icon

Zmeny ohľadom školského oblečenia

stelly652
7. okt 2025

Ministerstvo školstva zmeny pravidiel školákov
Ahojte dnes som počúval spravy a nerozumel som presne do podrobná,ale prečo bi mali žiaci chodiť oblečení v takom akom im prikáže učiteľ??...A nemôžu si obliecť to čo im je za vhodne ako že nepochopil som tej po inte súhlasili bi ste stým to prístupom?..Ako my stredná generácia sme sa obliekali ako nám prišlo za vhodne a nikto nepozeral na to kto ako je oblečení a nerozkazoval aby sme sa obliekali tak ako nám prídeli zákon abo učiteľ 😒

Strana
z3
anonym_f1562d
9. okt 2025
@alica110

Ja myslím, že super. Keď vidím niektoré školáčky, tak neviem či sa chystajú do školy alebo na E55.

@alica110 tiež mam podobný názor. Za mna pri tých "starších" podľa mňa rodicia ani nevedia, ako sa dcéra/syn oblečú do školy. Vsak ráno už sú v praci, poobede este doma nie sú.
Ja som sa v lete ale ze fakt zasmiala na ihrisku keď som bola vonku s malou. Vedľa boli takí pubertaci, 15-16 roční. Jedna baba tam bola tiež v tom crop tope a takých mini sorteckach - vsak ako aj ostatne. Len rozdiel bol v tom, ze mala asi o 20 kíl viac ako tie ostatne baby. Jeden z tých chalanov jej povedal, že či sa nevidí, ako jej na boku vytrca sadlo, a ma celulitídu na nohách... ci sa nevie obliecť primerane svojej postave. Samozrejme mu povedala aký je debil. Inak v tvári celkom pekne dievča, ale fakt postava s nadváhou.

viestta
9. okt 2025
@anonym_f1562d

@viestta ani jedno ani druhe. Už sú aj rôzne jeginsy a pod. Ako pre chalanov, tak aj pre baby je na výber toľko oblečenia ze az. Ty tiež chodíš do prace v teplákoch? Asi nie.

@anonym_f1562d jeginsy su predsa tiez len z upletu ako teplaky. Ci? A potom su teplaky a teplaky, a tym nemyslim, ze musia mat trojciarkove lampasy aby boli z tych lepsich. A nie, v plandavych teplakoch nechodim. Chodim v tych tolko ospevovanych jeginsach alebo hrubsich elestakoch.

metoma73
9. okt 2025

To je aká blbá výhovorka ,že sa nedajú kúpiť na syna nohavice,tak chodí v teplákoch🙏 keby išiel na svadbu tak pôjde v teplákoch... A v dnešnej dobe keď majú z čoho vyberať 🤔

mili2016
9. okt 2025
@anonym_5bf693

@mili2016 je rok 2025, kedy si vieš objednať/kúpiť doslova na čo si len pomyslíš. Pochybujem teda že synovi nedokážeš zohnať normálne mäkké a pohodlné rifle ale radšej ho pošleš do školy v teplákoch. 🤷

@anonym_5bf693 jeden jediný dôvod prečo tepláky nie??? To dieťa je na prvom stupni a mne ide hlavne o to, aby sa v tej škole dobre cítil. Ja tu nehovorím o teplákoch ktoré ho odhaľujú ( ako napríklad crop topy atď) . A áno možno by si sa divila ,že existuju aj slušne tepláky...

mili2016
9. okt 2025
@metoma73

To je aká blbá výhovorka ,že sa nedajú kúpiť na syna nohavice,tak chodí v teplákoch🙏 keby išiel na svadbu tak pôjde v teplákoch... A v dnešnej dobe keď majú z čoho vyberať 🤔

@metoma73 po prvé na svadbu nechodí každý deň( to akože má chodiť do školy v obleku???) a po druhé, ja nechápem ako niektorich úplne cudzích ľudí môže iritovat že niekto nosí tepláky.

metoma73
9. okt 2025
@mili2016

@metoma73 po prvé na svadbu nechodí každý deň( to akože má chodiť do školy v obleku???) a po druhé, ja nechápem ako niektorich úplne cudzích ľudí môže iritovat že niekto nosí tepláky.

