Je normálne takto reagovať na bazárové inzeráty?
Dobrý deň,pisala som na inzerát ohľadne topánok,ktoré boli nepoužívané,ale už tri roky staré. Spýtala som sa na cenu,dotyčná mi odpísala,cena sa mi zdala vysoká ,tak som odpísala že ďakujem za odpoveď. Nič viac nič menej a dotyčná hneď začala,či teda mám záujem či nie a že ľudia chcú premeriavať a vypýtajú sa všelijaké sprostosti a nakoniec aj tak nič nekúpia a podobne. A potom sa čudujú,že sa na bazáre nepredáva. Je toto chovanie podľa vás normálne??
Ani si nevšimni, pani je evidentne napálená že si sa nechytila. A ona bude čakať ďalšie tri roky.... 😅
@anonym_autor tak niekedy už jednoducho človek vybuchne keď je tých otázok priveľa a aj tak nič z toho. Asi si bola len tá obeť, ktorá to schytala, nič si z toho nerob
@anonym_autor mňa to tiež nasiera, 20 otázok, dodatočne fotím, meriam a nakoniec reakcia “ďakujem” a tot vše.. nekúpia 🤷🏼♀️
@anonym_96897c daruj charite a máš aj dobrý skutok. ❤
@anonym_autor rozumné je písať tak, aby z toho bol úplne jasný výsledok. Iba "ďakujem" sa dá vysvetliť ako definitívne nie, ale aj tak, že možno cenu predýcham a nakoniec sa ozvem, že to zoberiem.
Ďakujem nemám záujem je tak ťažké napísať? Z tvojej odpovede nevyplýva ani jedno ani druhé. Keď jej to robí každý tak sa nečudujem, že vybuchla.
nevidím dôvod aby som sa nepýtala na stav alebo rozmery tovaru ktorý chcem kúpiť… veď keď mám nejaké požiadavky tak si nekúpim vec len preto že stojí málo ale reálne ju neoblečiem…
nič si z nej nerob
nabudúce nech dá do inzerátu čo najviac informácií a niekto ju nebude musieť otravovať…
len celkom nerozumiem - ona nemala cenu v inzeráte??
@anonym_autor normálne by bolo napísať "ďakujem, ale nevyhovuje mi to / neberiem / nechcem" - proste dať jasné stanovisko. Tvoje "ďakujem za odpoveď" naznačuje, že konverzácia by mala nejako pokračovať:
@anonym_autor normálne by bolo napísať "ďakujem, ale nevyhovuje mi to / neberiem / nechcem" - proste dať jasné stanovisko. Tvoje "ďakujem za odpoveď" naznačuje, že konverzácia by mala nejako pokračovať:
@sissy27 mala by nejak pokračovať? a prečo by mala? autorka predsa ešte rozmýšľa či tú handu kúpi alebo nie. Ja sa aj čudujem ženám čo takto predávajú - čo nevidia tie plné obchody tovaru ?
Niekedy sú ozaj super ceny - ku konci zimy mikina s kap. veľ. S , M -
5 e. Načo kupovať staré handy.
Treba písať jasne a zrozumiteľne, z tvojej odpovedi nevie či zatiaľ premýšľaš nad kúpou alebo čakáš na výplatu, alebo to nechceš.
Aby vedela či má s tebou počítať alebo nie.
@anonym_autor nie si povinná jej vypisovať či ich chces, alebo vahas, alebo si pozrieš ďalších 10 inzerátov.Je to bazár, keď ju to nebaví hold nech zmaže inzerát.
Nech si ich nechá a nech Jej tam trčia ďalšie 3 roky. Podľa mna je normálne opytat sa nejaké doplňujúce otázky a keď nie je ochotná odpovedať tak potom nič nepredá
Cenu mala mať normálne uvedenú pri inzeráte, nemá zmysel že je každý bude vypisovať a pýtať sa na cenu.
Na také inzeráty bez ceny ani nereagujem.
Vieš čo, asi mi to aj príde normálne. Lebo "ďakujem za odpoveď" je také nedokončené a možno mala aj iného záujemcu. Mne sa párkrát stalo, že kupujúca reagovala tak neurčito ako ty, predala som inej a tá prvá sa ozvala o dva dni, že má záujem a bola naštvaná, že som predala inej a jej sa ani neopýtala 🤷♀️ a možno nie, možno na teba iba tlačila, aby sa ich zbavila.
@sissy27 nenaznačuje nič. Je to úplne jasna odpoved. Ďakujem. Ak by mala zaujme tak by to vyzeralo inak
Predajca by nemal reagovať tak afektovane a už vôbez nie sa vtierať a chovať sa pasívne agresívne. Keď záujemca viac neodpovie, tak neodpovie. Ja určite nie som predajca typu "stíhačka" a nikdy nerobim na zákazníka tlak. Mne sa akurát prednedávnom stalo, že sa mi niekto ozval že má záujem, a potom už bolo len ticho. Neriešil som to, ani mi to netrhá žily. Život ide ďalej a ak nekde o život, ide o... 💩 😄
Ale súhlasím s komentárom nado mnou. Odpovedala si tak neurčito, skús nabudúce napísať niečo ako "ďakujem, ale cena mi nevyhovuje, nemám záujem". Ak by ťa aj potom predajca otravoval s výlevmi, to už je jeho/jej vizitka.
@anonym_autor Čo konkrétne si sa predávajúcej opýtala? Či je cena pevná? Či ti cenu môže znížiť? Lebo si neviem predstaviť niečo predávať bez uvedenej ceny. Všade musíš uvádzať cenu. Cez aký portál si ten inzerát pozerala? Ak ti ona cenu znížila a ty si len povedala ďakujem, tak to mohlo znamenať, že ďakujem, super, tak vezmem. Pár slov naviac by ťa nezabilo: Ďakujem, cena sa mi zdá vysoká, nemám záujem.
