icon

Vaše tipy na dobrú základnú školu v Bratislave

jaaty
14. mar 2012

Dobrý deň,
hľadám informácie o základných školách v BA. Na zápis ideme síce až o rok, ale už teraz sa snažím získať nejaké info o základných školách s rozšíreným vyučovaním cudzieho jazyka. Moja predstava je - cudzí jazyk od prvej triedy minimálne 2-3 do týždňa, nízky počet žiakov v triede, pestrý výber krúžkov a samozrejme pozitívne referencie
🙂 🙂 🙂 Ideálne v Petržalke (prípadne Staré Mesto či Karlovka).
Ďakujem

lila77
12. jan 2015

@roxana280 my sme chodili na cadrovu a tam sa neplatilo nic polka bola francuzska a polka normlana ale normalna vyuzivala vyhody tej francuzskej vraj uz odisli do petrzalky ale na tej cadrovej statna zostala a tam sa neplati

roxana280
12. jan 2015

@lila77 vdaka za odpoved, este ako je to s dopravou a parkovanim?

lila77
12. jan 2015

no my sme len zastali vzali dieta a isli prec dlho sa tam parkovat neda

lila77
12. jan 2015

kruzky cele popoludnie a sa za nic neplatilo lyziarsky v rakusku vselijake vylety, noc v kniznici, bazar v skole vylety do zahranicia skola v prirode taka rodinna skola jazyky fra,nemecky,anglicky v ramci kruzkov aj spanielsky tenis sportove kruzky, gitara za kruzky sa vacsinou neplati iba za druzinu minimum tusim 15 euro a akcie vylety a vyborne pedagogicky male kolektivy max 12 myslim ze maju vyborne umiestnenie co sa tyka prechod na strednu skolu a skusky velmi sa im venuju a druzina az do 5 rocnika naozaj lepsie ako sukromna viem porovnat syn chodil do sukromnych skolok

babulina
12. jan 2015

@andulja - ja som toto riesili min rok, my patrime pod ZS Tupolevova, dceru sme chceli dat do mesta - ZS Vazovova, na zapis sme isli na obe skoly tak nam poradila pani v technopole co ma na starosti skoly v petrzalke, po potvrdeni z Vazovovej sme obratom poslali na spadovu skolu ze sa vzdavame miesta na zaklade prijatia na inu skolu, rozhodnutie sme dali do prilohy
oni radi robia bu bu bu lebo sa boja ze stratia ziakov, ktori im podla zakona patria

babulina
12. jan 2015

@roxana280 - pisane pismo je aj pre mna dolezite ale iba kvoli tomu ze patri k nasim zvyklostiam a kulture, to ze ci precita alebo neprecita casom neviem ci je tak dolezite, kedze pisane pismo okrem prveho stupna sa skoro vobec nevyskytuje, aspon ja nemam pocit, ze by som citala mnoho textu pisane rukou, akurat tak po spoluziakoch a to bolo vsetko mozne len nie ciste pisane pismo ako nas ucili v prvej triede

lila77
12. jan 2015

teraz vidim vylet do anglicka pre 2 stupen chodia po celej europe okrem toho plavecky kurz a korculovanie no proste spokojnost a chodia aj do kniznice co je nizsie a vedu ich k tomu aby citali len nemusia vys zobrat kamaratka davala ziadost o prestup a maleho nevzali ale je uz 8 smak

lila77
12. jan 2015

uz nechcem otravovat este na tej cadrovej ich ucitelka ucila malovat normalne mam doma 2 obrazy co namaloval zaramovane a este ich ucia aj varit a piect ked bol tretiak mali si aj doniest zeleninu a ucili ich robit salaty vedu ich aj k spravnemu stravovaniu a separovaniu a ochrane prirody a nie akoze sa povie ale naozaj sadia s rodicmi stromceky a tak akcie pre rodiny aj deti no proste naj skola

nikita777
16. jan 2015

Ahojte prosim vas aka je skola na dlhych dieloch Alexandra Dubceka? Budeme prvaci september 2015

nikita777
16. jan 2015

Ahojte prosím Vás má niektorá skúsenosti so základnou školou na Dlhých dieloch Alexandra Dubčeka? Ďakujem

roxana280
17. jan 2015

@lila77 verím , vyzerá to super škola, žiaľ doprava v tých zápkach a to parkovanie asi bude dosť strašné, mňa zaujala ZŠ Turnianska, majú navyše plaváreň, môj syn je blázon do plávania a mám to bližšie, teraz vozím syna každý deň do Dúbravky do Harmónie, som tam spokojná, ale z Petržalky je v špičke zabíjačka

roxana280
17. jan 2015

@babulina nemyslim si, ze pisane pismo je len o nasich zvyklostiach, aj v Rakusku sa stale vyucuje,
ale ak by sa stala taka situacia, ze to dieta nebude moct nadalej navstevovat Felix, pojde do inej skoly a tam zarucene toto pismo nebude, potom co? A je vela prikladov preco je potrebne dodrziat dohodnutu normu, ale ak myslite, ze vam to nevadi, tak kludne dieta prihlaste na tu skolu, no pre mna je to vazny problem.