@mili2016 po prvé svadbu som uviedla ako príklad a po druhé tepláky sa na niektoré miesta nehodia... napísať že nezoženiete nohavice je trocha trápne

anonym_a7bc06
9. okt 2025

Bývam pri ZŠ a ked vidím tie dievčatá v podprsenke, mini kraťaskách s vytiahnutými gaťkami, zmalované, s umelými nechtami, tak rozmýšlam , či idú do školy, alebo na výpadovku. Nerozumiem rodičovi, ktorý nechá decko v tomto ísť do školy. Keď som videla fotky z prvého školského dňa, tak som mala pocit, že pozerám only fans a nie zakladnú školu. My keď sme si dali do školy špiralu a lesk, tak sme si ju museli na hanbu pred celou triedou umyť. Prežili sme všetci. A to som ročník 1992 . Ale čo by sme chceli od detí. Stačí sa pozrieť na niektorých ludi v divadle, opere. Slušnosť a etiketa sa dnes už nenosí. Radšej sa v dobe milion obchoďákov vyhovorit na nemoznost kupit vhodne oblečenie alebo to zahovorit na iné problemy školstva. Mne slušne teplaky nevedia. Skor mi vadia dievčatá oblečene ako Vivien z Pretty women .

mili2016
10. okt 2025
@metoma73

@mili2016 po prvé svadbu som uviedla ako príklad a po druhé tepláky sa na niektoré miesta nehodia... napísať že nezoženiete nohavice je trocha trápne

@metoma73 čítala si môj komentár? Lebo ak áno jasné som tam napísala že ak aj zoženiem tak sú môjmu synovi nepohodlné. Jasné teraz čakám reakciu: ,,zohnať nepohodlné nohavice je trápne,,...

anonym_5bf693
10. okt 2025
@mili2016

@anonym_5bf693 jeden jediný dôvod prečo tepláky nie??? To dieťa je na prvom stupni a mne ide hlavne o to, aby sa v tej škole dobre cítil. Ja tu nehovorím o teplákoch ktoré ho odhaľujú ( ako napríklad crop topy atď) . A áno možno by si sa divila ,že existuju aj slušne tepláky...

@mili2016 lebo tepláky sa absolútne nehodia do školy, na úrad, do divadla atď. Prosím ťa uvažuj a maj aspoň trochu úcty k učiteľom a inštitúcii akou je škola. Tepláky nos doma, do telocvične, na šport alebo keď ideš vyniesť smeti. Čiže na 2. stupni už budeš dávať slušnejšie nohavice? V čom je iný prvý stupeň? 🤷

anonym_e7a574
10. okt 2025

Mohli by vyskúšať učiteľky začať chodiť v teplákoch do školy, lebo sa v nich dobre cítia a takto prísť aj na rodičovské.
Či by boli rodičia spokojný že veď v pohode nech si nocí to v čom sa dobre cíti.

mayami
10. okt 2025

Tie tepláky by mi vadili asi najmenej, ale nejaká slušnosť v obliekaní do školy by mala platiť. Dá sa prísť do školy v pekných teplákoch, ktoré nikoho nepohoršujú a dá sa prísť aj v rifliach, ktoré vôbec slušne nevyzerajú.
Moja dcéra nikdy neprišla do školy v teplákoch, ale pre mňa by to bolo najjednoduchšie riešenie obliecť ju do nich, keďže má pás ako laň a zo zoháňania legín, nohavíc a rifiel, ktoré by na nej nevyzerali horšie ako tie tepláky sa vždy zapotím. Som rada, že vôbec niečo zoženiem, čo jej sedí, je to u nás čím ďalej väčší problém

mili2016
10. okt 2025
@anonym_5bf693

@mili2016 lebo tepláky sa absolútne nehodia do školy, na úrad, do divadla atď. Prosím ťa uvažuj a maj aspoň trochu úcty k učiteľom a inštitúcii akou je škola. Tepláky nos doma, do telocvične, na šport alebo keď ideš vyniesť smeti. Čiže na 2. stupni už budeš dávať slušnejšie nohavice? V čom je iný prvý stupeň? 🤷

@anonym_5bf693 úctu voči učiteľom môžem prejaviť úplne inak (žeby slušným správaním)
Hovoríš tu o divadlách spoločenskych udalostiach a.t.d ale ja som odpovedala pani čo sa hodí do školy. Poviem to takto ja si stojím za tým že áno dajú sa nájsť aj slušne tepláky (niekedy sú tie tepláky slušnejšie ako roztrhané rifle...) no vy si kľudne obliekajte dieťa do čoho chcete...

anonym_5bf693
10. okt 2025
@mili2016

@anonym_5bf693 úctu voči učiteľom môžem prejaviť úplne inak (žeby slušným správaním)
Hovoríš tu o divadlách spoločenskych udalostiach a.t.d ale ja som odpovedala pani čo sa hodí do školy. Poviem to takto ja si stojím za tým že áno dajú sa nájsť aj slušne tepláky (niekedy sú tie tepláky slušnejšie ako roztrhané rifle...) no vy si kľudne obliekajte dieťa do čoho chcete...

