icon

Vybuchla som a nezvládla situáciu

lelulenka
7. okt 2015

Viem, ze ma teraz mnoho super dokonalych mamiciek odsudi, ale ja uz mam nervy na pokraji. Moje drahe dieta ma privadza do zurivosti tym, ako si nevie nic vazit. Je na prvom stupni zakladnej skoly...dlho nam trvalo, kym konecne pochopila, ze ulohy proste robit musi, ze do skoly sa nechodi vykecavat atd...tento rok prekvapila. Robi si ulohy, patrila medzi naj flakacov a teraz je medzi najusilovnejsimi, neodvrava ako predtym...ale aj tak ma dokaze tak vytocit :( problemom su peniaze (vreckove), aj nase v rodinnom rozpocte a aj veci ako oblecenie a pod. Su dni, kedy jej desiata staci a este donesie domov a su dni, kedy pride a ze uz po 2.hodine nic nemala a bola hladna. Prave pre tento pripad sme zaviedli 1-2€ k desiate, ak by nahodou. Nemam nic proti, ak si kupi keksik, ci pitie...ale najprv sme dlho riesili, ze peniazky sa nerozdavaju (ano, rozdavala kamaratkam s tym, ze "ved my mame vela). Po dlhej dobe vysvetlovania aj kriku uz toto pominulo. Prislo obdobie, kedy vsetko pozicala, dala, nevratili jej a ja som za mesiac aj 3x kupovala pero, gumu...zas vysvetlovanie, krik...vcera dosla domov a ze si kupila 2 baliky cipsov. Nema ich vyslovene ze zakazane, ale vie ze smie trochu raz za cas, ked ich my kupime prilezitostne k nejakej oslave...no nehnevala som sa, len som pekne vysvetlila, ze peniazky jej nedavam na to, a ze cipsy si nezelam aby kupovala...dnes? 3 baliky cipsov...tak uz som sa nahnevala. Vliala sa do mna taka zlost, ze jej clovek neustale vysvetluje, dava priklady, co to obnasa zarobit peniaze a ze ona proste kupi sebe a spoluziakom..ona by sa snad aj rozdala, a sebe hoci aj nic. A nejde len o peniaze. Vsetko...hracky, veci...chces? Joj tak si vezmi, ved ja mam plno...naozaj netrpime financnou tiesnou, byvame v krasnom dome, luxusne auto, ma plno hraciek, oblecenia, ale keby chodila na zakladnu skolu, kde su citit rozdiely a ze suciti s tymi, co maju menej ci nemaju, este by som si povedala nech...ale chodi na sukromnu jazykovu skolu, kde kazde dieta ma rodicov lekarov, uspesnych pravnikov, spevakov...takze naozaj netru biedu, ze im musi dcera dat a ona aj tak...vysvetlujem jej dookola, ze oni si svoje odlozia a setria a ona vsetko na nich minie. Uz fakt neviem ako. Dnes som jej definitivne cele vreckove zrusila...ale co dalej? Ako ju naucit vazit si, co dostane, co ma? :( my s manzelom pochadzame z financne nadpriemernych rodin, ale neviem ako, rodicia nas naucili vazit si co mame a ja vidim, ze moje dieta nie a nie :( kolko krat prideme z nakupu a ze sme ti kupili nieco a ona? "Boze, len dufam ze nie zas dalsie oblecenie"...mna ide vtedy roztrhnut. Clovek si mysli, ze sa potesi, a ze ved aj potrebuje a ona miesto dakujem toto. Co robit, ako to zmenit? :( a este jedna vec...ak nieco velmi chce, dokaze pilit usi, prosikat, slubovat hory doly, len aby to dostala a ja som v tom silna, ale muz proste nevydrzi a kupi (je schopny ist v noci do Tesca kupit tenisky co tak chce, a rano ju cakaju pri posteli)...hadat sa s nim preto ma nebavi uz.Proste cele zle zle zle...jej naj kamaratka dostane k narodeninam kona a uz je zle, lebo ona sa ma super a jej rodicia kupia a my jej ani psa nekupime (mala x y zvieratiek, ktore ju po tyzdni nebavili a neskor sa ich zbavila dobrovolne darovanim, alebo chudata pomreli)...a tak dookola :( a tak mi dnes rupli uz uplne nervy a zbila som ju uz v amoku :( citim sa pod psa, hnevam sa na nu,na seba,na vsetko...

