icon

Je platba cez Slovenskú poštu bezpečná?

palcovicova
Dnes o 10:56

Ahojte. Je takáto odpoveď v poriadku? Predávam niečo a toto mi dotyčný napísal

Číslo účtu nepotrebujem, platba cez Slovenskú poštu. Zadám objednávku na doručenie cez Slovenskú poštu, aby som vám túto časť procesu odbremenil.

Mám s nimi dobré skúsenosti, takže to bude najlepšie vybaviť týmto spôsobom. Všetko na moje náklady a platba bude predom na váš účet, samozrejme. V prípade potreby majú aj kuriérov.

Ak vám tento postup nevadí, pošlite, prosím, vašu adresu, telefónne číslo a meno.

Ďakujem za každú radu

crazy_cat_lady
Dnes o 10:58

@palcovicova seriozne? Podvod jak oci 🤦

bomba36
Dnes o 10:58

@palcovicova podvod, už zopár rokov to takto skúšajú

anonym_d4d75c
Dnes o 11:00

@palcovicova si sa teraz zobudila? Tento podvod fičí už minimálne 10 rokov

palcovicova
autor
Dnes o 11:00
@crazy_cat_lady

@palcovicova seriozne? Podvod jak oci 🤦

Ďakujem. S týmto som sa zatiaľ nestretla

palcovicova
autor
Dnes o 11:01
@anonym_d4d75c

@anonym_d4d75c bohužiaľ prvý krát som sa s tým stretla.

bronkax
Dnes o 11:02

Niečo predávaš však? A kupujúci vybaví kuriera alebo poštu 😀 ojeb jak oči dokonca to niesu ani Slováci

0silvia0
Dnes o 11:05

@palcovicova napíš mu, že ty nechceš byť odbremenená, že ty si to chceš poslať sama. Že posielaš sama až po pripísaní peniazov na účet, inak nemáš záujem.

palcovicova
autor
Dnes o 11:08
@bronkax

Niečo predávaš však? A kupujúci vybaví kuriera alebo poštu 😀 ojeb jak oči dokonca to niesu ani Slováci

@bronkax áno. Komunikácia začala v pohode a potom to týmto ukončil

palcovicova
autor
Dnes o 11:08
@0silvia0

@palcovicova napíš mu, že ty nechceš byť odbremenená, že ty si to chceš poslať sama. Že posielaš sama až po pripísaní peniazov na účet, inak nemáš záujem.

@0silvia0 už som tak aj spravila

anonym_b6c81c
Dnes o 11:09

AI
Pozor, tento spôsob dopravy a platby vyzerá ako typický podvod na online bazároch (tzv. bazošovský podvod). Kupujúci sa vás snaží presvedčiť, že všetko zariadi a zaplatí vopred, no jeho skutočným cieľom je získať údaje k vašej platobnej karte.
Ako tento podvod funguje
1. Falošný odkaz: Podvodník vám pošle odkaz, ktorý vyzerá ako oficiálna stránka Slovenskej pošty.
2. Zber údajov: Na tejto stránke vás vyzve, aby ste zadali číslo svojej karty, expiráciu a CVV kód, vraj na "prijatie peňazí".
3. Vybielenie účtu: Akonáhle tieto údaje zadáte, podvodník ich použije na odčerpanie peňazí z vášho účtu, namiesto toho, aby vám niečo poslal.
Odporúčaný postup
• Nenastupujte na tento proces: Ignorujte ponuky, kde kupujúci núti vlastného kuriéra a odmieta klasický prevod na účet.
• Neposielajte osobné údaje: Nedávajte neznámym ľuďom svoju adresu a telefónne číslo, kým si nie ste istí bezpečnosťou obchodu.
• Trvajte na bezpečnej platbe: Ponúknite buď osobný odber, alebo klasickú dobierku, ktorú podáte vy osobne na pošte.
• Nikdy nezadávajte kartu: Na prijatie peňazí na účet nikto nikdy nepotrebuje vaše číslo karty, CVV kód ani prihlasovacie údaje do bankovníctva. Stačí im iba váš IBAN.

anonym_fb3527
Dnes o 11:11

Ako píšu vyššie, je to podvod. Napíš mu, že máš ešte lepší nápad. Pošleš to po holubovi a peniaze ti nechá schované pod tretím kameňom za dedinou. Verím, že s tým má tiež dobré skúsenosti. 😀

tykat
Dnes o 11:12

@palcovicova "aby som vám túto časť procesu odbremenil" uz len tento krkolomny text naznacuje podvod jak 🐷

o__o
Dnes o 11:13

Najprv ze "cislo uctu nepotrebujem" a potom ze "platba bude na vas ucet".. tak ako teraz 🤔😀

miriamzba
Dnes o 11:27

To Ti písal Robert (alias Ludovit)?

anonym_fb3527
Dnes o 11:27
@o__o

Najprv ze "cislo uctu nepotrebujem" a potom ze "platba bude na vas ucet".. tak ako teraz 🤔😀

@o__o To mu chybne preložil translate. On mal namysli svoj účet 😀

anonym_83087b
Dnes o 11:31

Už len ta veta : Čislo účtu nepotrebujem.....naznačuje že je to podvod. Pošlite ho do pekla 😄

anonym_6bdfdf
Dnes o 11:34
@palcovicova

Ďakujem. S týmto som sa zatiaľ nestretla

@palcovicova toto zvykne na bazosi chodit,ale teda tym centom som si naozaj myslela,ze tento podvod skonci,ci??

anonym_c1be73
Dnes o 11:35

@palcovicova ano podvod, bolo to na bazosi?

anonym_3781a3
Dnes o 11:42

To naozaj niekomu nejdojde zo skladby viet a slov, ze je to podvod? Ved je to uplne neprirodzene napisane 😆

palcovicova
autor
Dnes o 11:54
@anonym_6bdfdf

@palcovicova toto zvykne na bazosi chodit,ale teda tym centom som si naozaj myslela,ze tento podvod skonci,ci??

@anonym_6bdfdf presne na Bazoši

palcovicova
autor
Dnes o 11:55
@anonym_c1be73

@palcovicova ano podvod, bolo to na bazosi?

@anonym_c1be73 áno

anonym_6bdfdf
Dnes o 11:58

Tak napis tomu drblemu majitelovi,ze tieto podvody aj tak neskoncili a nech kontroluje lepsie cisla uctov.

anonym_c1be73
Dnes o 12:56
@palcovicova

@anonym_c1be73 áno

@palcovicova tam je to furt

anonym_c1be73
Dnes o 13:33
@anonym_c1be73

@palcovicova tam je to furt

@anonym_c1be73 este doplnim ze poslali link na falosnu banku. Email ci sms je vzdy podozrivy. Nalepsie ked niekto zavola a dohodnete sa.

anonym_e4f654
Dnes o 14:28
@anonym_d4d75c

@anonym_d4d75c nie každý zjedol Šalamúnovo 💩 ako ty

yellowunicorn
Dnes o 14:36
@anonym_e4f654

@anonym_d4d75c nie každý zjedol Šalamúnovo 💩 ako ty

@anonym_e4f654 tak to musíš byť strašne zaslepená, rovnako ako autorka, ak si toto ešte nikde nezachytila...

rozculena
Dnes o 15:25
@anonym_d4d75c

@anonym_d4d75c keby len 10.....

evkatk
Dnes o 18:59

Cez poštu je platba možná, ale jedine cez poštovú poukážku a peniaze ti donesie doručovateľka, prípadne si ich vyzdvihneš na pošte. Kuriér roznáša výlučne iba balíky. To, čo ti ponúkali, je podvod.