@mili2016 roztrhané rifle sú samozrejme tiež neprijateľné a pre mňa rovnako nevhodné ako tepláky. Prosím daj sem aspoň pre predstavu fotku, ako vyzerajú slušné tepláky... moje dieťa má totiž všetky tepláky, ktoré nosí do škôlky slušné. Čisté, bez fľakov a dier. Ale do školy by som ho už v teplákoch neposlala. 🤷

anonym_8c9c82
13. okt 2025

Áno treba, bývam oproti základnej školy a verte, že niektoré dievčatá sú tak oblečené a vymachlené ako 20 ročné. Keby som ich stretla v meste neverím, že chodia na Z.Š. Dievčatá oblečené akoby išli do baru a nie do školy. Veď sú to ešte deti a chodia do Z.Š vymaľované, piercingy po tvári, výstredne oblečené.

anonym_eea599
13. okt 2025

aj tie najkrajšie teplaky su stale teplaky.

anonym_986c9a
14. okt 2025
@midka

ja teda neviem, podla mna to nic strasne nie je,, viac menej - teplaky len na telesnu a nejake ucelove hry v prirode na bezny skolsky den teplaky na vyucovanie - nie, s tym som v pohode, rovnako rozne crop-topy, hole chrby a pod.. tiez si nemyslim, ze je to prave to vhodne obl. do skoly. V podstate hocijake nohavice + normalne tricko, z ktoreho nic netrci je uplne v poriadku,,,,ale vela deti ano toto nedodrziava,,,, ziadne specialne obmedzenia to nie su

@midka ja som správy nesledovala ale co je zlé na teplákoch? Teraz z teplakoviny kúpite aj elegantné sako a nohavice na puky. Crop topy aj vyzívavé oblečenie by som zakázala. Ale tepláky kým nie sú rozgajdané, špinavé by mohli byť fajn.

macko1983
15. okt 2025

@stelly652 nie nesúhlasím,to kde sme aby mi niekto prikazoval co si mám obliecť.Pre mňa je dôležité aby sa dieťa citilo pohodlne a v pohode.Takým systémom sa dostávame do čias minulých, nonsens.To ako ked som ja chodila do školy a na náboženstvo sme nesmeli obliecť rifle,nie,nie a nie nedovolím aby moje dieťa bolo niekym obmedzované.

anonym_e7a574
15. okt 2025
@macko1983

@stelly652 nie nesúhlasím,to kde sme aby mi niekto prikazoval co si mám obliecť.Pre mňa je dôležité aby sa dieťa citilo pohodlne a v pohode.Takým systémom sa dostávame do čias minulých, nonsens.To ako ked som ja chodila do školy a na náboženstvo sme nesmeli obliecť rifle,nie,nie a nie nedovolím aby moje dieťa bolo niekym obmedzované.

@macko1983 začni ty chodiť do práce v teplákoch a potom napíš či ťa niekto obmedzoval alebo nie

macko1983
15. okt 2025
@anonym_e7a574

@macko1983 začni ty chodiť do práce v teplákoch a potom napíš či ťa niekto obmedzoval alebo nie

@anonym_e7a574 si pred stav,že chodím do práce v teplakoch

anonym_e63c4a
15. okt 2025

u nas to uz tiez dali do skolskeho poriadku, teplaky tusim ani nie ale hlavne vystredne, odhalujuce ci vulgarne oblecenie.
lebo fakt dievcata uz chodili niektore do skoly v sportovom elastickom croptope a a elastickych shortkach tesne pod zadok. V podstate vyzerali pomaly ako v plavkach. A ano dovolili im to aj rodicia lebo takto chodievali poobliekane uz stvrtacky kedy rodic este dozera na oblecenie a aj to obhajovali ved co ved sportove treningove oblecenie. 🙈

Strana
z3