icon

ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?

redula
1. feb 2011

Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem

lara320
23. apr 2017

Zienky tie co sa hlasite na PYP AJ, kam vam chodili deti do skolky? My nie sme bilingvalna rodina, ale zvazujem anglicku skolku, odporucte nieco, sme z petrzalky. Dakujem

mandarinkaa
23. apr 2017

@lara320ani my nie sme bilingvalna rodina a tiez sme z petrzalky 🙂 deti mi chodia do skolky Espania

nya
23. apr 2017

@lara320
@mandarinkaa my zase presne naopak 😀. Sme bilingválna rodina a dcérka chodí do slovenskej škôlky.

roxi
23. apr 2017

@lara320 moja dcérka chodí na PYP AJ, doma som s ňou rozprávala od narodenia anglicky, chodila do bežnej slovenskej štátnej škôlky. Ak uvažuješ anglickú skôlku, najlepšie na Košickú pripravia v Brilliant Stars - je v Petržalke (dcérka má v triede asi 10 spolužiakov z tejto škôlky. V Petržalke je ešte ang. škôlka Babyland - tam je príprava menej intenzívna, ale cenovo je táto škôlka prijateľnejšie.

roxi
23. apr 2017

@nya pozvánky zvykli posielať poštou, takže vám zrejme ešte len príde, alebo si tam pre istotu zavolaj, či niekde pozvánka nezblúdila.

nya
23. apr 2017

@roxi ďakujem pekne za info.

mandarinkaa
24. apr 2017

@nya Prave nam prisla pozvanka na 5.maja na 12:30 PYP AJ 🙂

nya
24. apr 2017

@mandarinkaa práve som vám išla písať 🙂 aj nám len my máme ranný termín o 8.30.

roxi
24. apr 2017

@mandarinkaa
@nya
tak držím palce kočky, nech vám to vyjde.

nya
24. apr 2017

@roxi
Ďakujem pekne! 😊

mandarinkaa
25. apr 2017

@roxi
jooj, dakujem moc, je tam mala sanca, ale vsak vyskusame 🙂

decembrovka77
25. apr 2017

aj my ideme na ranný termín, som zvedavá ako to dopadne...
ozaj, vy ste nejak špeciálne pripravovali vaše deti na tie testy?

nya
25. apr 2017

@decembrovka77 ja vôbec. Hovorím si, že ak na tú školu nemá, tak nech tam radšej nejde. Dcérka, ale rozpráva po anglicky lepšie ako po slovensky. Od malička uprednostňuje angličtinu napriek tomu, že vystavená je oveľa viac slovenčine. Moc od toho ale nečakám pravdupovediac, keďže berú 20 detí a hlási sa im vraj okolo 150-200 každý rok. My sme boli dnes na testoch aj do Narnie a tam sa hlási tiež oveľa viac detí ako môžu zobrať tak len dúfam, že niečo nám výde.

lara320
2. máj 2017

Vsetkym detickam drzim palceky... dufam, ze aj moj bude sikovny...
Pozerala som aj tu skolku Briliant Stars, ale to neutiahneme financne, a hlavne pocas tych prazdnin by bol problem co s malym

mandarinkaa
2. máj 2017

@lara320 dakujeme 🙂

eunomia
5. máj 2017

@decembrovka77 aky mate pocit z prijimaciek?Mne syn nechce povedat co tam robili.Bol na PYP SJ

decembrovka77
5. máj 2017

@eunomia Ahojky,
no moja povedala tiež málo...viem, že mali usporiadať nejaké výrezy a priradiť na správne miesto...koniec :D vraj to bolo ťažké, ale rozumela pokynom učiteľky...teda rozumela, ale ani srnka netuší, či to aj urobila správne...boli veci, čo sme robili aj doma aj také čo nie...kresliť postavu nemali...boli tam hodinu ani osobný pohovor nebol, ja som si myslela, že sa s nimi aj budú individuálne rozprávať...
tak uvidíme o týždeň

ja uvažujem hlavne nad tým, že tam boli odkladové deti, teda ako sa môžu porovnávať 7 a šesťročné deti??? moja nemá ani šesť ešte....za rok prípravy by som ju na harvard dostala :D tak som z toho taká zmätená, že to je niekde nespravodlivé
ja jej odklad nedám len kvôli pypke, je zrelá, má ísť do školy

eunomia
5. máj 2017

@decembrovka77 jeden veeelky cgkapec bol moj ale on je len velky,na iba 6 a 3 mesiace 🙂teraz sme za odmenu v kine,no mojvravi,ze lahke to bolo,no tak som zvedava,je ma sanca

karla24
5. máj 2017

No letmo som prebehla ten test a mali tam toho vela. Prijimacky ako na strednu skolu. Tiez som cakala,ze zo bude viac osobnejsie. Nasa Laura vravela, ze to bolo lahke😉

eunomia
5. máj 2017

A neviete kolko je zaujemcov?

karla24
5. máj 2017

Vobec netusim ale urcite vela

decembrovka77
5. máj 2017

Vlani bolo tuším 170 detí. Aj moja je vysoká 134cm. A šesť bude mať o mesiac. Myslela som vek dieťaťa.

Fakt som zvedavá, hovorí že vedela všetko, ale takéto malé deti to nevedia posúdiť ☺ uvidíme, ukludnuje ma fakt, že aj tak pôjde do dobrej zs aj keby pypka nevyšla. Škoda, že sa neberie do úvahy súrodenec na škole, to by sme mali vyhraté 😁

eunomia
5. máj 2017

@decembrovka77 tak to je sluzna vyska,ja uz mojho ani nemeriam,ale tak nejak ma aj on.Uz spomenul par uloh ci tam bolo.A v ktorom rocniku ma surodenca?Ten isiel od 1. rocnika?

eunomia
5. máj 2017

Ospravedlnujem sa za preklepy 🙂

zulusa
6. máj 2017

@eunomia
Tento rok bolo prihlásených 195 detí.

karla24
7. máj 2017

Waaau. Riadne cislo....

lara320
7. máj 2017

@zulusa to je riadny pocet a to predpokladam, ze kazdym rokom je vyssie a vyssie

zulusa
7. máj 2017

Tak sú silné ročníky. A ešte pár rokov budú. 🙂 Ja keď som videla ten hrubý štos papierov, ktoré mali vypĺňať, prišlo mi to až trochu neprimerané pre také malé deti.

decembrovka77
8. máj 2017

@zulusa no nejaké sito musia robiť, inak by vyhovelo príliš veľa detí a otvárajú jednu triedu... Takže mne to príde v poriadku
Z mojej dcéry som toho veľa nedostala, tak si počkáme na výsledky, tipujem, že budeme niekde v strede, vzhľadom na jej vek a dĺžku prípravy...

eunomia
8. máj 2017

Z mojho syna postupne vypadavaju zadania uloh,ale v ten den mi skoro nic nepovedal.