Vedia učitelia, ako diskriminácia ovplyvňuje rómske deti?
Ahojte babenky ,,,Je ti normalne ak to robia ?ja si myslim ze nie ....Syn je prvak velmi sa tesil do skoly ako prisiel druhy polrok tak tam chodi s nechuťou,, Dnes ked som ho cakal pred školou tak plakal lebo na neho ucitelka kricala ze nechcel ukazat hlavu ,podotýkam sme romovia ,chodime do prace byvame v paneláku .Ludia nas maju radi
sme slusny romovia a zijeme poriadne ....Problem je v tom ze som o tom nevedela syn je tam sam rom myslim v triede a pozera do vlasov iba jemu s rukavicami a ceruzkou. Bola som za riaditeľkou ze je to normalny postup ,utocila na mna ,povedala som ze si to neprajema smiala sa stale ....Uvazujem ze zmenime skolu co si o tom myslite ???Dakujem
@wanduska327 aj ja
@simona20201309 asi si sa este nestretla s rasizmom. Ja som s rasizmom este nestretla, na moju osobu. Skor som mala vyhody, ze som madarka, ale moj syn ma na SŠ teraz 1 ucitelku, a ta mu vzdy da pocitit, ze je madar. Vzdy ma poznamky na madarov, na dejiny... a len tato jedna.
Ty mas presvedcenie, ze toto prezeranie vlasov nie je kvoli narodnosti, ale clovek to proste vie, ze je to kvoli tomu.
Ja tiez viem, ze ucitelka NEJ rozobera na hodine NEJ madarske a slov.dejiny kvoli narodnosti mojho syna. V ostatnych triedach to nerozobera, ani prizvuk deti ani nic podobne. Moj syn ma 16 rokov a rozprava na 70-80% 3 jazykmi (HU,SK,ANJ) a nemecky len trosku, je vyborny matikar je biely vysoky blondak, s modrymi ocami a predsa a to kedy bol do p.ce trianon?! A co on s tym ma spolocne? Uci sa na 1-2.
@wanduska327 ja neviem asi este nestretli bieleho cloveka, ktory rozpraval jak posledny sedliak+aj smrdel. Asi to maju iba cigani, podla niektorych ludi. Toto je strasne. Je mi luto, ze tymto musite prejst. Inteligentni ludia, toto nerobia.
Môžeš sa snažiť ako len vieš, aby si robila dojem slušnej ciganky, ale neprisposobivost asi mate v génoch.... keďže ty nesúhlasíš s postupmi aké majú v škole, ktoré sú aj 100% zakotvene v školskom poriadku, ktorý si podpisovala....typicke
To si zakladala diskusiu aby len každý nadával na učiteľku a keď ti niekto napíše pohľad z druhej strany tak ma byt ticho hej?
Ak si sa rovnako správala v riaditelni ako tu, tak riaditeľke nič iné neostávalo len sa pousmiat...keďže rýchlo pochopila, že akékoľvek slová a vysvetľovanie je v tvojom prípade úplne zbytočné.
Ani nemáš argumenty, jedine na čo sa zmozes je písať mi ze mam byt ticho.
Kľudne chod aj na ministerstvo, ale pravdepodobne ta rovnako vysmeju vsade
Ty nemozes nikoho nahravat🤦♀️, ona nie je verejny cinitel, jefjne, ze by s tym suhlasila....tym si koledujes len o pruser...som presvedcena o tom, ze vsetko vidis zle...skolska inspekcia, preboha ved sa nic nestalo, zbytocne veci zvelicujes...
Treba si to ísť vydiskutovať priamo s učiteľkou, ja si pamätám že nám kontrolovali hlavy všetkým do radu v triede - či biely, či róm, jednu dobu sme mali aj vietnamských spolužiakov - aj tým skontrolovala triedna vlasy, keď sa na škole vo väčšej miere vyskytli vši. Občas kontrolovali aj námatkovo, ak si učiteľka všimla, že si niektoré dieťa viac škriabe hlavu, tak mu prekontrolovala radšej hneď vlasy, ale nikto to neriešil, neposmieval sa. Možno to učiteľka nerobí v zlom, ale ktovie či sa mu spolužiaci preto nesmiali a preto sa začal cítiť trápne/hanbiť. Napríklad aj mne sa stalo že mi učiteľka viackrát námatkovo kontrolovala hlavu na prvom stupni - a iba mne - nie som rómka, ale ja som ako dieťa mala suchú kožu na hlave a robili sa mi lupiny, takže ma to svrbelo a viac som sa škrabala. Ak sa potvrdí, že učiteľka je zaujatá, tak asi by som dieťa radšej preložila - možno do inej triedy príp. na inú školu ak to inak nepôjde, ako tam zbytočne bojovať, lebo to nemá zmysel, aby si tá učiteľka ešte viac nezasadla na to dieťa.
