icon

Je bezpečné použiť platobný link zaslaný cez SMS?

30. aug 2026

Toto sa mi ešte nestalo. Nedokončila som platbu za objednávku a o chvíľu mi prišla SMS s linkom, že ju môžem zaplatiť tam. Objednávka aj suma sedia a SMS prišla z čísla, z ktorého mi už e-shop písal, ale aj tak váham, či na ten link klikať. Je toto bežné?

yellowunicorn
30. aug 2026

samozrejme... rovnako ako mailom posielajú

martinmmartin
30. aug 2026

No ja pridam vlastnu skusenost . Som obnovoval predplatne netflixu a o minutu mi prisiel od netflixu email ze neni dobre a este raz musis. Uplne ok lebo som to fakt robil predtym cize absolutne nic podozrive- a nahodou rozkliknem odosielatela a vidim ze brutal scam ....skoro ma dostali. Takze na taketo fakt bacha vzdy si poriadne kukni odkial to ide lebo ocividne scammeri cihaju na prave prebiehajuce nakupy. V tvojom pripade ale asi ok

maranco
30. aug 2026

Treba pozrieť aká je web adresa v tom linku, ak je podozrivá typu easypark.bbqbb.club/com.sk prípadne posta-sk.info neklikať.
Ak je to normálna adresa napríklad na slovensku sa používa https://payme.sk alebo adresa daného eshopu je to bezpečné.

fmfoffice_ng_org
Odpoveď bola odstránená
martinmmartin
30. aug 2026
@fmfoffice_ng_org
Odpoveď bola zmazaná

@fmfoffice_ng_org 3% za ako dlho? Pol hodinku?

anonym_0d10fc
30. aug 2026

Seriozny shop, banka,... neposle link v sms. To je na 99% scam a je otazka, ci chces skusat 1% stastie ...Prihlas sa priamo na shop portal, prihlas sa do banky, tie su chranene cez https. ale nechod tam cez url v sms, ani v maili. Je lepsie byt extremne podozrievavy, nez potom neskoro plakat.
Prihlas sa na shop este raz a tam by mala byt objednavka stale v kosiku a tam ju dokonci a zaplat.

jimmyy128
30. aug 2026

Jedna vec k tomu, ze prisla z toho isteho cisla ako predtym. To bohuzial nedokazuje nic. Odosielatel sa da pri SMS podvrhnut, aj ten menovy, kde namiesto cisla svieti nazov banky alebo obchodu, a telefon takuto spravu zaradi do rovnakeho vlakna ako tie prave. Takze to, ze visi pod uz existujucou konverzaciou, nie je znamka pravosti, prave naopak, na tomto je cely ten podvod postaveny.

maranco to napisal spravne, rozhoduje adresa v odkaze. Platba na Slovensku ide cez platobnu branu, cize tam ma byt domena samotnej brany, teda gopay, comgate, besteron a podobne, alebo priamo domena toho e-shopu. Ak je za nazvom obchodu prilepena este dalsia domena, typu nieco-platba-sk.info, je to podvrh.

Anonym pod tebou ma pravdu, ze najistejsie je prihlasit sa na e-shop a zaplatit objednavku odtial. Doplnim k tomu jednu vec, na ktorej sa to da rozoznat, aj keby si na ten odkaz predsa klikla. Prava platobna brana od teba nikdy nepyta prihlasovacie udaje do internet bankingu ani PIN ku karte. Potvrdenie ide vzdy az v aplikacii tvojej banky a tam vidis sumu aj prijemcu. Ak stranka pyta heslo do bankingu, si na podvrhu.