Zatajila som pozitívny domáci samotest
Ľudia, ja som urobila hroznú chybu, zatajila som pozitívny domáci samotest. Teraz ma to veľmi trápi a neviem čo robiť.
V skratke - mala som teplotu, tak som sa objednala na pcr, vyšiel pozitívny. Hneď som to oznámila synovej triednej, že ostáva doma v karanténe. Ona mi povedala že mu mám urobiť ten samotest, ktorý mu vyšiel pozitívny. Ja som jej však nepovedala pravdu, proste som bola vo veľkom strese z toho všetkého. Mám výčitky kvôli tomu a neviem čo robiť. Odvtedy prešli tri dni, v škole samozrejme nebol.
A čo teraz? No nič,sa uvedomte a žite s covidom prijeb*nym a neries
Autorka, super, že si mala odvahu sa priznať, nie každý by ju mal. Pritom pravda je, že väčšina ľudí má pochopenie pre naše omyly, ak si ich dokážeme úprimne priznať. Vzala to učiteľka v pohode?
@anita6666 Moja babička by povedala "slovník hodný dámy". A ja neviem, či som už stará, či nie, keď poviem, že "slovník hodný vzdelanej ženy."
Robíte z toho takú vedu. Nie je jediná nezodpovedná. U nás do práce chodia chorí a čo máme robiť? S teplotou príde ráno do práce, že o 10 ide na AG test. Samozrejme pozitívny. Ďalší chory pride do práce, že bol na pcr teste a nemá ešte výsledok. Tak čo robí v práci? Samozrejme ďalší deň nepríde, lebo pozitívny. Ďalší má chorého otca, sú spolu v jednej domácnosti a veselo chodí do obchodu na nákup a do lekárne. Samozrejme neočkovaný. Takže je jedno kde a kedy sa nakazime, lebo nakazime sa všetci. Je to len otázkou času kedy. A s akými následkami.
@brigelka správať sa nezodpovedne v čase, keď nemocnice v niektorých oblastiach už nemajú kam dávať pacientov, je pre mňa osobne choré samé o sebe. A ľudia potom sú prekvapení, však oni boli zdraví. V strese lebo zrazu sa ten covid týka priamo ich a už to taká sranda nie je.
A tí menej šťastní skončia v nemocnici, či ešte ďalej.
Pre mňa je to to isté ako šoférovať keď vypijem, s argumentom však ja som super vodič, ja jazdiť viem. A ešte som nikdy nehodu nemal. Ja nikoho neohrozujem. Či argument všetci tak robia, tak čo.
ja som nariklad mala školsky poz.a nega. vten istý deň o hodinu neskôr neg.pretestovali ju tri krát,všetky neg.
@janage Aj mňa to štve, že ja sa správam zodpovedne a iní nie. Ale čo zmôžem? Maximálne kolegom vynadam že má ohrozili, keď prišli do práce chorí. Ale ich to nebude vôbec trápiť lebo majú svoje dôvody prečo to spravili.
Takisto niektoré mamičky netrápi keď pošlú choré deti do škôlky, majú svoje dôvody. Aj autorka mala svoj dôvod prečo to zatajila. Možno sa zľakla, že kvôli jej dieťaťu by musela byť trieda v karanténe. Ľudia sú v poslednú dobu veľmi nenávistliví, hrubí a zlí. Neprospieva to duševnému zdraviu.
A nie je to to isté, lebo keď niekto opitý zrazí človeka a zomrie, ide do väzenia. Ak niekto nakazi koronou človeka a zomrie,nejde do väzenia.
@brigelka tak pre mňa dôvod, že kolegovia na opatrenia kašlú, nie je dôvod situáciu zľahcovať. A nie nechápem čoho sa zľakla. Moja mladšia dnes ráno bola úplne zdravá na tréningu. O štvrtej zrazu zalahla, že ju všetko bolí. Bez teploty. O hodinu už mala 38. Ako prvé som písala trénerke, aby bola informovaná. Ag zatiaľ negatívne. Ale aj keby to nebol covid, dám proste vedieť.
Na druhej strane klobúk dole, že autorka našla odvahu priznala chybu a informovala učiteľku správne.
Tak jej napis ze ste robili este jeden a ten vysiel pozitiv ...
Ahoj 🙂 v prvom rade - wow, si riadne statočná, že si sa učiteľke priznala. Môžem sa spýtať, len zo zvedavosti, aké to má následky? Inak veď donedávna bolo ze 14 dní dozadu blízky kontakt, potom 10 dní. A v školách stačí dva dni a už akože sa nerieši? Veď to je smiešne... Normálne majú ísť do karantény, keď už, aj keď boli s ním pred tromi dňami. Ty sa tým stresujes (a ja by som sa na tvojom mieste tiež), ale aj samotný princíp je odveci- proste je pozitívny, tak ma ísť trieda do karantény, aj keď s ním dva dni neboli - by dávalo oveľa väčší zmysel.
Povedz učiteľke že si asi zle spravila ten test. Spravila si ešte raz a bol pozitívny. V strese človek môže spraviť čokoľvek, ale naprav to, není to sranda klamať o tak vážnej vecí
@autorka urobila si správnu vec, že si sa nakoniec priznala.. v strese človek urobí zlé rozhodnutia a občas zamlci čosi dôležité.. držím palce aby nakoniec všetko dobre dopadlo a nikto nič nechytil..

@marcela64 Človek robí chyby, každý jeden. Dôležitý je spôsob ako sa k tomu postaví. Či sa snaží o nápravu, ak je to možné. Autorka už učiteľke oznámila ako to bolo, postavila sa k tomu teda čelom a znáša dôsledky