icon

Kedy vyriešia problémy s Temu a clom?

22. aug 2026

Ahojte kolko myslite, ze bude trvat kym to nejak vyriesia 😁

Strana
z3
anonym_7735d3
22. aug 2026

@anonym_autor co by mali vyriesit? Raz clo nastavili, tak ho tak lahko nezrusia. Je to ochrana vyrobkov z EU, takze EU nepojde proti sebe, aby to rusila

thirstymonk
22. aug 2026

@anonym_autor Odkedy je clo, neobjednal som tam ani hovno. Nahadžeš si do košika paradne veci, šmaty, do domacnosti, hocičo... piše ti 11€, ideš zaplatiť a zrazu je z toho 24. No možem ošikať.

anonym_7e325e
22. aug 2026

Co maju vyriesit? Clo je zavedene nic viac ohladom toho sa neriesi.

anonym_b6e83a
22. aug 2026

@anonym_autor bodaj by znemoznili nakupovat tie sračky z Temu v EU definitivne, strasny shit, smrad jasnej umeliny, lepta to ruky a rozpadava sa to uz po dnoch, ale tak ludia idu hlavne na cenu...

tilly
22. aug 2026

Čo majú riešiť? To clo je super vec. Kľudne nech je aj vyššie. Nepotrebujeme v Európe až toľko čínskych 💩. Je ich tu dosť.

anonym_d78199
22. aug 2026

Vyrieši to temu za nich. Postaví v Európe viac skladov.

anonym_88b5ed
22. aug 2026

Od kedy sa plati clo,ceny sú pevné a v košíku zľavy nenaskakuju ako predtým..

anonym_b42197
22. aug 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Odkedy je clo, neobjednal som tam ani hovno. Nahadžeš si do košika paradne veci, šmaty, do domacnosti, hocičo... piše ti 11€, ideš zaplatiť a zrazu je z toho 24. No možem ošikať.

@thirstymonk mam otazku uplne od veci, ale fakt ma zaujima, ci takyto slovnik mas aj pred detmi.

anonym_1f2938
22. aug 2026
@thirstymonk

@thirstymonk To čo je za slovo, že "ošikať"? 😖

anonym_5d53ac
22. aug 2026
@anonym_1f2938

@thirstymonk To čo je za slovo, že "ošikať"? 😖

@anonym_1f2938 Ošťať

tilly
22. aug 2026
@anonym_d78199

Vyrieši to temu za nich. Postaví v Európe viac skladov.

@anonym_d78199 aj ja si myslím

anonym_d78199
22. aug 2026
@tilly

@tilly ... Samozrejme, že áno. To len trápna EU si myslí, že zabráni trhu. Veď to je šialenstvo.

anonym_62c236
22. aug 2026
@thirstymonk

@thirstymonk čo znamená šmaty?

anonym_6f7d80
22. aug 2026
@anonym_62c236

@thirstymonk čo znamená šmaty?

@anonym_62c236 oblečenie.

anonym_db6861
22. aug 2026
@thirstymonk

@thirstymonk ja som objednala, ale nie blbosticky, drobnosti, to sa uz neoplati veru, ale tasku na kocik, stala 15, s clom a danoudo 20 eur a je paradna, tak sa to eate stale oplatilo. Tu by som za to iste dala mozno aj 50, co sa mi fakt nechce...

anonym_2e0588
22. aug 2026
@tilly

Čo majú riešiť? To clo je super vec. Kľudne nech je aj vyššie. Nepotrebujeme v Európe až toľko čínskych 💩. Je ich tu dosť.

@tilly za mňa to je jedno🤷🏼‍♀️idete do obchodu normálneho s oblečením made in china. Objednala som si 150 e nike topánky vyrobené v Číne a že značka. Všetko sa robí v čine všetko pomaly. Tie autá čo teraz sú populárne medzi Slovákov tie nové značky tiež sú odtiaľ.🤷🏼‍♀️🥲áno kvalita viac menej nie je dobrá ale nájdu sa kvalitne kúsky alebo veci čo sú také iste len stoja menej aj to sa mi stavalo🤷🏼‍♀️
Na drobnosti to bolo fajn.

blackcat8885
22. aug 2026

Blbosti z Číny si vieš bez cla kúpiť v čínskom obchode v každom meste. Ešte by mohli poslať kontroly do obchodov xy ľudí ktorí vlastnia takýto obchod nedáva bločky a každý o tom vie. Ale tam kontrola nepríde radšej budú kontrolovať stánky so zmrzlinou

tilly
22. aug 2026
@anonym_2e0588

@tilly za mňa to je jedno🤷🏼‍♀️idete do obchodu normálneho s oblečením made in china. Objednala som si 150 e nike topánky vyrobené v Číne a že značka. Všetko sa robí v čine všetko pomaly. Tie autá čo teraz sú populárne medzi Slovákov tie nové značky tiež sú odtiaľ.🤷🏼‍♀️🥲áno kvalita viac menej nie je dobrá ale nájdu sa kvalitne kúsky alebo veci čo sú také iste len stoja menej aj to sa mi stavalo🤷🏼‍♀️
Na drobnosti to bolo fajn.

