icon

Zúfalá tretiacka mamina

babu218
19. sep 2017

Zdravím všetky maminy.Syn chodí do tretej triedy a má diagnostikovaný asperger.(toto leto).Celé prázdniny som behala so synom po vyšetreniach v snahe mu pomôcť a uľahčiť v škole život lebo sa tam neskutočne trápi.Dospelému človeku by nepripadal vôbec iný ale deti to zakrátko spozorujú že je iný.Je v triede ako zvieratko v cirkuse,deti (niektoré) ho majú na srandu a provokujú ho aby vybuchol a potom sa no ňom zabávajů.Ak sa niečo stane že niekoho udrie tak neriešia prečo sa to stalo len to že on je ten zlý a na vine.Vôbec sa v škole neriadia pokynmi a odporúčaniami od psychológa,totálne sa cítim zúfalo.Pani učiteľka má odbila že ona má toho veľa že 23 žiakov .Úplne zbytočne som s ním chodila po lekároch keď v škole všetky papiere len založia a nijako sa nesnažia synovi pomôcť ,uľahčiť a predchádzať úplne zbytočným konfliktom.Nevidím zo strany školy žiadnu snahu.Syn je pre nich len obrovská príťaž.Inak intelekt má vyšší priemer,učenie mu ide.Asistenta má odporučeného ale v škole už vopred mi povedali že ho asi nedostane.Ako už čo mám robiť???????😢

Strana
z2
oila
19. sep 2017

Nemozes ho preradit nieka inam?

zooeynka
19. sep 2017

@babu218 nabehnut za riaditelkou(aj za triednou) s darcekovou taskou-flasa, bonboniera,kava atd a hned sa ti na maleho budu inak pozerat! Zaobalit to samozrejme nie ako uplatok, ale ako prejav vdaky ze sa teda musia"potrapit"v triede s tvojim synom, ze si to velmi vazis. Hned sa zmeni ich pohlad na chlapca, daju aj do pucu ostatne deti...len musia chciet. Teraz je im to sumafuk. Potrebujes si z nich urobit kvazikamaratky.

kacena4
19. sep 2017

ahojko a ma vypracovany individualny plan? je integrovany? tiez mam aspika ak chces pisni ip popr. je tu skupina aspikovskych mamiciek https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mate-dieta-s-aspergerovym-syndromom/ urcite poradia tebe aj synovi

kenzom
19. sep 2017

@babu218 to že nedostane asistenta nie je chybou školy ale zriaďovateľom....treba ísť za riaditeľkou aby ti poradila ako postupovať...niekde sa za asistenta dopláca....a ide to ľahšie..len to musíš zistiť, určite si nenechala nadarmo...aj cppp ,kde patris by ti malo byť nápomocné...

deti95060810
19. sep 2017

jáj asistenti....Tak to mám najradšej keď v správach je o asistentoch - kde všade sú v škole, ako pomáhajú deťom a bla bla bla....a v škole človeku rovno povedia že nie je šanca dosť asistenta - len ak si ho rodičia zaplatia zo svojho....to poznám....😒
porozprávaj sa s riaditeľom školy, upozorni ich nato ako sa treba správať k synovi.....
ak sa to nezmení - tak len preradiť dieťa niekde inam...

kenzom
19. sep 2017

Nebehala..nie nenechala

deti95060810
19. sep 2017

😀 no asi to takto funguje na sk

tictactoe
19. sep 2017

@babu218 skusenosti nemam ale napadlo ma jedine riesenie - preradit syna do skoly ktora je zamerana na deti s vyvinovymi poruchami. ak taku moznost nemate, tak skusit inu skolu v okrese, kde budu ustretovejsi. zaciatkom roka byvaju rodicovske zdruzenia, tu vidim prilezitost kde su vsetci rodicia pokope, poprosila by som ich o chvilku casu a vysvetlila vasu situaciu - za prve - ucitelka s takym pristupom by sa minimalne zahanbila ze nie je schopna celit takejto situacii v triede, za druhe - rodicia by sa mali zamysliet ake hodnoty budu vstepovat svojim detom a upozornit ich na spravanie voci vasmu synovi. drzim palce, ziadne dieta by takto nemalo v skole trpiet, lebo sa velmi skoro dostavi averzia voci skole samotnej.