Tak ak chcete vediet ako to dopadlo ,tak tu je odpoved..
Isla som do skoly ked bolo vyucovanie ,najprv som isla za riaditeľkou spolu sme isli do triedy ,riaditeľka ostala pri detoch na vyucovani ...Spytala som sa ucitelky preco pozrera do vlasov mojmu synovi a preco iba jemu (mala som zapnute nahravanie na mobile )tvrdila ze to nieje pravda tak som zavolala s triedy syna ze nech neklame a syn pred nou povedal ze on neklame ,ucitelka bola koktava ze ako nie nic nerobim...Tak som povedala ze dobre ze je to v poriadku a ze odprevadim syna do triedy ...Deti som sa nahlas spytala ci im pozera ucitelka do vlasov ...Jedna spoluziacka sa ozvala a povedala ze nie iba Martinkovi pozrera lebo on je tu sam cigan.....Cize uz aj deti vidia a naucili sa od nej ,bola tam riaditeľka aj ucitelka syna som zobrala domov, uz v tej skole nebude a nahravku mam na mobile ....
Prepac, ale neverim ti ani slovo...po prve...ty nemozes len tak narusit vyucovanie...po druhe...vcera sa ti riaditelka podla tvojich slov smiala do tvare a dnes by bola otvorena vsetkym rieseniam, a dovoli ti robit policajta v triede...to sa naozaj musim smiat ja..po tretie.. ty nemozes len tak zobrat dieta...vies, co je povinna sk.dochadzka?
S tou nahravkou, ak ju pouzijes mozes mat len a len problemy a ja byt na mieste riaditela/ucitela ti tie problemy narobim...si to vsetko predstavujes ako hurvinek valku
@erikavesela Never je mi to uplne jedno ,ja som chcela napisat ako to dopadlo ...Zvysok ma uz nezaujima vybavujem mu novu skolu ...Majte sa vsetci krasne a dakujem
Dobre robíš, zober ho preč do čisto rómskej školy, kde budú učiť len rómovia a tam nebude žiadna diskriminácia ani vši.
Celé je to výmysel, aby to tu žilo a ženy písali. Rovnako ako nedávno téma, kde milenka písala ako čaká na ženatého milenca, ktorý má psychicky labilnú manželku a bude na neho čakať ďalšie roky a podobne hlúpe témy. Aj reakcie autora sú podobné - kontroverzná
téma, pri ktorej je isté, že ľudí nahnevá, provokácia, irónia, potajmý výsmech a urážanie pre tých, ktorí
jej nepritakávajú.
@erikavesela pokiaľ ide o nahrávku, je to diskutabilne, ak nepovedala, že nahráva, tak je to asi problém, ale pokiaľ je skutočnosť taká, ako ju opísala, tak sa autorke nečudujem. Sama som ucitelka, ale takéto diskriminačné postupy neschvalujem. Ak sú opatrenia proti vsiam, prosim, ale rovnaké pre všetkých a s vysvetlením pre všetkých.
@simona20201309 v Tom prípade mala kontrolovať všetkým deťom tak a nie len jednému žiakovi.
Držte sa a nedajte sa. Je to šikanovanie.
Stále ma zaráža,že ľudia šikanu berú ako v pohode. Keby ti čo tu hovoria,že to je ok si predstavili,že by stále len vaše dieťa bolo kontrolované v triede. Ostatní pozerajú spolužiaci,a hned si casom by mali pripomienky. Každému dieťaťu by to vadilo. A ešte o to viac nechápem ako to môže robiť dospelý dieťaťu.
Skúste to riešiť v škole priamo,fakty, skúste bez veľkých emócií..a keď to nepochopia preložiť dieťa. Viem,že to pre Vaše dieťa bude ťažké, ale zvládnete to. Len sa skôr naučí,že ľudia sú aj zlí.
Rodič nemá čo vstupovať do triedy počas vyučovacieho procesu a NEMÁ právo pýtať sa iných detí na čokoľvek. Ako by sa ti páčilo, keby som sa ja ako matka vypytovala niečo tvojho syna? nehovorím o tom, že nemáš právo nahrávať kohokoľvek bez jeho vedomia a súhlasu.