horana
17. jan 2015

Ja som hovorila nedavno s ucitelkou na nasej ZS a ta povedala ze keby mohla hned nasadi comenia nakolko vacsina ziakov straca s drilovanim pisaneho pisma prilis vela casu vzhladom na to ze dalej v zivote uz na nic nie je, ziaci prve dve triedy pisu krasopisne ale velmi rychlo sa vsetci zlumpacia a na konci prveho stupna uz po vacsine nedokaze precitat a dokonca ani oni po sebe tak naco to bolo, ze ano... ze aj ziaci co sa ho neucia sa ho neskor spontanne naucia citat aj podpisat sa, ze to nie je vobec ziadny problem, navyse vraj na druhom stupni vsetci hufne prechadzaju na pisanie poznamok tlacenym a vtedy zacnu mat comenisti vyhodu, a vlastne nielen tam nakolko uz od zaciatku mozu vrhnut viac energie do inych veci, ktore maju dosah na neskor. Ze sice nepochybuje ze pisanym pismom sa viac posiluje jemna motorika, ale ten vyznam nie je taky ze by prevazil vyhody casovej uspory nacviku toho druheho. A ze je to cisto iba tradicia a nic ine. Ze objektivne vacsine dospelych nie je uplne ale uplne na nic, a v dnesnej informatickej dobe uz uplne, ba dokonca hlavne muzi ho uplne zabudnu citat, tym ze ho nepouzivaju a teda ich stav je rovnaky akoby sa ho vobec neucili, a nechyba im v najmensom.

roxana280
17. jan 2015

@horana ja nepochybujem, ze comenium je zle, len tvrdim, ze to nie je norma dohodnuta a ze pokial sa tak nestane, moze s tym mat dieta problem, hlavne s citanim pisaneho pisma, ktorym napr.na tabulu este stale pise vacsina ucitelov aj na druhom stupni

alenka008
20. jan 2015

Kocky, poprosim o referencie a Vase skusenosti so ZS Ostredkova a ZS Vrutocka? Dakujem

maco1980
3. feb 2015

Ahojte, rozhodujeme sa medzi cadrovou ZŠ a dubovou na Patrónke máte niekto skúsenosť? Ďakujem

pencil
3. feb 2015

@maco1980 o Dubovej som pocula len a len same chvaly

maco1980
3. feb 2015

@pencil ďakujem zajtra je DOD skočím pozrieť.

bibi78
13. feb 2015

@bezaz Ty si tu davnejsie polozila otazku ohladom skoly Matky Alexie a sv. Ursule. Bohuzial bez odpovede. Dozvedela si sa nieco viac, resp. mas uz deti na jednej z tychto skol. Budem vdacna za kazdu informaciu.

bezaz
14. feb 2015

@bibi78 ahojcek, my sme tam boli minuly rok na zapise, len dcera mala byt predcasne zaskolena, lebo mala 6 rokov az v novembri, nakoniec sme sa ale rozhodli, ze ju este nechame v skolke.. teraz sme boli na zapise uz u nas, medzi tym som zmenila robotu a k matke alexia to mame daleko a aj sama dcera povedala, ze chce teraz chodit s kamaratkami zo skolky.. mam z toho des, lebo u nas je to masofka, vyzera, ze bude 7 prvych tried 🙄 a skola total predpotopna, dufam, ze nebudeme lutovat

bibi78
14. feb 2015

@bezaz vdaka. ja tam idem osobne v pondelok, ale velmi sa mi to pozdava, aj ked nevíem ake mame sance, kedze sme zmeskali oba zapisy... uvidime... my sme sa zase neskoro rozhybali, lebo sme planovali, ze syn pojde este aj buduci rok do skolky, on je tak na hrane narodeny, ale nakoniec sme sa rozhodli, aj na odporucanie kompetentnych, ze je zrely na skolu.

jasomto123
18. feb 2015

ZŠ Budatínska je dobrá škola. Z petržalských škôl tam teraz zapísali najviac prvákov. Je tam pohoda na I. aj na II. stupni. Okrem iných predností majú aj bazén, ktorý môžu žiaci navštevovať i poobede. Odporúčam!

