icon

Základná škola v Ružinove

tilly
15. máj 2012

ahojte...

nezobrali mi maleho na mierovu a vraj tam ani nie je a nebude miesto, aj ked je to nasa spadova skola, zatial nemame TP, aj ked mali jasne napisane, ze TP do septembra bude, ale tak uz sa nejdem jedovat, kaslem na nich, zvazujem inu skolu...

mate niekto skusenost s borodacovou? medzilaboreckou? nevadzovou? ruzovou dolinou? ostredkovou? alebo iny navrh?
byvat budeme v prievoze a chcela som, aby mal syn kamaratov zo skoly blizko pri sebe, je mi to strasne luto, ze ho odtrhnem od kamosov, co ma tu, prestahujem ho do ineho prostredia a ani ho nemam kam umiestnit do skoly, som strasne neskutocne nasrana na toto skolstvo 😠 😠 😠 😠 😠

csina
13. júl 2012

@vika34 no viem isto, že sa budeme sťahovať, nie je však isté do ktorej časti Petržalky a kedy presne, stále hľadáme byt... myslela som, že už by som ju potom znovu nepresúvala, dochodila by tie 4 roky na tú Nevädzku... ale neviem, čo bude lepšie pre ňu, aj nás... na Sklenárovej v Ružinove navštevuje ZUš a na tú tiež bude dochádzať, možno bude chodiť rovno zo školy, to by mala bližšie a až potom domov... jedine, žeby som aj zušku našla v Petržalke.... 😕

tilly
autor
15. júl 2012

@vika34 4 triedy? 😲 no snad niekto nenastupi... budem to obehavat este v auguste a prvy septembrovy tyzden...

vika34
15. júl 2012

@tilly tak som počula od jednej mamaičky,čo má druáčku,budem držať palčeky 😉

tilly
autor
24. júl 2012

@vika34 dik

ja teraz zvazujem, lebo pozerala som web borodacky, ze tam maju jednu prvu triedu a aj to 16 deti... tak uvazujem, ze ci by to predsalen nebolo lepsie... mame to blizsie... ale tak ak ma byt ucitelka o nicom, tak potom nic... vraj p. Mackova je perfektna ucitelka, ale ona mala teraz prvakov, cize asi ich znova mat nebude....

majusa4444
24. júl 2012

csina ajoj co je zle na Kuliskovej? syn mi ide o rok do skoly a prave tam som mala v plane ho dat..

csina
13. aug 2012

@majusa4444 ahoj.. no akoby som to v stručnosti... mne tá škola nevyhovuje ako celok..nevyhovuje mi spôsob, akým je vedená, nevyhovuje mi postoj s pôsob výučby niektorých učiteľov... nepáči sa mi, v akom stave má školský dvor škola, ktorá sa hrdí titulom, že športovo zameraná.... 😠 tráva často vyše kolien, neudržiavaná, často sa na dvore deti zranili na skle a pod... je to viac vecí, ktoré sa mi vyslovene nepáčia... Ale najviac ma mrzí, že tam dcérka vychodila prvý stupeň, ktorý jej mal dať ten najlepší štart, aby získala nie len nejaké praktické zručnosti, ako je čítanie a písanie..ale akosi celkom do úzadia jej potlačili motiváciu, chuť učiť sa, komunikačné zručnosti nulové, pretože za 4 roky bola pred tabuľou odpovedať asi 3x.. za samostatne zhotovený projekt, ktorý si z vlastnej vôle urobila, jej často neprináležila patričná pozornosť, nie to že zvlášť hodnotenie.. spravodlivé hodnotenie neexistovalo..viem, že je to z väčšej časti na pleciach konkrétnej učiteľky, ale vidím to tak, že ak sú na tú konkrétnu učiteľku neustále sťažnosti už roky a stále tam funguje, tak asi tam vedenie nevie dobre riešiť podstatné veci.. čo ma ale presvedčilo dať dcéru nadobro preč bol fakt, že na druhý stupeň integrujú deti zo špeciálnej triedy a mala som pocit, že to nie je zrovna to, čo nás posunie, naopak mi prišlo, že ak potrebovali špeci prístup 4 roky a teraz ich integrujú, zase pôjde trieda len takým tempom, aký je najslabší článok triedy..a my..sme proste potrebovali viac.... len toľko.. podľa mňa je táto škola vhodná pre deti, ktoré majú nejaký problém a porebujú špec. pedagóga, bežné priemerné deti sa tam tiež možno nestratia, ale nadanejšie deti, alebo deti zo zvýšenou potrebou motivácie by som tam nedávala..

