Zmena pravidiel ospravedlneniek od rodičov v školstve
Takže zase niečo nové.
https://www.startitup.sk/koniec-castym-ospraved...
@anonym_autor a co je na tom nove? Ved aj tak moze rodic ospravedlnit 5 dni za sebou, akurat skoly so zlou dochadzkou toto mozu vyuzit max 15 dni za pol rok. Tak kto uz necha dieta doma 3 x 5 dni za pol rok? Resp.ze by potreboval viac?
@anonym_autor a co je na tom nove? Ved aj tak moze rodic ospravedlnit 5 dni za sebou, akurat skoly so zlou dochadzkou toto mozu vyuzit max 15 dni za pol rok. Tak kto uz necha dieta doma 3 x 5 dni za pol rok? Resp.ze by potreboval viac?
@lindusss2016 kto? vela rodicov..
@mirage však ak bude choré a vaša škola v prísnejšom režime, pôjdete k Dr. Iný pádny dôvod na také dlhé vymeškávanie teda nie je.
@lindusss2016 to myslíš vážne? Moja dcéra napríklad nevynechala č jednom ročníku ani jeden deň. A syn zase co mesiac, to týždeň doma
@mirage pardon, tak oprava. Kto normalny? A ti, ktori dieta ospravedlnovali takto viac ako 15 dni za pol rok, taketo opatrenie aj potrebuju.
@lindusss2016 to myslíš vážne? Moja dcéra napríklad nevynechala č jednom ročníku ani jeden deň. A syn zase co mesiac, to týždeň doma
@anonym_ae4080 akoze s chorobou? No a co je za problem zavolat dr a vypytat od nej ospravedlnenku, ak je chory?
@lindusss2016 naši spoluobčania, to je predsa normálka...
@anonym_ae4080 len taka otazka teda na zamyslenie, takze tvoj syn ja raz mesacne na tyzden doma? Riesis to s imunulogom? To mi nepride teda uplne ok. Moji ak su tyzden chori, je to pre mna uz dovod na navstevu lekara, cize aj ospravedlnenku da. S beznym soplikom sa nestalo, ze by boli doma tyzden 🤷
@lindusss2016 naši spoluobčania, to je predsa normálka...
@micusa2222 ano, ved predpokladam, ze kvoli nim to menia
@anonym_ae4080 mám toto isté a doplatíme na rodičov, ktorí to zneužívali. Alebo je v našom okrese pre niečo vysoká chorobnosť plus nezodpovední rodičia. Takto budeme zasa zaťažovať lekárov papierovačkami a aj tak ich je málo.
@micusa2222 ano, ved predpokladam, ze kvoli nim to menia
@lindusss2016 presne,, a slušní rodičia si to odskáču..
@anonym_ae4080 akoze s chorobou? No a co je za problem zavolat dr a vypytat od nej ospravedlnenku, ak je chory?
@lindusss2016 a to ani doktorke netreba,staci zaklopat,povedat a sestricka vypise,nie doktor.
A nechápem načo to chcú zavádzať v materských školách. Tam je chorobnosť vyššia, to vie každý. Ak má možnosť rodič dieťa nechať doliečiť doma poriadne, tak ho nechá aj viac ako 7 dní. Dieťa o nič nepríde.
@lindusss2016 a to ani doktorke netreba,staci zaklopat,povedat a sestricka vypise,nie doktor.
@vladuska20 ved presne... Ale ja napr.po viac ako 3 dnoch teplot chodim s detmi na crp. S beznou virozou naozaj este nechybali tyzden. A ak treba atb, tak to je zas urcite na navstevu lekara a aj ospravedlnenku. Takato zmena sa nevymyslela kvoli chorym, ale kvoli neprisposobivym 🤷
@vladuska20 ved presne... Ale ja napr.po viac ako 3 dnoch teplot chodim s detmi na crp. S beznou virozou naozaj este nechybali tyzden. A ak treba atb, tak to je zas urcite na navstevu lekara a aj ospravedlnenku. Takato zmena sa nevymyslela kvoli chorym, ale kvoli neprisposobivym 🤷
@lindusss2016 presne tak
@anonym_autor uplne normalne. Aby sa zo školy nerobil holubnik. Neviem, čo sa vám nepáči. 5 dní byt doma len tak je až až. Potom normalne ospravedlní lekar.
A nechápem načo to chcú zavádzať v materských školách. Tam je chorobnosť vyššia, to vie každý. Ak má možnosť rodič dieťa nechať doliečiť doma poriadne, tak ho nechá aj viac ako 7 dní. Dieťa o nič nepríde.
