icon

Oplatí sa kupovať mobil z Temu?

14. mar 2026

Odvážil sa niekto na kúpu mobilu na temu?
😄

sara07
14. mar 2026

baterka ti odíde dost skoro

niekto2hy
14. mar 2026

@anonym_autor Zalezi aky.

autor
14. mar 2026
@niekto2hy

@anonym_autor Zalezi aky.

@niekto2hy realme

anonym_e7628d
14. mar 2026

No toto ozaj záleží aky a ci sa vyznáš v elektronike a pod.Moj kamarát objednal uz dva oba boli drahé okolo 1000eur stali, ja by som v zivote toľko za telefón nedala ale stale ich chváli.No ozaj on sa vyzná v parametroch a aj v nakupovaní co od ktorého predajcu.

miriam3334
14. mar 2026

@anonym_autor elektronika celkovo je z temu zlá. Čassto nespĺňa normy. Ja by som žiadnu elektroniku z temu nikdy nekúpila.

anonym_0a0f0b
14. mar 2026

V zivote by mi nenapadlo kupit si mobil z temu.

olivierko229
14. mar 2026

@anonym_autor raz dávno, keď ma okolie presviedčalo o úžasnom Aliexpresse, objednali sme MP3. Po prvom nabití sa vydula baterka. Takže nie.

anonym_c10e01
14. mar 2026
@anonym_e7628d

No toto ozaj záleží aky a ci sa vyznáš v elektronike a pod.Moj kamarát objednal uz dva oba boli drahé okolo 1000eur stali, ja by som v zivote toľko za telefón nedala ale stale ich chváli.No ozaj on sa vyzná v parametroch a aj v nakupovaní co od ktorého predajcu.

@anonym_e7628d Tvoj kamarát objednal z Temu telofóny za 1000eur?To nemyslíš vážne? 🫣

anonym_01f06e
14. mar 2026

@anonym_autor také by som nekupovala odtiaľ
Elektro do auta , nejaké slúchadlá ,diagnostika tlakomer a takéto veci ok
Ale telefón notebook tv a drahšie veci isto nie
Pozri si parametre
Spýtaj sa al čo radi
Ale inak porovnaj telefóny niečo normálne nájdeš

unbeholfen
15. mar 2026

Neviem či to je práve temu, ale ja som fanúšik minimobilov a tie dodáva iba tá typická čína. Akože všetko je z číny ale viete ako myslím že mini smartfón nezoženiete len tak že nabehnete hocikam do mobilshopu v meste a nájdete ho vystavený. Musíte googliť pátrať, a nájdete ho na nejakom zahraničnom eshope za doláre bez európskej podpory.

Na temu a aliexprese predpokladám že bude. Tak si to predstavte že smartfón nesmie byť väčší ako iPhone5. Takže ak tam taký zbadáte, hneď ma ohláste. Nemám aplikáciu temu. Ale kvôli tomu som ochotný si ju stiahnúť a zaregistrovať sa.

linduska86
15. mar 2026
@anonym_01f06e

@anonym_autor také by som nekupovala odtiaľ
Elektro do auta , nejaké slúchadlá ,diagnostika tlakomer a takéto veci ok
Ale telefón notebook tv a drahšie veci isto nie
Pozri si parametre
Spýtaj sa al čo radi
Ale inak porovnaj telefóny niečo normálne nájdeš

@anonym_01f06e spýtaj sa aL čo nemá vlastnú hlavu?😂

ibrunova
15. mar 2026

Sestra objednala nedávno Xiaomi, prišiel, ale vyzeeal ako hračkársky, nič tam poriadne nevedela stiahnuť, bol tam Android 4,hodila ho do koša.

vevesh
15. mar 2026

Problem je, ze v eu sa do tych mobilov nic poriadne neda stiahnut, kedze nepodporuju eu formaty. Ak budes byvat mimo eu, preco nie- stiahnes, co chces. (Alebo si it-maniak a vies si stiahnut nanovo operacne systemy eu formatu a potom aj vsetky appky, ktore potrebujes mat vo svojom fone). Ale priemerna cena noveho telefonu je tak maximalne do 200-300e (u tych lepsich telefonov ako iphone 15,16,17, samsung s rada a podobne). Ich baterky maju priemernu vydrz maximalne 2 roky a potom ti treba novy mobil...

anonym_e7628d
15. mar 2026
@anonym_c10e01

@anonym_e7628d Tvoj kamarát objednal z Temu telofóny za 1000eur?To nemyslíš vážne? 🫣

