icon

ZŠ Košická - medzinárodný program PYP. Máte skúsenosť?

redula
1. feb 2011

Ahojte maminky, uvítala by som nejaké osobné skúsenosti o týchto medzinárodných triedach, hlavne čo sa týka PYP1, ale kľudne aj vyšších ročníkov. Chystáme sa tam podať si prihlášku a veľmi by mi pomohli informácie od mamičiek a ich detičiek, ktoré tam chodia. Ďakujem

mandarinkaa
15. máj 2017

@eunomia vsak od 6. rocnika pokracuju na MYP (middle years program), kedze PYP je primary years program....

zulusa
15. máj 2017

Maminky, od témy otázka, ale mnoho z Vás malo dieťa na testoch aj v Narnii, viem, že poslali mail rodičom detí, ktoré prijali. Má už niekto aj rozhodnutie o neprijatí?

mipam
15. máj 2017

@mandarinka @eunomia podla mojich info nejdu automaticky na MYP (aspon PYP SJ nie) - ak chcu ist na MYP tak tam musia urobit prijimacky
PYP SJ je ako klasicka 8-9 rocna zakladka (teda s urcitym alternativnym pristupom) - Aspon tak mi bolo minuly rok povedane - ale opravte ma ak sa mylim, syn bol tesne pod ciarou a sme na inej skole ....

filantropka
15. máj 2017

@eunomia ahoj, po 5.pypsj deti bud pokracuju dalej v 6.-9.rocniku na ZS Kosicka, alebo mozu skusit prijimacky na 8-rocne GJH (alebo ktorekolvek ine) a ked su dobri v angline tak cez prijimacky mozu skusit aj MYP na Kosickej.
Ak zostanu pokracovat na klasickej ZS Kosicka, tak zase v 8.-9.roc. mozu skusit prijimacky na bilingual GJH resp.slovenske 4-rocne GJH a ak este nemaju dost 😉 tak 3-4.rocnik IB diploma....

eunomia
15. máj 2017

@filantropka dakujem a kde na stranke pisu o 6-9 rocniku ZS?Nikde neviem najst.

nya
16. máj 2017

@zulusa mne to dnes nedalo a volala som do Narnie. Povedali mi, že do 31.5 sa vyjadria ku každému pretože sa im to mení a prijatí žiaci im priebežne odstupujú pretože sú prijatí na iné školy. Takže nám neostáva nič iné len čakať 😒.

zulusa
16. máj 2017

@nya ďakujem pekne za informáciu.

filantropka
16. máj 2017

@eunomia ano, nikde, na nich ako keby sa na tej stranke zabudlo 😉 ja som si zistovala plus na DOD som sa pytala...preco maju v SK medzinarodny program len po 5.rocnik, co potom...to zase bude dilema 😉 Zastupkyna povedala ze aj ked deti nepojdu na 8-roc.gym., ze aj ten 6-9roc. je vyssia uroven oproti klasickym zakladkam, ze deti su vyborne pripravene. No a ktovie co sa dovtedy udeje v nasom skolstve 🙂)
inak gratulujem k prijatiu 🙂

ipwoman
16. máj 2017

@filantropka
Nejako mi to nesedi.Ved ak cast z deti sa dostane na 8-rocne gymnazium,tak im tam zostane druha cast deti. To budu cit napr. 10 deti? A ak doplnuju,potom ako, ked nemaju ani zverejneny vyber pre tieto triedy? PYP AJ neberiem do uvahy, podla toho,co som citala,tak ti idu do MYP...

filantropka
16. máj 2017

@ipwoman doplnuju triedy, zaujemci robia tusim nejake prestupove testy. Neviem ci niekde zverejnuju pocet kolko ziakov mozu prijat...asi sa o to treba aktivne zaujimat.

eunomia
16. máj 2017

@filantropka dakujem,tak som zvedava ako to bude.Hlavne aby bol maly spokojny.

lenocka78
14. jún 2017

Je tu niekto kto bol prijaty tento rok na PYP SJ a nakoniec sa rozhodol pre inu skolu? dakujem, kludne aj IP

ibajeho
27. nov 2017

ahojte, chcela by som sa informovat o programe pyp aj, kedze som tu skolu objavila az teraz a syn by uz mal ist buduci rok do skoly, prepasli sme den otvorenych dveri, da sa tam ist pozriet aj inokedy? a este by som poprosila nejake aktualne skusenosti mamiciek, nakolko vsetko co som tu precitala boli roky dozadu. dakujem

lotoscom
3. máj 2018

@snezienocka100 ahoj ako sa vola ta cirkevna skola ktora predbehla ZS kosicka, dakujem lucia

stormie
20. aug 2018

Mamicky co mate deti na tejto skole, chapem ze PYP AJ je program v anglictine ale v com oproti inej zakladnej skole je iny PYP SJ program? dakujem za info

mandarinkaa
20. aug 2018

@stormie neviem presne ako funguje slovensky program, ale anglicky nie je len o tom, ze sa ucia v anglictine. Idu podla medzinarodnych osnov, maju projektove vzdelavanie a jednoducho uplne iny sposob vyucby, nema to s normalnou statnou skolou co sa tyka systemu nic spolocne.

