Základná škola Pankúchova v Bratislave - nový anglický program
Ahojte, idem si k vám po názory a skusenosti, aký máte názor, skusenosť so ZS Pankuchova, viem o tom, že v tomtošk.roku otváraju nový AJ program a rozmýšlame nad ním....ide o prvý stupen ZS. Dakujem
@kolecko11 dík za info, nemáte tip kde by som mohla dať dcéru ma kurz AJ kde by ju pripravili na prijímačky?
@mici111 pripnem sa ak nevadi to zaujima aj mna ten diploma prigram ci to nebude az prilis narocne.Moja dcera tam nastupila pred dvomi rokmi do 3PYP .Tento rok ide do 5PYP a ze tam budu mat tento rok nejake prestupove testy do MYP tak som zvedava ako to zvladne 🙈
@barbora278 moja je teraz v MYP 1, a tiež budú robiť prestupové testy do MYP 3, čo je vlastne už gymnázium..takže také testy čakajú aj vás ešte, nielen do MYP/preMYP, ale aj do MYP3.. tak si držme palce nech to zvládnu..ako ste spokojní zatiaľ?
@mici111 uprimne?mam niekolko postrehov napriklad dost mi tam chyba taka geografia a prirodoveda🤷♀️A viac sjl..ale uvidime mozno im to buduci rok pribudne🤷♀️Ako ste spokojni vy? A viete mi nieco viac povedat o programe MYP?co im tam pribudne?🙂ďakujem
@barbora278 no geografia začína až v MYP 1, prirodoveda je vlastne science, ale nie doslova taká akú poznáme z klasických ZŠ, science budete mať už v preMYP...my sme spokojní..neviem aké máte vy predmety v PYP5, lebo moja išla do preMYP z klasickej ZŠ.. určite pribudne druhý jazyk, na výber je nemčina, španielčina a francúzština..neviem konkrétne čo vás zaujíma..aha neviem či robíte už aj vy, ale 2x do roka musia deti spraviť service asi action project - nejaké dobrovoľníctvo, napr venčenie v útulku, tutoring mladších a pod...to je povinné od preMYP..
@mici111 ano moja chce chodit na spanielcinu..aha takze im to pribudne..lebo teraz aj ked pride domov ona sa nema co ucit 🤷♀️Napise iba ulohy a dost🤷♀️A MYP je dost narocny program ci dcera to zvlada v pohode?neviem vobec ako to cele tam maju a ko tieto programy funguju🤷♀️Vela sme sa toho o tomto programe nedozvedeli🤷♀️Potom je MYP 1,2,3? To je 6,7,8rocnik?9focnik tam nieje ? Ci je tam 9rocnik a dalej sa robia prestupove skusky na strednu na 4rocku?🤷♀️Dakujem za info🙂
@barbora278 po PYP ide preMYP, a až potom MYP 1, MYP 2-MYP5, potom DP 1 a DP 2... preMYP je 6. ročník.. MYP 1 je 7.rocnik atď.. do MYP 3/to je vlastne 1.rocnik gym. musíme aj my robiť prestupové skúšky, aspoň tak nám bolo povedané, uvidime..nemám pocit,že by to bolo ťažké, ale záleží asi od žiaka... učiť sa sem tam musí, písomky majú, summative assesments majú čo sú hodnotené..
Tiež by ma zaujímal iný názor ako sú iní rodičia aj vo vyšších ročníkoch spokojní..
@mici111 ano mna iba zaraza ze moja dcera sa nema co ucit nikdy🙈🤷♀️🙄ja neviem ale teda naozaj je toho malicko..a taky ten zakladny prehlad mi tam chyba…🤷♀️Lebo ked porovnam ZS tak to bol masaker tam mala uloh a uciva az az a tu nic🤷♀️🙈
Ahojte. Viete mi povedat z coho pozostavaju prijmacky do 1PYP? Ako to prebieha? A celkovo, ste spokojni, ak tam mate dieta,
Neboli sme na dni otvorenych dveri kvoli chorobe totiz.
@fairynka Ahoj.Prosim ta dopatrala si sa co je na prijimackach PYP?Dakujem za odpoved
@renovatio1986 ahoj. zakladne otazky, ktore by mal zvladnut buduci prvacik (nakresli stvorec, vedla neho mensi a pod) a zadanie je povedane 2x. A tiez pokec. Vsetko v anglictine
@fairynka dakujem
@fairynka dakujem
@renovatio1986 boli ste tiez na prijimackach? ci este sa len chystate?
@renovatio1986 ahoj. zakladne otazky, ktore by mal zvladnut buduci prvacik (nakresli stvorec, vedla neho mensi a pod) a zadanie je povedane 2x. A tiez pokec. Vsetko v anglictine
@fairynka ahojte, z našej skúsenosti (2x) to nie sú úlohy typu nakresli štvorec. Je to “follow instructions” a jedna sa skôr o logické úlohy a schopnosť nasledovať prečítanú inštrukciu. To je písomná časť a následne je časť ústna .
@renovatio1986 boli ste tiez na prijimackach? ci este sa len chystate?