@nikaeli Keby somto nespravila tak moj syn by bol za klamara ...Bohuzial musela som to tak spravit ale hanba je im nie mne
Podľa toho čo píšeš, aj ty používaš dvojaký meter. Tvojmu synovi nemajú pozerať hlavu. OK. Ale ty si nahrávaš iných bez dovolenia, to je čo? Vstupuješ do triedy a vyšetruješ, to má byť čo? Mali na teba volať políciu, lebo prekračuješ svoje kompetencie. V škole budú len radi, že odtiaľ syna zoberieš. A tam kam ho dáš, už bude mať svoj príbeh. Máš, ako si chcela. Tváriť sa hrdo, kto som, čo som...
U nás v škole keď sa vyskytnú vsi,napíšu odkaz do žiackej,ale všeobecne: v škole sa vyskytli vsi,skontrolujte Vášmu dieťaťu vlasy. Nikdy nenapišu ani triedu, a už vôbec nie meno dietata, lebo sa to nesmie (diskriminácia)
Zaujimave, ze to dopaclo presne do bodky ako si pisala...a ho presne ukazuje na vymysel
@loliki stale utocite na mna a stale len svoje mna vas nazor nezaujima a ked sa Vam nepaci necitajte ....Ano vsetko je spravne co oni robili anooo ,co som si to ja dovolila ved mu nikto nic nerobil sa spamätajte co pisete ...Boh je hore a urobila som spravnu vec a ano ja som spokojna nenecham si syna sikanovat ...Kazda matka svoje dieta chrani
@erikavesela anovidela som buducnost 🤣 ved mi to vieme aj preklinat vieme nieee 😆 ....Mozno to bude tym ze som doverovala svojmu synovi a rozpraval pravdu asi to bude tym , tolko trapnych zien po kope vidiet ako tu tak to je sranda ...Cest vynimkam😉
Ženy ženy, čo to trepete, veď riaditeľka sama odviedla matku ku triede jej syna, vyvolala učiteľku na chodbu a konfrontovala obe strany. Keď učiteľka zatlkala a breptala , tak autorka ako matka vošla do triedy a spýtala sa detí. Už vás vidím, ako stojíte na chodbe zoči voči habkajucej učiteľky a so stiahnutým chvostom odídete. Lebo pani učiteľka povedali. Zrazite päty a zdrhnete. Veď nevbehla dnu ako tornádo, v kľude sa spýtala detí komu prezerá pani učiteľka vlasy. Dievčatko odpovedalo, potvrdilo chlapcove slová. Načo riešite že vymysleny príbeh, keby autorka klamala, načo by jej to bolo. Okaslala by iba sama seba . Nikoho identitu nevieme, nikoho neohovara, pýta sa na názor a rady ako postupovať. Veď koľkokrát je tu horšia téma, horšie ubližované dieťaťu a tam neskacete že autor klame.
Hlavne že vy tu na koni píšete väčšie nezmysly a pýtate sa debiliny.
Kto neverí nech nečíta, riešte radšej globálne otepľovanie. Načo deriete písmenká a strácate svoj drahocenný čas.
@cacianka aj pravopis sa jej zazracne opravil🤣🤣
@cacianka dakujem❤❤
@erikavesela Koho idete vysmievat ???mozte sa smiat zo seba ten Vas profil ,, Tie temy boze moj ale topka je toto co ste napisali na forum...
Kocky...kapsule na pranie davate do bubna pracky?..dakujem
Co mozme od Vas cakat ked sa take trapne veci pytate tak sa nesmejte z druhych ale zo seba ze ci idu do bubna haha
no nie do davkovaca ste tupelo tak sa nesmejte z nas ...
Boze ty si primitivna...svojmu etniku hanbu nerobis
@erikavesela Netykame si tak sa spravajte slusne
Precitaj si pravidla
Tu je otázne, či je to ozaj tak ako popisuje tvoj prvák, že do hlavy učiteľka pozerá len jemu...Toto si v prvom rade over! Pretože deti často vidia svojou optikou...a potom by si týmto nesprávnym tvrdenim a utokom ublížila naopak práve ty triednej učiteľke.
Dôvod, že učiteľka pozerá do hláv detí je ten, že v škole je zaiste zistena pedikulóza. A jediným krokom ako zo školy tento neduch vykynožiť je stopnut ohniská, nechať tých žiakov doma úplne odvsivaviť. Jedine tak sa zabráni ďalšiemu prenosu a zlikviduje sa všetko, aby nedošlo k zamoreniu celej školy ...a deti potom svoje rodiny etc.

@majulino Ďakujem za info a foto.
Autorka: Máš povolenie niekoho nahrávať? Ak nie, také nahrávky radšej nikde nevyťahuj, lebo ideš proti sebe. Zákony platia aj pre teba. Netreba sa správať až tak prehnane precitlivelo. Keby si bola učiteľka, tak by si ináč chápala jej povinnosti a nevidela by si v nej nepriateľa. Pekný deň. 🙂