas nie 😖

roxana280
15. máj 2014

Začali sme chodiť do nultého ročníka súkromnej ZŠ Harmónia...veľmi som spokojná..konečne vidím, že môj syn je niekde, kde záleží na každom dieťati..len pre tých, čo sú ochotní, alebo môžu platiť školné...

anda123
22. máj 2014

@trimi Ahoj, ak sa mozem opytat naozaj nevidite pridanu hodnotu tejto skoly oproti klasickej ZS? Dakujem za odpoved.

trimi
22. máj 2014

@anda123 viete kritizovat dokaze kazdy. Urcite ma skola aj pridane hodnoty. Ono zalezi na tom, ake ma clovek ocakavania od danej skoky a co by chcel vo svojom dietati rozvijat a kam by ho chcela nasmerovat. Riaditelka skoly je uplne perfektny clovek. Mozno aj preto tam maly este stale chodi. Ona mi velmi sadla. Osobne mi vadia niektori ucitelia/ucitelky a hlavne ta budova v ktorej skolu prevadzkuju. Nechcem tu rozoberat to, ze ci ten priestor im pridelila mestska cast a podobne. Viem, ze sa velmi snazia si to tam upravovat, ale mne sa to tam nepaci. Moj maly tam chodi aj hlavne kvoli tomu, ze v beznej skole by ho zjavne neakceptovali pretoze nevydrzi sa sustredit 45 minut ,kolko v podstate trva jedna vyucovacia hodina. Jeho ked nieco nezaujima tak proste ma na salame. A tu to do istej miery toleruju. Ja viem, ze z toho vyrastie pretoze je inak velni sikovny, ale na beznej obycajnej skole by to proste ucitelka ktora nema vystudovanu specialnu pedagogiku proste neakceptovala a chodil by domov podla mna kazdy den s poznamkou. Cize toto bolo pre mna mensie zlo. Dnes je na vyber vela skol a ja som si vybrala tu ktora nam vyhovovala. Ci je to spravne alebo nie sama netusim.

meluela
22. máj 2014

@michaelasno ahoj, pokial viem, je to mozne, ale treba mat pedagicku skolu a je to mozne iba na 1.stupni ... a asi treba chodit na diferencky, takze rodic do dietata musi tak ci tak natrepat vsetky tie nezmysly co su v osnovach 😒
velmi teoreticky som nad tym rozmyslala, ale zatial to mame este daleko a neviem ci by som z dietata chcela az takeho cudaka, cim by nevyhnutne bol lebo s kym by sa stretaval ked vsetci sa spoznaju v skole ... a potom ten sok na druhom stupni (nehovoriac o tom, ze zatial som ho neodnaucila ani od plienok, nechcem vediet ako by kaslal na vybrane slova)

celasapremenim
22. máj 2014

prosim vas, mate niekto skusenosti so zs vazovova, pokial mozno aj prvy aj druhy stupen? mam tretiaka, chodi na mierovu a uz ho tam nechcem nechat

anda123
23. máj 2014

Ma prosim niekto skusenosti ZS Tupolevova? Dakujem 🙂

andy_ka
12. jún 2014

@trimi

Možem sa opýtať či si našla školu kam by si syna eventuálne prehodila. Ja mám podobný problém, syn je tiež šikovný ale sústrediť sa 5x 45 min ma problém a keď ho niečo nebaví tak to ma tiež na salame. A mladá učiteľka ho nevie zaujať. A to sme len prváci tak sa bojím čo bude ďalej. I keď si tiež myslím že z toho vyrastie.

trimi
13. jún 2014

@andy_ka nenasla som ☹ hlavne potrebujem skolu blizko domu. Nechce sa mi dieta vlacit daleko od domu. A ked som nasla tak su drahe...

pguzik
2. júl 2014

@celasapremenim Mozem sa spytat preco zvazujete odchod z Mierovej .. mi tam chceme dat nase dieta, ktore je nadane umeleckym smerom. Dakujem.

