Závislosť 10-ročného syna na mobilných hrách
Píšem anomymne, lebo sa hanbím, kam som to až nechala zájsť. Syn 10r zvykne hrať na mojom mobile hru, lenže došlo to až do takého štádia, ze nema mieru a je na mobile (som slaboch a ja miesto toho, aby som mu mobil vzala a nechala ho chvilu porevat, tak mu ho necham a mobil vypina az ked pride chlap z prace -pred nim maju respek. Lenze chlap z prace chodi niekedy domov az o 18.00). Teraz som synovi povedala, ze mu musím dať limit a chytil taky hysak, ze som len zírala. Asi to skreslenie času nepreberné bez revu, ze? Mate prosím nejaké typy? Áno, zlyhala som, viem. Ďakujem
@anonym_autor podľa mňa nie je nič zlé na tom, keď dieťa trávi celé dni na elektronike, veď keď má splnené povinnosti a nič iné ho nebaví .... nie je dobré nútiť ho robiť čo nechce, keď sa jedná o jeho voľný čas.
@anonym_c74c2a no práve je to zle a veľmi..
Dieťa dostáva také dávky dopaminu, aké by normálne jeho mozog nedostal v žiadnej situácii..
znižuje sa dopaminova citlivosť, dieťa potrebuje stále väčšie dávky = lepšie podnety. Zvyšuje sa riziko depresie, psychickych porúch, nespokojnosti samého so sebou, znižuje sa kreativita, schopnosť sústredenia sa, zhoršuje učenie..
povrdzuje sa, že nadmerné sledovanie obrazoviek môže neurologicky poškodiť vyvíjajúci sa mozog tak, ako závislosť od kokainu...
Takže nie, je to všetko možné, len nie je v poriadku, keď je dieťa celý deň mobilom v ruke..
@anonym_110018 nie.nebude.moj brat ma 37r a ked prisli prve mobily a pc, tak za tym sedaval do rana.dnes uspesny pravnik, ktory na tieto zabavky nema cas..
@anonym_28c4b9 tak tvoj brat zazil tu prvu eru, ked bolo pri PC treba rozmyslat. Pri rieseni technickych problemov a pod, to bolo take nieco ako teraz tie technicke "stavebnice". Ako prejst nejaku hru zistovali od kamosov na skolskom dvore, cize socializacia. Hravalo sa spolu u niekoho doma. Plus obmedzeny pocit zivotov, body sa ziskavali za strategiu, nie ako teraz za pozretie reklamy. Kedysi sa dalo hrami rozvinut logicke myslenie, sustredenost, taktiky, trpezlivost a pod. Dnesne hry su zalozene na niecom uplne inom - chcu vytvorit zavislost- neustale podnety, casto netreba velmi rozmyslat, da sa hrat do nekonecna, nie ze musis zacat od zaciatku levelu. Kody, napovedy zistis v zlomku sekundy na internete. Kazdy sam na mobile, ale v skutocnosti vo virtualnom svete plnom individuii, kde nemas kontrolu, na koho tam narazis. Virtualne vylepsenia sa daju kupit za realne peniaze. A hadika na starej nokii nemozes s dnesnym smartfonom tiez porovnavat.
Ak viete po anglicky, nemecky, vygooglite si roblox pedofil alebo child predator a v momente to detom zakazete. Je o tom plno clankov.
Ak viete po anglicky, nemecky, vygooglite si roblox pedofil alebo child predator a v momente to detom zakazete. Je o tom plno clankov.
@anonym_7df4d2 jezis maria.co to je😞hraju to vsetky deti v okoli😞😞😞
@anonym_7df4d2 jezis maria.co to je😞hraju to vsetky deti v okoli😞😞😞
@anonym_28c4b9 Uzivatel "Schlepp" identifikoval predatorov, nahlasil to Robloxu a ti mu zablokovali ucet- ale podrz sa- zablokovali Roblux tomu, kto ich nasiel, nie predatorom. Aby uz nehladal a nestaral sa do toho. Ide im o prachy.

@anonym_autor ja v tom jeho hysáku vidím dve veci - buď to je už naozaj závislosť, čo je ten horší prípad a treba s tým čo najskôr niečo robiť. Keď nevie byť silný on, musíš ty a proste mu ten mobil nedať. Alebo je už taký vychcaný (prepáč za výraz, neber to v zlom, len neviem nájsť iný vhodný) a vie ako na teba, že keď si trochu poreve, tak dostane, čo chce, lebo ty aj tak ustúpiš. Ale aj tu musíš ty vydržať a neustúpiť. Je jedno, že má splnené povinnosti. Keby aspoň niečo zmysluplné robil na ňom, ale hry?