Zatajila som pozitívny domáci samotest
Ľudia, ja som urobila hroznú chybu, zatajila som pozitívny domáci samotest. Teraz ma to veľmi trápi a neviem čo robiť.
V skratke - mala som teplotu, tak som sa objednala na pcr, vyšiel pozitívny. Hneď som to oznámila synovej triednej, že ostáva doma v karanténe. Ona mi povedala že mu mám urobiť ten samotest, ktorý mu vyšiel pozitívny. Ja som jej však nepovedala pravdu, proste som bola vo veľkom strese z toho všetkého. Mám výčitky kvôli tomu a neviem čo robiť. Odvtedy prešli tri dni, v škole samozrejme nebol.
Nechápem celkom tomu prečo si musela zo stresu klamať , ale dobre. Čo najskôr kontaktuj učiteľku, prip. syn môže dať sám vedieť spolužiakom, s ktorými bol v najbližšom kontakte
@michaela789 Problém je, že jeho spolužiaci pravdepodobne boli v kontakte s pozitívnym a nevedia o tom.
Daj vediet učiteľke, že si ho pretestovala a bol pozitivny a objednaj aj na PCR, keď bude pozitivny, das zase vediet učiteľke. Mohol nakaziť deti a ti starých rodicov, ešte to mozes zvrátiť. Takto tá to bude zožierať, ak nebodaj niekto skončí v nemocnici, takze náprav svoje pochybenie.
Fuuu, tak to je dost pruser. Tie deti co s nim boli to teraz mozu roznasat kade tade. Nejdem ta odsudzovat, ten stres chapem, lebo sama stresujem ked mam v tejto dobe nejake dieta chore, ale naprav to. Zavolaj ucitelke ze si mu, teraz robila test a je pozitivny. Aby tie deti nenastupili v pondelok do skoly a nepokracovali v roznasani.
Ak odvtedy prešli 3 dni a teraz ide víkend, neviem, či to má ešte zmysel. Syn je aj chorý, či len pozitívny? Nechápem, prečo si to urobila. Veď Tebe nikto hlavu neodtrhne, keby si priznala, že je pozitívny. My sme momentálne chorí všetci, prvý ochorel môj muž. Učiteľ hneď chcel, aby som syna otestovala, doslova čakal na výsledok. Urobila si strašnú blbosť. Ale zostáva už len dúfať, že syn nikoho nenakazil.
@lula313 ja som ho po dvoch dňoch pretestovala a znova bol pozitívny, to som už samozrejme učiteľke oznámila pravdu, len ona povedala, že už to na veci nič nemení, lebo 2 dni nebol v škole a teda trieda nejde do karantény. O tom prvom teste stále nevie, bola tam tá čiarka taká slabá. Pri druhom teste už bola silnejšia.
Neviem, čo ma čaká keď jej poviem pravdu? Polícia, pokuta uvz? strašne sa bojím.
Sama neviem prečo som jej klamala, viem že to bola strašná blbosť, len neviem či už nie je na nápravu neskoro.
Veď ti píšu, že jej povedz, že si ho znova pretestovala a vyšiel pozitívny. Nádych, výdych a nehysterči.
@ella_price to uz predsa urobila, pise vyssie. Akurat, ze tym, ze si ucitelka mysli, ze prvy bol negat, neurobila opatrenia. No patova situacia @autorka🤷♀️
@elenita Teraz vidím, že som ten jeden komentár od nej prehliadla, ako ich má hneď za sebou.
Každopádne, už nič neurobí. Spravila blbosť, tak len môže počkať ako sa to vyvŕbi.
Snad sa poucis dobuducna,ze klamat sa nema. Dlho som rozmyslala nad odpovedou,ale uz to nechaj tak,neoznamuj ucitelke nic. Nie si prva ani posledna,ktora zatajila pozitivny test. Ak sa teraz priznas,bude sa to s tebou tahat velmi dlho a na syna mozu aj ucitelky pozerat zvrchu vdaka tvojmu klamstvu.
Ved mu daj urobit pcr, na zaklade antigenoveho testu sa trieda NEKARANTENIZUJE okamzite PCR
Nestresuj u dcérinej triedy bolo zas ,že ešte dieťa bolo v pondelok v škole a utorok už bol doma lebo večer mal príznaky.Ucitelka nechala deti v škole len že sú máme sledovať deti a piatok spraviť test.Ale zas piatok že boli s pozitívnou osobou tak do stredy nejdú do školy.
A mne v robote sa už stalo ,že prišiel zákazník ,že je očkovaní len sa pretestoval domácim testom vyšiel pozitívny ,ale chodil medzi ľudí mal sople trochu
Som nechápava?a prečo nemôže ísť trieda do karantenty, keď si oznámila pozitivitu?u nás ktokoľvek je pozit všetci idú do karantény a na PCR.
Vôbec neviem prečo si klamala si sa bála, že budú deti na syna zazerat?je to už jedno nikto nevie, že aj prvý test bol pozit.Mojim známym vyšiel pozit až na konci karanteny ďalšieho z členov...
Nikomu už nič nehovor, ale tvojmu skratu nerozumiem
Takže radšej nechať 20 ľudí v omyle, ako znášať dôsledky svojho klamstva. Aj tak sa dá....
Aby som bola konkrétna priznala by som sa učiteľke, že ten prvý test bol nejednoznačný, a zle si zrejme vyhodnotila a teda treba prijať opatrenia.
A si uvedom, že tie deti ďalej chodia na krúžky, do ZUŠ, do CVČ, na tréningy
@janage tiez sa pozastavujem nad odpovedami "nic nevrav"... Akoze wtf??? Potom sme v takych srackach, akych sme...
Autorka - len sa pekne ucitelke priznaj, nech pretestuju deti, nech to nesiria dalej
@veronikaszabova a koľké pôjdu cez víkend na výlet, či na návštevu za starými rodičmi. A v neposlednom rade aký príklad pre deti. V kľude klam, len nech nikto na to nepríde a bude to OK. Následky nech znášajú iní?
učiteľke som sa už priznala, znášam následky, syn je objednaný na pcr v pondelok.
@veronikaszabova nemá hovoriť, že robila prvý test..druhý vyšiel pozit a to oznámila, ale načo bude hovoriť, že aj prvý bol pozit?je to už zbytočne, ale nerozumiem zodpovednosti matky
Policia,pokuta?ale no tak...
V strese robí človek riadne voloviny. Nikto ťa za to neukrižuje, že je pozitívny, ale spravila si chybu, že si to neoznámila učiteľke. Lebo ak sú od neho pozitívni aj ďalší spolužiaci a od nich ďalší ľudia, no neviem.

Nechápem 🤷♀️ ty si pozitivitu oznámila učiteľke, syn ostal doma a vyšiel mu pozitívny test.... Však ale je doma tak čo?