celasapremenim
3. júl 2014

@pguzik nie, nebudem taketo veci rozoberat na verejnych forach, mali sme tam absurdne problemy
len pre info, syna mam hudobne nadaneho, dokonca komponuje....je vynikajuci v matematike, ma vyborne znamky, zo svojich skusenosti z tohoto roka ti poviem, ze v zivote by som si tam viac dieta nedala, uz je prelozeny na inej skole

katmi
7. júl 2014

ahojte.. rada by som sa spýtala, aký máte názor na ZŠ v Ružovej doline 29 (nie súkromnú ZŠ, klasika štátnu) a ešte by ma zaujímal názor na ZŠ na Košickej. Ďakujem Vám

katka008
30. júl 2014

Ahojte, prosím poradte ZŠ niekde v oblasti Záhorská Bystrica/Lamač. Môže byť aj súkromná. 😉

tilly
30. júl 2014

@pguzik ste z prievozu? ako velke dieta tam chcete dat?

pguzik
30. júl 2014

@tilly Nie sme z prievozu .. mame 5r ale zle jej vychadzaju roky tak chceme skusit o rok skor.

jasminet
30. júl 2014

baby nestraste, ja chcem dat na mierovu dceru, teda az buduci rok, ale zacinam rozmyslat kam na zapis pojdeme... sme z prievozu, na mierovu vidim z okna... co je tam zle?

tilly
30. júl 2014

@pguzik ak nemate tp v prievoze, nie je sanca na mierovu... my sme mali prechodny pobyt v prievoze s tym, ze do septembra tam tp budeme mat a nepomohli sme si... nezobrali nas...

@jasminet my sme tiez z prievozu, na mierovu to mame 5 minut peso, ale musime chodit na drienovu... co som sa pytala na ihrisku, tak niektori su spokojni, niektori nie... kam chodite do skolky?

evina313
30. júl 2014

@katka008 ja davam teraz syna do Lamača, bývame v Stupave. mam dobre referencie na tu skolu, boli sme pozrieť aj na Dnoch otvorených dverí a páčila sa nám, tak uvidíme 😉

katka008
11. aug 2014

@evina313 ako sa vola ta skola v Lamaci, dakujem 🙂

evina313
11. aug 2014

@katka008 stranku maju skolalamac

kaja0102
5. sep 2014

Ja som prekladala tento rok syna zo ZS Drienova na ZS v Stupave. Skusenosti so ZS Drienova mam otrasne, hlavne s nasou ucitelkou a riaditelom. Skola ma navonok dobre meno, ale akonahle pride k nejakemu problemu, tak je to katastrofa.
Stupavsku skolu este neviem zhodnotit, ale myslim, ze horsie ako na Drienovej to uz byt nemoze.

improvizacia
18. nov 2014

@irisiris
Ahoj, v prispevkoch si pisala ze sa rozhodujete nad ZS Ceska. Isli ste tam nakoniec? Ak ano ako ste spokojni? Ak nie co ste vybrali? Vopred diky za odpoved. L

maznacik007
18. nov 2014

@improvizacia my sme velmi spokojni mam dceru na druhom stupni

ja hladam ale skolu pre chlapca v BA on ma ADHD ak mate rady sem s nimi

roxana280
20. nov 2014

@trimi zaujala ma odpoved, ktora vystudovana ucitelka 1 - 4. nema vystudovanu specialnu pedagogiku? Ved sa z toho robia statnice...absolutne vsak nesuhlasim, aby specialny pedagog bol ucitel na 1. st. ako ucitel. Raz som to videla a zazila, bolo to strasne...specialni pedagogovia nemaju vobec metodiku a didaktiku vyucovania na VS o staniciach z matematiky a slovenciny nehovorim. Ucia - pokus - omyl...Takisto ucitel 1. st. ma specialnu pedagogiku ako predmet a ako statnu skusku, ale mal by konzultovat aj so specialnym pedagogom, resp. ucitel sa ma riadit v pripade vychovnych, vzdelacich odporucani pokynmi specialneho pedagoga a konzultovat s nim v pripade potreby.

trimi
21. nov 2014

@roxana280 ahoj. Pokial viem, tak specialna pedagogika sa studuje zvlast. Ak chces byt ucitelkou 1.-4. asi to mas ako vseobecny predmet, ale urcite niesi aprobovana ako specialny pedagog. Ale ved to je jedno. Tema je uplne ina. Ak by niekto chcel ZS intelekt pre intelektovo nadane deti, tak neodporucam.