V každom prípade, predávajúca reagovala neadekvátne. Aj keby bola neviem ako frustrovaná z toho, že predaje stagnujú, tak tú reakciu si mohla odpustiť.
Ja sa vacsinou pytam tiez na rozmery a hlavne topanok! Kupovala som dceram niekolkokrat, nejake balerinky na 1-2 pouzitia, skoro nove, ale predsa kazda znacka moze mat iny rozmer v danom cisle. Tak ked dostanem odpoved, podakujem, dopisem, ze si premeriam nohu, pripadne doma topanky, co su jej dobre a podla toho sa zariadim. A potom odpisem, ze ano, beriem alebo nie, dakujem, nebudu asi dobre. To je rak tazke komunikovat priamo?
Ja si myslím že je od teba maximálne slušne, že si poďakovala. Mnohi ani to neurobia. Maju milión otázok, chcú pomerať a potom ani mu, ani bu. Keď jej tam trčia topánky tri roky, to znamená že už materiál degraduje a s najväčšou pravdepodobnosťou by sa ti o pár mesiacov rozpadli. Keď je tam trčia tri roky, asi by jej mohlo dopnúť, že tá cena je neprimerana.
Tak ako ona neuviedla cenu veci, ktorú predáva, ty nie si povinná jej oznámiť dôvod, prečo nekupuješ. Viac by som ju neriešila ani neodpisovala
Veď tri roky staré topánky sa budú už čoskoro rozpadavat, keď sa začnú nosiť. Kúp si radšej nové.
@anonym_autor áno, dotyčná mala pravdu. Čo sa treba vypytovať kadejaké sprostosti? Keď to chceš tak to kúp, keď nie, dovi dopo.
@anonym_autor áno, dotyčná mala pravdu. Čo sa treba vypytovať kadejaké sprostosti? Keď to chceš tak to kúp, keď nie, dovi dopo.
@anonym_dc95b5 ako vieš že sa pýtala kadejaké sprostosti?
Dobieza, baba... ja som minule pisala o dlzku komody a tiez taka ustretova babenka hned by predavala, lenze potrebujem do 110,mala 145cm,co budem s nou vypisovat, snad sa dovtipila. Jeden magor z NR mi raz pri otazke na predmet predaja dal odpoved do cerveho ramceka, to bolo ako ked niekto pise velkymi pismenami, adieu blbecek...
Dakujem za odpoved - je neutralna reakcia . Mozno nabuduce skus napisat . Dakujem za odpoved no pri tejto cene nemam zaujem, Dovidenia . Ale aj ona mohla odpisat normalne bez blbych kecov . Co uz .
@anonym_autor Nepríde mi to nenormálne. Tvoja odpoveď bola slušná ale neurčitá. Mám rada, ak sa komunikuje priamo. Ďakujem, nemám záujem. Vybavené. Nepotrebujem vedieť prečo, len dostať jednoznačnú odpoveď. Odpísať iba ďakujem by mi ani nenapadlo, veď som prejavila o niečo záujem, tak dám jasné stanovisko. Nerozumiem prečo sa ti nepáči, že sa ťa pýtala, či teda máš záujem. Bola drzá, osočovala ťa? Možno sa rozpísala viac preto, že sa ti snažila vysvetliť, prečo sa ťa pýta... Lebo má už všelijaké skúsenosti. Možno si vyliala srdce viac než chcela a tebe to prišlo príliš. Nehľadala by som za tým nič, proste sú to rozdielne očakávania v komunikácii. Kým napr. za mňa nie je normálne odpísať v takejto konverzácii iba ďakujem, pre teba nie je normálna jej otázka a reakcia. Pohoršovať sa nad tým v diskusii by mi však nenapadlo. Zapnem samosplachovací mechanizmus a idem ďalej.
Preto nerád predávam cez internetové inzeráty, lebo potom sa mi ozývajú všelijakí tragédi a chudobné existencie, ktorí sa absolútne nevedia chovať. A kupujem tam len veci, ktoré sa nedajú zohnať inde alebo mám osobný odber blízko, že to nejak prežijem.
@anonym_autor celkovo komunikácia tu na MK v bazari je otras slušnosť na bode mrazu ... Napríklad mám záujem o danú vec dotyčná prečíta a neodpovie a ďalej tú vec ponúka / alebo dotyčná ani neodpovie a danú vec rovno vymaže / alebo keď tu už niečo predávam zastavím sa tu aspoň raz za dva dni je to 5sec či náhodou niekto niečo nechce atd atď atď škoda reči naozaj iba filter a ide sa ďalej ....
@anonym_autor celkovo komunikácia tu na MK v bazari je otras slušnosť na bode mrazu ... Napríklad mám záujem o danú vec dotyčná prečíta a neodpovie a ďalej tú vec ponúka / alebo dotyčná ani neodpovie a danú vec rovno vymaže / alebo keď tu už niečo predávam zastavím sa tu aspoň raz za dva dni je to 5sec či náhodou niekto niečo nechce atd atď atď škoda reči naozaj iba filter a ide sa ďalej ....
@lilienlilu súhlasím. A top sú ešte skvosty ako,
"záujem"..."výmena?"..."kúpim"...žiaden pozdrav,nič,slušnosť sa pomaly ale isto vytráca.

@anonym_autor mňa to tiež nasiera, 20 otázok, dodatočne fotím, meriam a nakoniec reakcia “ďakujem” a tot vše.. nekúpia 🤷🏼♀️