icon

ZŠ na Odborárskej ulici. Máte s ňou skúsenosť?

anna60
20. máj 2010

Pozná niekto túto školu? Je to bilingválna škola. Ak má niekto nejaké skúsenosti, tak dajte vedieť

bibianal
26. nov 2012

@inez72 ...uplne suhlasim, len dodam, ze peniaze, ktore platia rodicia v tejto "bilingvalnej" triede sa prelievaju celkom salamunsky cez obcianske zdruzenie Gastan.... taktiez sme tam mali dieta...zobrali sme ho ...chodi do skoly, ktora je svojou cinnostou ovela transparentnejsia, bez despotickych uciteliek a bez zmykania penazeniek rodicov... ani sa mi nechce o tom rozpisovat ako Vam inez72, no urcite mozem povedat, ze so skolou nemame dobre skusenosti, druhe dieta by som tam nedala ani do skolky....

luciaj
17. jan 2013

@bibianal a kde teraz chodite do skoly? Je tam tiez bilingualna vyucba?

linda555
17. jan 2013

Tato skola je abslotutne nekorektna...ver te mi...ide len o tahanie penazi od rodica a nie malo penazi....pani riaditelka sa tam pekne nabalila....to je vsetko...ucitelky tam ostali len tie najhorsie ucili aj mna....a som rada ze moje deti uz nebudu 🙂neodporucam na milion percent tuto skolu...

bandy_ba
6. feb 2013

Moja dcéra je prváčka na Odborárskej v zmieňovanej anglickej triede. Zatiaľ som maximálne spokojná. Váhala som, či ju dať do spádovej školy, alebo na Odborársku a som šťastná, že som sa tak rozhodla. Tento týždeň je možnosť osobne navštíviť školu a porozprávať sa o všetkom, čo vás zaujíma, s pani riaditeľkou - podrobnosti sú na webovej stránke školy. Za túto triedu sa mesačne platí 166 eur, o nič sa netreba starať - rýchlo zistíte, že je to absolútne pohodlné. Do školy deťom netreba nič navyše kupovať, žiadne pomôcky ani na začiatok roka. Ale pozor, týka sa to len 1. stupňa. Všetko vrátane stravy sa hradí z tohto fondu, do ktorého prispievame. Okrem pomôcok sa z toho hradí aj anglická lektorka, výlety, škola v prírode, kurzy korčuľovania... Čo sa týka samotnej angličtiny, ako lingvistka si dovolím tvrdiť, že keď naše deti skončia ZŠ, budú veľmi dobre jazykovo pripravené. Angličtina je integrovaná do celého vyučovacieho procesu, teda do všetkých predmetov vrátane družiny. Úroveň je dosť vysoká, myslím, že aj deti v tejto triede sú pomerne šikovné a rýchlo napredujú - ak to mám porovnať s inými školami. A ďalej aj fakt, že za triedu sa platí, je taká prirodzená selekcia. V bežnej triede si nevyberiete spolužiakov svojich detí, a verím tomu, že aj jeden "prípad" dokáže demoralizovať celú triedu. Tu sú, mám pocit, všetko deti rodičov, ktorým pomerne záleží na vzdelaní, žiadne sociálne prípady a podobne. Určite vám odporúčam ísť do školy osobne, ja som z nej mala už pri prvom kontakte príjemný pocit. A triednu majú fakt super 🙂

renca3
7. feb 2013

@bandy_ba
@linda555
mam pocit, ze jedna hovorite o slovenskej casti druha o anglickej. v tej anglickej su podla mna nove ucitelky, ked musia vyucovat aj v anglickom jazyku.

bandy_ba
7. feb 2013

Paralelne sa tam otvárajú dve prvé triedy - jedna štandardná, hlavne pre deti zo spádových oblastí a druhá s angličtinou - tam sú deti z rôznych častí BA. Mimochodom, zajtra je tam zápis...

