icon

Výber správnych štetcov a farieb pre piataka

janci27
9. sep 2025

Ahojte, dostali sme zoznam pomocok na vytvarnu vychovu pre piataka. Medzi nimi su aj stetce, okruhly a plochy. Prosim vas, vedeli by ste mi poradit ake cislo tychto stetcov kupit? Vobec sa v tych cislach nevyznam. Pripadne este, ktore konkretne vodove a temperove farby odporucate a kupovali ste detom? Velmi pekne dakujem.

klarissa25
9. sep 2025

Chod do papiernictva oni ti daju co potrebujes, dnes vidno podla otazok na mk preco mame vladu aku mame

lenicka2506
9. sep 2025

@janci27 voskovky vodové farby, 1x plochý štetec, 1x guľatý štetec, tempery, pohár na vodu, kľudne aj z jogurtu, paleta, gumený obal na lavicu

viestta
9. sep 2025

@janci27 dokupila som len tempery, vsetko ostane mal zo stvrteho rocnika. Stetce ti poradia v paiernicstve, vedia ake ludia kupuju, ked uz skola nedala pozadovane cisla

janci27
autor
9. sep 2025
@viestta

@janci27 dokupila som len tempery, vsetko ostane mal zo stvrteho rocnika. Stetce ti poradia v paiernicstve, vedia ake ludia kupuju, ked uz skola nedala pozadovane cisla

@lenicka2506 dakujem, my zoznam mame, potrebovala som skor poradit cisla stetcov, kedze gulaty a plochy je dost siroky pojem 🙂

@viestta my ideme kupovat vsetko nanovo, kedze na prvom stupni im to kupovala ucitelka z triedneho fondu, mali to spolocne cela trieda.
Chcela som kupit v Tescu, maju tam teraz dobre ceny na skolske potreby, a tam sa nemam s kym poradit, v Sevte tieto pomocky kupovat nebudem 🙂 preto som myslela, ze mamicky skor poradia, co kupuju detom

zuzanaete
9. sep 2025

Pre inspiraciu z nasho zoznamu
štetec guľatý č.2,4,6
• štetec plochý – 6,8,10,12

saxana000
9. sep 2025

Ja som kupula v tedi tam ich maju ako sadu.rozne sirky plochych aj gulatych ako balenie po 3 alebo 5 kusov v tych kreativnych ulickach..absolutne netusim ci su to odpovedajuce velkosti ma ich tam preto viacero nech si vyberie ktory potrebuje a viac neriesim.

Ak potrebujes zistit rozdiel.medzi gulatym a plochym tak.gulaty si predstav ako stetec na puder a plochy ako stetku na malovanie radiatora alebo plota.

senta_sofia
10. sep 2025

@janci27 vsade predavaju sady pre skolakov, su tam gulate aj ploche, ak nezadali konkretne cisla, je im to jedno.

heln
10. sep 2025
@janci27

@lenicka2506 dakujem, my zoznam mame, potrebovala som skor poradit cisla stetcov, kedze gulaty a plochy je dost siroky pojem 🙂

@viestta my ideme kupovat vsetko nanovo, kedze na prvom stupni im to kupovala ucitelka z triedneho fondu, mali to spolocne cela trieda.
Chcela som kupit v Tescu, maju tam teraz dobre ceny na skolske potreby, a tam sa nemam s kym poradit, v Sevte tieto pomocky kupovat nebudem 🙂 preto som myslela, ze mamicky skor poradia, co kupuju detom

@janci27 ved kup jeden tenky a jeden hruby z plocheho a tak isto z okruhleho, na tu jednu hodinu tyzdenne to uplne staci.
alebo kupit sadu niekde v tedi, su lacne, akurar poradim z tych lacnych sad nekupovat drevene, su hrozne nekvalitne.

veronikavaneska
11. sep 2025
@janci27

@janci27 ahoj v Kauflande majú balík štetcov asi 10ks polovica je plocha a polovica guľatá rôzne čísla. A stali okolo 1,20€ pozri a temperky väčšinou značku Koho i Noor chcu. Vodové farby sme kupovali tiež Kaufland alebo Tedi také vyberacie majú po jednom si ich môžeš vyklikat von sú super a držia im už dlhodobo dcére 9ty ročník a stale ich má .

simca06022011
11. sep 2025
@janci27

@janci27 pozri sa ake su velke, ak idu malovat, tak asi bude potrebovat normalne rozmery aby s tym vedel pohodlne malovat rozne veci. Zvacsa kupujem proste celu sadu... my mame z aliexpressu :DD