icon

Ako sedia veľkostne rifle zo Zary?

5. mar 2026

Ahojte. Prosím o radu: ako sedia velkostne rifle zo Zary ? Chcem objednať tieto, len teda ešte som zo Zary nebrala. Zvyčajne nosím 38..Ďakujem za komenty k veci 😉

anonym_8c695e
5. mar 2026

@anonym_autor ahoj, o číslo väčšie beriem vždy. Ja mám veľk. 40 a Zara musím mať 42
A aj veci pre deti beriem o číslo väčšie

prasiatko30
5. mar 2026

Zalezi od strihu

petamich
5. mar 2026

Zalezi od strihu, niektore sedia presne na velkost co nosim a niektore treba o cislo vacsie, tie viac skinny zvycajne sedia, tie kadeake momfit a co ja viem co potrebujem vacsie.

prasiatko30
5. mar 2026

Na stitkoch mas geometricke tvary
🔺 - velkost je vacsia ako bezna velkost
◼️- bezna velkost
🔴 - mensia ako bezna velkost

weleda123
5. mar 2026

Záleží od strihu, nie len pri Zare ale celkovo. Ja mám rifle aj 38ky aj 40ky. Konkrétne Zaru kupujem malej dcére a vždy o číslo väčšie. Zdajú sa mi tie veci oproti iným značkám menšie.

prasiatko30
5. mar 2026

Niekedy je to vidno aj na tych stitkoch na app

minenkaa
5. mar 2026

Objednaj dve veľkosti a tu čo ti nebude sedieť vráť

anonym_b0edab
5. mar 2026

Zara je v tomto velmi komplikovaná.
Mam veľkosť 36. Zo zary mi sedia aj 34, aj 40tky🤷‍♀️

lasona
5. mar 2026

Zara ma za mna divne číslovanie. Normálne nosím xs, s...a kolko krat musim vziat L aby mi to bolo dobre....a plus vela veci mi tam vobec nesedí...pritom inde nemam problem

anonym_e9f48d
5. mar 2026

Ahoj. Za mňa tiež si objednaj radšej dve rôzne a vráť. Dcere veľkosť sedí vždy. Ja v zare (ako čítam vyššie asijediná :D ) objednávam o číslo menšie, nosím väčšinou 40/M, v zare mi stačí aj 38 občas aj 36 oblečenie. 🤷

autor
5. mar 2026
@prasiatko30

Na stitkoch mas geometricke tvary
🔺 - velkost je vacsia ako bezna velkost
◼️- bezna velkost
🔴 - mensia ako bezna velkost

@prasiatko30 ďakujem, no tieto som chcela, ale tak teraz už fakt neviem...

autor
5. mar 2026
@anonym_e9f48d

Ahoj. Za mňa tiež si objednaj radšej dve rôzne a vráť. Dcere veľkosť sedí vždy. Ja v zare (ako čítam vyššie asijediná :D ) objednávam o číslo menšie, nosím väčšinou 40/M, v zare mi stačí aj 38 občas aj 36 oblečenie. 🤷

@anonym_8c695e
@petamich
@weleda123
@minenkaa
@anonym_b0edab
@lasona
@anonym_e9f48d
Ďakujem vám 😊

sovica
5. mar 2026

@anonym_autor A keď pozrieš rozmery pri tých rifliach, nepomôže ti to? Pozerám, že majú len 1% elastanu, takže počítaj s tým, že budú skôr pevnejšie a veľmi ich nenatiahneš. Aj keď si myslím, že tieto budú asi klasická veľkosť, keďže sú označené len Z-kom, ale ako radia niektoré kočky, asi by som objednala radšej dve veľkosti a vyskúšaš, čo ti sadne. Všimni si, že každý model je označený TRF, ZW a Z.

To geometrické označenie na Zara štítkoch nemá nič spoločné s veľkosťami. Ide o označenie kolekcie - ● ZW (Zara Woman) - oblečenie môže byť voľnejšie alebo má klasickú veľkosť, zaujímavejšie strihy, lepší materiál a vyššia cena, ■ Z (Zara Basic) - základné kúsky, priemerná cena, zväčša bežná veľkosť, ale môže sa tiež líšiť a ▲ TRF - pre mladšie ročníky a preto môže byť oblečenie tesnejšie/menšie a nižšia cena.

autor
6. mar 2026
@sovica

@anonym_autor A keď pozrieš rozmery pri tých rifliach, nepomôže ti to? Pozerám, že majú len 1% elastanu, takže počítaj s tým, že budú skôr pevnejšie a veľmi ich nenatiahneš. Aj keď si myslím, že tieto budú asi klasická veľkosť, keďže sú označené len Z-kom, ale ako radia niektoré kočky, asi by som objednala radšej dve veľkosti a vyskúšaš, čo ti sadne. Všimni si, že každý model je označený TRF, ZW a Z.

To geometrické označenie na Zara štítkoch nemá nič spoločné s veľkosťami. Ide o označenie kolekcie - ● ZW (Zara Woman) - oblečenie môže byť voľnejšie alebo má klasickú veľkosť, zaujímavejšie strihy, lepší materiál a vyššia cena, ■ Z (Zara Basic) - základné kúsky, priemerná cena, zväčša bežná veľkosť, ale môže sa tiež líšiť a ▲ TRF - pre mladšie ročníky a preto môže byť oblečenie tesnejšie/menšie a nižšia cena.

@sovica wau, ďakujem ti veľmi pekne za info 🤗