luciaj
7. feb 2013

@danka_ba Dobrý deň, chodí Vaša dcéra/syn na túto školu? Vedeli by ste mi napísať aktuálne referencie? Ďakujem

luciaj
7. feb 2013

@bandy_ba Vzhľadom na obvinenia z predchádzajúcej diskusie by ma zaujímalo, akým spôsobom sa platí ten mesačný poplatok - na aký účet, kto má k nemu prístup, či je kontrolovaný Radou rodičov a či sa nejakým spôsobom poskytuje vyúčtovanie rodičom, keďže ste písali, že sa z danej sumy platí aj škola v prírode, výlety, pomôcky a pod. Ďakujem

luciaj
7. feb 2013

@daniela1978 Dobrý deň, chodíte ešte na túto školu? Mohli by ste mi napísať aktuálne referencie? Ďakujem

daniela1978
8. feb 2013

Dobrý deň,
je to škola takého rodinného tipu, vždy len po dve triedy v každom ročníku, jedna normálna a jedna bilingválna. My chodíme do bilingválnej. Vyučovanie je tak 50% v AJ. Ak budete budúci školský rok v prvej triede, budete mať dobrú pani učiteľku 🙂 takže myslím, že by ste mohli byť spokojní.

danka_ba
8. feb 2013

@luciaj nechodime, len som zistovala

emia
10. feb 2013

Neviete mi poradit bilingualnu statnu školu v BA ? Všetky čo som pozerala su sukromne a poplatky vysoke .Niečo ak nie bezplatne tak aspon lacnejšie. Chceme sa v lete pristahovat z Kanady do BA a starši syn nastupuje do skoly a je skoda aby to čo sa tu v skolke naučil zabudol, kedže jeho rodny jazyk je slovenčina a je mu prirodzenejšie hovorit po slovensky v slovenskom prostredi ak nema anglicke prostredie dieta hned zabudne, čo by bolo skoda ,ak ovlada anglitčinu ako slovenčinu.
Prepačte za preklepy.

luciaj
11. feb 2013

@emia my sme tam v sobotu zapísali dcéru, takze osobnú skúsenosť ešte nemáme. Ale dufam, že budeme spokojni🙂 po rozhovore s riaditeľkou, ucitelkami a celkovou obhliadkou skoly sa nám zdalo, že angličtiny je tam dost, aj vybavenie pomôckami je primerane štátnej škole.

roxi
11. feb 2013

@emia skús ZŠ košická, majú tam jednu triedu (20 detí), kde je vyučovanie v ang. jazyku, sú tam príjmačky, viac nájdeš v tejto téme
https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/zs-kosicka-medzinarodny-program-pyp-mate-skusenost/
je to štátna škola, mesačne sa platí školné okolo 50 €.

danka_ba
11. feb 2013

@emia ako pisala Roxi tak ZS kosicka ma jednu triedu kde je vyucovanie v AJ, plati sa ale 70 Eur mesacne + myslim 350 rocne za ten anglicky program. Prihlasky sa ale uz davali a 25.2 su testy z AJ + psychotesty.

renca3
12. feb 2013

@danka_ba ty sa tam chystas s malou na testy?

danka_ba
12. feb 2013

@renca3 vyzera to ze ano .-)

renca3
12. feb 2013

@danka_ba - ja len aby ste ich nezmeskali. lebo testy Aj su 22.2.

danka_ba
12. feb 2013

@renca3 ano ďakujem, hore som pisala ze 25, ale ma to byt 22.2 - zaroven vtedy sa davaju prihlasky do slov. triedy

enji38
25. feb 2013

@bandy_ba moja dcéra takisto navštevovala 5 rokov bilingválnu triedu na odborárskej, je pravda, že z fixného poplatku sa uhrádzalo takmer všetko, škola v prírode ale nie, až do 4 triedy sme boli s výukou spokojní, zlom k horšiemu nastal až v piatej triede ked sa bilingválna spojila s normálnou triedou, poplatok sa znížil, výuka z Berlitz stála 66 €, vyúčtovanie sme takisto nikdy nevideli, až po žiadostiach zo strany viacerých rodičov začala p riaditeľka posielať kopie faktúr z Berlitz