majusa4444
13. aug 2012

@csina dakujem :D

csina
5. sep 2012

@tilly tak ako ste vybrali?? Bianka je na Nevädzke a zatiaľ je veľmi spokojná...vraví, že so starou školou sa to nedá ani porovnať..ale čo konkrétne, to asi zistíme za pochodu... 🙂 každopádne mi odľahlo.. dúfam, že prvý dojem bude len prehlbovaný a nie skreslený... 😅

tilly
autor
5. sep 2012

@csina ahoj, nakoniec sa zadarila drienova, zatial velka spokojnost, ale tak tiez uvdime, co bude... za dva dni sa to neda hodnotit...

anairda8
2. feb 2013

@monro ahoj, práve som prihlásila syna na Medzilaborecku do 5. ročníka. Veľmi málo diskusií a článkov je o tejto škole, ale môj osobný pocit z prostredia, z pani riaditeľky bol úžasný. Začíname v pondelok, tak verím, že to čo musel syn zažívať 4,5 roka, už je za ním a čakajú nás len príjemné chvíle 🙂

arderikka
3. jún 2013

Ahojte, chcela by som opat otvorit temu ZS Ruzinov.
Dcerku mi nezobrali na Ostredkovu, Mierova ma plno. Este budem volat na Nevadzovu a Drienovu. Podla ulice patrime na Borodacovu, ale o tej skole som nepocula nic dobre ☹ aj zastupkina mi bola nesympaticka. Mate niekto skusenosti s touto skolou-Borodacova ?

ecilpse_3
27. jún 2013

Tak to som netušila, že niečo ako obvody nakoniec zaviedli, to ako si nemôže už normálne človek vybrať, kam chce svoje dieťa dať? Normálne ma to nahnevalo. Viete niekto, kde majú voľné miesta v Ružinove?

daneso
27. jún 2013

@arderikka My budeme chodit na Borodačovu. Podla mna normalna skola. Na hociktorej aj najsamlepsej a vychytenej mozes narazit na rozne problemy ako ucitelka, spoluziaci tvoje dieta moze mat problemy s ucenim atd. ....ano hovoria o skole ze je najhorsia pomaly v Bratislave ale pozrite si matemTicke olympiady umiestnenie ziakov z tejto skoly a viem ze teraz vacsinou odchadzaju deti odtial na osemrocne gymnazia. Zobrali ich na tie najvychtenejsie asi keby bol vyukovy system nafigu tak ich nezoberu a neurobia prijmacky. Skola nie je iba o referenciach a nazoroch druhych ludi ale aj o uciteloch a hlavne nevies co je v tvojom dietati a ani ja! 😵

arderikka
27. jún 2013

@daneso dakujem za odpoved. Uz som hovorila s jednou mamickou, ktorej tam chodi syn a vravela, ze je spokojna az na jednu ucitelku, ale tu prvaci mat nebudu. A navyse je aj tak v okoli vsetko plne. A tebe ide tiez tento rok do prvej?Chodite do skolky na Exnarovu?

arderikka
27. jún 2013

@ecilpse_3 vybrat si mozes, ale najprv umiestnia tych, co patria do ich obvodu az potom ine deti. A co viem tak Ostredkova, Mierova, Nevadzova, Drienova su plne. Som tam volala. Volna je v nasom okoli len Borodacova, Medzilaborecka a mozno aj ta cirkevna na Bachovej. Ine su pre nas daleko tak neviem.