@anonym_09d3ae tam plati to iste ako v skole ale pre deti,co chodia do predskolskeho rocnika,a ospravedlnenky pytali uz davno pradavno.Sice aj ja som sa cudovala,ze preco ale oni sa uz ,,,ucia,,,a pripravuju do skoly tak preto.
@lindusss2016 presne,, a slušní rodičia si to odskáču..
@micusa2222 lenže slušní rodičia nenechajú doma deti na 5 dní len tak, že sa im chce.
@anonym_autor uplne normalne. Aby sa zo školy nerobil holubnik. Neviem, čo sa vám nepáči. 5 dní byt doma len tak je až až. Potom normalne ospravedlní lekar.
@anonym_246470 ja nechodím s dieťaťom k lekárovi len pre papier ak viem, že dieťa to zvládne bez liekov a v kľude doma. Nebudem zahlcovať pediatra a nebudem riskovať, že choré dieťa ešte niečo iné pozbiera v čakárni. Takto pôjdem zbierať suvenír ja, keď pôjdem po ten ,,doležitý" papier pre školu. A vďačím za to nezodpovedným rodičom, čo si urobili zo školy holubník.
5 dni je predsa vela... ked mam dieta dlhsie chore, nabehnem k lekarovi nie?
5 dni je predsa vela... ked mam dieta dlhsie chore, nabehnem k lekarovi nie?
@anjelicek26 ja nenabehnem. Každé nachladnutie trvá min 7 dní. Keď pošlem dieťa skôr, tak sa bude trápiť a možno rozširovať bacile ďalej. Pri dvoch a viac deťoch keď má človek behať po každý papier k pediatrovi, tak niekedy ani na tie vyšetrenia nepostačuje 7 dní paragrafu na sprevádzanie.
@anonym_246470 ja nechodím s dieťaťom k lekárovi len pre papier ak viem, že dieťa to zvládne bez liekov a v kľude doma. Nebudem zahlcovať pediatra a nebudem riskovať, že choré dieťa ešte niečo iné pozbiera v čakárni. Takto pôjdem zbierať suvenír ja, keď pôjdem po ten ,,doležitý" papier pre školu. A vďačím za to nezodpovedným rodičom, čo si urobili zo školy holubník.
@anonym_09d3ae pokial je dieta chore viac ako 5 dní, pediater by ho vidieť rozhodne mal. Takze keď tam pôjdeš, dá ti papier, tak kde mas problém.. Ci ty si lekar, ze vieš, čo mu je? Jaj, vsak najlepšie len tak ostat doma, nech sa lieči.
@anonym_09d3ae ale ak ma dieta dlhsie ako 3 dni teploty, odporuca sa urobit crp. Ako mozes vediet, ze to zvladne same doma, ked je tak dlho chore? S beznou virozou sa telo vysporiada skor
@anjelicek26 ja nenabehnem. Každé nachladnutie trvá min 7 dní. Keď pošlem dieťa skôr, tak sa bude trápiť a možno rozširovať bacile ďalej. Pri dvoch a viac deťoch keď má človek behať po každý papier k pediatrovi, tak niekedy ani na tie vyšetrenia nepostačuje 7 dní paragrafu na sprevádzanie.
@anonym_09d3ae nachladnutie trva 7 dni? 🤔 To snad nie. Takze ak mas dieta bez teploty, nrchavas ho 7 dni doma?
@anonym_09d3ae tak rieste imunologa, 3 tyzdne za pol roka ti je malo, to nie je ok... alebo to prehanas a fakt ho nechas doma s kazdym mini soplom...to nie je skolkar, co sa tam nevie vysrmkat ( o teplote a smrtelnom kasli sa nebavime, to snad ides k lekarovi aj ked sa ti nechce).... nechapem niekedy...
@anonym_09d3ae a s kym je teda doma, ak ti 7 dni paragrafu nestaci na vypytanie si ospravedlnenky? Ako pokryvas 7 dni nachladnutia raz mesacne? 😁 Toto mi logika neberie
@anonym_09d3ae mas 5 dní plus víkend. To máš 7 dní, na to, aby sa dieťa dalo dokopy.
@anonym_09d3ae mas 5 dní plus víkend. To máš 7 dní, na to, aby sa dieťa dalo dokopy.
@anonym_246470 ale s dvoma vikendami je to uz 9 dni 🤷
A vam by zamestnavatel toleroval, keby nepride do prace 5 dni len tak kazdy mesiac, len poviete, ze vam nebolo dobre? Pripadne bude akceptovat ospravedlnenie od vasho manzela ci rodica? Asi nie…
Ak dieta potrebuje byt doma viac ako 2-3 dni, tak je to naozaj na navstevu lekara a zas taka byrokracia dat peciatku a napisat jednu vetu to nie je.

a este su za toto aj plateni? fakt sa nudia.
preco neriesia vaznejsie veci