prego81
7. okt 2015

@lelulenka
po uvodnom prispevku som mala iny nazor ako teraz: pises ze jej das do skoly kolac a pod a povies ze ma vela nech ponukne spoluziakov. Ona len robi to iste co ty 😉

charlie1980
7. okt 2015

Dnes som jej definitivne cele vreckove zrusila...ale co dalej? Ako ju naucit vazit si, co dostane, co ma? :( my s manzelom pochadzame z financne nadpriemernych rodin, ale neviem ako, rodicia nas naucili vazit si co mame a ja vidim, ze moje dieta nie a nie :( kolko krat prideme z nakupu a ze sme ti kupili nieco a ona? "Boze, len dufam ze nie zas dalsie oblecenie"...mna ide vtedy roztrhnut. Clovek si mysli, ze sa potesi, a ze ved aj potrebuje a ona miesto dakujem toto. Co robit, ako to zmenit? :( a este jedna vec...ak nieco velmi chce, dokaze pilit usi, prosikat, slubovat hory doly, len aby to dostala a ja som v tom silna, ale muz proste nevydrzi a kupi (je schopny ist v noci do Tesca kupit tenisky co tak chce, a rano ju cakaju pri posteli).

Kladies otazku, sama si si na nu odpovedala. Vtedy sa nauci vazit si veci, ked si ich bude musiet zasluzit, za odmenu, prip.ich mat nebude a nie vtedy, ked ju nieco bude dokonca cakat pri posteli. Dovtedy sa vsetko povazuje za samozrejmost 😉

lelulenka
autor
7. okt 2015

@malena to je fajn myslienka. Ale asi skor pre nas dospelych.. obavam sa, ze kym realne dcerka neuvidi/nezazije iny svet, je to pre nu nieco, co nepochopi a bude jej uplne jedno, kam ci komu tie peniazky putuju. Niekedy pozerava s nami Modre z neba, nezvlada to (a my ak, pozerame to kvoli nej nech vidi co sa deje vo svete)...vtedy je z toho uplne hotova, place, ze chudatka deti...na druhy den zabudnuta vec a funguje si dalej vo svojom stastnom zivote. A dost na nu vplyva aj jej kamaratka. Su v rovnakom veku, susedky, spoluziacky. Je u nas viac nez doma. A tie jej vety "mne ocko kupi uplne vsetko co chcem, aj ked stoji Monster high 50€ tak mi kupi a kazdy den necha mamke 100€ rano na stole" atd. To dievcatko je inak strasne zlate, mame ju vsetci velmi radi, no toto predychavam uz aj ja take reci od tak maleho dievcatka a nasa dcera potom aj tu vidi zas len ten nas svet a je podporovana este aj okolim. Je to dost tazke.

deninka82
7. okt 2015

suhlasim s tym, ze dat mesacne 10 eur a nech si zarobi ak chce viac. Ale pozor, nezarabat na beznych domacich pracach, tie by mali byt automaticke. Nie, ze bude dostavat prachy za vysypanie smeti, umytie riadu. Nech ma zoznam, co od nej ocakavas bezne. A napriklad, to co uy bolo spomenute-umytie auta-moze byt jej zarobkova cinnost.