lucia37
19. sep 2017

Ja mam tiez dceru s aspergerovym syndromom. My nastastie taketo problemy nemame, len jej dlhsie trvala adaptacia v skole samozrejme. Ma aj asistenta a specialneho pedagoga. Chodime raz za mesiac k psychiatricke do Zvolena k Mudr. Guttenovej. Ta nam nesmierne pomaha.
treba ist za riaditelom a informovat ho, co sa deje. Ak to nepomoze, treba ist za zriadovatelom, to je asi Mestsky urad, na odbor skolstva a tam sa stazovat. Ak by si nieco potrebovala, kludne mi napis.

alexi2211
19. sep 2017

A nebolo by lepšie ho preradiť na nejakú inú školu? Kde je v triede menej detí a vedeli by sa mu tam venovať tak ako treba? Lebo vieš keď takto nemá záujem ani riaditeľka, ani učiteľka, furt sa budú naňho pozerať ako na to ho čo robí zle. Učiteľka mala v prvom rade ostatným deťom vysvetliť ako sa veci majú, že ho nemajú zbytočne provokovať a správať sa k nemu normálne

babu218
autor
19. sep 2017

@kacena4 áno je integrovaný a má vypracovaný Indiv.plán

bona_dea
19. sep 2017

@babu218 školského špeciálneho pedagóga škola nemá?

babu218
autor
19. sep 2017

@deti95060810 Bola som už na inej škole v snahe ho tam preradiť a tam ma v podstate pani riaditeľka odhovárala aby som ho preraďovala.Asi nechcú mať navyše prácu a starosti.

babu218
autor
19. sep 2017

@bona_dea má aj tam bude chodiť raz za týždeň k nej do učebne.On má ale skôr problém v triede so spolužiakmi ako s učením.

felycity
19. sep 2017

preradiť, zlý prístup školy, o spolužiakoch ani nehovorím....lepšie to nebude, neverím, že ho časom príjmu viac medzi seba, začať odznova, nájsť školu, kde ti pomôžu, to sú všetko výhovorky... mám syna, ktorý má tiež handicap - viditeľný... škola - úžasný prístup, všetci pedagógovia boli informovaní, takisto každý v triede s deťmi to prebral ( keďže je to viditeľný handicap) , mali sme možno šťastie na kolektív a deti, ale čuduj sa svete, nikto nič nerieši a všetci ho berú takého aký je, dokonca z vyšších ročníkov sa mu ponúkali aj pomôcť... ( aj ked on nechce 🙂), ale to nie je podstatné, podstatné je, že tam vidím pozitívny prístup školy, + škola akonáhle má niekto nejaký problém v škole, má vlastnú psychologičku, ktorá sleduje detičky, spolupracuje resp. pracuje s nimi ak je to nutné, dokonca som sa dozvedela, že aj asistenta máme v škole.... tým som chcela povedať, že je to všetko o ochote a prístupe školy, pedagógov a o spolupráci aj rodičov detí.

katarinapekna
19. sep 2017

Tak mu zaplať súkromnú školu alebo ho uc sama,ako sorry,učiteľka má pravdu,však sa vzi do jej situácie....nemilé,ale to je realita

bona_dea
19. sep 2017

@katarinapekna fíha, to trošku ale popiera principy integrácie, nie?

obsadenemeno
19. sep 2017

@kacena4 sorry, ale mne sa po precitani tvojho prispevku vybavil obrazok dietata v aspiku.... 😀

elenita
19. sep 2017

@obsadenemeno To je ta chybajuca diakritika 😅

babu218
autor
19. sep 2017

@katarinapekna sory ale nechápem,veď nechcem nič len na čo má právo.Vzdelávať sa!Nehovorím že že učiteľka nič nerobí,určite toho má veľa.Ja niesom pedagóg ,len obyčajná pracujúca matka ktorá by nevedela poskytnúť výučbu na takej úrovni ako vyštudovaná pani učiteľka,inak by sme mohli byť všetci učitelia nie?!!A súkromnú školu si nemôžme dovoliť tak prepáč že chcem NEMOŽNÉ.Možno keby si mala také dieťa tak by si to pochopila.Ja som si nevybrala že chcem aby sa mi narodilo dieťa s aspergerovym s. ani môj syn si nemohol vybrať či sa narodí s poruchou alebo bez.Teraz máme za to pykať ?,,Zbavme sa každého kto sa vymyká normálu v dnešnom dokonalom svete''!!!!

