icon

Pozor na falošné eshopy s letnou módou na Instagrame

15. jún 2026

no dievcata ja som mega sprosta objednala som si styri pary plaviek a troje letne saty z takeho eshopu co mi stale vyskakoval na instagrame ze brutalne zlavy 70 percent. stranka vyzerala uplne normalne slovensky vsetko popísané. stalo ma to okolo 80 eur platila som kartou samozrejme. po troch tyzdnoch mi prisiel balik z ciny, vsetko zabalene v takych tych smradlavych sackoch. tie plavky su proste priesvitne handry, zosité bielou nitou hocijako, velkost XL zodpoveda tak nasmu Sku, do tych siat by som nedala ani jednu nohu :D najhorsie ze na tej stranke nie je ziadna adresa na vratenie iba nejaky mail kde mi odpovedal robot po anglicky ze mam poslat balik spat do sanghaja na vlastne naklady co stoji 40 eur!!! takze prachy v prdeli, oblecenie mozem rovno vyhodit lebo to ani na handry na podlahu nie je dobre. davajte si bacha na tie instagramove znacky co nemaju slovenske sidlo a kontakt na eshope. tiez vas takto niekto dobehol?? da sa nejako cez banku reklamovat platba kartou ked ma oklamali?

melanta
15. jún 2026

Nie, toto sa reklamovať nedá. Veď tovar ti došiel, že nie si spokojná nie je dôvod na reklamáciu platby v banke. Oni ťa neoklamali, oklamala si sama tým, že si si neskontrolovala serióznosť eshopu. Pred nákupom si si na webovej stránke mala skontrolovať kontaktné údaje, majiteľa webu, podmienky vrátenia, obchodné podmienky a pod. Z nich je vždy jasné, čo za eshop to je.

tiezjedna
15. jún 2026

Toto nemôžeš reklamovať voči banke. Tá s tým nemá nič spoločné. Nabudúce viac opatrnosti.

sabrinka26
15. jún 2026

Tak prva vec ktoru si mas ako kupujuci skontrolovat su kontaktne udaje, adresa a zapisanie v obchodnom registri - ICO a DIC. Ak tieto info stranka nema, je to podvod. Ale to vacsina ludi nerobi, chyba tu totiz kus zdraveho rozumu a zmyslania. Takze si sa poucila a nabuduce budes vediet. A nebudes o 80€ lahsia

anonym_c12897
15. jún 2026

Na sociálnych sietiach často majú reklamy podvodníci. Tam treba byť viac obozretný.

O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...

evelynka86
15. jún 2026
@anonym_c12897

Na sociálnych sietiach často majú reklamy podvodníci. Tam treba byť viac obozretný.

O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...

@anonym_c12897 dakujeme velmi pekne za info!! Toto som netusila!