bonaqa2013
7. okt 2015

maminka nepíše koľko má detičiek, ale asi len jedno. Pri viacerých deťoch niečo takéto neexistuje - určite nie s tým vreckovým. Môj syn je tretiak na VŠ a dostáva 10 e vreckového na týždeň. Dievčatá sú na ZŠ - nedostávajú nič. Nie je z čoho. A žiadne sťažnosti....
Ak je v rodine viac detí - vedia sa uskromniť.

lelulenka
autor
7. okt 2015

@deninka82 asi to tak urobim..zavediem to vreckove a urobim zoznam cinnosti...to umyvanie auta radsej nie. Naposledy umyvala manzelove auto s hubkou na riad, muz akosi nedomyslel, ze z druhej strany je to draplave a mal krasne kruhy a pasiky (poskriabany lak) :D zial od manzela dostava peniaze za odmenu ako - 1€ za kazdu jednotku, tiez za upratanie si izby a pod. Chvalabohu vsak tieto peniazky odklada, lebo chce novy mobil (ma novy, ale chce taky ako ma ocko) a to uz aj on povedal, ze nie, kedze sme jej nedavno kupili iny. Tak si setri.

lelulenka
autor
7. okt 2015

@bonaqa2013 mame dve. Ale druhe je este len v skolke a je zatial este nenarocne.

kale13
7. okt 2015

@zeriempizzu cudny narod? hmm, kazdemu z nas by sa davali lahko peniaze na charitu ak by si ich tlacil doma.. je rozdiel zarobit a rozdelit sa alebo vypytat od niekoho kto zarobi za mna a dat dalej.. ak by sama zarobila najpr. tou pomocou v domacnosti a vsetko minula na kamaratov tak by som ju aj pochvalila..

@lelulenka vreckove by som nechala len na potraviny/veci co si kupuje sama v skole.. ostatne bezne potraviny kupuj normalne doma ako doteraz.. a teda davaj pozor aby nezacala nosit 3 baliky chipsov z domu do skoly

blackcrystal
7. okt 2015

@lelulenka Chapem z coho mas strach, no podla mna je dost neskoro zacat od zakladnej a pride mi to ku detom aj dost krute. Su zvyknute mat vsetko a teraz strih? Myslim, ze potom by len zacala mala skutocne rebelovat.
Je dost pravdepodobne,ze z toho vyrastie, ked sa pozrem ja do svojej minulosti tiez som taka chvilu v detstve bola a teraz je zo mna slusny clovek, ktory si vazi svoje veci a tazku pracu inych. Koniec koncov je to len dieta, necakaj, ze sa bude pozerat na hlad v Afrike ked sa denne stretava v triede s rozmaznanymi detmi.

lelulenka
autor
7. okt 2015

@kale13 to nehrozi, kedze my nie sme zastancami cipsov a ma ich doma ozaj vynimocne, lebo vieme ze ich strasne lubi, tak raaaz za cas no nech. Tak aspon v niecom nepochodi :D

mircalla
7. okt 2015

@lelulenka nuz ako ste si ju naucili, tak mate....na prvom stupni som ani nevedela, co je vreckovem euro za kazdu jednotku? to by sa nasi nedoplatili nemyslim si, ze je spravne dieta financne odmenovat za znamky ci upratanie izby...maximalne som za vysvedcko dostala daku drobnost
dieta rozdava, ale nepozna hodnoty penazi...berie to ved my mame...lakoma nie je, ale nevie si ani nic vazit...ale ako by si aj mohla, ked dieta na prvom stupni financne odmenujete?
nacase to zmenit