stormie
12. sep 2018

este otazka ohladom prijimaciek - co rozhoduje o prijati do slovenskeho programu? chapem ze v anglickom je potrebny jazyk ale aj to som zase pocula ze oni si deti otestuju a vobec nemusia rozpravat plynulo, staci ze zistia ze maju "cit" ci "nadanie " na jazyky. Takze moc nechapem na zaklade coho deti vyberaju? co je na tych prijimackach?

mandarinkaa
12. sep 2018

@stormie no s tym citom na jazyk..... prijimacky trvaju 3 hodiny a su komplet v anglictine. Ak dieta nerozumie, nemoze sa opytat, nikto s nim nekomunikuje v slovencine. Takze ak nevie anglicky, nema sancu spravit prijimacky. Do slovenskeho programu rozhoduju vysledky z testov. Neviem ci maju aj nejaky pohovor.

karla24
12. sep 2018

maju normalne prijimacky formou testu(15-20 stran) cca hodinu, sedia v laviciach po jednom....rodicia su vonku a deti vyplnaju ulohy podla zadani, ktore im ucitelka precita. Kazdy ma pridelene cislo (cize je to uplne anonymne). Nasledne zoradia podla vysledkov a prvych 22 je prijatych. Pred 2mi rokmi sa tam hlasilo 190 deti. Nasa bola 27.

mandarinkaa
12. sep 2018

@stormie inak teraz oktober-november bude den otvorenych dveri, najlepsie tam prist a spytat sa...

stormie
12. sep 2018

@mandarinkaa
@karla24 jedna pisete ze 3 hodiny druha hodinu a to je teda dost rozdiel.

Do slovenskeho programu rozhoduju vysledky testov - akych testov? co je v nich?

Na den otvorenych dveri sa chystam ale teda stale vaham ktory program zvolit, pocula som kazdeco - plynule hovoriace dieta sa tam nedostalo lebo sa im zdalo malo spolocenske a aj to ze prijali dieta co malo iba zaklady z anglictiny. O slovenskom programe som nenasla nic, ani co sa tyka studia (v com je ine od beznej skoly) ani prijimacky ake maju naroky.

karla24
12. sep 2018

my sme boli na testoch do slovenskej triedy. Trvalo to cca hodinu, nestopovala som to. Vobec to nie je osobne....kazde dieta je cislo....teda vyberaju na zaklade testov....testy Vam neukazu, ale su to take standardne logicke doplnovacky pre deti v ich veku.

nya
12. sep 2018

Testy do anglického programu trvali 3 hodiny. Boli sme na nich predminulý rok. Prišli sme na 8:00 a pre deti sme si mali prísť o 11:00 a aj to sme tam ešte asi pol hodinu čakali, kým skončili. Dieťa, ktoré plynule nehovorí anglicky, podľa mňa, nemá šancu spraviť testy. Vraj je aj nejaká súkromná škôlka, ktorá sa vyslovene špecializuje na prípravu deti na testy na túto školu.

mandarinkaa
13. sep 2018

@stormie 2017 v maji sme boli na testoch, syna som tam doviedla na 12:30 a prisli sme prenho na 15:30. Deti pisali 2 samostatne testy + mali kazdy konvezaciu (dostali cca 6-8 neviem presne obrazkov, museli ich zoradit logicky a vymysliet si o nich pribeh a porozpravat + sa ich pytali dalsie veci k tomu - samozrejme iba komplet v anglictine). Syn je teraz druhak na anglickej sekcii a teda v triede nemaju ziadne dieta, co by plynule nerozpravalo anglicky. Ak nema dieta anglictinu, na prijimacky to ani neskusajte, lebo mozete dat dieta bud na anglicky program alebo na slovensky, nemozete si dat prihlasku na obidva.

stormie
13. sep 2018

@mandarinkaa dakujem za info, o jednej prihlaske viem a asi to nebudeme riskovat a skusime sj sekciu

mandarinkaa
13. sep 2018

@stormie ak dietatko nevie po anglicky, chudatko len by na tych prijimackach trpelo a malo z toho stres, lebo ked tam 3 hodiny nebude nikomu rozumiet a nebude vediet co ma robit....

stormie
13. sep 2018

@mandarinkaa tak nieco vie ale neviem ci az na takej urovni, mozno ju podcenujem ale radsej skusime sj program

mipam
13. sep 2018

@stormie musi urcite vediet reagovat na pokyny co im daju a urcite vediet slova ako napríklad stvorec, trojuholnik a podobne po anglicky ( zaroven aj chapat vyznam)

stormie
13. sep 2018

@mipam tak to vie ale napr pribeh by asi nepovedala

eunomia
16. okt 2018

syn chodi do 2 rocnika SJ