snezienocka100
13. mar 2015

@bibi78 vsak asi vies, ze ked chces dat na MA, tak dieta musi prejst testami skols. zrelosti, nestaci len depistaz, riaditelka sa vyjadrovala, ze uvidi, kolko vezme, ze sa moze stat, ze nevezme vsetkych, co presili testami

martinaluky
14. mar 2015

Prepáčte, ale baby, vy ste sa zbláznili? To, čo tu riešite je šialenosť. Rozmýšľali ste v tých všetkých povinnostiach a záujmových veciach aj nad sebarealizáciu svojich detí? Ja som vyrastala v BA, mám kamarátky ako učiteľky, tak aj vychovávateľky na rôznych školách po BA a oni sú zrovna zhrozené z takýchto mamičiek...Vašim deťom nič neujde!!! Nechajte ich aj behať po ihrisku, plávať v bazéne, robiť lotroviny....to je prirodzený vývoj u 5-7 ročných detí a potom nech si sami vyberú, čo by chceli ako záujmový krúžok...poprípade krúžky, nelinajkujte im život dopredu už od 6 tich rokov....nič im neújde. Skôr im újde s vašim prístupom to, čo som vyššie písala. Mám 3 ročnú dcérku, ktorá pozná písmenká, číslice, vie spočítavať do 10, každý deň jej musím čítať rozprávku...no a? ale stále ju baví lietať, behať a vystrájať. Tak prečo im brať detstvo...spomeňte si, čo ste Vy robili v ich veku... Prepáčte úplne opačný názor. Totoižto mám aj 11 ročnú dcéru, takže týmto som si už prešla. V druhom ročníku boli na plaveckom a tam ju ten inštruktor vybral, že by mala pokračovať. Doteraz pláva (a teraz už závodne) ale bolo to iba na nej, nikto ju netlačil, nesilil...Fakt, zobuďte sa a radšej počúvajte svoje deti, čo by chceli robiť a nie aby deti robili, čo chcete Vy!!!! A teraz poďte 😀 😀 😀

timea7
14. mar 2015

absolútny súhlas s @martinaluky,som učiteľkou v materskej škole, moja švagriná a kamarátka v základnej škole .Deti často už v predškolskom veku sú preťažené množstvom krúžkov a iných aktivít, nemajú niekedy ani jedno jediné voľné popoludnie v týždni. Rodičia sa im snažia za každú cenu na každú minútu dňa urobiť program, čím im ale robia medvediu službu, deti sú unavené a demotivované. Rodičia si často cez deti plnia svoje nesplnené túžby s detstva - byť baletkou, úspešným hokejistom....často je to vec prestíže - aj susedov, švagrom syn hrá tenis, aj ty musíš....V rozhovoroch s deťmi sa potom zistí, že polovicu tie krúžky nebavia, chodia tam len z donútenia, často sa to rodičom boja priznať 😒 . To dieťa, ktoré bude mať more krúžkov nebude automaticky v živote úspešnejšie. Ale dramaticky pribúda detí, ktoré majú už na základnej škole obrovské psychické problémy a navštevujú psychológa.

snezienocka100
16. mar 2015

@martinaluky
@timea7 troska nechapem, na aky prispevok reagujete, pretoze, ked chcem dietatu vybrat kvalitnejsiu skolu nez je v mojom blizkom okoli, nevylucuje to, ze dieta sa nebude sebarealizovat, prave naopak, moja dcera by bola na beznej petrzalskej skole demotivovana vzhladom na pristup mnohych uciteloch a rozsah jej zaujmov. Co sa tyka kruzkov, mate v mnohom pravdu, ale ked moje dieta chce mat kazdy den kruzok a zvlada to, nevidim na tom nic zle, preco mu nevyhoviet. My sme tak fungovali minuly rok a v pohode, tento rok som jej to zatrhla, kedze sa mi uz nechcelo ju tolko rozvazat po Bratislave.

timea7
16. mar 2015

@snezienocka100 v prvom rade mi nevykaj 😉 , reagujem na urputnú snahu niektorých rodičov za každú cenu vyplniť dieťaťu každý deň krúžkom. Áno sú deti ktoré je zvládajú, ale je ich málo a pre ich psychohygienu je dobré, aby aspoň jedno jediné poobedie mali bez krúžku, aby mali možnosť organizovať a vyplniť si svoj voľný čas samé, to je pre ne tiež veľmi dôležité.

peneloppe
20. apr 2015

Neviete niekto poradit skolu kde je v triedach menej ziakov? samozrejme dobru skolu. dakujeeem

moni73
20. apr 2015

@peneloppe malo deti teplicka. dobra skola, neviem 😉

zverkova
20. apr 2015

Pozdravujem Vas. Ja mam syna druhaka na ZS sv. Ursule. Som velmi spokojna. Kvalita vyucby je vysoka. Atmosfera na skole je fajn, rodinna. V druhom rocniku maju momentalne otvorene dve triedy, pricom ich je v triede menej, 12-13 ziakov, co mi tiez velmi vyhovuje. Predpokladam, ze aj u prvakov je to podobne. Podporuju ziakov v ich talentoch, kto chce, moze sa zapojit do roznych sutazi. Takisto komunikacia rodicov s ucitelmi je v pohode. Pani riaditelka je velmi zlata, zije pre tuto skolu a ziakov.