lelulenka
autor
7. okt 2015

Problem je asi v tom, ze chcem vsetko a to asi nejde :/ chcem, aby mala vsetko a bola stastna, aby bola vzdy pekne oblecena, zaroven vsak, aby bola skromna, aby vedela dat no aj si vazit a nerozdat vsetko (vediet rozlisit, kedy co z toho). Aj dnes dosla s tym, ze chce ist do kina na Hotel Transylvania...ja ze fajn, sa dohodni s nejakou kamaratkou a mozete ist. No a nastal problem...chce ich 5. S nou je to 6. Ja ze "v pohode, navrhni im to a ak rodicia suhlasia, mozete ist". A ona "mohli by sme kupit dnes uz listky?" A ja ze no nie, ved ani nevies kto kedy ma cas a kazdy si kupi predsa svoj listok. A uz bol ofuk, lebo preco, tak som jej vysvetlovala rozdiel medzi pozvanim do kina a navrhnutim ist do kina. Proste nedokazala pochopit, preco nechcem kupit vsetkym 6.tim listok do kina. A ano, presne preto, aby som jej ukazala, ze deti mozu ist do kina aj bez toho, aby im ona musela platit, rovnako ako si mozu kupit sami cipsy a nemusi im kupovat ona. A vysledok? Radsej do kina nepojde, ked to nechcem zaplatit!

abbey1
7. okt 2015

Osobne si myslím, že dieťa nepotrebuje peniaze nosiť do školy, teda na 1.stupni určite nie. Veď desiatu je nabalíte doma. Vreckové môže dostávať, ale zasa dieťa do 9-10 rokov toho asi samo veľmi nenachodí, aby ich minulo úplne na hlúposti. Inak si s ňou, tak môžeš i pri rozhadzovaní vreckového, tak môžeš jemne usmerniť v rozhodovaní.
ja tiež neviem deťom odoprieť oblečenie, hračky a na jedle už vôbec neviem šetriť. Ale iné je ak máš pocit, že si dieťa veci neváži. Vtedy by som asi zaviedla určitý počet kusov oblečenia mesačne, rovnako i hračky a iné odmeny len naozaj na sviatok a ako odmenu za niečo "navyše".
Hlavne by možno aj pomohlo, neriešiť pred malou či máte, nemáte nadbytok, zbytočne o tom pred ňou nehovoriť. Mám skúsenosť, že tam kde sú rodičia vysporiadaní so svojou majetnosťou, hlúpo povedané, tak deti nemajú pocit "vynášať sa", neriešia značkové, neznačkové, nenárokujú si na stále nové a nové veci. V takých rodinách sú väčšinou peniaze proste bežnou súčasťou, ktorá sa neustále nerozoberá.
Že sa dieťa delí je fajn. Ak je to už neúmerné, zaraziť peniaze do školy, ako som už spomínala a naozaj radšej napiecť mafinky pre kamarátky do školy a podobne.
Asi najjednoduchšou cestou je ísť deťom príkladom.
Čo sa týka stratenej gumy a podobne, to mi príde taká úplná bežná vec, to by som extra neriešila. Ak by strácala pravidelne nákladnejšie veci ako peračník a podobne, kúpila by som vždy čo najlacnejšiu náhradu, aby si uvedomila, že ak o niečo príde, nedostane hneď presne to, čo by si priala, ale že sa musí uspokojiť s náhradou, pokiaľ sa naučí dávať si na deti pozor.
Je mi ľúto, ale mne z úvodného príspevky naozaj vyznieva, možno nechcené, chválenkárstvo: my máme, my si môžeme dovoliť,. Možno tam je trošku problém.

mircalla
7. okt 2015

@abbey vystizne a najma tato cast

Hlavne by možno aj pomohlo, neriešiť pred malou či máte, nemáte nadbytok, zbytočne o tom pred ňou nehovoriť. Mám skúsenosť, že tam kde sú rodičia vysporiadaní so svojou majetnosťou, hlúpo povedané, tak deti nemajú pocit "vynášať sa", neriešia značkové, neznačkové, nenárokujú si na stále nové a nové veci. V takých rodinách sú väčšinou peniaze proste bežnou súčasťou, ktorá sa neustále nerozoberá.