daneso
28. jún 2013

@arderikka ano ideme do prvej chodili sme na bancikovu

ivush
13. jan 2014

Ahojte, rada by som obnovila túto tému práve teraz keď sa blíži zápis do škôl...objaví sa tu nejaká ružinovská mamina s budúcim prvákom/prváčkou? 🙂 😵

e5
14. jan 2014

Syn je druhak na ZS P. Marcelyho, Drienova, Ruzinov - vyborna skola, vela aktivit, projektov, snazia sa. My mame tu najprisnejsiu a (pre mna a syna aj najlepsiu) ucitelku zo skoly, sme velmi spokojni ako s nou, tak aj s celou skolou. V 1. roc. ZS sme chodili inde v Ruzinove, je to mala skola, triedna vela chybala, nemal kto zastupovat, tahala to druzinarka, odtial sme odisli (o skole len cez sukromnu postu, nechcem o nich verejne zle hovorit). Teraz sme v 2. roc. na Drienovej a do 4. roc. tam s radostou budeme fungovat.

tilly
autor
14. jan 2014

@e5 heeej? v akej druhej triede? my mame tiez na drienovej druhaka 😀

tilly
autor
14. jan 2014

@arderikka kam ste sa nakoniec dostali?

e5
14. jan 2014

Drienova je plna? Na skolu sme isli s tym, ze syn je nadany,uz vtedy hral sach, na flautu, komunikoval anglicky a nemecky - po otcovi, hral florball v klube. Prijali nas a teraz je najlepsim ziakom v triede a jednym z najlepsich v angline, matike v ich rocniku. Zucastnuje sa sutazi. Teraz hra uz aj na klavir a chodi na vytvarnu. V skole hrava na hudobne nastroje pri skolskych prilezitostiach. Si myslim, ze niektore skoly vedia ocenit aj to co decko vie. (Lebo na niektorych skolach je priorita vobec sa udrzat dalsi sk. rok, inde sponzorske, na niektorych skolach su to aj ziaci a ich schopnosti.) Rozhodne sme s Drienovou velmi spokojni a sme tam radi. Drzim palce na zapise, ...

arderikka
14. jan 2014

@tilly nakoniec sme skoncili tam kam patrime-na Borodacovu. Ostatne skoly boli plne. Maju velmi dobru ucitelku, co je dobre lebo je to to najdolezitesie.

e5
14. jan 2014

Presne tak,dobra ucitelka,to je zaklad.Ked syn chodil do sukromnej skoly s 5 hod.AJ denne, ucitelka nemala ani jeden den praxe,13 totalnych individui,kde niektore dlhodobo navst.psch. pre problemove spravanie,pre neschopnost prisposobit sa kolektivu,bol tam chlapec s asperger.syndromom (co di triedna za 2,5 mes.skoly nevsimla!) a to vsetko BEZ spec.pedagoga a pri ucitelke a detto to iste v SKD bez praxe.Kriterium skoly na tr.ucitelku- absolvent pedag.fakulty a aktivna anglictina.Ze ta pani triedna sa 7 rokov starala o nejakych chlapov v UK,ze nema prax ako ucitelka,to ich netrapilo.V tej triede to bola miseria.Syn mal vtedy zlomenu nohu,bola som s nim v skole prve 2 tt.skoly,bezne som pomahala ucitelovi v SKD hladat chlapca,kt.sa vybral prec,schovaval sa pred nami za stromami,... Hovorim triednej - detom tecie krv z nosa,lietali,zrazili sa hlavami a ona mi na to- ze to nie je jej starost,ze jej uz vyucovanie skoncilo,ze nech si za to nesie zodpovednost ucitel z kruzku.To sme mali taku de lux triednu v 1.rocniku v sukromnej skole so silnou anglinou ( mimo Ruzinova). Naco mi je super vzdelavaci program,ked je tam na nic ucitel? 2,5 mesiaca bolo maximum,co sme tam vydrzali.Takze,presne,dobry ucitel,to je zaklad,potom je vsetko akoby lahsie.