felycity
19. sep 2017

je smutné, že napriek tomu, že sa všade hovorí o integrácii tak to v praxi nie je dotiahnuté ☹, snažíme sa vychovávať podľa rôznych kníh a pod., ale zabúdame učiť novú generáciu k empatii, k tomu, že súčasťou nášho sveta sú ľudia, ktorí nie sú úplne dokonalí, ale či sa nám to páči alebo nie sú to a sú medzi nami a my im máme pomáhať a naopak my sa máme naučiť žiť s nimi a vedieť ich akceptovať namiesto toho máme tisíce výhovoriek ako to nejde a prečo to nejde namiesto toho, aby sme hľadali odpoveď ako by to mohlo ísť, verím, že na pedagóga je to veľa, ale ak by škola a štát k tomu pristupoval troška inak išlo by to a teda práve vaša škola @babu218 nie je veľmi k tomu naklonená....

dai
19. sep 2017

@babu218 ahoj. ja urcite nechcem ziaden dokonaly svet napadat a pod. ... kazdy ale pozna uskalia integracie - je vela ucitelov ktori su za a velmi vela - zial by som povedala ze vacsina , ktori su proti... ty ako rodic mas na vyber boj so systemom - ak narazis na tych co su proti, alebo hladat riesenie - z mojej skusenosti bojujem pokial ide o mna - ja mam cas, trpezlivost, dokazem prijimat prehry etc. ... pre deti sa snazim hladat riesenie ked zistim ze cesta niekde by bola pre ich vek prilis tazka a jednoducho este na nu nemaju/ nie su pripraveni/ prilis by ich to poznacilo etc. ...

Vidim casto matky tvrdo bojujuce za integraciu tam kde to podla mna nema sancu - podla mna tiez integracia nie je vseliek a mnohe maminy deti s postihnutim by to vedeli potvrdit - trapenie na skole normalnej a super vysledky na skole pre specialne deti, o prostredi a pristupe ani nehovorim...
Ja osobne chapem pohlad ucitelky - ona ma v triede 23 deti , staci 1 narocne a uz je tych 22 poriadne ukratenych - nehovoriac o strese ktory vedia spravit ti 22 rodicia, ked sa o tom ukrateni, dvojitom metri, nebodaj o agresivite toho jedneho dozvedia... Ona aby mohla normalne ucit potrebuje k takemu dietatu asistenta - sama ho zaroven zabezpecit nevie...
Chapem aj tvoj pohlad - chces pre syna to najlepsie... Ak naozaj nemas na tu sukromnu skolu ( pre mna je to najschodnejsie riesenie ak by bola nejaka dobra v okoli ), tak hladaj mozno skolu pre nadane deti - pises ze syn je intelektualne nadpriemer - moja skusenost z tychto skol je ze casto je tam pristup velmi individualisticky - co poznam nadpriemernych aspergerov v mojom okoli tak navstevuju prave tieto skoly - jasne ze ich tam zial socialnym navykom nenaucia, to musi prevziat rodic, ale su tam spokojni - s vyucbou, tempom, zaujmami a detto kolektivom , ktory je podobny nim samim... na tie skoly netreba peniaze, staci len aby bolo dieta prijate...
3tie riesenie je zabojovat o asistenta, 4te hladat skolu naklonenu integracii, najlepsie uz s pozitivnou skusenostou...
drzim palce

obsadenemeno
19. sep 2017

@elenita kde?

elenita
19. sep 2017

@obsadenemeno V aspiku 😂

obsadenemeno
19. sep 2017

ved tam ziadna nechyba..... aspik ako skratka pre Asperger?

katarinapekna
19. sep 2017

Ja skutocne nerozumiem tejto zvratenej dobe....samé módne diagnózy typu asperger a pod. Integrácie a zvasty...v nedávnej minulosti nikto toto nepoznal a zili sme....normálne skoly,osobitne skoly podla tohoo príslušné zamestnanie a boli všetky profesié,kazdy vedel,kde je sever.zlatý komunizmus

ostorha
19. sep 2017

@obsadenemeno a ja som myslela ze som nejaka nechapava a vidim ze to vidíme rovnako jak citam,tak citam tak mne tam nechyba diakritika,Kacena tam spomina len aspika co je slang pre aspergera a aspikovske maminky...

elenita
19. sep 2017

@ostorha
@obsadenemeno Tak prepacte, dievcence... ja som zila v tom, ze je to "aspík", ako je napr.skratene aj "downík".
Ale uz sme asi znacne OT 😉

miluna777
19. sep 2017

Inak, provokovanie spolužiaka až k dajakému výbuchu, to nie je náhodou šikana? Nech už má dg alebo nie...

ostorha
19. sep 2017

@elenita Ano mas vlastne pravdu mne to ani neprislo ze ten skrateny alebo slangovy vyraz pre dawnika alebo aspika je vlastne s dlznom ,dikicko..

Strana
z2