@lelulenka za seba mam trosku pocit, ze mozno tie peniaze a materialne statky ozaj v rodine moc riesite a prikladate im velky vyznam...bez urazky, ale z tych prispevkov to priam srsi

zeriempizzu
7. okt 2015

@lelulenka luxusne auto s poskriabanym lakom? 😄 no konec 🙈🙉🙊
Cele mi ti pride vymyslene ale nejako nedomyslene tym ako sa nas tu snazis presvedcit ze napriek tomu ako sa v peniazkoch topite chces so svojej dcery vlastne popolusku.

lelulenka
autor
7. okt 2015

@abbey1 mrzi ma, ak to tak vyznelo, pisane to vsak bolo, aby tuto bola pochopena nasa situacia a vedelo sa mozno adekvatne tomu aj poradit. My doma o tom praveze nehovorime, ani som nikdy nevyslovila vetu "kup si, lebo mozes co chces"..

zeriempizzu
7. okt 2015

@mircalla presne tak! Autorka to moc riesi alebo sa tu len na nieco hra ked kupit nove pero co i tri krat do mesiaca je taky problem.

lelulenka
autor
7. okt 2015

@zeriempizzu a ako co je vtipne ci nepochopitelne, ze bezohladu na to, ake je auto, tak sa lak moze poskriabat? Akosi nerozumiem. A nemam potrebu tu riesit financnu situaciu, chcela som vediet nazory a rady, ako trosku zmenit pohlad dcery a nebrat vsetko ako samozrejmost. Ja z nej nepotrebujem vychovat Popolusku, iba aby bol z nej raz mily clovek a nie rozmaznany fracek, ktory nevie co skor

lelulenka
autor
7. okt 2015

@zeriempizzu nechapem tvoj vysmievavy pristup. Stale nechapes pointu. Ano, robi mi problem kupit 3x pero do mesiaca, nie kvoli peniazom, ale kvoli tomu, preco ho musim kupovat. Ak strati, pokazi sa, ok nevadi. Ale preco mam neriesit, ked ona nevie kde je, lebo jej to je jedno, ved si kupi nove...zbytocne ti tu budem vysvetlovat, asi aj tak nepochopis. Keby ju to aspon ze zamrzelo...ale vobec nie. Proste pokrci plecami, nevie a tym je debata ukoncena.

charlie1980
7. okt 2015

Len aby to nebolo tak, ze sa inak uz ani nevie zaclenit do kolektivu, len ked si bude kamaratov/ky, spoluziakov/cky kupovat. Ale ona robi len to, Co vidi od vas rodicov. Aj vy si ju kupujete za znamky v skole 😉 Tak sa jej vobec nediv. Dobre vas obidvoch vyplieskat. Deti pridu na tento svet ciste. Len My dospeli si z nich robime obete. Ze sa Este vobec pytas na radu tu na fore. Obidvaja k psychologovi, ty aj tvoj manzel. Deti nie su ozdoba, deti su buducnost.

mircalla
7. okt 2015

@lelulenka v prvom rade by som zmenila postoj k peniazom a nerisit peniaze a vydavky ako najdolezitejsiu vec na svete...najma nie pred dcerou.
kde myslis, ze to dcera berie? no asi u vas doma.....ale uznaj sama, ze v kazdom prispevku riesis peniaze a co kolko stalo....su ine hodnoty v zivote, nech sa orientuje viac na tie....myslim, ze na tom ako zmysla a uvazuje, asi mate svoj podiel...v druhom rade ako som uz pisala odmenovanie tak maleho dietata peniazmi neuznavam...na to je este dost skoro