zvachlicka
14. jan 2014

ahojte,

od septembra by sme mali ist do skoly a spadovu skolu mame Kuliskovu. Prosim o viacej skusenosti s touto skolou. Aky su tam ucitelia? Budova mi je sympaticka, ale viac o skole neviem. Dakujem vopred za kazdu radu, skusenost!!

kurucka93
14. jan 2014

ja som chodila na ruzovu dolinu, toto neodporucam a potom na novohradku resp. kosicku, super skola 🙂

e5
14. jan 2014

Ruzova dolina sa este stale neodporuca :D napriek zmene vedenia,hoci rodicia dufaju.Nech im to vyjde,podmienky a pristup sa zmeni k lepsiemu,uz pre tie deti.Ruzova dolina,to je sen,len nie ruzovy.Ked min.rok prvakom 5 tt.chybala triedna pred koncom sk.roka,teda cely maj a jun,posledne 2 tt. sa uz fakt neucilo,ale inak takto veselo cely sk.rok,akurat,ze tych poslednych 5 tt.zastupovala tajomnicka,ekonomka a okrem upratovacky a kucharky snad kazdy,takze asi tak.Co viem, ta minulorocna prvacka triedna ma teraz druhakov,zas chyba, ... pred vianocami prijali byvalu uc.,takze pred vianocami sa "zoznamovali",...vyhoda - skola chodi pravidelne korculovat a ZUS je vyslovene cez dvor.

tilly
autor
15. jan 2014

@arderikka ano, dobra ucitelka je zaklad... mne to aj ta veduca na miestnom urade hovorila, ze tam je dobra ucitelka, ze toho sa mam drzat...

kurucka93
15. jan 2014

Napr. za seba poviem, ze mne bola triedna a ucila ma ucitelka ktora este ucila kedysi mojho otca. Ta ucitelka ucila rustinu ZA ROK sa akoze naucila ANGLICTINU a potom ju ucila nas decka. Ked som v siestom rocniku zacala nastevovat spojenu skolu novohradsku, bola to obrovska makacka, lebo som musela strasne vela toho dobiehat, hlavne z anglictiny, pretoze oni odo mna chceli aby som plynulo ospovedala na vety, zatial co ja som vedela po anglicky pomaly len domáce zvierata-to bola specialita byvalej ucitelky. Takze ja tu skolu moc neodporucam, bol tam zly riaditel, kazdy vravel, ze on tu skolu potopil, neviem co je na tom pravdy, kazdopadne po nom nastupila dalsia pani riaditelka, casom sa zistilo ze je alkoholicka a teraz je tam dalsia, uvidime co ona dokaze.. Teraz ale uz to tam nieje take zle, uz tam je mnoho mladych ucitelov, ktori tam prinasaju novy vietor, teraz tam chodi moj o dost mladsi brat a vyzera to lepsie. Mnoho clenov z nasej rodiny chodilo aj na sv. vincenta de paul, ze nabozenska, katolicka skola, ale kde, akurat ze sa tam pomodlia, decka su tam rovnake ako vsade inde. Bolo mi povedane ze Niektori bohati rodicia tam daju decko, lebo doma ho nezvladaju vychovavat, si mylsia, ze ho to naucia,a zase sesternica ktorej tam chodil syn, povedala ze cele zle, samy grazel. Inak aj na Kuliskovu som pocula velmi dobre ohlasy ale no. 1 je Novohradska urcite

kurucka93
15. jan 2014

Na sv. Vincenta de Paul sa stale modlia a chodia na omse, ako citam, neviem ako je to teraz s Kuliskovou, ale za mojich cias to bola dobra skola.

b.bardyova
22. jan 2014

Chcem Vás pozvať 🙂