@anonym_c10e01 veru ano 😀 mega su ťažké, nerozbitne(otestovane) do ostatného sa ja nevyznam

anonym_01f06e
15. mar 2026
@linduska86

@anonym_01f06e spýtaj sa aL čo nemá vlastnú hlavu?😂

@linduska86 veľa ľudí nevie ani aký je rozdiel medzi nimi ani základné veci 😊 a keďže je tak sprostá že sa pýta či odtiaľ kúpi mobil tak nech aspoň jednu vec spraví múdro

quaxi
15. mar 2026

Svokra tam strašne rada nakupuje, a kúpila odtiaľ aj mobil. Potom stále chodila za mojím mužom že nech jej ho nejako hackne lebo jej tu nič nešlo stiahnuť, nefungovalo to. Manžel ho doniesol domov že to skúsi, ale aj tak s tým nič nevedel, nechal ho položený na poličke, asi o dva dni večer odrazu rana - mobilu z ničoho nič vybuchla baterka a začal horieť. Našťastie sme boli obaja doma a rovno v tej izbe, tak sme to hneď zahasili, len sme pri tom prišli o deku ktorou sme ten oheň udusili. Keby sa to stalo o 2h neskôr tak by celá rodina spala a ktovie či by sme to vôbec prežili v zdraví. Keby aj nezhorel, nedal sa v eú použiť takže ti je nanič. Ušetri si peniaze a kúp si normálny mobil.

kiwi3
15. mar 2026
@quaxi

Svokra tam strašne rada nakupuje, a kúpila odtiaľ aj mobil. Potom stále chodila za mojím mužom že nech jej ho nejako hackne lebo jej tu nič nešlo stiahnuť, nefungovalo to. Manžel ho doniesol domov že to skúsi, ale aj tak s tým nič nevedel, nechal ho položený na poličke, asi o dva dni večer odrazu rana - mobilu z ničoho nič vybuchla baterka a začal horieť. Našťastie sme boli obaja doma a rovno v tej izbe, tak sme to hneď zahasili, len sme pri tom prišli o deku ktorou sme ten oheň udusili. Keby sa to stalo o 2h neskôr tak by celá rodina spala a ktovie či by sme to vôbec prežili v zdraví. Keby aj nezhorel, nedal sa v eú použiť takže ti je nanič. Ušetri si peniaze a kúp si normálny mobil.

@quaxi to som presne chcela napísať, že žiade elektro odtiaľ určite nie, nie ze je to nekvalitné, ale dokonca nebezpečné.

Nechápem, ako môže niekto napísať, že všetko je z Číny, ze je to jedno... je to obrovský rozdiel, či to kontroluje konkrétny renomovany výrobca pre EU a usa trh, alebo je to fakt len hrackarsky fake, ktorý nespĺňa základné normy a parametre. Detto kozmetika a veci pre deti. Fakt ani náhodou.

vevesh
15. mar 2026
@kiwi3

@quaxi to som presne chcela napísať, že žiade elektro odtiaľ určite nie, nie ze je to nekvalitné, ale dokonca nebezpečné.

Nechápem, ako môže niekto napísať, že všetko je z Číny, ze je to jedno... je to obrovský rozdiel, či to kontroluje konkrétny renomovany výrobca pre EU a usa trh, alebo je to fakt len hrackarsky fake, ktorý nespĺňa základné normy a parametre. Detto kozmetika a veci pre deti. Fakt ani náhodou.

@kiwi3 cina si nemoze tiez len tak hala bala vyrabat veci bez garancii. Veci na trhu splnaju normy, len nie europske, ktore maju iny standard (okrem ineho a hlavny problem je prud- v europe je iny prud- silnejsi a je konstantny, co v niektorych oblastiach sveta ani nepoznaju.). Hlavne tieto elektricke veci "vybuchuju", lebo nie su stavane na "nas prud". Napriklad, tam, kde nie je stabilny prud (si vezmem moju rodinu a znamych z ineho statu) este nikomu nevybuchol mobil ci notebook, alebo ina elektronika- a kazdy a jeden produkt je z ciny a kazdy a jeden nesplna eu normy - a ano, v europe zopar ludom ich mobily zhoreli, ale nie u nich "doma", preto ich aj v eu nabijaju velmi striedmo...

anonym_1857aa
15. mar 2026

Ak by to aj fungovalo bala by som sa bezpecnosti. Ci to niekam neodosiela udaje, ktore mam v telefone a pod.

quaxi
15. mar 2026
@vevesh

@kiwi3 cina si nemoze tiez len tak hala bala vyrabat veci bez garancii. Veci na trhu splnaju normy, len nie europske, ktore maju iny standard (okrem ineho a hlavny problem je prud- v europe je iny prud- silnejsi a je konstantny, co v niektorych oblastiach sveta ani nepoznaju.). Hlavne tieto elektricke veci "vybuchuju", lebo nie su stavane na "nas prud". Napriklad, tam, kde nie je stabilny prud (si vezmem moju rodinu a znamych z ineho statu) este nikomu nevybuchol mobil ci notebook, alebo ina elektronika- a kazdy a jeden produkt je z ciny a kazdy a jeden nesplna eu normy - a ano, v europe zopar ludom ich mobily zhoreli, ale nie u nich "doma", preto ich aj v eu nabijaju velmi striedmo...