aliza
7. okt 2015

@lelulenka neviem, kolko ma tvoja dcera rokov, moja ma 10 a teda moj sukromny nazor je, ze predsa len robite asi chybu svojim pristupom a vychovou. na jednej strane pises, ze vy s muzom si viete vazit peniaze a ze to ucite aj ju, ale svojimi cinmi jej davate uplne inu spravu. peniaze za znamky? dieta sa ma ucit pre seba, nie pre peniaze! novy mobil? ak si nasetri? ved ma novy, tak naco ju podporovat v tom, ze treba kupit este lepsi? toto naozaj nevyzera ako vedenie dietata k vazeniu si penazi. Moja dcera mobil nema a ani tak skoro mat nebude, nie je na to dovod. Jasne, ze pyta, ale odpoved je rovnaka: 'nepotrebujes ho'. vreckove taktiez nepozna, jedine ak dostane peniaze na narodeniny, tak si moze kupit, po com tuzi, ale aj to jej nedovolim kadejaku blbost, ktora bude o 2 dni lezat hodena niekde v krabici pod postelou 😀 ...da sa kupit knizka napriklad a dcera si knizky teda aj kupila zo svojho. U vas vidim problem aj tu kamosku...'ocko mi kupi uplne vsetko co chcem' 😕 ...tak to je uplne ze strop rozmaznaneho dietata, co si nebude nic vazit. Aj my sa mame velmi dobre, mame krasny dom, luxusne auta, peniaze, deti v top sukromnej drahej skole, ale dcera by v zivote takuto vetu z ust nepustila....ani by ju to nenapadlo lebo doma ju takto nevedieme. Takze naozaj treba zacat u vas doma, najma u tvojho muza, lebo prave on vasu dceru vedie tym 'nespravnym' smerom, ziadne tenisky hned rano k posteli a podobne. Vreckove obmedzit a ked si minie, nedostane alebo uplne zrusit, ak je mladsia ako 10 rokov, Desiatu ma, aj vodu a ak nevie peniaze minut na nieco uzitocnejsie, ako cipsy pre kamosky, tak by som jej ziadne vreckove nedavala. tiez jej treba vysvetlit, ze kamaratstvo, ci 'oblubenost' v kolektive sa neda nicim 'kupit'....lebo ak to robi len preto, aby bola stredobodom a oblubena, tak je jasne vidiet, ze svet zacina vnimat cez peniaze a nie cez tie prave hodnoty. Nech robi daky sport, ci umenie, nech je zaujimava tym, co dosiahla a nie tym, ze ma vela penazi a moze si vsetko kupovat 😒.
Ak chce rozdavat, tak zabal hracky a odneste ich do krizoveho centra napriklad, takisto oblecenie, ak ju uz 'nebavi', nech zanesie tam, kde nan nemaju vobec, nech sa nauci mysliet aj na tych, co tie peniaze nemaju... a nie stylom, ze ved otec/mama kupia, tak mam na haku a rozdam rovnako bohatym kamoskam. To uz je fakt nevazenie si a s tym treba nieco robit, darmo vysvetlovat.
SKolske pomocky....ak straca/rozdava/poziciava, tak kup tie najlacnejsie/najjednoduchsie, co sa vyzoru tyka, o ktore nik nema zaujem a uvidis, nebudu sa stracat 😉. Obycajnu ceruzku si uz nikto poziciavat nebude 😝.

jeennyv
7. okt 2015

@lelulenka takze ja by som sa aj pozrela na to, ake su ich vztahy v skole s kamoskami a tak, lebo jedna vec je byt dobrosrdecny, ale na druhej strany ze tym moze stat aj postavenie v skole akej si ich partii ci kupovanie tzv pozornosti...resp. myslim to ako kamaratstvo, len preto ze spoluziakov zahrna cipsami atd...a na tvojom mieste ako ti baby radia, rozda nekup...az ked nebude mat cim pisat pochopi, ze to nie len tak, a overia sa tym aj ich vztahy ci jej vobec teraz jej niekto nieco da a pozicia...ved zo zivota pozna clovek ludi tzv vyciciavacov, ktori raz nemaju to a raz hento a stale niekoho cicaju a doma potom maju zlate klucky, lebo tak na seba nic neminu....a vreckove za domace prace podla mna nie, to ma by akousi sucastou pomoct, lebo potom zas dostanete k tomu, ze bez penazi ju k nicomu nedonutite....

