Kedy vyriešia problémy s Tému a clom?
Ahojte kolko myslite, ze bude trvat kym to nejak vyriesia 😁
@anonym_autor Odkedy je clo, neobjednal som tam ani hovno. Nahadžeš si do košika paradne veci, šmaty, do domacnosti, hocičo... piše ti 11€, ideš zaplatiť a zrazu je z toho 24. No možem ošikať.
Co maju vyriesit? Clo je zavedene nic viac ohladom toho sa neriesi.
@anonym_autor bodaj by znemoznili nakupovat tie sračky z Temu v EU definitivne, strasny shit, smrad jasnej umeliny, lepta to ruky a rozpadava sa to uz po dnoch, ale tak ludia idu hlavne na cenu...
Čo majú riešiť? To clo je super vec. Kľudne nech je aj vyššie. Nepotrebujeme v Európe až toľko čínskych 💩. Je ich tu dosť.
Vyrieši to temu za nich. Postaví v Európe viac skladov.
Od kedy sa plati clo,ceny sú pevné a v košíku zľavy nenaskakuju ako predtým..
@anonym_autor Odkedy je clo, neobjednal som tam ani hovno. Nahadžeš si do košika paradne veci, šmaty, do domacnosti, hocičo... piše ti 11€, ideš zaplatiť a zrazu je z toho 24. No možem ošikať.
@thirstymonk mam otazku uplne od veci, ale fakt ma zaujima, ci takyto slovnik mas aj pred detmi.
@thirstymonk To čo je za slovo, že "ošikať"? 😖
@thirstymonk To čo je za slovo, že "ošikať"? 😖
@anonym_1f2938 Ošťať
Vyrieši to temu za nich. Postaví v Európe viac skladov.
@anonym_d78199 aj ja si myslím
@anonym_d78199 aj ja si myslím
@tilly ... Samozrejme, že áno. To len trápna EU si myslí, že zabráni trhu. Veď to je šialenstvo.
@thirstymonk čo znamená šmaty?
@thirstymonk ja som objednala, ale nie blbosticky, drobnosti, to sa uz neoplati veru, ale tasku na kocik, stala 15, s clom a danoudo 20 eur a je paradna, tak sa to eate stale oplatilo. Tu by som za to iste dala mozno aj 50, co sa mi fakt nechce...
Čo majú riešiť? To clo je super vec. Kľudne nech je aj vyššie. Nepotrebujeme v Európe až toľko čínskych 💩. Je ich tu dosť.
@tilly za mňa to je jedno🤷🏼♀️idete do obchodu normálneho s oblečením made in china. Objednala som si 150 e nike topánky vyrobené v Číne a že značka. Všetko sa robí v čine všetko pomaly. Tie autá čo teraz sú populárne medzi Slovákov tie nové značky tiež sú odtiaľ.🤷🏼♀️🥲áno kvalita viac menej nie je dobrá ale nájdu sa kvalitne kúsky alebo veci čo sú také iste len stoja menej aj to sa mi stavalo🤷🏼♀️
Na drobnosti to bolo fajn.
Blbosti z Číny si vieš bez cla kúpiť v čínskom obchode v každom meste. Ešte by mohli poslať kontroly do obchodov xy ľudí ktorí vlastnia takýto obchod nedáva bločky a každý o tom vie. Ale tam kontrola nepríde radšej budú kontrolovať stánky so zmrzlinou
@tilly za mňa to je jedno🤷🏼♀️idete do obchodu normálneho s oblečením made in china. Objednala som si 150 e nike topánky vyrobené v Číne a že značka. Všetko sa robí v čine všetko pomaly. Tie autá čo teraz sú populárne medzi Slovákov tie nové značky tiež sú odtiaľ.🤷🏼♀️🥲áno kvalita viac menej nie je dobrá ale nájdu sa kvalitne kúsky alebo veci čo sú také iste len stoja menej aj to sa mi stavalo🤷🏼♀️
Na drobnosti to bolo fajn.
@anonym_2e0588 práve preto ďalšie veci z Číny nepotrebujeme. Je ich tu dosť.
Nekúpila by som si čínske auto, ani nič, čo kričí Čínou.
@anonym_autor Enormne im to zastavilo nákupy, takže je len otázkou času, než niečo vymyslia, lebo nenechajú tie tony tovaru len tak stáť, že?
@tilly Akoby si nevedela, že všetko je z Číny...ty kde žiješ?
@tilly Akoby si nevedela, že všetko je z Číny...ty kde žiješ?
@anonym_3c0baa nie je vsetko z Číny. Pri kupe veci pozeram, kde boli vyrobene a ked vidim Cina, nekupim. Jedine mobil mam vyrobeny v Cine. Oblecenie vyrobene v Cine som odmietala kupovat este v casoch, ked ani Temu neexistovalo
@anonym_3c0baa vyššie píšem, že sa Číne nedá vyhnúť, ale aspoň minimalizovať somariny. Zas nie úplne všetko je z Číny.
@anonym_a74932
@tilly Dámy, vy ste mimo realitu, že?

@anonym_autor co by mali vyriesit? Raz clo nastavili, tak ho tak lahko nezrusia. Je to ochrana vyrobkov z EU, takze EU nepojde proti sebe, aby to rusila