@anonym_2e0588 práve preto ďalšie veci z Číny nepotrebujeme. Je ich tu dosť.
Nekúpila by som si čínske auto, ani nič, čo kričí Čínou.

vevesh
22. aug 2026

Myslim, ze asi tak 2-3 mesiace im to potrva obist tie cla.....

anonym_3c0baa
22. aug 2026

@anonym_autor Enormne im to zastavilo nákupy, takže je len otázkou času, než niečo vymyslia, lebo nenechajú tie tony tovaru len tak stáť, že?

anonym_3c0baa
22. aug 2026
@tilly

@tilly Akoby si nevedela, že všetko je z Číny...ty kde žiješ?

anonym_a74932
22. aug 2026
@anonym_3c0baa

@anonym_3c0baa nie je vsetko z Číny. Pri kupe veci pozeram, kde boli vyrobene a ked vidim Cina, nekupim. Jedine mobil mam vyrobeny v Cine. Oblecenie vyrobene v Cine som odmietala kupovat este v casoch, ked ani Temu neexistovalo

tilly
22. aug 2026
@anonym_3c0baa

@anonym_3c0baa vyššie píšem, že sa Číne nedá vyhnúť, ale aspoň minimalizovať somariny. Zas nie úplne všetko je z Číny.

anonym_3c0baa
22. aug 2026
@tilly

@anonym_3c0baa vyššie píšem, že sa Číne nedá vyhnúť, ale aspoň minimalizovať somariny. Zas nie úplne všetko je z Číny.

@anonym_a74932
@tilly Dámy, vy ste mimo realitu, že?

anonym_1982ab
23. aug 2026

@anonym_autor toto nevyriešia, normálne tam nakupujem ale len párbeci už.. Napríklad pre mňa najlepšie žiletky 24 hlavic za 6,50 plus clo.. To mam na rok pokoj.. 😂😂🙏

anonym_435131
23. aug 2026

Super, ze dali to clo. Dufam, ze ho casom este zvyssia.

moonlight1210
23. aug 2026
@anonym_a74932

@anonym_3c0baa nie je vsetko z Číny. Pri kupe veci pozeram, kde boli vyrobene a ked vidim Cina, nekupim. Jedine mobil mam vyrobeny v Cine. Oblecenie vyrobene v Cine som odmietala kupovat este v casoch, ked ani Temu neexistovalo

@anonym_a74932 podla EU pravidiel moze byt oblecenie z Ciny, a staci, ze v EU firma nasije nan svoje stitky a mozu dat napriklad Made in Germany (lebo skompletizovany bol v EU tym padom).
Tak ak si nekupujes od krajcirky v EU veci site na mieru, alebo overene veci, co siju sukromne dielne v EU (ktore mozu sit v EU, ale stale z latok kupenych v Cine, lebo optimalizuju naklady, a pod.), stale ta vec moze byt z Ciny/Pakistanu/Vietnamu/… Len s EU stitkom (alebo so stitkom USA a pod. Robia to iste.).

Tak aby ta to neprekvapilo. Ak sa naozaj chces vyhnut “Cine”, tak musis patrat hlboko o danej znacke, ktoru si kupis. Ci je realne len z veci vyrobenych komplet mimo Ciny.

Na druhej strane ale taketo “europsko-cinske” veci su aspon bezpecnejsie, lebo hoci si ich nechaju vyrobit v Cine, musia splnat kriteria EU noriem. Takze sice stale obsahuju kadeco, ale malo by to byt v bezpecnych limitoch pre zdravie.
Lebo Cina zase vie vyrobit aj dobre veci, ked zakaznik pozaduje (a zaplati).

moonlight1210
23. aug 2026

Ja nakupujem na Temu nadalej. Ak daco tam kupim za polovicu, ako tu (a je to ta ista vec), neriesim clo. Stale vyhodny nakup.

Trebars teraz siet do auta. Kamoske vianocny darcek. Plastove skrinky na topanky. Zavesny drziak na vesiaky pri zehlani (nech nebezim s kazdou koselou zvlast hned do skrine). A podobne.

Ked to najdem v EU, odfotim to, dam na Temu a najde mi tam to iste, tak sorry Europa. Raz si to dovolila doviest EU predajcovi a predavat tu, tak to nebude tak zle aj priamo z Temu.

anonym_99bef4
23. aug 2026

@anonym_autor verím ze nikdy. Konečne tu aspoň nebudú dovážať rôzne sr***y z Číny. Neviem co vám chýba. Tie handry, ktoré sú zdraviu škodlivé? Detto hračky? Jaj, ale potom tu vypisovat ze decko ma neviem.z čoho alergické a ja neviem otehotnieť.

anonym_d78199
23. aug 2026
@tilly

@tilly .... Bez Číny by sme nemali nič. Je to montovna sveta. Len blázon si myslí, že áno. To je síce pekné, že si nekúps čínske auto a telefón ale súčiastky v tom tvojom európskom aute a telefóne sú aj z Číny. Celý svet je závislý na Číne a ich lacnej pracovnej sile a možnostiam, ktoré tam majú.

Strana
z3