icon

Zvyšujúce sa náklady na učebnice pre šiestakov?

13. sep 2025

Prosím vás aj vám sa to zdá nejak moc? Dcéra je len siestačka. Minulý rok sme platili 30€ za všetko. Včera už pýtali 50€ a to má len o pracovný zošit z fyziky naviac, navyše toto je cena už po nejakej dotácií. Aj vám sa to zdá veľa? Skúšali ste si vypýtať zoznam učebníc od triednej a kúpiť ich na vlastnú päsť? Ušetrili ste niečo? Akože z roka na rok viac. Som matka samozivitelka. Ale zdvihli aj zrps na 60€ (bolo 30€) dvíhajú aj toto. A to je stále len základná škola. Nejde o to že nemám 50 € ale o ten princíp za to isté pýtať pomaly ešte raz takú sumu a keby to aspoň boli knihy čo využije o pár rokov aj mladšie dieťa tak povedzme ze dobre. Aj obsahovo to nie sú také pracovné zošity ako sme mali my za našich čias (po roku 2000) tu je to také onicom a fakt to obsahovo dieťaťu veľa nedá. Rozmýšľam ze opýtam na ďalší rok zoznam a kúpim to sama. Nakoľko predávam svoje učebnice na vinted vidím ze tam sú rôzne aj nepoužité pracovné zošity za pár drobných takže nejaká úspora by možno bola.

luccija
13. sep 2025

@anonym_autor áno, platíme veľa.Dcera je na gymnáziu a knihy má len na parádu učitelia majú vlastné materiály, pracovné zošity kupujeme atď...zatiaľ som platila okolo 40 eur
Neviem čo sa zmenilo na geografii Slovenská, keď aj na geo sme kupovali za 12 eur

katulienkax
13. sep 2025

My sme platili 21 eur pre 8cku a toľko aj pre 5cku. Vyzerá že vaša škola je dajaka vyberava

autor
13. sep 2025
@katulienkax

My sme platili 21 eur pre 8cku a toľko aj pre 5cku. Vyzerá že vaša škola je dajaka vyberava

@katulienkax no základná škola ktorá vyučuje hejneho metódu na matematike a vlastne celé mi to príde také iné. Napr na bio pracovný zošit ani nepoužívali ale kúpiť ho bolo treba nemajú ani klasický zošit lebo učiteľka im poznámky tlači takže im len rozdá papiere a učia sa z toho. Nič nepíšu. Dejepis pisu podrobne ale do pracovného len niektoré cvičenia. Sú to viac menej nevyužité pracovné zošity preto ma to tak poburilo ze z roka na rok vyššia suma a ani sa to nepoužíva

olivierko229
13. sep 2025
@anonym_autor

@katulienkax no základná škola ktorá vyučuje hejneho metódu na matematike a vlastne celé mi to príde také iné. Napr na bio pracovný zošit ani nepoužívali ale kúpiť ho bolo treba nemajú ani klasický zošit lebo učiteľka im poznámky tlači takže im len rozdá papiere a učia sa z toho. Nič nepíšu. Dejepis pisu podrobne ale do pracovného len niektoré cvičenia. Sú to viac menej nevyužité pracovné zošity preto ma to tak poburilo ze z roka na rok vyššia suma a ani sa to nepoužíva

@anonym_autor ja som teraz kupovala mojim detom pracovne zosity na hejneho matematiku, sama som si objednavala z dobreucebnice.sk a jeden vysiel na 3.30€

autor
13. sep 2025
@olivierko229

@anonym_autor ja som teraz kupovala mojim detom pracovne zosity na hejneho matematiku, sama som si objednavala z dobreucebnice.sk a jeden vysiel na 3.30€

@olivierko229 ďakujem za radu tu stránku nepoznám 🙂 tak to skúsim pokupovat samostatne teda. Čo o rok budeme platiť 70 takým štýlom? 🙉 Urobila som si screen nech tu stránku nestratim

behulka
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mne to príde veľa peňazí. Syn sa učí Hejného metódou, na bio a fyziku majú Expedíciu a platil do 10 €. No sme na dedine, kde je dosť veľa mnohodetných rodín, slabšie pracovné možnosti. Tu si veľmi neviem predstaviť, že by si škola vypýtala 50 € / dieťa. Bez obáv by som sa obrátila na triednu, že ti je to veľa + zrpš nie je povinné.

slavomira236
20. sep 2025

@anonym_autor syn je siestak a zatial davali na druhu cast matematiky a slovenciny na fyziku geografiu..na kazdy 6-7 eur..anglinu zacali siestacku na konci piateho tak pokracuju dalej tak sme zatial nekupovali lebo jy platili uz minuly rok..prvu cast matiky a sj pracovneho im uhrada skola my len druhu cast