enji38
25. feb 2013

@luciaj poplatok sa platí na účet OZ Gaštan, vyúčtovanie som ako rodič nikdy nevidel, väčšina vecí sa z príspevku uhrádzala, za nevyužité obedy peniaze nikdy neodrátali, školu v prírode sme si platili sami, platili sme aj kredit na mobil učiteľke, aby sme sa mohli s dcérou spojiť, písacie potreby a pod. sme kupovali sami.........

daniela1978
25. feb 2013

@enji38 my si platíme školné na svoj vlastný podúčet. ŠVP sa uhrádzala z toho, notebooky sa uhrádzali z toho, interaktívna tabuľa tiež, knihy na anglinu, anglina, zošity.....jedine perá kupujeme my. Teraz čo idú do švp, tak si to uhrázdajú sami, pretože nie všetky deti chcú ísť, tak by to bolo nespravodlivé.

enji38
25. feb 2013

tak keď máte vlastný podúčet, tak to máte potom asi aj viac pod kontrolou ako rodičia, my sme to ešte platili do Gaštanu bez akejkoľvek kontroly, inak s AJ sme boli aj my maximálne spokojní pokiaľ sa nespojili, dokonca aj na telesnej rozprávali po anglicky....

daniela1978
25. feb 2013

@enji38 a koho ste mali triednu? my sme mali aničku makovú, poklad 🙂 ale už je na materskej, takže teraz máme inú...........
My máme taký zošitok, kde sa zapisujú všetky výdavky a na rodički sa môžeme pozrieť.

enji38
25. feb 2013

Míznerovú, Makovú, teraz už sa volá inak tiež poznám, to bola najlepšia učiteľka na škole, myslím, že vydala aj učebnicu. s tým zošitkom to máte super, my sme nemali ani to, ale aj tak sa mi to zdalo dosť, najmä odvtedy keď som videla tie faktúry za Berlitz (to bolo od tej piatej triedy keď už boli spojení a platili sme na účet vlastne len ten belritz)a sumu (zapisovala som si to), ktorú sme vynaložili na ostatné záležitosti, bolo to o dosť menej ako bola suma príspevku. inak v tome čase ked išla dcéra do prvej to bol unikátny projekt, teraz už je viacej možností........

daniela1978
25. feb 2013

@enji38 a od tej piatej triedy mali vyučovanie v AJ aspon sčasti, či vôbec?
Hej teraz sa volá Struhárová 🙂 chýba nám, hlavne deťom......ale sme radi, že bola s nimi aspon ten rok a pol 🙂

enji38
25. feb 2013

okrem hodín AJ z Berlitzu takmer vôbec, sem tam nejaký text učiva na biologii a zemepise, iné predmety vôbec, ono ked sa spojili s A triedou, tak som tú AJ nejako neriešila, skôr sme mali problém s kolektívom - chlapci robili zle, aj sme uvažovali o inej škole.......

daniela1978
25. feb 2013

@enji38 my tiež rozmýšlame, či ho tam necháme, alebo nie.......uvidíme, kam pôjdu ostaní.

enji38
25. feb 2013

moja dcéra zostala jediná z tej bilingválnej triedy, na začiatku ich bolo 14, niektorí odišli po 4 triede a ostatní po 5. len 5 ich išlo na 8 ročné gymnáziá - moju nezobrali pre nedostatok miesta, zvažovali sme inú ZŠ, nakoniec zostala, občas mám výhrady, ale je to pri dome a ktovie či by neišla do horšieho, ale tie 4 roky neľutujem ..........

daniela1978
26. feb 2013

@enji38 fuha, jediná.......tak to nič moc. no riaditeľka hovorila, že ešte aj piata trieda by mohla byť bilingválna, tak uvidíme......