@sivana09 len o tom premyslame
Dobrý deň, možem sa opýtať, chodí niekto do myp do tercie (akokeby ôsmak)? Ak áno, aké to je a učitelia?
Dobrý deň, možem sa opýtať, chodí niekto do myp do tercie (akokeby ôsmak)? Ak áno, aké to je a učitelia?
@giulietta123 ahoj, terajší ôsmaci sú MYP2, tí robia prijímačky, aby mohli pokračovať do MYP3, čo je vlastne prvý ročník strednej školy..čo konkrétne tá zaujíma? Moja chodí do MYP3 teraz..
@giulietta123 ahoj, terajší ôsmaci sú MYP2, tí robia prijímačky, aby mohli pokračovať do MYP3, čo je vlastne prvý ročník strednej školy..čo konkrétne tá zaujíma? Moja chodí do MYP3 teraz..
@mici111 koľko trvá vyučovanie, poobede mávajú domáce úlohy a musia sa učiť alebo len robia projekty? Ako to presnejšie funguje ako u nás v školách alebo system fungovania je iný? Tvoja sa ako pripravovala na prijímačky? Chodila predtým aj na základnú k ním?
@mici111 koľko trvá vyučovanie, poobede mávajú domáce úlohy a musia sa učiť alebo len robia projekty? Ako to presnejšie funguje ako u nás v školách alebo system fungovania je iný? Tvoja sa ako pripravovala na prijímačky? Chodila predtým aj na základnú k ním?
@didia moja chodila vedľa na klasickú základnú školu na Pankúchovu, v piatom ročníku robila prijímačky na Pankúchovu na osemročné gymnázium (prijali ju), ale vtedy sme sa dozvedeli, že otvárajú aj takúto triedu, tak išla skúsiť a vzali ju aj tam...takže nastúpila do preMYP z bežnej ZŠ.. momentálne bude druhacka na gympli MYP4.. zo zaciatku si musela zvyknúť na nový systém učenia, tu je to iné ako na bežných školách..áno, robia projekty, ale majú aj normálne písomky...keď už prišla na systém, tak jej ide všetko rýchlo a veľmi jej to vyhovuje..my sme spokojní...
@didia moja chodila vedľa na klasickú základnú školu na Pankúchovu, v piatom ročníku robila prijímačky na Pankúchovu na osemročné gymnázium (prijali ju), ale vtedy sme sa dozvedeli, že otvárajú aj takúto triedu, tak išla skúsiť a vzali ju aj tam...takže nastúpila do preMYP z bežnej ZŠ.. momentálne bude druhacka na gympli MYP4.. zo zaciatku si musela zvyknúť na nový systém učenia, tu je to iné ako na bežných školách..áno, robia projekty, ale majú aj normálne písomky...keď už prišla na systém, tak jej ide všetko rýchlo a veľmi jej to vyhovuje..my sme spokojní...
@mici111 aha chapem a niečo ako odpovedať k tabuli a učitelia sú Angličania? Váham či sa mi to oplatí oproti bilikovej ktorú mám tu blízko. Vdaka
@mici111 aha chapem a niečo ako odpovedať k tabuli a učitelia sú Angličania? Váham či sa mi to oplatí oproti bilikovej ktorú mám tu blízko. Vdaka
@didia tu sa neodpovedá pri tabuli 😅 ale častokrát prezentujú projekty, takže to vystupovanie pred triedou tam je ..sú aj native speakers učitelia, nie veľa, keďže štátna škola, ale sú... do ktorého ročníka zvažujete? Ak sa teda bavíme o IB, lebo o bilingválnom gympli ti neviem vôbec dať informácie...
@didia tu sa neodpovedá pri tabuli 😅 ale častokrát prezentujú projekty, takže to vystupovanie pred triedou tam je ..sú aj native speakers učitelia, nie veľa, keďže štátna škola, ale sú... do ktorého ročníka zvažujete? Ak sa teda bavíme o IB, lebo o bilingválnom gympli ti neviem vôbec dať informácie...
@mici111 ano IB som myslela, syn je osmak, tak chcela by som nech skúsi ísť teraz na prijímačky, aby nemusel už do deviny a zároveň by mal tu anglinu..

@kolecko11 paráda, ti je super..moja presla z bežnej základnej škole vedľa čo je Pankúchova 4 sem na Pankúchovu 6 minulý rok do preMYP..tiež som sa dosť obávala či to zvládne, prejst zo sjl na výlučne english vo všetkých predmetoch..klop klop, bez problémov..bola v nevýhode oproti jej spolužiakom čo sa týka english, presne ako píšeš aj sem do preMYP prišli deti len zo súkromných anglických škôl ako je EISB, brilliant, Galileo..a dovolím si tvrdiť, že dcéra patrí k najlepším žiakom, aspon teda podľa známok čo počúvam čo majú iné deti..
Trochu sa obávam potom už toho diploma program, či to predsa len nebude naozaj veľmi náročné...čo čítam tak veru nie je to vôbec jednoduché..tvoj muž má na to aký názor keď absolvoval v zahraničí? Ako to vidí? Je to naozaj také náročné?