@vevesh ten mobil nebol na nabíjačke. Takže žiaden "stabilný prúd" s tým nič nemá. Nemohol sa ani prehriať od ničoho, v tej miestnosti bolo 18C a slnko tam nesvieti. Proste to musela byť vadná batéria od výroby lebo sa to stalo po dvoch nabitiach.
Mimochodom medzi čínou a slovenskom je rozdiel v "prúde" minimálny. Prúd je striedavý (ako úplne všade na svete), s rovnakou frekvenciou 50hz, len napätie máme my 230V a oni 220V ale to je minimálny rozdiel. Batérie vybuchujú všade na svete, ale pri výrobkoch kde si výrobca dá pozor na pracovné postupy a vystupnu kontrolu, sa to stane väčšinou len kombináciou faktorov - napr veľmi stará poškodená batéria ktorá sa prehreje počas nabíjania.

majarumm
15. mar 2026

Z temu? Absolútne 😀 to už radšej používaný cez Vinted alebo z iného bazáru 😀

vevesh
15. mar 2026
@quaxi

@vevesh ten mobil nebol na nabíjačke. Takže žiaden "stabilný prúd" s tým nič nemá. Nemohol sa ani prehriať od ničoho, v tej miestnosti bolo 18C a slnko tam nesvieti. Proste to musela byť vadná batéria od výroby lebo sa to stalo po dvoch nabitiach.
Mimochodom medzi čínou a slovenskom je rozdiel v "prúde" minimálny. Prúd je striedavý (ako úplne všade na svete), s rovnakou frekvenciou 50hz, len napätie máme my 230V a oni 220V ale to je minimálny rozdiel. Batérie vybuchujú všade na svete, ale pri výrobkoch kde si výrobca dá pozor na pracovné postupy a vystupnu kontrolu, sa to stane väčšinou len kombináciou faktorov - napr veľmi stará poškodená batéria ktorá sa prehreje počas nabíjania.

@quaxi ale ten mobil asi nabijala- bez elektrickej energie ti to nepojde a tym padom sa ta bateria "stretla" s europskym prudom ( a stihla skodu sposobit). A mam fakt v tomto bohate skusenosti, ze naozaj ten prud - silny a slaby -ti odpali vyrobky- ako europske v inych krajinach, tak u nas tie cinske. Priamo v cine, co ja viem, je rozdielny prud, podla toho, kde byvas a aky si mozes dovolit zaplatit. V iraku konkretne mas 3 typy prudov - prud ma rovnaku frekvenciu, aj napatie ako europsky, len ma inu rychlost a pri kazdom prude mozes dat iny pocet spotrebicov plus niektore spotrebice ti ten prud konstatne vybijaju...🫣🫣🤷‍♀️

niekto2hy
16. mar 2026
@vevesh

@quaxi ale ten mobil asi nabijala- bez elektrickej energie ti to nepojde a tym padom sa ta bateria "stretla" s europskym prudom ( a stihla skodu sposobit). A mam fakt v tomto bohate skusenosti, ze naozaj ten prud - silny a slaby -ti odpali vyrobky- ako europske v inych krajinach, tak u nas tie cinske. Priamo v cine, co ja viem, je rozdielny prud, podla toho, kde byvas a aky si mozes dovolit zaplatit. V iraku konkretne mas 3 typy prudov - prud ma rovnaku frekvenciu, aj napatie ako europsky, len ma inu rychlost a pri kazdom prude mozes dat iny pocet spotrebicov plus niektore spotrebice ti ten prud konstatne vybijaju...🫣🫣🤷‍♀️

@vevesh ,,V iraku konkretne mas 3 typy prudov - prud ma rovnaku frekvenciu, aj napatie ako europsky, len ma inu rychlost ,, Asi si myslela napatie,to je dolezite,udava sa vo Voltoch.

linduska86
16. mar 2026
@kiwi3

@kiwi3 😄😄😄😄 všetko je vyrábané v Číne len tu máš NATO pridrbane clo a dane. Kontrola? Ha ha ha smejem sa.
Šak isto že napr. V náy nekupujú na tému alebo AliExpress ale od iných čínskych výrobcov bože ... Vieš čo znamená CE?

vevesh
16. mar 2026
@niekto2hy

@vevesh ,,V iraku konkretne mas 3 typy prudov - prud ma rovnaku frekvenciu, aj napatie ako europsky, len ma inu rychlost ,, Asi si myslela napatie,to je dolezite,udava sa vo Voltoch.

@niekto2hy praveze, co mi vysvetlovali, napatie je tiez rovnake. Ale urcite spotrebice - chladnicka, pracka a klima ti nepojdu, lebo potrebuju naraz vela silneho prudu. Z praxe, napriklad pri jednom type prudu, ak mas tieto spotrebice v zastrcke, hned ti vyhodi poistky (a opat, a opat, dokym ich nevytiahnes z prudu). Ale normalne ti pojde net, nabijanie telefonov- aj 10 kusov, kanvica, mikrovlnka, svetla -vsetky svetla v dome. A fen takisto napriklad vyhadzuje poistky🫣🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_e9ecb2
16. mar 2026

Co ste robili v škole na fyzike, keď tu "takto odborne" vysvetľujete prúd, napetie, výkon, príkon....

slavomira236
26. mar 2026

Ja mam z alieexpresu notebook uz od korony..