lelulenka
autor
7. okt 2015

@mircalla tak ja fakt neviem, ale ked moj najvacsi problem je dcerin pristup k peniazom, tak logicky tu pisem prave o nich a nie o pocasi, ale ozrejmim situaciu...ako som pisala vyssie, doma to naozaj neriesime a robime uplne bezne veci ako ine rodiny. Lepime, kreslime, hrame hry, skryvacky, bicyklujeme atd. Ale tak naco tu mam pisat o tom, ked v tomto problem nemam? To vsak neznamena, ze sa tu idem automaticky chvalit, ale zas ak by som napisala len, ze dcerka si nevazi co ma, zacali by tu pribudat prispevky aj tak len otazky odkazujuce sa na financie. Ci sa mylim?

oli18
7. okt 2015

okrem iného som sa tu dočítala, že "handry na prvom stupni nie sú až také dôležité" . Súhlasím s týmto názorom. Avšak pre niektoré matky sú handričky ich detičiek véééľmi dôležité už od narodenia. Viď albumy "šatníčkov" so stovkami fotiek 🙂

esterba
7. okt 2015

@lelulenka čim viac tu toho citam, tym viac som presvedcena, ze je to vysledok vasej nedoslednosti a trufnem si povedat urcitej "lenivosti" v tom, riesit veci do dosledkov. Ak mi ma dieta umyt auto, tak ho za a) vybavim vhodnym nacinim, b) necakam, ze to bude dokonale na prvy sup, c) napriek tomu, ze nieco pokazi, nevzdam to, lebo sa akurat nauči zbavovat povinnosti tak, ze to umyselne zbabre a nesnazit sa. Aj vam rodicia platili za zakladne povinnosti, ako su ucenie a bezne domace prace? Ak si aj nepamatate, co robili, skuste si spomenut aspon na to, co nerobili.

lelulenka
autor
7. okt 2015

@oli18 to zas nie, nemam chut venovat svoj cas tym, ze budem fotit a prispievat super outfitmi na nete. Aj ked albumy si pozriem rada, je pekne vidiet, aky skvely cit pre kombinovanie a zladenie veci niektore mamicky maju...je to istym sposobom aj talent 🙂 ale zas tiez nechcem, aby chodila dcera cely rok v 2 nohaviciach a 3 trickach dookola. Nepotrpim si na znacky...kupim v Nexte, ci v Tescu rovnako, ak je to pekne a mam pocit, ze by sa jej to hodilo.

mircalla
7. okt 2015

@lelulenka ako uz bolo povedane, dcera dostane takmer vsetko, co si zmysli...nejake mantinely tam su, ale je to uz dost za tym, co dostava bezne dieta....tazko si bude vazit, co ma....
ono poznamky s kupovanim si kamosiek tiez nie su uplne odveci...povedzme to tak, ze sa im chce zavdacit...a oni si na to uz krasne zvykli, sama ich tomu tak naucila, takze im to vyhovuje
nebudem sa opakovat - financie za znamky a upratovanie si izby su pre mna nepochopitelne

takze ako ma mat dcera iny postoj k peniazom...chce mobil ako ma ocko (predpokladam, ze dobre drahy), tak ho casom dostane...nasetri si na neho za peniaze, co jej davate alebo ktorymi ju odmenujete, hoci jeden uz dostala nedavno....

lelulenka
autor
7. okt 2015

@esterba s tym autom to bola nehoda. Manzel si ani nevsimol, ze cim umyva, kedze vo vedre mal na to svoje velke hubky :D a zas to umyvanie auta doma 2x do roka, to by si velmi aj tak nezarobila, kedze existuju autoumyvarky. Asi aj preto sa tak horlivo pustila vtedy do umyvania, lebo je to nieco neobvykle bezne doma.